22 July 2016

Kozmetika Aura New In △ Prvi Utisci + Look Book


Kad je kozmetička kuća Aura napokon prešla geografske granice i svoje artikle ušuškala na police odabranih Kozmo drogerija, mislim da nije bilo osobe srećnije od mene! Dobro, verujem da je ekipa iz Aure bila ipak mrvicu uzbuđenija od mene, jer... novo tržište :) Euforija nije bila inicirana isključivo dolaskom novog brenda, novih proizvoda, već dolaskom brenda koji poznajem i uz čije sam se proizvode učila šminkati. Lokal-patriotizam na najjače :). Odrastanje u Beogradu u doba tranzicije, revolucije i inflacije nije krasio izbor i mogućnost nekog šireg žongliranja po pitanju odabira kozmetike (brendova) kao što je to danas. Izbor se svodio na parfimerije Jasmin koje su mi, kao 16-godišnjakinji, bile apsolutno finansijski nedostupne, a šturim izborom u tom periodu nezanimljive, potom na privatne parfimerije, štandove po bazarima i pijace. I baš početkom 2000. dogodilo se upoznavanje s Aurom; prvo s rumenilima, lakovima za nokte, ruževima, a potom i mono senkama. Ljubav se rodila u trenu i održala kroz višegodišnja eksperimentisanja s ostalim brendovima. A onda se dogodila 2005. kada sam spakovala kofere i nesesere s šminkom (u njima i dva Aura multikolor bronzer/pudera), te započela novu životnu avanturu. Daleko od Beograda. Daleko od Aure. 
11 godina potom, mogu se pohvaliti i zahvaliti na prepoznavanju potencijala ovog bloga od strane PR tima Aure u Hrvatskoj, a shodno tome isprobala sam i danas, samo za vas, pišem o proizvodima koji su mi ljubazno ustupljeni na recenziranje. Razmišljala sam da članak podelim na više kraćih, ali kako sama volim informacije pronaći na jednom mestu, vodila sam se upravo tom logikom, samo se nadam da je moja logika i vama logična :) U svakom slučaju, vežite se- polećemo!
Kao svaka prava šminkerica, pratim korake u nanošenju podloge (možda ne svaki dan, ali kada želim da mi šminka bude besprekorna, te traje celi dan), a jedan od inicijalnih koraka je i priprema kože na nanošenje pudera. Baza je poprilično bitan proizvod jer svojim svojstvima može oplemeniti kožu, vizuelno, te je zaštititi od prodiranja nekih nepoželjnih sastojaka iz pudera. Aura Prime Me! primer formulisan je na bazi vode, te namenjen intenzivnom hidriranju kože s ciljem vizuelnog umanjenja sitnih nepravilnosti na licu. Proizvod dolazi u tubi zapremine 30ml i potrebno ga je potrošiti u roku od 6 meseci nakon otvaranja. Ono što me je iznenadilo jeste konzistencija baze: poput mlečne emulzije, jednako mlečno bele boje. Iako deluje gušća nego što zapravo jeste, baza se jako lagano razmazuje, vrlo brzo upija i na koži ostavlja svilenkasti osećaj, bez lepljivog filma. Bela boja zadužena je da vizuelno umanji vidljivost diskoloracija, ujednači ten, te ga učini blistavijim. Shodno tome proizvod se može nositi i samostalno, za osveženiji, prirodni ten. Moje iskustvo s ovom bazom je zadovoljavajuće. Kao osoba s mešovitom kožom nisam primetila pojačanije sijanje u području T zone, niti pojavu nepravilnosti izazvanih proizvodom (iako je visoko u sastavu talc, na koji moja koža zna da odreaguje). Ono što jesam primetila je da mi je koža s ovom bazom svežija i da puder lepo sedne, te se ne uvlači u sitnije linije. Dakle, s ovom bazom nisam uočila WOW efekat (kao s Catrice Prime&Fine Healthy Look primer-om koji tako dobro vizuelno podigne kožu), ali definitivno nisam primetila da mi na bilo koji način šteti, ili vizuelno umanjuje izgled kože. Kao konačnu ocenu dala bih joj 9/10, a napomenula bih da sadrži zaštitu od sunčevih zraka (nije specificirano u kojoj meri, piše samo da ima sun filters). Formula ove baze ne sadrži parabene, niti mineralna ulja. 
Na swatch-evima niže možete videti kako se proizvod ''razvija'' od trenutka nanošenja, do momenta upijanja. Koža je, u konačnici, osvežena i fina na dodir. Klik na fotografiju za uvećanje.

