15 June 2016

AFRODITA KOZMETIKA △ SUMMER ESSENTIALS + GIVEAWAY



Živa u termometru lagano najavljuje uskoro nastupajuće leto, a sa nadolazećom sezonom stižu nam i vrući noviteti poznatih kozmetičkih brendova. Ako ste na ovom blogu pročitali makar 3 posta o preparativi i favoritima, onda vam neće biti strano moje pozitivno mišljenje i često oduševljenje proizvodima kozmetičke kuće Afrodita. Upravo danas s vama želim podeliti jedan lepi new in uz kratke prve utiske o svemu što se pronašlo u paketu poslanom mi iz Afrodite. Od proizvoda za tuširanje, depilaciju i negu nakon nje, proizvoda za sunčanje, te zaštitu od dosadnih insekata- Afrodita ima sve! :) Pa krenimo redom.
Secret Garden kolekcija novih tuširalica očaravajućih nota opčinila je mnoge uživaoce kvalitetne preparative obavijene krasnim mirisima. Ovaj kremasti gel za tuširanje u verziji Lovely Roses svojim profinjenim mirisom pleni sva čula i utiska sam kako su u ovaj proizvod sabrali stotine mirisnih pupoljaka nakon kiše! Miriše fantastično i jako godi, naročito nakon napornog, stresnog dana. Kremasta formula gela fino peni i nežno čisti kožu, bez isušivanja, bez iritacija. Ovo je jedan od retkih proizvoda za tuširanje nakon koga ne moram naneti losion, ili kremu. Koža je poput svile, predivnog mirisa koji traje i do sat vremena nakon tuširanja. Secret garden kolekciju čine 4 različita gela u 4 različita mirisa, no moji favoriti su upravo Lovely Roses i Romantic Peony. Imajte na umu da nisam velika obožavateljka cvetnih mirisa, zato sam i više nego ugodno iznenađena koliko ova dva gela prirodno i prekrasno mirišu. 
Shave & Shower GO gel je koji u sebi sadrži naprednu uljanu formulu koja omogućuje bezbedno brijanje tokom tuširanja, istovremeno čineći kožu glatkom i zaštićenom od mogućih posekotina. Ulja argana, jojobe i makadamije nežno čiste kožu i štite od isušivanja. Gel sam odmah isprobala jer me je zanimalo kako bi celi proces izgledao i na kraju rezultirao i poprilično sam zadovoljna. Formula gela vrlo malo peni i podseća me na njihov intimni sapun- transparentan, po malo sluzav (?), bez imalo isušivajućeg delovanja na kožu. Jako lepo se nanosi i nije ga potrebno u velikim količinama. Čini mi se kao da fino obuhvati dlačice i dopusti neometano kretanje britvice, bez mogućnosti da se posečem. Nakon ispiranja koža je jako mekana, svilena, glatka i nema onih crvenih tačkica. 
After Depilation Gel- proizvod koji, logično, prati prethodni i obećava čak do 50% smanjen rast dlačica! What a dream, makar na nogama :) Ovaj gel smiruje kožu i umanjuje pojavu neugodnih iritacija antibakterijskim delovanjem. Takođe, sprečava urastanje dlačica što, složićemo se, ume biti ozbiljan problem ako se depilacija radi nestručno, ili neispravnim brijačem. Nakon depilacije gelom, na kožu sam nanela i ovaj proizvod i ono što sam u momentu osetila je ugodan efekat laganog hlađenja. Hmelj, ekstrakt imele, žalfije, papaje... samo su neki od sastojaka ovog umirujućeg gela koji na kožu deluje blagotvorno i nadam se, dugoročno uz smanjeni rast dlačica :) Ali vam ovaj detalj javim naknadno :)
