8 September 2017

GARNIER SKIN ACTIVE △△△ FACE MASKS HAUL

Priznajem. Nedostaje mi biti u toku. Iako dve godine samu sebe nagovaram na minimalizam (a isti poprilično disciplinirano i poštujem), to ne znači da sam se zaklela na apstiniranje od razgledavanja po drogerijama, parfimerijama i sličnim beauty izlagaonicama :) U poslednje vreme glavnicu popisa za kupovinu čine pelene, vlažne maramice i anti-guz-rash mazalice, no nisam se mogla suzdržati od isprobavanja noviteta koje sam pronašla na policama s Garnier preparativom. S ovim brendom imam teško-opisiv love/hate odnos. Nikada i nikako mi nisu odgovarale Garnier kreme, serumi, BB kreme, ali sam maskama, umivalicama i micelarnom otopinom s rozim poklopcem prezadovoljna! Stoga sam s oduševljenjem pokupila 4 od ukupno 5 dostupnih Skin Active noviteta, te ih isprobala, a u nastavku teksta sa vama delim utiske. No, pre nego li krenem u detaljniju recenziju, napomenula bih kako je moja koža mešovita (suhi obrazi, uz pojačano lučenje sebuma na području T zone) i osetljiva, pa ovu informaciju uzmite u obzir prilikom sumiranja mišljenja je li neki od niže navedenih proizvoda za vas ili nije. Takođe, ono što odgovara meni, ne mora nužno odgovarati i ostatku populacije :) Zato me uvek vesele vaši komentari i utisci!
1. Repairing Honey Mask: maska koja kombinuje med i ceramide. Volim kada proizvođač napiše da se radi o ''novoj generaciji'' proizvoda, bez posebnog pojašnjenja šta je tu zapravo novo. Jer sve što ja primetim je generic maska, konzistencije, pakiranja i delovanja koje sam već videla, isprobala :) Ova maska izrađena je u cilju da kožu umiri, pruži joj baršunasti osećaj i zaglađenost. Ne sadrži parabene, ali sadrži sledeće: link na popis sastojaka. Maska je kremasta i gusta, preporučeno je nanositi je na prethodno očišćeno, suvo lice, izbegavajući područja oko očiju i usana. Kremu treba naneti u bogatijem sloju i ostaviti da deluje 10 minuta, a potom ostatak utrljati u kožu. Iskrena da budem, ja retko kad činim poslednji korak, jer ne volim težinu proizvoda na licu. Ovakve maske poprilično su bogate, pa imam dojam da utrljavanjem viška proizvoda lice dodatno gušim, umesto da ga osvežim. Kako u pakiranju proizvoda količinski ima dovoljno za 2-3 upotrebe, uspela sam formirati sveukupan i ne dojam koji ostaje nakon jednokratne upotrebe: Honey maska nije me oduševila. Mojoj koži lica nije napravila apsolutno ništa, pa čak ni onaj efekat momenta, kada ste pod ''prividnim'' dojmom proizvoda, pa vam koža deluje blistavije. Ništa. Nula bodova. Za nas mešovitokošce :) i masnokošce ovo je PASS, ali mislim da bi osobama sa izrazito suhom kožom utisci bili mrvicu drugačiji. Nadam se. Ako probate, pišite u komentarima ispod teksta, sigurna sam da će nekome biti od velike koristi.