Aura Glorious Cheeks rumenila dolaze u čak 12 prekrasnih nijansi, a do mene je svoj put pronašla nijansa 222 Chianti. Presavršena mauve-taupe nijansa koju kao da sam sama birala! Inače, rumenila mi nisu najdraži makeup artikal. Da se razumemo, imam ih u popriličnom broju, ali ih izbegavam nanositi jer se prirodno rumenim... yup, radosti! Ako biram, moje savršeno rumenilo bilo bi u diskretnijoj, prirodnijoj nijansi, mat završnice. Upravo tim razlogom obožavam Essence Silky Touch rumenilo u nijansi 40 Natural Beauty, ali od kad je Chianti lepotica ušla u moj život, svakodnevno posežem upravo za njom. Ova nijansa je sve! Izuzetne pigmentacije, vrlo lagano se kupi kistom i besprekorno blenda. U sebi sadrži shimmer koji u rumenilima radije izbegavam, ali u ovoj izvedbi cela ta sjajolika priča deluje vrlo decentno i umereno. Odlično je što obrazima daje divan highlight efekat i što s ovim rumenilom nema potrebe za dodatnim highlighterom. Ambalaža je plastična, vrlo jednostavna, i sadrži 5gr rumenila koje je potrebno potrošiti unutar godinu dana od otvaranja. Izazov! :) Moja konačna ocena bila bi čista 10-ka!
Znate koliko obožavam senke, te ih religiozno skupljam što zasebno, kao mono primerke, što u vidu paleta. Uvek se radujem isprobati nove, stoga sam se oduševila primerku iz kolekcije Divine Eyes. Paleta ovih mono senki broji 12 različitih nijansi i svaka je posebna na svoj način. Do mene je došla nijansa 62 Sunset Brown, topla čokoladno smeđa s primesama bakrene. Baršunasta tekstura omogućava lagano kupljenje kistom, te ujednačeno blendanje na kapku. Pigmentacija je odlična i dovoljna da je na kapak nanesem bez baze. Probala sam je nanositi i mokrim kistom i jako sam zadovoljna intenzitetom boje i krasnim shimmer efektom koji prelazi u metalik. Bez baze na mojim normalnim kapcima ova senka održala se kroz celi dan, bez nakupljanja u pregibima, bez razmazivanja. Mislim da bi baza bila dobar dodatak za osobe s masnijim kapcima, čisto kako bi se senka osigurala od neželjenih efekata. Sigurno ću kupiti još nekoliko primeraka iz Divine Eyes kolekcije, te ih depotirati u paletu jer mi se čini kako originalna ambalaža neće izdržati previše otvaranja i zatvaranja. Moja konačna ocena proizvoda bila bi, još jedna, čista 10-ka
Niže su swatch-evi rumenila i senke, a za bolji prikaz kliknite na fotografiju. 

