27 September 2017

WET N WILD PHOTOFOCUS PRESSED POWDER ✗ WORTH THE HYPE?

Wet n Wild noviteti zapalili su police širom sveta, a krajem leta lagano su počeli pristizati i k nama, u Hrvatsku. Sa popriličnim predznanjem i informacijama o proizvodima koje su netom pre opisali i recenzirali poznati i manje poznati You Tube beauty gurui i magovi, pohrlismo u obližnje nam DM i Bipa drogerije u nadi da ćemo na policama pronaći komplet' asortiman, ali gle čuda! Ili tu nema mesta čuđenju :) DM je, čini mi se, mrvicu zakazao s popunjavanjem WnW polica, dok za Bipu imam samo pohvale! Od dostupnih testera, uredno posloženih i osveženih polica, moju pažnju privukli su proizvodi iz Photofocus linije. Iako odlučna da ga kupim, odlučila sam ipak preskočiti tekući puder jer sam s istima u ogromnom suficitu, ali sam se zato počastila tekućim ružem, highlighterom i kompaktnim puderom, o kojem ću pisati nešto više u ovom članku.
Dostupan u čak 8 nijansi, ovaj kompaktni puder dizajniran je s namerom da fiksira i makeup-u da završni touch, uz postizanje zaglađenog, satenskog finiša. Najbolji prijatelj vašeg selfie-ja! Moto je kampanje koja prati Photofocus proizvode, uz naglasak kako će upravo ovaj kompaktni puder zaokružiti kompletan makeup na način da na fotografijama deluje besprekorno. Budimo iskreni- ko se ne bi osvrnuo na mogućnost instantnog uklanjanja flashback-a na fotkama? Nakon više od dva meseca korišćenja, moji utisci su sledeći.
Odavno se u recenzijama proizvoda nisam posebno osvrtala na ambalažu, ali ovaj put to moram učiniti. Iako spolja, onako- izdaleka :) ovaj kompakt deluje ušuškano u solidnu okruglu kutijicu, moram priznati da me je (ne)kvalitet iste baš razočarao. Znate ono pakiranje Rimmel-ovog Stay Matte kompakta? Onoga sa tankim poklopcem koji se u 99% slučajeva raspukne ničim izazvan, te u roku odmah izgubi sav print o proizvodu s površine plastike? Eh, ovaj WnW kompakt ne zaostaje previše. Možda mu plastika nije toliko tanka i krta, ali je poklopac na koncu s ostatkom ambalaže, pa konstantno škripi, škljoca, te preti da će se uskoro odvojiti i započeti nezavisan život u mojoj makeup ladici. Naravno da je proizvod taj koji je najbitniji, ali ne bi bilo loše da je ambalaža ipak izrađena uz malo više truda. Kad smo kod proizvoda, ja sam za sebe odabrala najsvetliju nijansu, Warm Light. Prilikom odabira ovog kompakta nisam tražila matirajući efekat, već puder koji bi mom licu dao dozu svežine, diskretnog prekrivanja. A to sam u konačnici i dobila. Puder na lice nanosim nakon kompletnog makeup-a, a ponekad ga fluffy kistom znam naneti i na kapak, nakon baze, čisto da ujednačim kapak pre nanošenja mat sjenila. I u toj je funkciji dobar. Ne bih ga preporučila za setting korektora ispod oka jer vizualno ume smanjiti taj predeo na licu (kao da lagano oksidira), a vremenom naglasi fine linije oko oka. Kao finalni proizvod u cilju zaokruživanja šminke na licu (pudera) pokazao se solidnim, iako moram naglasiti da ga se ne treba nanositi u velikoj količini jer onda naglašava bore smejalice i nazolabijalne linije- a to niko ne želi. Ja ga nanosim na područje pojačanog lučenja sebuma kroz dan, a to je ta famozna T zona, dok obraze preskačem. Ako ćemo o fotografiranju i efektu koji puder daje licu na fotografijama, prosudićete sami nakon što pogledate fotke niže. Mislim da nema nekakvog spektakularnog efekta, ali ja možda nisam najbolji kandidat za testiranje jer SPF nanosim kao deo preparativne nege, u tankom sloju, a podloge koje koristim često nemaju zaštitni faktor. Takođe, prilikom svakodnevnog šminkanja lice ne bake-am, cake-am ili dinstam :D pa se beli odbljesak na koži niti ne vidi.
Konačan zaključak: solidan proizvod, no ne i nešto što bih preporučila kao NUŽNO, MUST HAVE itd. Ovaj kompakt dobro je rešenje ukoliko ste u potrazi za laganim, prirodnim fiksiranjem tekućeg pudera, ali ne i za matiranje. Na licu deluje uredno, nanesen u laganom sloju. Bilo kakvo preterivanje (kao i kod svega ostalog...) doprineće postizanju neuglednog i aljkavog izgleda, stoga ni to ne preporučujem. Volela bih da je i u našim drogerijama dostupno svih 8 nijansi, ali ako u obzir uzmem da su poslednje dve namenjene dubokim tonovima kože koji kod nas nisu zastupljeni kao u ostatku (zapadnog) sveta, razumem, ali ponavljam- bilo bi okej da je na raspolaganju više nijansi. Svoj primerak platila sam oko 35 kn, s tim da napominjem kako Bipa i DM često imaju aktualna sniženja i popuste na šminku, pa ukoliko vam se ne žuri, a isti želite isprobati- pratite akcije :)

Ukoliko ste isprobale ovaj kompakt, podelite svoje utiske u komentarima. Do narednog puta!


SHARE:

4 comments:

  1. Sad mi je drago da ga nisam uzela, ne zvuči mi primamljivo. Ja sam pak oduševljena korektorom, stvarno mi je odličan, čak mi se mrvicu više sviđa i od Narsovog Creamy concealera. Također planiram uzeti i tekući ruž, a highlightera nema u mojoj Bipi (:plačem:) pa ću morat pričekat da odem negdje :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisam probala, valjda me je pekla savest u vezi s kupovinom ne znam kojeg po redu korektora haha :D Ali mora da je nešto posebno ako ga upoređuješ s NARSovim. Tekući ruževi su skroz u redu, a i nijanse nisu loše.

      Delete
  2. Bas me zanimala recenzija ovog pudera ali mislim da cu ga ipak preskociti. Meni je bitno matiranje a po tvom opisu ovaj puder nije bas nesto sto bi mi se moglo svidjeti. I moram se sloziti za Rimmel Stay Matte, puder odlican ali ambalaza jako losa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nije da će lice zasijati, ali ne matira. Makar ne moju kožu. Prekriva onako lagano, taman za jedan prirodni look.

      Delete

Thank you for your kind comments, they mean a lot as the best form of feedback :) Feel free to come back anytime! // Hvala na komentarima i vremenu koje odvojite za pisanje istih, oni su najbolji feedback mog rada :) Dobrodošli ste da se vratite kad god to poželite!

© CROSSING BEAUTY. All rights reserved.
Blogger Template by pipdig