27 July 2016

The one where I fell into Miss Hippie & married her for life

I like to think one of my strongest attributes are my lashes. Eyes too, but lashes are the crown of them. I never really paid special attention to them while was younger, but growing up and getting more involved with makeup made me realize how lucky I really am. Eyelash curler, special serums and stuff to help them grow and look longer, fuller are something I don't need and hopefully it'll stay that way. What I do need to make them look gorgeous and beautify my eyes in complete is good mascara. I am not very picky, but do know what I like and don't like. What I don't like are big, fluffy brushes, because being clumsy always ends with eyelids looking like panda. Also, very liquid or very dry formula is a big NO-NO. It's a lifelong quest to find the perfect one, but when you do, oh boy! Does it worth the money? YES! Absolutely.
One of Spring's Tester Box editions introduced me with mascara that was very new to me and probably most of beauty lovers here in Croatia. L'oreal Mega Volume Miss Hippie mascara with mega fuzzy brush, kaleidoscopic bristles coat lashes, layer by layer, for a feathery lash look. The mega impact formula instantly volumises and thickens the look of the lashes for a festival-ready look.

Volim da mislim kako su trepavice jedan od najjačih mi atributa. Oči takođe (zato što su poprilično neobične... :)), ali trepavice su kruna pogleda. Kao tinejdžerka, nisam se previše zamarala razmišljanjem o trepavicama, bile su deo mene, nije me bilo briga. Ali kako se budilo ozbiljnije interesovanje za šminku, postala sam svesna činjenice koliko sam zapravo srećna što ih imam u formi i obliku u kome jesu. Uvijač za trepavice, posebni serumi za podsticanje rasta i volumena nešto su što mi nije trebalo i nadam se da će tako i ostati. Sve što mi je trebalo da im pomognem da zablistaju u punom sjaju, dužini, veličini bila je dobra maskara. Ne mogu reći da sam jako probirljiva prilikom odabira maskare, ali postoje neke stvari od kojih se sklanjam i koje me ni malo ne privlače. Ogromne, fluffy četkice koje sa sobom izvuku previše proizvoda i kojima se, ovako nespretna, zamažem do mere da izgledam kao panda, formula koja je previše mokra, ili formula koja je u startu presuva i grudvičasta. Veliko NO-NO. Ponekad se čini da je pronalazak idealne maskare životni put samospoznaje i mudrosti, ali kad je napokon pronađemo- vredi li svog truda? Oh da! Apsolutno.
Jedna od prolećnih Tester kutija u sebi je skrivala iznenađenje u formi najnovije maskare od L'oreala, maskare koja je u datom momentu bila dostupna samo u odabranim drogerijama, a time i ne jako poznata svim obožavaocima šminke u Hrvatskoj. Pre nego li je došla do mene, razmišljala sam o kupovini, ali me je odbila pomisao kako će biti slična Miss Manga maskari koja je na mene ostavila poprilično razočaravajući utisak. Iz L'oreala tvrde kako je Miss Hippie prava zvezda za postizanje voluminoznog, naglašenog, a opet kao paperje fluffy izgleda trepavica. 
At first this mascara looked pretty scary to me, to be precise- the fluffy, caleidoscopic wand looked a bit too big to handle and achieve precised, clean look. But after one use I fell in love with it. It's perfect! The way it coats every lash is perfection. And don't get me start about that volume! It's amazing! I never really use eyelash curler, but Miss Hippie lifts them up so high, they look like I'm wearing fakes. Formula of this beauty is very good, not too wet, not even a bit dry. You don't need to use it for some time to get the consistency that won't require extra drying time, which is great. Pigmentation of mascara could be classified as the blackest black because it looks really dark and vamp. Some may experience slightly clumping, but the trick is to apply one light layer from roots to the middle length of the lashes, let that dry, and then repeat from the middle to the end of the lashes. That way I never get my lashes clumped or glued together. I love a bit of that spider-y look, because it adds a bit of a drama to the look, but all in some normal levels. 
Applied in one coat, this mascara gives my lashes slightly accentuated natural look, but I love applying it in two coats because... well, swatches will tell you all :)