Velika mana leta jesu dosadni i potencijalno opasni insekti. Da, razumem da ne živimo u Australiji, ali ni komarac vulgaris nije više što je bio :) Nekada se celi problem zaustavi na laganom svrabu i iritaciji, ali neretko se stvar zakomplikuje i odjednom se pronađete u situacji gde ujed postaje osip, uz crvenilo, peckanje, ili čak nešto puno ozbiljnije. Afrodita je osmislila protektivnu meru i formulisala je u SOS Tropical Spray oplemenjen eteričnim uljima citronele, limunske trave, eukaliptusa, lavande i ruzmarina. Ovaj sprej, osim što mirisom odbija insekte, kožu osvežava i revitalizira naročito u periodu kada temperature prelaze gornje granice. Ukoliko ste ljubitelj citrusnih, mentolastih mirisa, onda je ovaj sprej za vas.
Kad već spominjem vrućinu, jasno nam je koliko su barijere između Sunca i naše kože istanjene, pa se leti često dogodi da izgorimo, pocrvenimo- što niti deluje lepo, niti prija. Upravo zato dobro je imati proizvod koji će kožu u kratkom periodu, bez iritacija, smiriti i pomoći joj da se vrati u normalu. SOS Calming Gel s aloe verom i lavandom lagano rashlađuje i umiruje opekline od sunca, opekline od sunca, pa čak i ujede meduza! U slučaju da se pronađete na plaži i da vas ovaj stvor ćapi :) Proizvod nisam probala, ali planiram, pa ću detaljnije utiske podeliti u budućnosti.
Sezona ozbiljnijeg sunčanja već je u punom jeku, a proizvodi za zaštitu kože prodaju se kao slatkiši :) Afrodita je za ovo leto pripremila tradicionalno dobre proizvode s UV zaštitom, ali su do mene stigla dva noviteta iz edicije MARMELADA koji ne sadrže UV filtere i namenjeni su isključivo postizanju bržeg, intenzivnije tamnog tena. Kako sam ja loš kandidat za proizvode ove namene, jedan ću podeliti sa vama!
Sun Care Marmelada Suho Ulje očaralo me je mirisom (kao neki fini mlečno-vanilasti sladoled), ali i hrpom mikro šljokica! Ovo ulje namenjeno je brzom postizanju preplanulog tena i u sebi sadrži uljni kompleks iz maslina, mrkve i oraha čime kožu bogato neguje, hrani i hidrira. Pre upotrebe ulje treba dobro protresti, te ga naprskati na željena područja na koži. S obzirom da nema nikakvu zaštitu od Sunca, ovo ulje se ne preporučuje osobama sa osetljivom kožom, deci i osobama jako svetle puti. Već sam ga isprobala i mogu napisati da se vrlo lepo upija, miriše i vrlo diskretno sija na koži. Ovo ulje koristila bih isključivo za negu kože i postizanje sjaja, s obzirom da je moja put vrlo svetla i sklona crvenilu pod uticajem Sunca.
Sun Care Marmelada radi potpuno identičnu stvar kao i sprej, jedina razlika je što dolazi u drugačijem agregatnom stanju :) Ovaj proizvod podseća i izgleda kao marmelada, a formula je oplemenjena kakao, shea maslacem, te maslinovim, mrkvinim i suncokretovim uljem, te beta karotenom. Na uputstvima piše kako nije za jelo :) a razumem i zašto- stvarno fino miriše!
Proizvod idealan za moju svetlu i poprilično osetljivu kožu lica, ako govorimo o upotrebi proizvoda sa UVA/UVB filterima- Sensitive krema za lice sa zaštitnim faktorom 30. Ova krema kožu štiti od opekotina i preranog starenja (foto starenje uzrokovano izloženošću sunčevim zracima), potiče regeneraciju i pruža optimalnu hidrataciju. Kremu je, u slučaju ciljanog sunčanja, potrebno nanositi nekoliko puta u toku dana, te pratiti opšte upute za zaštitu kože od izlaganja Suncu. Radujem se isprobavanju i nadam se da neće biti komedogena, masna ili teška na koži.

