7 February 2016

NYX Liquid Suede | Sandstorm, Vintage & Stone Fox + Bombing With Swatches!


Sećate li se ''hajlajta'' wish liste o kojoj sam pisala ovde? Ako ste skrolali do sredine, primetili ste moju očitu čežnju za novitetima od NYX-a. Na žalost, u Hrvatskoj je NYX kozmetika dostupna samo na malobrojnim, odabranim lokacijama (Osijek, Zagreb, Rijeka) koje meni u ovom momentu nisu dostupne. Super je što postoji opcija online kupovine, ali tu dolazimo do narednog bummer momenta, a to je da na tim lokacijama nema noviteta, već uglavnom proizvoda koji pripadaju kategoriji- stalna postavka, starije od 6 meseci :) Sigurna sam da možete zamisliti količinu sreće i uzbuđenja koja je s moje strane propratila dolazak pošiljke iz Beograda! Moja najdraža sestra odlučila me je razveseliti s tri lepotana za kojima patim i pričom o njima maltretiram sve oko sebe :D Da li je kompletan hype oko NYX Liquid Suede ruževa opravdan, saznaćete u nastavku teksta.
Liquid Suede pripadaju kategoriji kremastih, tekućih ruževa s demi matte završnicom na usnama. Transparentna plastična ambalaža verno oslikava nijansu svakog ruža, sadrži 4 ml proizvoda, a završava poklopcem na čijem je nastavku spužvasti aplikator za nanošenje. Aplikator je dovoljno širok za precizno nanošenje bez poteškoća. Od dostupnih 12, za sebe sam odabrala 3 nijanse: Sandstorm (LSCL07), Vintage (LSCL12) i Stone Fox (LSCL01) vodeći se pri tom logikom odabira nijansi koje su po malo edgy, ali nosive. Pre nego li napišem po koju o svakoj nijansi, dotakla bih se formule koja je za svaku nijansu potpuno jednaka (razlika je samo u pigmentima koji formulišu nijansu). Lista sastojaka je poprilično zanimljiva jer sadrži obećavajuće, negujuće delove poput karnauba voska, kaolin (bele) gline, avokadovog i maslinovog ulja. Da ovo nije samo slovo na deklaraciji, potvrđuje i moj nos koji je prvim otvaranjem ruža nanjušio upravo ulje avokada. Formula je savršeno kremasta, maziva i izuzetno pigmentirana, izvrsno klizi po usnama bez ostavljanja linija, ili potrebe da se mazanju posveti više od nekoliko sekundi. Očekivala sam da će nijanse Vintage i Stone Fox zahtevati malo više rada četkicom, ali sam se ugodno iznenadila. 
Sandstorm (LSCL07) je najlepša nude nijansa u mojoj trenutnoj kolekciji ruževa. Apsolutno je sve ono što sam želela od neutralnog ruža koji neće delovati isprano. Izvrsno dozirana braon s mrvicom tamnije roze nijanse, bila bih slobodna napisati, na usnama deluje prekrasno i kao da im daje vizualni plumping efekat. Moje usne su inače čudne, tanke i ne osećam se ugodno noseći nijanse i formule koje se na njima ponašaju tako da ih dodatno iskrive i smanje :) Ako znate na šta mislim. Sandstorm ima taj fini braonkasto-kremasti ton koji deluje fantastično. Nanosi se u par poteza, ujednačeno i suši u mat završnicu koja je prijatna, ne smeta prilikom govora, jela i pića. Ruž se kroz dan ne nakuplja u naborima usana, a najduže sam ga nosila 5 sati i delovao je vrlo pristojno u poslednjim momentima, pre uklanjanja šminke. S usana nestaje ujednačeno, s tim da ga je nešto više na konturama, odnosno rubovima, nego na sredini usana. 
