12 February 2018

LUMION. NOĆNI TRETMAN ZA BLISTAVA JUTRA.


Prešla sam tridesetu. Rekla bih odavno, ali nije baš toliko puno prošlo... Životne obaveze, događanja, brige, nespavanja, malo kasnija noćna druženja- ne bi vjerovali, ali koža pamti. Namjerno, ili ne- svako prekoračenje ili manjak optimalnih potreba, poput zdravog sna, prehrane, te vježbanja (što je to vježbanje? 🙈) izravno se pokazuje na našoj koži. Kada ste u dvadesetima trošite tzv. ''beauty kredit'', no kamate stižu na naplatu u tridesetima, ukoliko se tempo življenja ne prilagodi. 
Trudim se živjeti u skladu sa zdravim navikama, no trenutno su tu situacije na koje ne mogu previše utjecati, a tiču se nespavanja koje traje više od 9 mjeseci i ako oduzmemo povremene agonije u pokušajima ostajanja na nogama, ostaje koža koja je povremeno siva, beživotna, bez sjaja... koža koju ne volim vidjeti u ogledalu jer ocrtava lik koji nisam ja. 
Što umor učini od čovjeka!
Negdje u prosincu prošle godine iznenadio me je paket brenda Skintegra koji uopće nisam očekivala. Do sada sam isprobala njihova 3 proizvoda: Clarion, Hydra-B i Naro, koji su me oduševili i još uvijek to čine, jer Clarion i Naro još uvijek trošim. U paketu je bio ušuškan, tada svježe na tržište plasiran, Lumion- neisušujući noćni eksfolijant na bazi AHA i PHA kiselina, namijenjen svim tipovima kože, osim osjetljive. Noćni tretman koji obećava značajne promjene na koži s hiper-pigmentacijskim mrljama, na koži kojoj nedostaje svježine i lumioznosti! Upravo ono što je meni u danom momentu falilo u nemjerljivim jedinicama. Kao i do sada, dala sam si oduška u korištenju proizvoda kako bih sa vama podijelila subjektivno mišljenje bazirano na objektivnim zaključcima i zapažanjima kroz period korištenja.
AMBALAŽA: Ne znam za vas, ali ja sam slaba na staklenu ambalažu. Da, uz nju dolazi rizik od lomljenja, ali volim vjerovati da nisam baš toliko nespretna :) Staklo bolje i duže čuva sastojke proizvoda, a upravo u takvoj bočici dolazi Lumion. Staklo i pumpica za doziranje na vrhu. Konkretno i kvalitetno. Dizajn spoljašnje kutije, kao i same bočice je čist, jasan i prozračan. Asocijativan na funkciju i namjenu proizvoda. Lumion dolazi u zapremini od 100 ml i meni, uz nanošenje 2-3 puta tjedno, traje već dva mjeseca, a ostalo mi je sigurno više od polovice bočice. Cijena mu je 189 kn i smatram da se investicija isplati ukoliko vašoj rutini njege, te potrebama kože takvo što nedostaje.
MJERE OPREZA: S obzirom na formulu koja sadrži glikolne, mliječne kiseline, glukonolakton s dodatkom glicerina i ekstrakta zobi, Lumion se ne preporučuje osobama s vrlo osjetljivom, reaktivnom kožom, osobama s rozacejom, kompromitiranom (oštećenom, ozlijeđenom) kožom i vaskularnim problemima (prošireni, jako vidljivi crveni kapilari). Ukoliko ste apsolutni početnik u korištenju preparata s kiselinama, svakako preporučam da proizvod prvih nekoliko puta nanesete na mali dio lica (ja to činim u predjelu čeljusti) kako biste uvidjeli moguće neželjene reakcije na koži. Ovo bih svakako preporučila i kod uvođenja novog proizvoda, pa čak i ako ste prije koristili kiseline. Za svaki slučaj. 
MOJE ISKUSTVO: Lumion sam nanosila isključivo kao dio večernje njege, nakon što bih lice temeljito umila i očistila od šminke, viška sebuma. Ono što prije nanošenja proizvoda s kiselinama volim napraviti je toplom vodom s dodatkom mente ili bosiljka malo otvoriti pore (parna kupka, inhalacija), ali ovo činim samo kad za sebe ukradem mrvicu više vremena. Na tufer potom istisnem 3-4 pumpice Lumiona i lagano njime prelazim po licu, izbjegavajući područja oko očiju i usana. Uglavnom, baziram se na područje T zone, na kojem su mi pore najvidljivije, odnosno na područje na kojem imam najviše periodičnih nepravilnosti. Prva reakcija moje kože na Lumion bila je popraćena crvenilom u pečatima, laganom toplinom, bez peckanja i neugode. Crvenilo bi se povuklo u roku od 15-tak minuta, a koža bi ostala čista. I sada, nakon dva mjeseca korištenja, crvenilo se dogodi periodično, ali bez neugodnih reakcija i nestaje za 10-ak minuta. Lumion koristim samostalno, kao jedini proizvod na licu, uz okoloočnu kremu, ili ga kombiniram s hidratantnim serumom. Također, ponekad ga koristim i kao kontaktni tretman- nanesem ga, ostavim pola sata do sat, te lice umijem i nanosim uobičajenu večernju njegu. U svakom slučaju, rezultat nakon nije izostao. Već nakon prvih nekoliko primjena, koža bi mi ujutro bila daleko jedrija, ljepša i osvježena- što i je bio moj krajnji cilj. Zbilja je dobar osjećaj samozadovoljstva :) kada ujutro ne izgledate kao zombi. S obzirom da Lumion vrši laganu površinsku eksfolijaciju, primjetila sam da mi koža ne vapi za bazom prije pudera, a i ruku na srce- količinu pudera sam smanjila na minimalnu jer nemam potrebe maskirati zdravu i vidno luminozniju kožu. Kad se dogode periodi hormonskih bujanja i negodovanja u organizmu, primjetim nekoliko nepravilnosti (mitesera, bubuljica) na bradi i čelu, no u tom slučaju kombiniram Lumion s Clarion-om tako da Clarion nanosim 3 puta, a Lumion 2 puta tjedno- nikako istu večer oba proizvoda. Možda se čini kao previše, ali oba proizvoda nanosim u vrlo tankom sloju, lokalizirano i pratim reakciju kože.
PREPORUKA: Je apsolutna ukoliko vaša koža zahtjeva i dobro podnosi kemijsku eksfolijaciju. Naime, u posljednje vrijeme kiseline se nalaze u, čini se, svakom drugom proizvodu (kao nekada Q10, hijaluron- sjetite se samo reklama), što krajnje korisnike i one koji to žele postati, zbunjuje. Svakako preporučam da se, prije kupovine proizvoda koji se bazira na kiselinama i za funkciju ima eksfolijaciju kože, detaljnije raspitate, potražite dodatne informacije preko validnih izvora, blog/video recenzija, te na osnovu toga i sopstveog zdravog razuma donesete ispravnu odluku o kupnji. Lumion neće popraviti kožu preko noći, neće joj zagladiti strukturu, niti će vas podmladiti. Ono što će napraviti jeste ukloniti površinski sloj odumrle kože, a time umanjiti i hiperpigmentacijske mrlje (ja ih nemam, ali se oslanjam na logiku), te koži dati dozu potrebne svježine i kao što mu i ime govori- lumiozne blistavosti. Nećete se sjajiti kao zvijezda :) ali će vam koža definitivno biti zahvalna i na oko/pod rukom ljepša i nježnija. Dakle, od mene i moje kože Lumion dobija čvrstu 9-ku (ocjena manje zbog povremenog crvenila), te preporuku. Pišite mi kakvo je vaše iskustvo sa Skintegra proizvodime, te jeste li isprobale Lumion. Ako jeste, kakva su vaša zapažanja i komentari?