Eyeliner je poprilično obavezan makeup artikal u mom neseseru i uživam ga nanositi u različitim formama, oblicima, igrajući se intenzitetom. Volim kako eyeliner otvori i preoblikuje pogled, od zaigranog, veselog, do dramatičnog, mračnog čak :) Pri odabiru eyelinera jako su mi bitne dve stavke: formula, odnosno gustina proizvoda (ovisno radi li se o tekućem, ili gel, u flomasteru...), te kist koji je uglavnom integriran u sam proizvod. Kist mora biti tanak, ne nužno predugačak, ali nikako mekan, rascvetao, ili previše grub. Aura Eyes Intensifier eyeliner je bogato pigmentirane, duboko crne formule. Jako mi se dopada njegov satenski fniš u koji se suši iz poprilično tekućeg oblika. Ne raspucava se, ne razmazuje se, zaista je savršen. ALI! Ima jedno veliko ali. Kist ovog eyelinera je kompletan haos. I znala sam to u momentu prvog kontakta, odnosno dok sam ga prvi put izvlačila iz bočice. Sve je bilo divno dok nisam ugledala vrh koji izgleda kao raspucala dlaka. Svaka nit svoju politiku vodi. Pokušala sam ga naneti upravo ovim kistom, no toliko mi je bilo nemoguće postići oštrinu i preciznost linije (a smatram da sam poprilično vešta s eyelinerom :)), pa sam na kraju odustala i prešla na svoj slikarski kist :) Yup, i ja sam jedna od onih koje četkice za ''likovno'' koriste u šminkanju ;) Ako u budućnosti brend poradi na aplikatoru, mislim da će ovo biti jako dobar eyeliner. Ovako je sasvim okej, ali me malo smeta što ga moram nanositi drugim kistom, i volela bih da je celi proizvod upotrebljiv (sve skupa s aplikatorom, a ne samo eyeliner). Konačna ocena 8/10
Čini se da se nalazimo u eri koja slavi ruževe u svim formama, pa ne čudi da i Aura na tržište donosi nekoliko primeraka. Final Matte ruž kremaste formule i, kako mu i ime govori, mat završnice dolazi u 13 nijansi, a ja sam imala čast isprobati 706 Pink Age. Inače, nisam najveći fan ružičaste i uvek ću radije posegnuti za nude varijantom, ali ne mogu osporiti efektnost ove nijanse. Svaki dan kad sam je imala na usnama, dobila sam hrpu komplimenata i poprilično se iznenadila kako lepo pristaje mom tenu i uopšte karakteru (mišljenja sam da ne može baš svako izneti kričave nijanse, poput ove). Ruž dolazi u vrlo jednostavnoj ambalaži crne boje, a sadrži 4,5gr proizvoda. Miriše vrlo nežno, na vanilu. Iako mat, ovaj ruž je vrlo kremast i poprilično se lagano nanosi. Ne opterećuje usne isušivanjem, a kroz dan vas neće pratiti neželjeni efekti poput razlivanja, ili raspucavanja na usnama. Mogu reći da su usne s ovim ružem poprilično sigurne kroz 4-6 sati, ovisno o tome jeste li u međuvremenu nešto pojeli, ili popili. Svakako bih preporučila imati ga uz sebe popravke radi, ako za tim bude potrebe. Kad bledi sa usana, to čini ujednačeno, a skida se poprilično teško (naročito odmah po nanošenju), pa treba imati u vidu korišćenje olovke za usne, u slučaju da niste najprecizniji s ružem. Konačna ocena 10/10!
Absolute Matte tekući ruževi su, čini mi se, najviše viđeni, prepričavani, swatchani, korišćeni, voljeni... šta sve ne! :) u prethodnih godinu dana. Kad sam ih ugledala, na samom početku predstavljanja proizvoda ciljanom tržištu, sećam se da sam se jako rastužila jer ih nije bilo u Hrvatskoj, a kad su napokon stigli i k nama, razgrabili su se brzinom svetlosti. Utisci su bili različiti, neko ih je opisao fenomenalnim, nekome su bili prosečni. Meni se čini da efekat ovisi o nijansi i da one tamnije zahtevaju ipak malo više rada prilikom nanošenja. Ali dobro, videćemo. Baš sam si dala zadatak da ih u doglednom periodu isprobam u više od jedne nijanse, pa ću vam preneti utiske. Do mene je ovaj put došla nijansa 609 