U početku mi je Miss Hippie delovala pomalo zastrašujuće, da budem preciznija- fluffy, kaleidoskopski postavljenih vlakana, poprilično velika četkica delovala je kao izazov za postizanje preciznog, čistog izgleda. No da za strah mesta nema shvatila sam nakon prvog korišćenja maskare u čiju sam se apsolutno savršenu četkicu zaljubila instantno! Način na koji ova četkica pokupi proizvod i obavije svaku trepavicu, sa svih strana, čisto je savršenstvo. A o efektu produžavanja i naglašenog volumena da ne govorim! Uvijač za trepavice zbilja koristim samo i isključivo samo kad sam baš radoznala, ili eto, želim malo podići trepuške, ali s ovom maskarom dobijam efekat koji bih verovatno postigla uvijačem i veštačkim fluffy trepavicama. Miss Hippie podiže trepavice od korena i uvija ih savršeno, na način da se takav look održi kroz celi dan, od nanošenja do umivanja/uklanjanja šminke. Dakle, ne razmazuje se suzama (makar ne lagano), ne otapa se na vrućinama, ne ocrtava na kapak, ne trusi i ne iritira oči. Formula ove lepotice je izvrsna, niti previše mokra, a definitivno bez traga suhoće, ili grudvica u startu. Ne znam je li i kod vas situacija s pojedinim maskarama takva: da biste došli do savršene konzistencije, maskaru trebate koristiti izvesno vreme kako bi se formula mrvicu zgusnula i ne zahtevala da čekate da se proizvod na trepavicama osuši. Sa Miss Hippie nema takvih problema. Pigmentaciju maskare svrstala bih u kategoriju najcrnje crne :) jer je vrlo tamna i na trepavicama deluje dramatično i vamp. Nekome će se ova maskara možda manje dopadati zbog tendencije laganog slepljivanja trepavica, ali trik je da se maskara nanese prvo od korena ka sredini, ostavi da se osuši, a potom ponovo nanese od sredine ka vrhovima. Ovo je trik koji u mom slučaju uvek pali, uz lagano mrdanje četkice levo-desno kod aplikacije :) Inače, nemam ništa protiv laganog efekta ''paukovih nožica'' na trepavicama, jer volim kako doda mrvicu drame i misterije kompletnom izgledu šminke na očima, naravno- u normalnim uslovima i količinama :)
Nanešena u jednom sloju, Miss Hippie maskara mojim trepavicama daje za nijansu naglašeniji prirodan izgled, a ja je rado nosim u dva sloja kada je efekat... pa, prosudite sami na fotografijama ispod :)
L'oreal Mega Volume Miss Hippie in 2 coats * Molim zanemarite blago blentavi pogled, u momentu fotografisanja borila sam se sa Suncem :)
Conclusion: If you'd ask me would I recommend this mascara to you, my answer would be- YES! Run and buy them all! For longer than a year I was obsessed with Maybelline Lash Sensational mascara and I still have it stocked like the end of the world is around the corner. But I also found myself buying L'oreal Miss Hippie in quantities that are a bit over one person's needs :) And I regret nothing! So, I am completely biased and you should know that. 
My final score for this beauty would be 10/10!

Zaključak: Ako bi me pitali bih li vam preporučila ovu maskaru, rekla bih vam da momentalno požurite u najbližu drogeriju i kupite ih sve! Toliko. Duže od godinu dana bila sam opsednuta Maybelline-ovom Lash Sensational maskarom koju i dalje imam u skladištu za slučaj da će sutra smak sveta. Ali priznaću vam kako sam u poslednjih mesec dana kupovala isključivo L'oreal Miss Hippie maskaru i to u količinama koje su way too much za jednu osobu. I nije me sram. Dakle, ako u obzir uzmemo pristrasnost i apsolutni subjektivizam: da, morate imati ovu maskaru. 
Konačna ocena: 10/10!

Gde kupiti: u svim drogerijama koje prodaju L'oreal dekorativu
Cena: 69,90kn (oko 9€)

Have you tried L'oreal Miss Hippie mascara and what are your thoughts about this beauty? Jeste li isprobale L'oreal Miss Hippie maskaru i kakvi su vaši utisci?



SHARE:

11 comments:

  1. I ja u zalihama imam Lash Sensational :) ali cim ugledam prvu akciju na dekorativu kupujem i ovu. Sa Miss Manga sam bila poprilicno zadovoljna iako je vise nisam kupovala. Zaista imas divne trepavice i okice.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drugačije ne ide, kad je senzacionalna :D Ja sam svoje primerke Miss Hippie kupila u Bipi u kojoj je bila (ili još uvek je, molim te proveri) akcija 1+1 gratis. Verujem da će biti još puno popusta, sniženja, a ako je isprobaš- javi utiske :)
      Hvala puno na komplimentima.

      Delete
  2. Ne znam cemu odusevljenje. Izgledas kao da imas 10 slijepljenih trepuski..

    ReplyDelete
  3. Zaista imas prejlepe trepavice.Zavidim ti! Inace,i cena na ovu maskaru je veca,pa mora biti bolja od Lash Sensational (ne mora,ali... :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Draga Viktorija, hvala :)
      Pa sve mi se čini kako su u istom cenovnom rangu (s tim da zbog zaliha nisam kupovala LS dugo :D).

      Delete
  4. baš sam se radovala ovoj recenziji od kad si najavila pohvalu za ovu maskaru :) Sviđa mi se kako ti trepavice izgledaju i sviđa mi se što je jako, jako crna, jer mojim jadnim trepavicama to treba :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala draga i drago mi je da ti se dopada efekat. Je mrvicu paukić, ali meni se dopada. Opet, sve ovisi o količini slojeva koji se nanose :) Ako je isprobaš, volela bih čitati tvoje utiske.

      Delete
  5. Ajme ti bas imas duge trepavice *_* Uvijek sam u potrazi za dobrom maskarom i volim isprobavati nove tako da ce sigurno i ova doci na red samo dok barem malo potrosim zalihe :)

    ReplyDelete

Thank you for your kind comments, they mean a lot as the best form of feedback :) Feel free to come back anytime! // Hvala na komentarima i vremenu koje odvojite za pisanje istih, oni su najbolji feedback mog rada :) Dobrodošli ste da se vratite kad god to poželite!

© CROSSING BEAUTY. All rights reserved.
Blogger Template by pipdig