2. Radiance Juicy Mask: maska koja kombinuje ekstrakt limuna i aktivne glikolne kiseline u žele-prozirnu masku koja za cilj ima da kožu zagladi, iluminira i da joj zdravi sjaj. Ni ova maska ne sadrži parabene, ali sadrži sledeće: link na popis sastojaka. Proizvođač obećava dugotrajno prekrasno negovanu kožu, predivnog radijantnog izgleda. Masku je potrebno naneti na prethodno očišćenu, suhu kožu, standardno izbegavajući područja oko usana i očiju, te je ostaviti da delje 5 minuta, a potom temeljito isprati. Zanimljiva mi je tekstura maske, podseća na nešto između želea i slime-a (da ne napišem sline, jer nije gadna 😄, ali je lepljiva). Lako se nanosi na lice, jednom kad se pomirite s činjenicom da se lepi za i oko prstiju. Dok je na licu, ne osetim nikakvo peckanje ili delovanje koje bih inače povezala s glikolnom kiselinom, pa pretpostavljam da je ista u proizvodu prisutna u tragovima. Na žalost, iako sočnog imena, ni Juicy maska na mene nije ostavila neki superiorno dobar dojam. Nije loša, primetim da mi koža lica deluje blistavije, iako taj efekat ne traje dugo, nastojala sam je nanositi ujutro, pre šminkanja, tako da kasnije puder i sve ostalo lepše ''sedne''. Nisam sigurna hoću li ponoviti kupovinu ove maske. Možda, ako nekada zaboravim ravnodušnost koju je ostavila na mene.
3. Purifying Matcha + Kaolin Mask: na stranu sve zaglađujuće, iluminirajuće i potentno obećavajuće priče! Od ove maske sam očekivala najviše, zato sam je prvu i isprobala. Zelenkasta, kremasto-glinasta tekstura kombinira moćna svojstva matcha čaja i kaolin gline, a sve u cilju postizanja pročišćene, osvežene i matirane kože. Sve ono što mi s mešovitom kožom priželjkujemo, zar ne? Ni ova maska ne sadrži parabene, ali sadrži sledeće: link na popis sastojaka. Prilikom otvaranja vrećice oseti se divan, osvežavajući miris koji poziva na mackanje i mazuckanje :) U proizvodu dominira kaolin glina, a tekstura maske je bogata i time je dostatna za više od jedne upotrebe. Nanosila sam je na prethodno očišćeno, suho lice i uvek uveče. Iako je preporuka da na licu deluje 10 minuta, ostavljala sam je 15-20, bez ikakvih nuspojava. Nasuprot prethodnim dvema, delovanje ove maske sam i te kako osetila. I u konačnici videla u smislu poboljšanja na koži (pročišćene i lagano sužene pore, sjajna, napeta i jedra koža, dugotrajno matirana, ali bez zatezanja). Prezadovoljna sam osvežavajućim učinkom koji je dovoljan da oraspoloži na kraju napornog dana, ali ne i razbudi ili poremeti večernje rituale. Rekla bih da ovom maskom postižem lagani face-makeover, stoga je toplo preporučujem osobama s masnom i mešovitom kožom, i svima koji žele osvežiti kožu.
4. Pore Minimiser Volcano Mask: ili malena grejalica lica :) Maska koja kombinuje vulkansko kamenje i glinu (kaolin), a sve u cilju temeljitog čišćenja pora i njihovog minimiziranja. I ova je maska slobodna od parabena, a popis sastojaka pogledajte ovde. Masku je potrebno nanositi na očišćenu i suhu kožu, te ostaviti da deluje 3 minute. Nikako duže, a to sam naučila na osobnom primeru :) kad sam je ostavila koju minutu više, pa skakutala okolo dok sam odvrtala slavinu i pljuskala se vodom kao manijak kojem lice gori! Yup. Stupid. Vulkansko kamenje ima svojstvo samozagrejavanja, čime lagano ''širi'' pore i dopušta da kaolin iz njih počisti ostatak prljavštine nakon umivanja i uklanjanja šminke. Od ove maske ne treba očekivati čuda, ukoliko ste osoba koja nerdovito uklanja šminku pre spavanja, ili ne čistite lice temeljito- sorry, nema te maske koja će pomoći da preskočite osnovu nege, a to je čišćenje. Ukoliko pazite i svoju kožu negujete, mislim da bi vam se ova maska mogla jako svideti. Ja ću je kupiti ponovo.

