5 April 2017

Afrodita 4D Collagen | Ampule

Negde krajem meseca februara, Afrodita kozmetička kuća tržištu je predstavila najnoviju liniju namenjenu nezi kože, pod nazivom 4D Collagen. Ja se zbog obaveza nisam mogla odazvati predivnom događaju koji se odigrao u Zagrebu, ali su se Afroditin PR tim, na čelu s divnom Mišelom (kojoj ovom prilikom mašem 😊) pobrinuli da do mene stigne kompletna kolekcija u cilju isprobavanja, te prenošenja utisaka vama, dragim čitateljicama i čitateljima. 4D Collagen linija bazira se na naprednoj, višeslojnoj kolagenskoj formulaciji morskog kolagena i biološki aktivnih peptida koji na površini kože pružaju trenutačni učinak liftinga, dok u dubljim slojevima dugoročno potiču sintezu kolagena. Posledično, kroz vreme korišćenja proizvoda 4D Collagen linije, trebalo bi doći do smanjene vidljivosti bora i linija, te vidljivog poboljšanja tonusa kože. 4D Collagen linija namenjena je svim tipovima kože, te dobnoj skupini iznad 35 godina. Iako sam nekoliko godina dalje od 35-e 😉, smatram da nikada nije prerano u rutinu nege kože uvesti adekvatnu, poboljšanu hidrataciju, a ukoliko se u celu priču umeša i lagani lifting efekat- zašto ne! Kompletnu kolekciju možete pogledati ovde. Nekako su se, kao po praksi, umnožili dani u koje ulazim neispavana i umorna, a to se poprilično odrazilo i na izgled moje kože. Ne mogu reći da sam uočila spektakularno bitne podočnjake, ali moja je koža izgubila sjaj, gipkost i postala nekako... meh. Ustaljeni režim nege radio je svoj posao solidno, ali sam jednog jutra odlučila iskoristiti jednu od ampula s morskim kolagenom, o čijem ću delovanju nešto više danas. Ove ampule obećavaju trenutačni efekat liftinga i podmlađen izgled kože (što je poprilična fantazija, ali znate ono... kad se hvatate za prvu pomoć u nadi za najboljim rezultatima...). U sebi sadrže patentirane mikro-sfere morskog kolagena koje deluju tik ispod površine kože, vidljivo poboljšavaju tonus kože, smanjuju površinu bora za 31%, te bogato hrane dodanim, 100%-im prirodnim uljima koja ne deluju komedogeno. Studija delovanja provedena je in vivo, na 15 dobrovoljaca u sat vremena nakon aplikacije. Analizirajući popis sastojaka, primetim prisustvo suncokretovog i ulja pšeničnih klica (bogato vitaminima D, E i lecitinom), ali i Atelocollagen-a (kad su telepeptidi enzimski uklonjeni iz kolagena biljnog ili životinjskog porekla). Jedino što mi nije najjasnije je ''ubire'' li se ovaj morski kolagen od morskih pasa (navedeni kao izvor u morskoj sredini), ili ne. Volela bih da su sastojci ipak malo jasniji, transparentniji, naročito jer se radi o pravu odabira korišćenja nečega što potiče od životinja (vegan friendly?). Kutija sadrži 7 ampula sa po 1,5 ml proizvoda, što je količina solidna za mesec do dva upotrebe, ovisno o učestalosti korišćenja.
4D Collagen ampule vrlo su jednostavne za upotrebu, a količinom- jedna bi mogla biti dovoljna za dve upotrebe (makar je u mom slučaju tako, a sadržaj nanosim na lice, vrat i dekolte). Proizvod nanosim jednom do dva puta u deset dana, ovisno o potrebama i stanju kože, i to je sasvim dovoljno jer je sadržaj ampule vrlo koncentriran i efektivan u postizanju dublje hidratacije i hranljivog učinka koji će se pod epidermom zadržati nekoliko dana nakon nanošenja. Dopada mi se prisustvo ulja jer čine formulu lako mazivom, te brzo upijajućom (u svega nekoliko minuta). Ampulu volim naneti ujutro, nakon tuša, nežno je umasirati u kožu i uživati u tom ritualu. Koža nakon upijanja ostaje blistava, sjajna i fino mekana na dodir. Nisam primetila da radi problem s odećom jer se lepo upije, a odlično se na koži ponaša i kao priprema za šminku. Najčešće ampule koristim kao deo nege kože, ali sam par puta kap dodala u tekuću podlogu i jako mi se dopao efekat blistave, lagane, a opet ujednačene prekrivenosti i sveukupne svežine izgleda, stoga svi vi sa suhom kožom imajte na umu da vam ovaj proizvod može pomoći u sprečavanju odvajanja podloge sa suvljih delova lica. Sve u svemu, ukoliko vam je koža žedna dodatne hidratacije, ove ampule bih mogla preporučiti jer su se na tom području pokazale odličnim. No, ako bih se dotakla tvrdnji o liftingu i ''peglanju'' bora i linija za 31%, zbilja ne mogu napisati nešto što bi išlo u prilog tome. Osim što nemam dubljih bora, ne očekujem niti verujem da proizvod u tako kratkom roku (od svega sat vremena) može popuniti dublje linije, a efekat zatezanja i podizanja kože nisam osetila. Možda bi dame s nešto zrelijom kožom imale veće koristi u ovom segmentu? Ono što jesam primetila i moram naglasiti jeste da mi koža izgleda zdravije, blistavije i ujednačenije. S prvim zracima sunca dolazi i crvenilo, ali me ove godine zaobilazi (u prilog tome moram napomenuti i obavezan SPF, koji ove ampule ne sadrže) i nekako imam puno više samopouzdanja u danima kada ne nosim šminku. Drago mi je što su 4D Collagen ampule pronašle put do mene, iako ovaj tip proizvoda do sada nisam prakticirala u nekoj konkretnoj meri. Dopada mi se što na moju kožu nemaju nikakav štetan, iritacijski učinak i što je celokupna priča vrlo ugodna i lagana za nositi. 

