30 November 2016

NYX Rocker Chic Tainted Love

Dogodi li vam se kad da na poklon dobijete paletu senki i da je ostavite sa strane na neko vreme? Bez isprobavanja? Meni nikada. Nikada do sada, zapravo :) Verujem da svako ljudsko biće ima neki, nazovimo ga fetiš. To ne mora biti nužno stvar povezana s perverzijom ili porocima, već za sebe može vezati ona sitna životna zadovoljstva i radosti koje nekim drugim ljudima deluju, recimo, besmisleno. Takav je i moj fetiš 😃 Imam neverovatnu slabost, porok, prokletstvo uma kad se radi o senkama, te paletama istih. Znam, smešno je, toliko je bitnijih stvari u životu, ali u stanju sam kupovati i skupljati ih do iznemoglosti... uživati u ritualu nanošenja i kombinovanja boja na kapcima i to je jedno od onih zadovoljstava kojih se ne mogu odreći. Mogu kontrolisati, ali se ne želim odreći. Zato mi je bilo po malo čudno što sam toliko odlagala isprobavanje palete o kojoj vam pišem danas. Ovo je moj prvi susret s NYX senkama i boy, oh boy! Uvertira u vrlo ozbiljan, dugoročan rilejšnšip ;)
NYX Rocker Chic paleta, u nijansi Tainted Love, do mene je stigla kao deo promo paketa, odnosno pozivnice na otvaranje prvog NYX dućana u Zagrebu. Od svog uzbuđenja i obaveza koje su okupirale moju svakodnevicu tih dana, dogodila se situacija da paleta strpljivo sedi na polici mesec dana. Ako ste pogledali video (ovde, u slučaju da niste) u kome otvaram paket-pozivnicu, primetili ste koliko me je kupila spoljašnjost ove prekrasno upakovane priče. Divna crna paleta koja imitira kožu, ukrašena fenomenalnim bakarno-zlatnim drikerima/zakovicama na poklopcu prava je rokerska priča! Prelepa rokerska priča, ako mene pitate. Baš osveženje u moru sličnih dizajnerskih rešenja. Ova krasno osmišljena ambalaža u sebi krije paletu od 5 nijansi koje bih opisala kao dobar miks hladnijih i toplijih tonova, idealan za postizanje naglašenijih look-ova. Dve mat, tri shimmer finiša, ove nijanse se lagano kombinuju i upotpunjuju jedna drugu. Nijanse su numerirane, bez posebnih naziva, a kad bi ih morala opisati, to bi izgledalo ovako:
Prva, svetlo plava s primesama sive- pristojne pigmentacije, zanimljiva i nikada ne bih rekla da će mi pristajati samostalno. No, u kombinaciji s ostalim nijansama, nošena u unutrašnjem kutu kapka, ova nijansa deluje vrlo zanimljivo. 
Druga nijansa, ili miks šampanj-rose zlata- shimmeraste je završnice i savršena za luk ispod obrve, unutrašnji kut kapka, te sredinu pokretnog dela kapka. Vrlo efektna, krpunijeg shimmera i zbilja osvežava svaki look.
Treća, modro plava- ponovo, not my cup of tea, rekla bih, ali se jako dobro kombinuje sa ostatkom nijansi u paleti i odlična je u postizanju smoky efekta. Ova nijansa ima mat finiš.
Četvrta, duboka burgundy s primesama ljubičaste- još jedna nijansa shimmer završnice, deluje fenomenalno i ima lagani duo-chrome efekat zbog dodanih čestica ljubičaste. Zbilja je moćna.
Peta nijansa, ili meni najveće iznenađenje- zapravo podseća na pressed pigment. Boja je vrlo teška za opisati jer je miks sive i maslinasto zelene i srebrnih šljokica koje kad-kad deluju zlatno... apsolutno magična i jako, jako, jako bogate pigmentacije. Ja je nanosim jagodicama prstiju jer se na taj način ne raspršuje uokolo, a primetim da na taj način na kapak nanosim sve njene lepote :)
Pigmentacija ove palete je jako dobra. Da, za konkretan rezultat preporučila bih adekvatnu bazu ispod senki (moj odabir su Essence I love colour intensifying baza, te Maybelline-ovo color tattoo creamy matte sjenilo u nijansi Creme de nude), te bih je preporučila svima vama koji uživate u rekreiranju i nošenju smelijih, dramatičnijih look-ova. Detaljniji swatchevi su na fotografijama niže, kao i nekoliko mojih predloga kako nositi kombinacije koje dolaze u paleti.
Verujem da je ova paleta ''prokrčila'' put mnogim NYX senkama i paletama s kojima se planiram bolje upoznati u budućnosti. Svoje iskustvo s njom opisala bih kao vrlo zadovoljavajuće i zbilja neočekivano dobro. Uglavnom u paletama pronalazim nijansu (ili više njih) koje su mi bezkorisne, nisu dobro pigmentirane, koje se rasipaju, ili imaju nekih drugih problema. Rocker Chic je nešto drugačije i jako sam srećna što je pronašla put do mene. Jako me zanima vaše iskustvo s NYX senkama, te paletama i preporuke najdražih vam :) Kako vam se dopada spoj nijansi Tainted Love

Do narednog puta!

*PR sample (više o detaljima recenziranja PR proizvoda potražite na About This Blog stranici)


SHARE:

4 comments:

  1. Dizajn paletice je mrak! :)
    Sve nijanse mi se sviđaju, u zadnje vrijeme samo takve i kupujem. :D Ovakvi lookovi ti odlično stoji, nosi ih češće. ;)
    Nisam od NYX-a isprobala ništa za oči, ali jako patim za glitterima! :( Ako kupim, javim dojmove! :P
    btw, koja je cijena paletice? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jel da je odlična?! :) Baš mi je drago da se i tebi dopada. Vidiš, zaboravIla sam napisati :O
      Cena je 113 kn, ako se nešto u medjuvremenu nije promenilo.

      Delete
  2. Odlican si look napravila sa ovom paletom, pravi rockerski i bas mi se jako svida. Ambalaza palete je stvarno predivna i meni se svidaju nijanse 2, 4 i 5, plava takoder nije moja boja kada su sjenila u pitanju (inace ju volim) ali ove tri su mi bas savrsene.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Majo ❤️ Da, izvrsne su nijanse za konkretan, naglašeniji look.

      Delete

Thank you for your kind comments, they mean a lot as the best form of feedback :) Feel free to come back anytime! // Hvala na komentarima i vremenu koje odvojite za pisanje istih, oni su najbolji feedback mog rada :) Dobrodošli ste da se vratite kad god to poželite!

© CROSSING BEAUTY. All rights reserved.
Blogger Template by pipdig