U prodaji je dostupna i peta verzija maske, Aqua Face Mask, koju nisam probala jer u momentu kupovine nije bila dostupna, ali pretpostavljam da ću je probati prvom prilikom. Čisto da budem sa sobom u miru :) Mislim da je Garnier napravio odličan posao s maskama na bazi gline, dok mi se varijanta s medom i glikolnom kiselinom nisu dojmile jer nisam doživela ništa posebno. Pa čak ni osnovnu, minimalnu razliku. Cena za jednu masku iznosu iznosi 6,50 kn (Muller), ali imajte na umu uvek aktualne popuste na Garnier preparativu. Ukoliko je i vaša koža mešovita, sklona povremenim nepravilnostima, ili jednostavno želite povremeno at home tretmanisanje u cilju boljeg čišćenja, ne bi bilo loše da probate solucije od Garniera. Ukoliko ste već isprobale ove maske, pišite mi svoje utiske u komentarima. 


Do narednog puta!


SHARE:

7 comments:

  1. Super recenzija! :)
    Kupila sam Juicy i Matcha verzije ali ih jos nisam isprobala. Ovu vulkansku nisam vidjela, tj. Mislim da su samo 3 bile kad sam kupovala, ali vulkansku svakako planiram isprobati. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hej Majo :) hvala ti.
      Nadam se da ćeš biti zadovoljna, meni je Matcha baš dobra.
      Znam da ovih maski ima u Muller-u, a u ostalim drogerijama ih nisam videla. Mada, ruku na srce, nisam baš previše ni gledala :)))

      Delete
  2. I ja imam isto iskustvo s Garnierom - kreme mi ne odgovaraju, a za umivalice i micelarne nemam zamjerke. Kupiti cu onda zadnje dvije. Treba mi nesto da mi vrati kozi sjaj. Melvita izuzetna vodica naranca je izvrsno to radila prije trudnoce, a sad vise ne. A sad mi je lice uzasno sivo. Imas neku preporuku?
    Zimzeleni cvijet

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jel da? Meni su njihove kreme jako naparfemisane, neugodno teške i peckave na licu.
      Trudnoća i post-porođajno stanje organizma su dva različita univerzuma, ako govorimo o stanju kože. Moja je u trudnoći bila najsavršenija ikada! Nisam trebala ni hidrataciju, ni okoloočnu, ništa! A onda sam rodila i osula se kao pubertetlija :D Da ne govorim o opadanju kose- to je tema za sebe. Moj predlog je da probaš prepoznati je li ti koža suha, ili dehidrirana. Probaj šminku skidati s uljima (bademovo, maslinovo, kokosovo), a probaj se orijentirati na DIY maske i pilinge (avokado, banana, kava, šećer...). Meni jako pomaže Skintegrina Hydra B koju pojačam s kaplicom-dve Naro-a. Zbilja sam svela sve na minimum i čekam da se hormoni ''pročiste'', pa da nastavim sa životom. Eh da, i meni je jako pomoglo umivanje čajem od lista/korijena koprive.

      Delete
    2. Hvala na odgovoru i savjetima. Slazem se sa svime sto si napisala. I meni tako bila super koza i kosa u trudnoci, a nakon nikad gora. Cesljem se iznad kade, ali ostalo vrijeme ne bira gdje ce pasti pa je svugdje ima.Malac propuzao i skuplja kosu po podu koliko mi opada. Uzas.
      Koza mi je mjesovita, a trenutno je dehidrirana. Kupila sam si u međuvremenu Melvitinu izuzetnu i obicnu ruzinu vodicu pa cu vidjeti ako bude ikakvih pomaka. Za sada koza upija ko pustinja. Toliko dehidrirana nikada nije bila. Vjerojatno i je zato siva.

      Delete
  3. Nisam isprobala ove maskice ali po tvome opisu vjerujem da bi mi se najvise svidjela Purifying Matcha + Kaolin pa ju budem i potrazila.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sretno u potrazi, nadam se da ćeš biti zadovoljna <3

      Delete

Thank you for your kind comments, they mean a lot as the best form of feedback :) Feel free to come back anytime! // Hvala na komentarima i vremenu koje odvojite za pisanje istih, oni su najbolji feedback mog rada :) Dobrodošli ste da se vratite kad god to poželite!

© CROSSING BEAUTY. All rights reserved.
Blogger Template by pipdig