20 November 2016

Catrice Kaviar Gauche Quattro Eyeshadow Palette △ First Impressions


Le fleur de nuit. Bestežinsko prozirna čipka, nežne siluete i elegantne boje inspirisale su još jednu limitiranu kolekciju u saradnji s dizajnerskim dvojcem Kaviar Gauche. Kombinujući cvetno-filigranske i elemente pliša, kolekcija nas upoznaje s prekrasnim svetom plemenitih boja: Rouge Noir, Rose & Nude. 
U današnjem članku sa vama delim prve impresije o vrlo zanimljivom delu ove limitirane kolekcije, komadu koji je osmišljen kao dizajnerski eye-catcher, ambalaže koju nećete moći ignorisati. Klasična plastična ambalaža, primerena za jednu quad paletu senki, obavijena je finim crnim plišom u koji je utisnut otisak zlatnog cvetnog motiva. Deluje zbilja mistično, impresivno, oku ugodno i elegantno. Catrice je i ranije sarađivao s dvojcem Kaviar Gauche, ali su ovaj put pogodili pravo u metu svih obožavalaca lepog i posebnog. Paleta je dostupna u samo jednoj kombinaciji boja, Iris Sauvage, a u sebi krije 4 komplementarne nijanse koje su dovoljne za kreiranje nežnih, diskretnih look-ova, ili pak nešto naglašenijih, s akcentom na smoky efekat.
Najsvetlija, biserna s rozim podtonom, jedina je sedefasta nijansa u paleti i savršena je za highlight-anje unutrašnjeg ugla oka, te luka ispod obrva. Ova nijansa može se nositi i samostalno, preko celog kapka, u onim situacijama kada kapcima želimo dati malo živosti i našminkanosti, ali u jednom diskretnijem maniru. Naredna nijansa odgovarala bi svetloj taupe, mat finiša. Izvrsna je tranzitna boja za pregib kapka, ali se može nositi i na pokretnom delu kapka za nešto dublji look. Treća, bordo nijansa je prava sezonska :) Odgovara notama već po malo ćudljivog vremena, bez dodate monotonije. Iako se čini smelijom, ova nijansa na kapku deluje jako dobro, naročito kada se kombinuje s laganim smoky efektom. Na samom kraju, tu je tamna smeđa, mat završnice. Nekako već sastavna nijansa svih Catrice paleta. Ja je često koristim kao alternativu eyeliner-u, ali i za senčenje u spoljašnjem uglu oka. Swatchanjem na ruci primetim kako se nijanse lagano truse, ali zbilja ne u zabrinjavajućoj količini koja bi radila nered na licu prilikom šminkanja. Najmanje pigmentovana je i najsvetlija nijansa, dok su ostale zadovoljavajuće pigmentacije za jednu klasičnu drogerijsku paletu. Uz dobru bazu iz njih možete izvući maksimum, a napomenula bih i opciju nanošenja mokrim kistom, s tim da u ovom slučaju treba pripaziti na dobar, ''temeljan'' blend :) Postojanost ovih nijansi na mojim kapcima je kroz celi radni deo dana, dakle oko 10 sati, bez uvlačenja ili nakupljanja u pregibima. Niže pogledajte swatcheve na ruci, te na oku :)
U naslovu sam namerno napisala ''prvi utisci'', s obzirom da sam nijanse iz palete koristila svega dva puta. Ali ono što sa sigurnošću mogu potvrditi jeste činjenica da je Iris Sauvage okupila vrlo lepe i nosive nijanse, pa je svakako preporučujem svima vama koji ste u potrazi za kompatibilnim bojama aktuelne jeseni. Paleta je dostupna u drogerijama po ceni od 39,90 kn. 

*PR sample (više o recenziranju PR proizvoda pročitajte na About This Blog stranici)



SHARE:

13 comments:

  1. Malo mi je pigmentacija slaba,..i opet nekako dobijam dojam da je ambalaža ta koja će prodati ovu paletu jer kvaliteta mi je podbacila tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam očekivala lošiju pigmentaciju. S obzirom da imam paletu iz njihove prethodne saradnje (Gilding eye and face palette) koja je samo estetski korektna, mislila sam kako će i ovo biti poprilično ''osrednja'' solucija. Ali nije. Čak i samostalno, ove nijanse nisu uopšte loše pigmentirane, a uz dobru bazu su skroz u redu. Nijanse se mogu i nadograđivati, pa je i to opcija :)

      Delete
  2. Ambalaža je predivna stvarno <3 voljela bih da je pigmentacija bolja, međutim uz bazu se dobije dobra pigmentacija, a trajnost je onda isto izvrsna :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, zbilja su se potrudili i stvorili nešto što jako prija oku :) a i ostalim čulima :)
      Istina, uvek može bolje, ali ja sam zadovoljna. Volim ove nijanse nanositi na Maybelline CT u nijansi Creme de Nude i baš deluju dobro tada :)

      Delete
  3. Ajme odlijepila sam kad sam je vidjela, nijanse su krasne, a tek pakiranje *.*
    No sad kad vidim da nije toliko pigmentirana, nz da li da samo zbog lijepog pakiranja gomilam jer imam slične nijanse u Sleek Goodnight sweetheart paleti, no još ću odlučiti na licu mjesta, kad je vidim u drogeriji :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ti najbolje znaš trebaš li dupliće :) Paleta je zbilja jako lepa, malo me podseća na kolekcionarski komad šminke :)
      Najbolje da isprobaš swatcheve, pa na osnovu toga odlučiš: kupiti ili ne.

      Delete
  4. Da, slažem se s tobom :) Uvek može bogatije i konkretnije, ali ovo je poprilično solidna drogerijska paleta. Drago mi je da si ti zadovoljna :)

    ReplyDelete
  5. Volim tvoje lijepe fotografije i zaista si dobro opisala ovu paletu. Ja je osobno neću kupiti jer posjedujem vrlo slične nijanse no njeno pakiranje je zaista posebno. Svakako bih je držala na nekom vidljivom mjestu da bude na displayu. :) Karmen

    ReplyDelete
  6. Nabaci jos koji look s ovom paletom. 😊
    Voljela bih vidjeti kombinacije boja.
    Ja paletu nemam i necu je kupiti. Mozda ruzeve uzmem. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hej Aneta! Imala sam nameru postaviti još fotografija s ovom paletom na kapcima, no fotke su se čudno izdeformisale dok sam ih prebacivala s kartice na (ne svoj) komp :/ Budem u buduće napravila nekoliko opcija, pa ih pokažem u zasebnom članku. Može tako? :)))

      Delete
  7. Ambalaza ove palete izgleda predivno a i same nijanse mi se svidaju. Tvoje fotografije su kao i uvijek savrsene :)

    ReplyDelete

Thank you for your kind comments, they mean a lot as the best form of feedback :) Feel free to come back anytime! // Hvala na komentarima i vremenu koje odvojite za pisanje istih, oni su najbolji feedback mog rada :) Dobrodošli ste da se vratite kad god to poželite!

© CROSSING BEAUTY. All rights reserved.
Blogger Template by pipdig