Vintage/Retro (LSCL12) nijansa je u koju sam se zaljubila na prvi pogled. A potom i na prvo mazanje. Istinski duboka bordo, savršen miks boje šljive i mauve... ne znam... ne umem da objasnim koliko mi se dopada ova savršenost od ruža. Podseća me na doba noir filmskih diva, nekako, čim sam je ugledala pomislila sam na jesen i na toplinu, kestenje (?), Božić! Mixed emotions :D Nanosi se u nekoliko poteza aplikatorom, ujednačeno, bogatog pigmenta, a suši u najlepšu polu-mat završnicu. Ne znam za vas, meni deluje jako luksuzno i sviđa mi se kako se slaže sa svetlijom kožom. Za tamniju nijansu poprilično je postojan, jedino što bih navela kao minus je mogućnost preslikavanja na zube, stoga ga obavezno na sredini usana utapkam papirnom maramicom odmah nakon nanošenja i onda je sve super!
Stone Fox (LSCL01) ili ljubav života mog! :D Na svetu postoji samo još jedna nijansa ruža (o kome neću pisati sada, već ću mu izgraditi oltar, napisati roman o njemu i tako...) koja me je do te mere oduševila da mi je krenula suza. Ne šalim se, poprilično se čudno ponašam kad me stisnu emocije, a ovo su ljudi dragi prave, strastvene emocije koje zahtevaju minut tišine pre nego li eskalira suzama radosnicama. Stone Fox prava je granitna lisica :) u kojoj se mešaju nijanse sive uz primesu plavog podtona. Pigmentacija je savršena, kao i nanošenje. Ali. Da, postoji ''ali''- ovo je ruž s kojim treba biti oprezan jer se na usne lepi i ne dopušta drhtave ručice. Jednom nanešen zaključava se na kožu i ne mrda. Završnica mu je mat, ali je nešto suvlja nego kod prethodna dva, a s obzirom na očitu razliku u boji ruža i usana, treba imati na umu da će se, ukoliko nameravate puno pričati, smejati se itd, ta razlika i videti (mislim na ono malo, mimično mesto na sredini usana). Takođe, ova nijansa ne oprašta zube koji nisu adekvatno negovani. U toku dana postepeno bledi, a potom se skida u pečatima koji nisu očiti, ali se primeti lagana neujednačenost. Ja ovoj nijansi opraštam apsolutno sve jer je unikatna, prelepa i imponuje mom karakteru! :)
Suma summarum: ja sam apsoutno oduševljena Liquid Suede ruževima, od formule, sastojaka koji usnama pružaju konkretnu negu bez isušivanja, pigmentacije i dugotrajnosti. Ne sećam se kad sam ruž tamnijeg pigmenta na usnama nosila duže od 3 sata bez popravljanja, dok sam s ovim lepotanima bezbrižna i do 5, 6 sati. 12 nijansi pružaju odličnu mogućnost odabira prema ličnim potrebama i željama, a nakon što sam postala vlasnica željene 3 nijanse smatram da svakoj od nas u životu treba makar jedan Liquid Suede ruž. Mislim da su u NYX-u formulisali savršen mat finiš koji neće isušivati ili zatezati usne. Moji primerci kupljeni su u Alexandar Cosmetics dućanu u Beogradu, po ceni od 850 rsd za svaki (otprilike 6,83€). Mislila sam da ću sve tri nijanse ''izgustirati'', pa ih pospremiti u ladicu s ostalim ruževima, ali ne mogu ih se nanositi! :) Rotiram ih svakodnevno, najviše uživam u Sandstorm nijansi (posao, neke formalnije prilike), ali se ne ustručavam obojiti dan u Vintage ili Stone Fox ;) 