Candy Pick, skoro pa baby pink koju, iskreno, sama ne bih odabrala samo zato što mislim kako ne umem nositi ovakve nijanse. Ovaj ruž obećava dugotrajan mat efekat i postojanost na usnama, te dolazi u čak 26 različitih nijansi! Ambalaža je skoro pa identična NYX SMLC ruževima, a i kremasta formula me podseća upravo na NYX tekuće ruževe mat završnice. Nijansa Candy Pick prava je devojčica-roze, letnja, zaigrana, lepršava. Mislila sam kako mi neće pristajati, ali na kraju promenih mišljenje i sad kažem da mi ne stoji loše :) Vi ćete proceniti na fotografijama niže. Ruž je u momentu nanošenja kremast, a potom se, kroz minutu, dve suši u mat. Ova nijansa nema onu groznu, isušujuću mat završnicu i ja je često nosim bez balzama, bez problema. Na mojim usnama postojana je do 3 sata, kad lagano počinje nestajati s rubova usana. Spužvasti aplikator je skroz u redu i omogućuje vrlo lagano i precizno nanošenje. Svakako se radujem letu obojanom u roze, a ovom lepotanu dajem 10/10! Iznenađujuće, s obzirom na nijansu :)
Volim lakirati nokte. To je jedan od beauty rituala u kome zaista uživam. Ono što ne volim je lak koji na noktima ne traje niti jedan čitav dan, a da sam u mogućnosti obavljati sve poslove kao i inače što bih. Nekada mi se čini kako bi se lakovi trebali podeliti na one ''za princeze'' :) i nas obične, radne žene :) koje u toku dana operu po koji tanjir, majicu, psa, obrišu prašinu, tipkaju po laptopu... Znate na šta mislim? ;) Aura Amazingly Resistant lakovi za nokte dolaze u 24 različite boje, a formulisani su na način da noktima pruže dugotrajan efekat i ultra visoki sjaj uz postojanost i otpornost.
430 Got a Feeling divna je mauve/pink-beige nijansa, izvrsna za diskretan i negovan izgled noktiju. Nokte sam nalakirala odmah po primitku paketa, što je bilo pre 6 dana, a na fotografijama ispod možete videti kako igleda- nema niti jednu flekicu, ljuspicu koja fali ili slično. Izgleda skoro kao i prvog dana, po lakiranju. 6 dana je poprilično impresivna postojanost, stoga ovaj lak od mene dobija čistu 10-ku!
Zaključak: kozmetička kuća Aura napravila je svojevrsnu revoluciju na domaćem makeup tržištu, a sve odličnim osluškivanjem i pravovremenim razvojem marketing strategije koja ih je plasirala u sam vrh interesovanja svih nas koji uživamo šminku :) Ako bih uporedila svoje impresije od pre 11 godina i ove od sada, imale bi samo jednu zajedničku tačku, a to je da Aura nije zaboravila na kvalitet. Ponuda danas i nekada je poput neba i zemlje, u korist sadašnjice, onako kako bi i trebalo biti. Inače, ja sam svojevrstan geek kad govorimo o kozmetici jer me je oduvek zanimalo kopati mrvicu dublje, saznati kako je i zbog čega sve to nastalo. Na kojim se filozofijama i moralnim/etičkim načelima temelji poslovanje brenda, i često, vrlo brzo odustajem od kupovine artikala brendova za koje smatram da se kose s mojim pogledima na svet. Nastanak brenda Aura me je od starta fascinirao i bio mi neka vrsta vodilje za neke buduće dane, pokazatelj da u životu nekada treba riskirati i poslušati srce, jer strast se umnožava samo onda kad je oslobodimo u pravom smeru, u smeru rada na onome što nas ispunjava i istinski usrećuje. Ukoliko vam je priča nepoznata, pozivam vas da otkrijete detalje na ovom linku. Ponavljam, jako sam srećna što je Aura napokon u Hrvatskoj i iskreno se nadam kako će svoj asortiman proširiti i dalje od Kozmo-a (i to samo odabranih, za sada), te i široj populaciji dopustiti iprobavanje odličnih makeup proizvoda. Volela bih da u komentarima podelite svoje utiske o Aura proizvodima, napišete mi šta ste isprobale do sada, te imate li preporuku za mene :) 