Svi navedeni proizvodi Afrodita kozmetike dostupni su u drogerijama i ovlašćenim dućanima koji u ponudi imaju proizvode ovog brenda, a na njihovoj web stranici aktuelna je besplatna dostava za kupovinu u iznosu većem od 180 kn. Klik ovde za više informacija. 
I kao što sam u naslovu posta naznačila, samo za vas, moje drage čitateljke i čitatelje :), odabrala sam dva krasna proizvoda za koje smatram da će biti od koristi. Sve što je potrebno napraviti da biste postali jedan od dva potencijalna dobitnika je da u komentaru ovog posta ostavite svoje razmišljanje o sunčanju, zaštiti od Sunca i vama najdraži proizvod s kojim ste na Suncu apsolutno bezbedni!
Uz komentar napisaćete mi ime i prezime, kako bih vas mogla dalje kontaktirati. Svoje prijave možete ostavljati do petka, 17.06.2016. u 18:00h, a ja ću odmah potom na FB stranici bloga, te ovde na blogu objaviti imena srećnog dvojca. 

Bilo bi mi drago da na Facebook-u lajkate stranicu Afrodita Kozmetike, jer bez njih ova radost ne bi bila kompletna :) 

*Zbog prirode proizvoda koje vam poklanjam, darivanje je otvoreno samo za čitatelje s područja Hrvatske. Hvala na razumevanju.


*PR uzorci (više detalja o recenziranju PR proizvoda pročitajte na About This Blog stranici)

Puno sreće svima! 

Edit/ Proglašenje dobitnica darivanja

Pre nego li navedem imena najsrećnijih učesnica ovog darivanja, od srca bih zahvalila svima vama koje ste članak pročitale, te pravilno ispunile prijavu :) Prijave, odnosno komentari koji nisu ispunili traženo- nisu niti objavljeni. 

Dobitnica Afrodita Sun Care Marmelade: Maja Šloser-Grgurević
Dobitnica Afrodita SOS Calming Gela: Sanja Prenković





SHARE:

9 comments:

  1. Sunčanje je jako opasno stoga je bitno odrediti svoj faktor kako bi se bez brige izlagali ljetnim suncevim zrakama i kako ne bi pokvarili uzitak kupanja i suncanja. Osobno koristim
    Copertone proizvode godinama i bez njih mi je nezamislivo uopce izaci na sunce bilo da se radi o mom licu ilibtijelu. Voljela bih isprobati popularnu marmeladu za sunčanje od Afridite pa ko zna možda ubuduce ne budem mogla bez nje. Bez obzira na sve hvala Vam na prekrasnom darivanju
    Jasna Jurić FB

    ReplyDelete
  2. Sunčanje mi je prije koristilo jedino za čitanje knjiga pa mi je faktor bio bitan da ne izgorim. Danas više ne čitam (imam dijete) a i ne zadržavam se na jakom suncu ali uglavnom zbog uštede koristim dječje kreme. Uglavnom slabo pocrnim, dosta sam svijetle puti tako da sam se vec počela ove godine pripremati za ovu godinu jer nenadano, uskoro idemo na more.
    vdavos

    ReplyDelete
  3. Ja se jako volim suncati i volim preplanuli ten ali znam i da sunce nije bas tako bezopasno pa nikada ne izlazim na sunce bez zastitnog faktora. To je uvijek minimalno faktor 30 ili cak 50 na pocetku ljeta dok jos ne dobijem malo boje. Jako volim koristiti ulja ili ovakve marmelade za suncanje jer se s njim stvarno dobije predivna broncana boja. Ali kada ih koristim uvijek prvo namazem kremu sa zastitnim faktorom i tek onda ulje/marmeladu jer takvi proizvodi obicno imaju vrlo mali ili nikakav zastitni faktor. I naravno obavezno ako na suncu provodim vise vremena kremu sa faktorom mazem svako malo. Kada je u pitanju lice tu sam jos opreznija i obavezno koristim zastitu a trenutno mi je omiljena odlicna kremica od Eucerina Sun Anti-age fluid SPF50 jer nije masna pa odgovara mojoj kozi.
    Bas bih voljela osvojiti ovu marmeladu za suncanje jer jos ju nisam isprobala a inace jako volim Afroditine proizvode pa ne sumnjam da je i ovaj odlican.
    I pratim i tebe i Afroditu na fejsu pod imenom Maja Šloser-Grgurević

    ReplyDelete
  4. Volim se sunčati i biti na suncu, no budući da imam svijetlu put i da sam doslovce bijela kao sir, to nikad nije moguće. Nikad ne mogu "pocrniti". Čim izađem na sunce- pocrvenim i budem k'o rak,haha
    Koji god zaštitni faktor uzmem- pocrvenim. Doslovce sa svim kremama.
    Doduše, nikad nisam imala neke ekstra kreme, tj "zvučna" imena,ali mislim da svaka takva krema obavlja svoje.
    Sad kako imam djecu, kupujem njima dječje kreme iz Mullera-Beauty Baby s faktorom 50. Pa i ja nekad posudim malo njihove kremice. :)
    A inače- ovako uzimam tj kupujem bilo koju. Npr. prošle godine sam imala iz Lidla- njihovu marku Cien. :D

