28 February 2016

Bourjois City Radiance Brightening Foundation & Radiance Reveal Concealer


Februar je u moj život uneo nekoliko prijatnih noviteta, a među njima pronašla su se i dva od Bourjois. Ovaj drogerijski brend sam tek nedavno počela otkrivati kako spada i ne mogu se načuditi zašto sam se ustručavala isprobati njihove proizvode pre. Nisam najvatreniji fan podloga sa sheen/dewy završnicom s obzirom da sam ponosna vlasnica mešovite kože, ali iskustvo je pokazalo da mi takve podloge stoje poprilično dobro. Naročito u dnevnim varijantama, kad je koži potrebna sva moguća blistavost. Bourjois City Radiance podloga je upravo to- završnica koja će licu pružiti zavidnu blistavost, ujedno je štiteći od zagađujućih vanjskih uticaja uz SPF 30. Podlogu prati i odgovarajući korektor, Radiance Reveal, koji obećava iluminaciju i korekciju podočnjaka uz dodatnu hidrataciju. Biću vam iskrena, moju pažnju kupile su ambalaže nežnih boja i praktičnog dizajna koje su se poprilično isticale u tada oblačnoj drogeriji :) stoga sam ih odlučila uzeti i testirati u paru. 
Bourjois City Radiance podloga je koja obećava blistav, svež ten zdravog izgleda, a dolazi nam upakovana u prekrasnu tubicu divne pastelno roze boje. Inače volim ambalaže s pumpicom, ali nemam ništa protiv tubica, s obzirom da omogućavaju nesmetano, higijensko doziranje uz maksimalno iskorišćavanje proizvoda. Grlo tube dodatno je zaštićeno nalepnicom koju nisam uslikala, ali lepo je znati da ste vi prva osoba koja je dirala proizvod ;) Prilikom prvog korišćenja očarao me je poznati cvetni miris i momentalno asocirao na Dior Star! Asocijacija nije prestala ovde jer sam već nakon prvog nanošenja došla do zaključka da je ovo vrlo identična verzija Diorove podloge, bez oksidirajućeg momenta- što je ogroman plus! Da li je moguće da je Bourjois proizveo identičan proizvod s laskavijim epitetima? Moguće! :) Ako se na trenutak odmaknem od upoređivanja s Diorom, osvrnula bih se na samu formulu podloge koja je vrlo kremasta, taman onoliko gusta da ne zahteva količinu veću od zrna graška za prekrivanje kompletnog lica. Pigmentacija je zaista očaravajuća, a blenda se izvrsno! U mom slučaju najboljom se pokazala metoda utapkavanja jagodicama prstiju, a potom bih podlogu lagano razvukla utapkavajući beauty blenderom (razvukla utapkavanjem, ima li to smisla?). Sve u svemu, nakon nanošenja podloga se upija u svega par minuta ostavljajući na licu finiš prirodne blistavosti. Malo me je brinulo kako će se City Radiance ponašati na T zoni na kojoj imam periodično pojačano lučenje sebuma i puder mi u toku dana doslovno sklizne s tog područja, ali moram pohvaliti performanse ovog mališe koji se na T zoni stoički držao punih 7 sati bez potrebe za korekcijama, bez da deluje cakey. Good job Bourjois! Nanešen na kožu ne naglašava moguće suve delove, a glede pora- mogu napisati da ih ne ističe dodatno, što je inače za očekivati od pudera s brightening efektom (možete videti na fotografijama swatcheva ispod). Mislim da je ovo izvrsna podloga za svakodnevno srednje do potpuno prekrivanje, bez efekta maske ili težine na koži. Definitivno bih ga preporučila osobama s normalnom do mešovitom kožom, dok nisam sigurna kako bi se ponašao na jako masnoj koži (uz dobar primer i matirajući puder moguće je da bi se održao kroz dan bez problema). Mislim da bi pristajao i osobama sa suvom kožom, ali uz obaveznu prethodnu pripremu hidratacijom.