*PR sample (detaljnije o recenziranju PR uzoraka pročitajte na About This Blog stranici). 

Hvala što čitate!





SHARE:

19 comments:

  1. Nisam nista isprobala od Aure, nazalost, jos uvijek cekam da stigne u moj grad. Wishlista mi je podugacka a sad moram nadopisati Chianti, Sunset Brown i obavezno Pink Age. Divno ti stoji taj ruz, ali uz te tvoje oci svaki divno pristaje.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Obavezno, to su nijanse koje pristaju svakom tenu, te boji očiju. Stvarno su me iznenadili kvalitetom rumenila i senke. U biti, sve mi se dopada :D I hvala ti najdraža Mare na ovako lepom komplimentu ❤

      Delete
  2. Pravi wow post! Divan tekst! :) Slažem se sa tobom svaku reč. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala draga :)
      Drago mi je da se slažemo ❤

      Delete
  3. Kako si samo divno našminkana i kako ti lepo stoje ove boje, na očima pogotovo! :)
    Totalno se slažem sa ovim delom za rumenilo, isti slučaj. A tvoj primerak izgleda baš prelepo, meni prihvatljivo. :)
    Što se preporuka tiče, ja sam obožavala njihovu maskaru na kojoj samo piše Volume, a tečni iluminator mi je najbolji proizvod ikada! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa da, ja sam oduvek preferirala mat rumenila, samo zato što se volim poigrati i highlighterom, a shimmer na shimmer = disco ball :D Ovo je skroz umereno i jako, jako lepo na obrazima. Tečni iluminator imam i obožavam, često ga mešam u puder, a maskaru pišem, pa probam čim se ukaže prilika.
      I hvala na divnom komplimentu :* ❤

      Delete
  4. Nisam isprobala nista od Aure ali nacitala sam se puno pohvala za njihovu kozmetiku. Od proizvoda koje si spomenula u ovome postu jako mi se svidaju sjenilo, ruzevi i lak. Kako si dobro napisala ovo za trajnost laka, slazem se s tobom u potpunosti. Stvarno mi nema nista gore kada neki lak ne izdrzi ni 24 sata a da se ne pocne skidati s noktiju. Ja mislim da tebi obje nijanse ovih ruzeva bas jako lijepo pristaju, pogotovo ova svijetla baby roza. Ne da ti ne stoji lose (kako si sama rekla) nego po meni ti stoji odlicno ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Draga Majo, sigurna sam da bi ti se Resistant lakovi jako svideli. Ja sam očarana trajnošću, a zbilja nisam od onih koje štede ruke (i nokte). Danas je sedmi dan kako sam ih nalakirala i deluju fenomenalno. Jesam nanela Catrice 2 u 1 kao bazu i top coat, ali ovo čudo ne mrda nikako.
      Hvala ti na komentaru za ruževe, kao što sam napisala Candy Pick nijansu ne bih nikada odabrala sama, a ispostavilo se kako je jako nosiva i draga i traje duže nego očekivano. Baš ću kupiti i ostale nijanse koje su mi zanimljive, jako me zanima kako su i koliko nosive tamnije :)

      Delete
  5. Verovatno nisi svesna ali ova Candy pick nijansa ti tako osveži lice, prelepo ti stoji!
    Jako sam se radovala kada sam čula da vam Aura stiže u HR, uvek prvo pomislim na tebe :)
    I drago mi je što delimo mišljenje, potpisujem ovu tvoju predobru recenziju ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Lidač ❤ Da, kako vreme prolazi i sama uviđam lepotu nijanse :D
      Hvala ti što misliš na mene, obaveze su se poprilično umnožile, pa ne stižem u Beograd (makar ne u meri koja mi dopušta bezbrižno šopingiranje i uživanje :D). Ali evo, komadić nečega poznatog i dragog došao je k meni, tj nama u Hrvatsku :) I baš sam srećna što je.

      Hvala ti puno, šaljem tople zagrljaje ❤

      Delete
  6. Prekrasno, nisam ništa probala od Aure jer kozmetika nije u mojoj blizini, nadam se da će uskoro proširiti tržište!

