11 November 2015

Afrodita Cosmetics Hair Professional Serum 10 v 1


Zdrava kosa imperativ je sveukupnog dobrog izgleda, bez obzira na dužinu. Ja svoju kosu obožavam, ali je taj osećaj poštovanja međusobnih hirova sazrevao s godinama. Nisam oduvek bila oduševljena gustom, kovrdžavom grivom sklonom isušivanju, pucanju. Kao klinka sanjala sam da mi je kosa tanka, ravna i da pletenicom ne mlatim ljude oko sebe kao bičem (da, bilo je svega), a sad se na te tihe patnje samo nasmejem. Iako velika obaveza, moja gusta kosa naučila me je da je strpljenje rešenje za puno problema i da je do idealne nege potrebno doći učenjem, ali i ponekim kiksom. Što je u redu. Svi smo ih imali. Danas bih s vama podelila proizvod koji mi je nedavno poslan na korišćenje od ljubaznog tima Afrodita kozmetike u Hrvatskoj. Razmišljala sam nije li prerano izneti utiske nakon svega 6 korišćenja, ali kako nisam bitnije menjala rutinu nege, a stvari su se s mojom kosom i te kako promenile s novim serumom, mislim da je vreme :)
Ovaj serum zamišljen je i dizajniran kao bogato formulisan proizvod koji u tri stupnja nege kosi pruža idealnu zaštitu od spoljašnjih uticaja, ostavljajući je svileno mekanom. Formula se bazira na kombinaciji dva dragocena ulja: makadamije- kosi osigurava dubinsku revitalizaciju i zaštitu od vanjskih uticaja (toplota, hladnoća, krzanje), mrkve/šargarepe- jača kosu i vlasište, te obnavlja ispucale vrhove. Treći magični sastojak seruma čini pantenol čije benefite uglavnom znaju i ptice na grani :) ali nije zgoreg da ih ponovimo- jača vlas, podstiče regeneraciju i rast dlake, održava hidrataciju, povećava elastičnost i produžava periode između dva šišanja (smanjuje intenzitet pucanja krajeva). Formuli su dodani i silikoni koji pružaju svilenkastu završnicu, obavijajući dlaku i štiteći je od vrućine, vlage, hemijskih uticaja, bez osećaja slepljivanja ili otežavanja. Serum dolazi u pljosnatoj plastičnoj bočici na pumpicu i ono što se u startu primeti su tri odvojene faze koje čine proizvod. Svakako, potrebno ga je pre upotrebe dobro promućkati kako bi se faze sjedinile u homogenu žućkastu tečnost, te potom istisnuti i naneti na kosu.
Ja ga koristim nakon pranja, nakon što kosu dobro utapkam u peškir kako bih je prosušila, na dlan istisnem 3-5 pumpica seruma i nanosim ga od vrhova ka korenu dlake, s tim da nikada ne idem bliže temenu (maksimalno do visine brade). Ono što sam na prvu uočila i što mi se dopalo je nemasna tekstura proizvoda. Oseti se prisustvo ulja, ali ne u meri koja bi ga među dlanovima učinila masnim i teškim. Takođe, dopalo mi se što serum ne miriše veštački, parfimisano, već blago, baš po uljima koja stoje u sastavu. Pod prstima osetim kako se kroz par minuta proizvod fino upije u dlaku i ne ostavlja na njoj nikakav osetni film, već vlas deluje zaglađenije. Kako sam nakon svih 6 korišćenja seruma kosu sušila fenom, te oblikovala peglom u dva navrata (a znamo u kojoj meri na taj način štetim kosi...), moram napisati da je zaštitni film delovao i da mi je kosa drastično manje krhka, lomljiva i suva nakon stilizovanja. Dopada mi se zdravi sjaj u kosi i lepršavost, bez onog naelektrisanog kostrešenja, ako me razumete :) 
Malo sam se nasmejala na ''10 u 1'' u nazivu seruma, inače me nazivi ''sve u 1'' baš odbijaju jer ih se prečesto koristi. Ali ovaj serum zaista je nešto drugačije i nešto što je na mojoj kosi ostavilo vidljivog učinka nakon samo 6 korišćenja. Mislim, ja nisam savršeni uzor ako se dotaknemo teme šišanja (jer se šišam sama... u moju odbranu, frizerka koja me zna ošišati živi daleko, a meni se ne da preživljavati traume, pa seckam sama... malo, po malo), ali ovaj proizvod zaista može produžiti vreme između dve posete frizeru. Čak i da učinak ulja nije dubinski hranljiv na duže staze (opšte poznato je da se u kozmetičkim pripravcima ne koristi veliki udeo čistog ulja, već se ulja mešaju sa ostalim sastojcima; sastav na fotografijama iznad), ovaj proizvod ima bitan zaštitni učinak i svakako bih ga od srca preporučila svima vama koji želite osvežiti i kosu počastiti nečim što deluje. Ja ovo pišem sigurna, jer svoju kosu smatram izrazito hirovitom i teškom za ukrotiti, pa kao- imam pravo ;) Ovaj serum možete pronaći u lokalnim drogerijama, te hiper/supermarketima koji prodaju Afrodita kozmetiku, a za jednu bočicu potrebno je izdvojiti 34,99 kn/ oko 4,6€. 