Podloga je dostupna u 6 nijansi, a ja sam odabrala najsvetliju- 01 Rose Ivory. Imajte na umu da Bourjois podloge naginju ka žutom podtonu, ali naglašavam- City Radiance na mojoj koži ne oksidira i ne menja se po pitanju nijanse, a nije ni komedogen. Iako u sebi sadrži fizički SPF (30) na fotografijama nema belog odbljeska, makar ja nisam primetila :) Proizvod je dostupan u drogerijama po ceni od oko 107 kn/oko 14€.
Bourjois Radiance Reveal concealer dolazi u prekrasnoj, rekla bih poprilično luksuznoj ambalaži koja podseća na HE pakovanja. Kombinacija peskirane mat plastike, baby pink graničnika koji se nastavlja na srebrni poklopac me je osvojila u momentu. Toliko da sam se nekoliko trenutaka divila ambalaži, a tek potom prešla na informacije o proizvodu. I'm shallow like that :) Šalu na stranu, nije da mi nedostaje korektora (ne znam je li u redu da napišem kako trenutno rotiram njih 10...), ali me je jako zainteresovala formula koja obećava iluminaciju i vizuelno omekšavanje podočnjaka. Iako obećava 24-časovnu hidrataciju, nisam sigurna hoću li ikada moći potvrditi ovo obzirom da šminku nikada nisam nosila toliko dugo :) ali mogu zaključiti da nošenjem Radiance Reveal korektora neće doći do isušivanja nežne kože oko oka. Obogaćen pigmentima, hijaluronskom kiselinom i vodom s glečera Mont Blanc-a (*tvrdnja Bourjois, ja ovaj sastojak ne vidim nigde na popisu), ovaj korektor uvrstila bih u pravi mali koncentrat koji deluje instantno. Nanosi se sunđerastim doe-foot aplikatorom i to u malenim količinama (makar ja to tako...) jer je pigmentacija zaista bogata, a korektor kremast, pa bi svako preterivanje rezultiralo bespotrebnim uvlačenjem u linije. Odlično se blenda i zaista omekšava okoloočnu regiju po pitanju vizuelnog umanjenja diskoloracija, tamnih fleka, podočnjaka, otvarajući pogled. Ukoliko je koža nešto zrelija, imajte na umu da ovim korektorom nećete vizelno zagladiti ili minimizirati linije. Jedan velki minus ide na prisustvo parfema jer smatram da je dodavanje mirisnih iritanasa u proizvode za oko oka apsolutno nepotrebno. Inače, ovaj korektor radi sasvim pristojan posao. Dostupan je u 3 nijanse, a ja sam, po običaju, odabrala 01 Ivory- najsvetliju. Cena korektora iznosi oko 70 kn/oko 9€.
Na fotografijama niže posvedočićete mom prekrasnom tenu bez šminke koji trenutno prolazi kroz eruptivnu fazu, pa vas molim da budete blagonakloni :) S leve strane, dakle, nemam šminku, dok na desnoj strani možete videti City Radiance podlogu + Radiance Revealing korektor u jednom laganom sloju, onako kako ih inače nanosim u dnevnoj varijanti. Na fotografiji ispod kolaža je kompletan makeup fotkan nakon 5 sati bez matiranja puderom, ili utapkavanja viška sebuma u međuvremenu. Poprilično zavidno izgleda, zar ne?
Ako izuzmemo tih nekoliko minusa koje sam navela gore, mislim da su Bourjois City Radiance podloga i Radiance Revealing korektor proizvodi vredni pažnje i isprobavanja. U drogerijskom rangu možemo sve češće pronaći vrlo impresivne dupliće za HE brendove, a ja odgovorno tvrdim da je City Radiance dupe za Dior Star podlogu. Imaju apsolutno identične karakteristike, s tim da Bourjois ne oksidira i na koži dosta duže deluje zavidno i lepo, dok Dior ume da se zgrudva i sklizne... ume delovati haotično. Moja topla preporuka korektora išla bi osobama koje trebaju prekrivanje umereno tamnih podočnjaka bez isušujućeg efekta na kožu. 