Nadam se da će Liquid Suede ruževi uskoro biti dostupni i u Hrvatskoj, kao što se nadam brzom dolasku Lip Lingerie jer sam se ozbiljno zaljubila u dve nijanse. Do tada mi pišite kako vam se dopadaju moje nijanse i jeste li već isprobale Liquid Suede ruževe? Kakvo je vaše mišljenje po pitanju ruževa s mat završnicom?

EDIT: Od danas (8.2.2016.) Liquid Suede ruževi dostupni su na Diviana web stranici (Hrvatska). Happy shopping! :)

Do narednog puta!




SHARE:

26 comments:

  1. Predivni su, merkam sandstorm vec duze i sad bih ga jos vise! :D Svidja mi se i stone fox, jedinstvena je nijansa i super ti sttoji. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mislim da bi Sandstorm stajala odlično svim svetlijim do medium tonovima kože, dok bi možda kod osoba izrazito tamnije puti delovala manje laskavo. Prekrasna je nijansa. Hvala ti ^^

      Delete
  2. Ispprobala, imam Amethyst, savršeni su, jako sam zadovoljna. A kada su izašle prve fotografije ja sam se zaljubila u Stone Fox, mada mi je delovao potpuno teget. Na kraju ga ipak nisam uzela, ali je prelep i odlično ti stoji. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Razmišljala sam i o Amethyst, na kraju je izbor pao na ove tri nijanse. Da, na većini fotografija deluje potpuno drugačije, tamnije, ali se radi o duboko sivoj s plavičastim tonom :) Mislim da bi SF na tebi izgledao fenomenalno!

      Delete
  3. Ne znam sama koji mi je ljepši.. Ako bi se baaaš teška srca morala odlučiti za jedan to bi onda bio Vintage/Retro <3 Tebi sva tri divno stoje!

    ReplyDelete
  4. ja spadam u one malobrojne koja još nisam isprobala nijedan Nyx proizvod! Sviđa mi je nijansa Vintage/Retro

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ima vremena, čini mi se da će nas ove godine ugodno iznenađivati s novitetima :)

      Delete
  5. Hvala ti draga Misha, upravo sam pozeljela jednu ili dvije nijanse. Bas ti hvala :P
    Sandstorm je stvarno divna nijansa, cak mislim da bih je i ja nosila, iako nekako izbjegavam takve nijanse.

    ReplyDelete
    Replies
    1. :D Nema na čemu, i drugi put :P
      Sandstorm je san snova, inače volim neutralne, nude ruževe, ali većina ih ne deluje laskavo i uglavnom su neprimetni. Sandstorm ima taj braonkasti štih koji tako lepo istakne usne. Baš je poseban.

      Delete
  6. Vintage i Stone fox su mi već odavno na popisu :D
    moram si zbavit

    ReplyDelete
  7. Vintage ti magično pristaje!

    ReplyDelete
  8. ali stone fox ♥ Ljubav nopisiva, i meni dodje da zaplacem svaki dan kada ga stavim, hahah

    ReplyDelete
  9. Ne mogu ti opisati koliko su me oduševile ove nijanse i tvoj opis! Definitivno ih nabavljam čim bude prilika, a vjerojatno se neću zaustaviti na "samo" 3 nijanse :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Upravo viđene u Diviana shop-u :) Trk! :D

      Delete
  10. Progutala sam recenziju doslovno! :D Sve tri su divne i sve tri ti odlično stoje. Ma kaj ne bi stajalo na ovako divnom licu :D Sandstorm mi je posebno lijepa, Vintage damska, a dovoljno sam luckasta da bih bez problema nosila i Stone Fox. Definitivno želim te ruževe! Što ih nema u Danijel Cosmetics u Zagrebu? Mislim da ih je jedna kolegica tamo kupila. A Lip Lingerie, ajmeee! Koje su to savršene boje :D Sve bih ih pokupovala.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Ida, od srca sam je napisala :D Ovo je definitivno recenzija koja se pisala sama! Hvala na divnim komplimentima <3 Sigurna sam da bi ti svaka nijansa pristajala kao salivena, a od pre nekoliko momenata ruževi su dostupni na Diviana stranici, po ceni od 72 kn (nešto skuplje nego u Srbiji, ali šta je-tu je). Ja strpljivo vrebam Lingerie :D

      Delete
  11. Ova Vintage nijansa apsolutno je predivna, premda su mi i druge dvije lijepe. Nadam se i ja da će što prije biti dostupni u RH jer mi se izrazito sviđaju!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja tebe vidim s Vintage :) Dostupni su na Diviana web shop stranici.

      Delete
  12. Uh, prelepe su nijanse! Odlicno ti stoje
    Divno!

    poljubac Adela Acanski

    ReplyDelete
  13. Svi do jednog ti prelepo stoje! Još uvek ih nisam probala, ali planiram u skorije vreme. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Katarina :) Svakako se počasti, jako su ugodni na usnama, a o nijansama da ne govorim.

      Delete

Thank you for your kind comments, they mean a lot as the best form of feedback :) Feel free to come back anytime! // Hvala na komentarima i vremenu koje odvojite za pisanje istih, oni su najbolji feedback mog rada :) Dobrodošli ste da se vratite kad god to poželite!

© CROSSING BEAUTY. All rights reserved.
Blogger Template by pipdig