Prodajna mesta:
Bipa, Nama, Kozmo
Afrodita shop, Stara Vlaška 41, Zagreb
Beauty centar Afrodita u Kaptol centru Zagreb

Online shop:
*moja kosa danas, ne zamerite, fotka je namenjena Instagramu, pa sam je presvukla filterom :D 
*PR proizvod (više o uslovima recenziranja PR proizvoda pročitajte na About This Blog stranici)


Do narednog puta!




SHARE:

10 comments:

  1. Dobra stvar guste kose je što u ovom periodu kad opada, neću žaliti za punom šakom kose xD Čak kažem da je dobro, imam manje stanovnika na glavi :D A što se tiče ulja, htjela sam kupiti, ali razumno ću sačekati dok potrošim nešto :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Upravo tako! I male su šanse da budemo gospođe kojima se vidi teme :D Šalim se, ne želim to nikome. Ali imati gustu kosu je privilegija. Svakako preporučujem, a odluka je na tebi :*

      Delete
  2. Vidjela sam kod blogerica ovaj serum i moram priznati da me odmah zainteresirao. Baš mi je dobro došla recenzija jer sam odlučila - kupujem! :)
    Ti imaš divnu kosu, baš joj se uvijek divim :)
    Meni je moja uvijek bila dobra takva kakva je, glavno da je zdrava, glatka i sjajna, a za ostalo lako.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Marina <3 Pazim je i negujem, ne preterujem s naslagama svega i svačega (ono, jedan šampon, eventualno regenerator, maska obavezno, na kraju neki fini serum, ili ulje i to je to). I slažem se s tobom, bitno da je zdrava i da se njom može vladati, sve ostalo... pa kosa je, narašće :D
      Javi kako ti se dopada serum, meni je izvrstan!

      Delete
  3. Vidjela sam ovaj novitet i baš mi se sviđa po tvom opisu. Ja imam gustu kosu, ali ja svoju peglam na svakom pranju, vjerovala ili ne, već 12 godina. Obavezno je peglanje. Počela sam je peglati jer je uvijek bila divlja, samo se širila koliko je ima, a onda sam otkrila peglu. Volim ravnu kosu!!! Ali jako i pazim na svoju kosu, sve moje frendice me uvijek zezaju koliko ja volim i mazim i pazim svoju kosu. Redovito ju podšišavam i koristim proizvode za zaštitu od topline, kao i razna ulja, serume ili silicone. I izgleda divno, ne bi čovjek rekao da se peglam toliko dugo, netko bi očekivao da imam spaljenu metlu na glavi kad se toliko dugo peglam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Svaka čast, drago mi je da si svesna stepena oštećenja koji dolazi uz redovnu upotrebu pegle za kosu, bez adekvatne nege. Ja te razumem, imati gustu kosu nije lako, treba s njom umeti :D Ali je odlično kad spoznaš šta kosi prija i šta joj pomaže da bude zdrava. Onda je sve lakše.

      Delete
  4. Mala imaš prekrasnu kosu! Ovaj serum i ja trenutno koristim, moja kosa je skroz drugačija od tvoje, pa će biti zanimljivo vidjeti moje mišljenje o njemu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Maro :) Jedva čekam tvoje utiske :)

      Delete
  5. kosa ti je prekrasna! ivaj serum imam i ja a se veselim isprobavanju i pisanju recenzije

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Tina :) Vidim da si eksperimentisala s ekstenzijama :) Svakako čekam utiske, ja sam i dalje oduševljena :)

      Delete

Thank you for your kind comments, they mean a lot as the best form of feedback :) Feel free to come back anytime! // Hvala na komentarima i vremenu koje odvojite za pisanje istih, oni su najbolji feedback mog rada :) Dobrodošli ste da se vratite kad god to poželite!

© CROSSING BEAUTY. All rights reserved.
Blogger Template by pipdig