    ReplyDelete
  7. Zenooo, uživala sam čitajući ovaj post.
    A kada sam vidjela nijanse ruzeva- "odljepila" sam. Posebice zbog prvog ruža. Znaci- wow. Nijansa je pre savršena. Pinkiii. Vrišti ROZOOO. Odlična je. Kao da sam je ja birala. Ni druga nijansa nije loša ali prvoj dajem prednost.
    Ja imam skromnu kolekciju Aure. I to je pravo čudo što i toliko imam. Zahvaljujući bogovima i blogericama i igrama- zato imam. Inače mi Kozmo nije blizu i ne bih imala ništa.
    A ovako imam dva sjenila, nijanse 64 i 65.
    Iluminator u nijansi Sunlight. Rumenilo u nijansi 212 Cotton Candy. I tekući ruž u nijansi 620.
    I to je to 😭😭

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala draga Aneta :)
      Drago mi je što si skupila mini Aura kolekciju, lako dodaš šta ti se dopada :)

      Delete
    2. Kolekcija mi se od ovog komentara povećala. Ja presretna! :)
      Jos da Aura dođe npr u Bipu ili dm.. ajme srece!

      Delete
  8. Imam što-šta od Aure, nešto mi je ok ali nešto i nije.
    Za početak, imam tu mono sjenku, i još jednu iz iste linije u nijansi 61 Sun kiss i njih dvije se odlično uklapaju.
    Zadovoljna sam njima ali imam zamjerku na baš velika pakovanja, mislim da nema potrebe da se mono sjenila pakuju po 3g, kad bi bila po 1g bila bi jeftinija ..
    Ovako se ne isplati jer za njihovih 5 mono sjenki mogu kupiti Sleek paletu sa čak 12 sjenila, kvalitetnijih i potrošivijih.
    Zadovoljna sam i njihovim 3d sunđerom i tečnim iluminatorom, olovkama za usne...
    Četke su im onako.
    Ali ti tečni mat ruževi su totalni promašaj! Ne znam zašto ih hvale sve blogerke, imam 3 i ništa od onog što se priča o njima nije tačno.
    Prvo, usne izgledaju jako suvo, uvlače se u linije na usnama, ljepljivi su i uopšte nisu postojani. Ostavljaju tragove.
    Za nijansu su mi bolji Golden Rose jer su dosta pigmentovaniji, jeftiniji su i bolji po sastavu. Ne sadrže parabene i nisu toliko ljepljivi kao Aurini.
    Po svemu ostalom su kao i Aura...to znači da ni oni nisu ništa postojaniji :/.
    Ono što bih još dodala kao dobro od Aure je dvofazni skidač vodootporne šminke sa očiju i usana i pohvalila bih sastav bez parabena i mineralnih ulja.

    Ono što me je ostavilo ravnodušnom je prajmer za umanjivanje pora :/.

    ReplyDelete
  9. Zaboravila sam da pohvalim njihove blot papiriće, oooodlični su i uvjek ih imam u torbi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Evo odgovora na oba komentara :)
      Hvala ti puno na odličnom feedback-u i iskustvu s Aura proizvodima, meni će značiti jer nisam probala sve šo sam poželela, a ima toga na tvom popisu ;)
      Mislim kako je prva ''runda'' ovih tekućih ruževa bila pravi pogodak, a onda su se neke stvari promenile. Mislim na formulu. Ovaj baby pink je moj prvi AM ruž i poprilično sam zadovoljna, ako u obzir uzmemo da mat završnica može biti razočaravajuća. Sigurna sam da tamnije nijanse zahtevaju puno više rada i pažnje.

      Hvala za preporuke, pišem, pa probam prvom prilikom :)

      Delete
    2. Hvala na odgovoru :).
      Ja bih svakako zaobišla prajmer jer ne čini ono što mu je namjena (a ja baš imam proširene pore) i te apsolut mat ruževe.

      Trenutno isprobavam njihov nadlak Up to 10 days i uprkos silnim negativnim utiscima koje sam čitala meni je stvarno dobar!

      Jelly nadlak nisam probala, a njega svi hvale, ne bih znala.

      Delete

Thank you for your kind comments, they mean a lot as the best form of feedback :) Feel free to come back anytime! // Hvala na komentarima i vremenu koje odvojite za pisanje istih, oni su najbolji feedback mog rada :) Dobrodošli ste da se vratite kad god to poželite!

© CROSSING BEAUTY. All rights reserved.
Blogger Template by pipdig