Do narednog puta!

* PR uzorak (više o pojedinostima recenziranja PR uzoraka pročitajte na stranici About This Blog)


SHARE:

9 comments:

  1. Ja sam prvu bočicu potrosila u mjesec dana što mi naravno nije bilo drago... Ali sam ipak narucila jos jednom jer mi je čudo napravio od koze... Bas daje luminos, i tekstura kože mi je puno zaglađenija... Prištića uopće vise nemam... Stahovito mi paše... Htjedoh dati savjet da ga se moze aplicirati na ruku i odmah na lice... Jako je tekuć i to mu daje teže apliciranje ali se može na taj način bez problema ... Na taj nacin puno ga se manje troši

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma da?!? :D Ti si se onda pošteno mazuckala :)))
      Drago mi je da ti odgovara, oduševljenje je uvijek veliko kad pronađemo odgovarajuću i djelotvornu preparativu.
      Baš sam ga večeras aplicirala direkt' s dlana na lice. I super je, još mi se više dopada tako, nego s blazinice.

      Delete
  2. Nisam probala,ali s hipergmentacijskim mrljama uvijek imam problem ako se samo malo više zadržim na suncu.Ne znam koju bih kremu s spf koristila da do toga ne dolazi.Koristila sam Avene kremu s faktorom 50 za lice ali opet ista priča.Imate li kakvu preporuku?Lumion ću definitivno probati

    ReplyDelete
    Replies
    1. To je problem, trebaš se čuvati sunca (na žalost, uz sav rizik da ću zvučati kao kakav babac :D, ali sunce nije što je nekada bilo). I naravno, odabrati odgovarajuću kremu sa zaštitnim faktorom. Ja sam ona što iz dubine duše mrzi SPF preparativu jer mi u 80% slučajeva napravi kaos na licu, sva se ospem, isprištavim, užas! Pronašla sam kremu koja sadrži zaštitu, a ujedno mi i prija, a radi se o Paula's Choice Skin Balancing Ultra Sheer Daily Defence (faktor 30). Toliko je lagana, blago matira i šminka lijepo sjedne na kožu preko nje. Inače sam dosta svijetle puti i zacrvenim se u roku odmah. S ovom kremom to ne bude baš tako. Jako sam zadovoljna.

      Delete
    2. Hvala na savjetu.Gdje ću nabaviti tu kremicu?

      Delete
    3. Mislim da se stranica sada zove Superskin (samo googlaj Paula's Choice preparativu), a imaš i na njihovom zvaničnom web-u. Preporučam ovu prvu, jer je u Sloveniji i stigne prije.

      Delete
  3. Zvuči baš kao nešto za mene :) Puno sam toga već probala, ali ništa ne daje očekivane rezultate. Sada pijem Solgar vitamine za kosu, kožu i nokte i konačno vidim neku razliku.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pomenuti kompleks vitamina i minerala je zbilja učinkovit. Osobno nisam probala, ali svi koji jesu, a da ih poznajem :) kažu da su zadovoljni. Tako da, you go girl!
      A Skintegra, kao ''vanjski'' suradnik, može samo još pomoći :)

      Delete

Thank you for your kind comments, they mean a lot as the best form of feedback :) Feel free to come back anytime! // Hvala na komentarima i vremenu koje odvojite za pisanje istih, oni su najbolji feedback mog rada :) Dobrodošli ste da se vratite kad god to poželite!

© CROSSING BEAUTY. All rights reserved.
Blogger Template by pipdig