A sad je red na vas :) Jeste li isprobale nove Bourjois proizvode i kakav je vaš zaključak nakon pročitanog- dopadaju li vam se, ili ćete ih propustiti? Koji Bourjois proizvod bi svrstale u najdraži/najdraže?



SHARE:

14 comments:

  1. Meni je Healthy Mix puder jedan od najboljih koje sam ikad probala.. Ovaj me privukao, ali čekam neko sniženje da ga ugrabim.. Možda je sad 8. Mart idealna prilika :D Odlično izgleda na licu, mislim da će mojoj normalnoj koži savršeno odgovarati :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. HM nisam probala, ali sam oduševljena 123 Perfect i CC kremom i puderom :) Sigurna sam da sniženja predstoje, stoga javi dojmove kad ga isprobaš :)

      Delete
  2. Sa ovim puderom mi se desila najčudnija stvar ikad. Na prva tri probanja mi je bio čisti promašaj ilitiga žali bože para za koje sam mogla kupiti 100 puta isprobani Bourjois HM. Ali jutros prilikom šminkanja panika! Nemam više kreme za lice, a ovaj put to je bila Eucerin Aquaporin za normalnu i mješovitu. Krenem nanositi puder na "golo lice", i dalje šok i nevjerica. Blenda se maltene savrseno. Malcice zacementiram T zonu i to je to. Kasnije provjeravam stanje na licu svakih sat vremena i imam šta i vidjeti, nije ''maskast'' kao sto je bio u prvih par nosenja, nije se uvukao u pore i borice (cuj borice lol), stoji na licu kao da je frisko nanesen. Izgleda da je cijelo vrijeme problem bio u mojoj kremi a ne u njemu. Istina, jos uvijek ne mogu preci preko ovog radiance jer dobijem nekakav nevjerovatan nagon da kad god vidim nekog sa dewy tenom uzmem cetkicu i puder iz nesesera i da ga malcice zabetoniram, ali to sam samo ja :D (valjda)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amela, hvala ti što si napisala svoje iskustvo, sigurna sam da će značiti damama koje budu čitale. Ako nije problem, napiši koja je krema u pitanju, čisto da mogu pojmiti šta je radilo problem (silikon, glicerin... mada ne bi smeo...). Ahahahaha nasmejala si me od srca za ovu žudnju za matiranjem hahaha :D Ali nije jako sjajan, baš me iznenadilo. Očekivala sam bljesak ;) Ništa, nastavi ga nositi bez ičega, ako baš želiš kremu nanesi sa što većim vremenskim razmakom od nanošenja pudera, pa neposredno pre nanošenja isperi mogući višak. Ja tako nekada napravim i bude sve okej.

      Delete
  3. U pitanju je Eucerin Aquaporin za normalnu i mjesovitu kozu, mada ne razumijem zasto je stvorila problem jer je koristim unazad dva mjeseca ispod Catrice pudera u pjeni i stvarno su dobro sarađivali, ali eto u kombinaciji sa ovim puderom ne funkcionise.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mislim da nije do kreme, već da ovaj puder ne toleriše svežu hidrataciju :) ako me razumeš. Krema u sebi ima i glicerin i dimethicone (polimer na bazi silikona, dakle- silikon) koji stvaraju barijeru na koži radi ''zaključavanja'' hidratacije, a samim tim su i povoljna podloga za makeup (kad se krema dobro upije). Ali ti to već znaš jer kremu koristiš dovoljno dugo. Verovatno se radi o ''sudaranju'' sastojaka koji tvore SPF (titanium dioxide) koji preko kreme deluje kao razmazotina (ispravi me ako grešim), kao da premeštaš pigment iz šupljeg u prazno. Meni se to znalo dogoditi s puno podloga sa SPF-om i od tada strogo pazim na izbor kreme, vreme nanošenja i nanošenja šminke.