    ReplyDelete
  5. Što se tiče sunčanja..hm.. dok sam bila mlađa obožavala sam prepanulu kožu ( volim i sada) , ali tada nisam obraćala pažnju na štetnost sunčevih zraka, bitna mi je bila samo boja. Sunčala sam se vani i još išla na kvarcanje, nisam koristila zaštitu jer sam htjela uhvatiti što više boje! Danas, kada sam malo starija i svjesnija štetnosti sunčevih zraka, ne pada mi na pamet cvrljiti se na suncu zbog boje. Pazim na to, na sunce idem samo ako moram i tada koristim kremu za sunćanje za zaštitnim faktorom 50, nosim šeširić i to je to! Uglavnom, čuvajte se cure sunca jer je opasno, ne idite na kvarcanje je to štetno i svremenom postara kožu i ne izgleda ni malo lijepo!

    ReplyDelete
  6. Iskreno volim da se suncam, ali to obicnu radim rano ujutru i onda oko 11 sati pravac u hlad i na kafu :)
    Volim da se mackam, pa svakakve prozivode isprobavam. Volim La Roche Posay prozivode za lice i telo sa faktorom 50.
    Srecno svima!

    ReplyDelete
  7. Ankica Brstilo16 June 2016 at 15:01

    Koliko god volim biti preplanula i koliko god gledam Brazilke ili druge cure sa predivnim tonom kože, toliko se pomalo i bojim sunca.
    Naime, u 7. razredu osnovne škole sam išla na izlet s razredom, izgorjelja na suncu i zadobila smeđe mrlje na leđima kojih se vjerojatno neću moći riještiti doživotno.
    Živim na moru i bez mora ne mogu, stoga ogromnu pažnju posvećujem pravilnoj "obrani" od sunca. Obožavam pekmeze sa sunčanje poput Afroditinog kojeg još nisam imala prilike probati, ali onaj Biobazin mi je zaista bio odličan.
    Evo, ovaj lipanj sam i u LookFantastic boxu dobila ulje za sunčanje marke TanOrganic, pa se svakako veselim isprobavanju ovog prirodnogu ulja za tamnjenje (prvi ikad na svjetskom tržištu!).
    Na lice nanosim Avene hidratantnu kremu sa SPF-om 20, koja ujedino hrani i štiti moju suhu kožu.
    Pošto mi se Biobaza pekmez potrošio, a ovaj Afroditin škicam već neko vrijeme jaaako bih ga voljela osvojiti.
    S.O.S calmng gel me sad stvarno "zapalio" jer kao što sam rekla, imam problem s kožom, a potšo svako izlaganje suncu nadražuje moju osjetljivu kožu ovaj gel bi bio idealan za ljeto! Predivna stvarčica, kupila me na prvu.
    Ja sam jedna od onih smrtnika koji nemaju Facebook, pa se nadam da će i moj komentar biti uvažen...

    Ankica Brstilo (ankica.brstilo@gmail.com)

    ReplyDelete
  8. Dok nisam na jednom blogu pročitala da svakodnevno treba stavljati zaštitu od sunca na lice jer ono uzrokuje bore, nisam uopće ni razmišljala o tome jer sam mislila da se treba štititi samo kada se sunča. Od tada sam počela paničariti zbog starenja i bora i bježim od sunca, a ni inače se nisam voljela sunčati. Još uvijek nisam našla svoj omiljeni proizvod za zaštitu jer sam tek počela testirati koje kreme za sunčanje mi najviše odgovaraju s obzirom na moju masnu kožu i da mi ne izazovu prištiće. Za sad koristim dm-ovo dječje Sun Dance mlijeko sa SPF 50. Možeš li mi ti preporučiti neku kremu?

    Na fejsu te pratim kao Magdalena Živković.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Draga Magdalena, da bih uopšte mogla predložiti opcije, morala bih znati malo više o tvojoj koži :) I o prethodnom iskustvu s kremama za sunčanje. Ali evo, krema koja prija mom vrlo svetlom, osetljivom licu je Paula's Choice Hydralight Shine-Free Daily Mineral Complex.

      Delete

Thank you for your kind comments, they mean a lot as the best form of feedback :) Feel free to come back anytime! // Hvala na komentarima i vremenu koje odvojite za pisanje istih, oni su najbolji feedback mog rada :) Dobrodošli ste da se vratite kad god to poželite!

© CROSSING BEAUTY. All rights reserved.
Blogger Template by pipdig