Pišite mi u komentarima, jeste li isprobale proizvode 4D Collagen linije i kakvo je vaše iskustvo s ampulama? Preporuke? 

*PR sample (više o recenziranju PR uzoraka pročitajte na About This Blog stranici)



SHARE:

3 comments:

  1. Nisam isprobala ove ampule, ali svaku zimu nabavim Afroditine hyaluron i multivitaminske ampule za profesionalnu upotrebu u kozmetičkim salonima. Hyaluron ampule nanosim nakon tretmana AHA kiselinama i općenito nakon kemijskih ili bioloških peelinga jer trenutno vraćaju hidrataciju. A multivitaminske nakon upotrebe maski ili kod pojačane dehidratacije kože.Koristim ih u kontinuitetu bar 5 večeri zaredom. Uglavnom imam jako pozitivna iskustva s ampulama i zadovoljna sam učinkom koji vidim na svojoj koži, blistavija je i svi proizvodi koje nanesem nakon ampula bolje i brže prodiru u koži.

    ReplyDelete
  2. Trazila sam temu u svezi ovih ampula i drago mi je da sam pronasla bar nesto. Htijela bih napisati da sam nakon upotrebe ampula natecena u licu. Zanima me da li je to normalna reakcija ili moram potraziti lijecnicku pomoc.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uh :/ Baš mi je žao. Jesi li inače imala reakciju na neki od sastojaka, ili je ovo prvi put?
      Svakako prekini s korištenjem ampula i posavjetuj se s ljekarnikom (ili dermatologom) ili pošalji mail na Afroditinu stranicu. Kao proizvođači, oni će uvijek dati adekvatan odgovor.
      No svakako još jednom dobro pročitaj popis sastojaka ampula i razmisli jesi li ikada prije imala reakciju na neki od navedenih.

      Delete

Thank you for your kind comments, they mean a lot as the best form of feedback :) Feel free to come back anytime! // Hvala na komentarima i vremenu koje odvojite za pisanje istih, oni su najbolji feedback mog rada :) Dobrodošli ste da se vratite kad god to poželite!

© CROSSING BEAUTY. All rights reserved.
Blogger Template by pipdig