      Delete
  4. Baš sam neki dan shvalila da mi je jedan puder pri kraju i da su mi ostala još samo dva, više od pola puna. Uhvatila me panika i shvatih kako trebam novi puder :D Ovaj onda ide u košaricu. A možda i korektor, nikad previše korektora :D dobrih korektora

    ReplyDelete
    Replies
    1. SAMO dva?!?!?! :O (mogu zamisliti izraz lica osobe koja nije into makeup sada hahahaha).
      Slažem se za korektor, svaka dama treba njih nekoliko u arsenalu ;)
      Srećno s kupovinom, javi kako ti se svideo ako se odlučiš na isprobavanje <3

      Delete
  5. Prvo, odlična recenzija, drago mi je da si ti sa mješovitom kožom zadovoljna jer je i moja takva pa mogu znati da li bi meni odgovarao. Imam otvoren HM i 123 pa ne mogu još i ovaj kupiti :-p I drugo, curo draga vjeruj mi da to nije eruptivna faza, poslaz ću ti sliku svog lica ako će ti biti lakše, obrazi su mi katastrofa zadnjih dana :-p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hej Dano :) drago mi je da nam je koža slična, uvek pomaže da podelimo iskustva. Nisam se još odlučila isprobati HM (iz nepoznatog razloga ubeđena sam kako ću se zasijati...), ali sam s 123 Perfect PREZADOVOLJNA! :D City Radiance je pravo zanimljiv i poprilično me je iznenadio jer sam očekivala ''meh'' dojam. A za eruptivnu fazu :))) ne znam šta bih ti napisala, imam poprilične diskoloracije jer grozno reagujem na sunce. Čini mi se kako se sve umanjilo nakon što sam počela koristiti Paula's Choice Hydralight moisturizer sa spf-om (prva krema na koju moje lice nije buknulo, a da sadrži SPF).

      Delete
  6. Odličan postić, nisam isprobala Bourjois tekuće podloge samo zato što sam još prije nakupovala puno/previše pudera koje moram potrošiti u suprotnome ću ih morati baciti pa mi šeta novaca, ali kada sve te pudere potrošim svakako namjeravam isprobati neku njihovu podlogu (zapravu, njihovi puderi su mi prvi na WL). Moram priznati da se sada predomišljam između ove ili njihove CC kreme.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti ^^
      Biću slobodna pomoći ti izabrati, s obzirom na svoje iskustvo. Uvek 123 Perfect CC krema pre svih pudera. Zato što je izvrsne prekrivne moći, divnog finiša, a na licu nema osećaja težine, dapače! Kao da ni nemam podlogu. Izvrsna je. Jedini minus ide na tubicu iz koje proizvod kipi van, osim ako se ne drži poklopcem na gore.

      Delete
  7. Healthy Mix korektor mi je jedan od make-up favorita ne pamtim od kada, a po tvom postu, pogotovo fotkama, mogu samo zaključiti da Bourjois zna posao. :) Zaintrigiralo me ovo "vizualno omekšavanje podočnjaka", mogla bih probati, baš, baš. :)

    ReplyDelete
  8. Slazem se da parfemima nije mjesto u proizvodima koji se nanose na okoloocno podrucje - ukljucujuci korektore ali i okoloocne kreme.
    Imam City Radiance, jaaako sam zadovoljna i uz onaj Maybelline Master Sculpt mi je na wish listi korektor a novcaniku se vec tresu gace :)

    ReplyDelete

Thank you for your kind comments, they mean a lot as the best form of feedback :) Feel free to come back anytime! // Hvala na komentarima i vremenu koje odvojite za pisanje istih, oni su najbolji feedback mog rada :) Dobrodošli ste da se vratite kad god to poželite!

© CROSSING BEAUTY. All rights reserved.
Blogger Template by pipdig