29 June 2016

Maybelline New York △ The Nudes

Ako bi se na trenutak osvrnuli na postupak prikupljanja informacija radi pisanja jedne (nadam se) dobre, relevantne recenzije proizvoda, išlo bi to ovakvim tokom: nakon objektivnog doživljaja proizvoda (ambalaže, oblika, materijala, veličine, težine...), usledilo bi isprobavanje. U slučaju preparative bilo bi to minimalno 30 dana konstantnog korišćenja kako bih uopšte stekla prve dojmove, a kod dekorative je to puno kraće. Šminka je, well, šminka. Ili radi, ili ne! :) Zašto mi je, onda, trebalo više od 4 meseca da sednem i napokon napišem recenziju ove palete? Saznaćete ako nastavite čitati.
Maybelline je police drogerija obasuo silnim novitetima od početka godine, a time je lestvicu kvalitete i kreativnosti podigao poprilično visoko, stoga ubuduće od ovog brenda očekujem ništa manje od navedenog. The Nudes paleta prva je takvog tipa od MNY na našim prostorima, ako ne računamo one quad paletice (Expert Wear, ako se ne varam) koje nisu bile dostupne, osim u bolje snabdevenim parfimerijama. The Nudes paletu kupila sam pre nego li je i došla k nama, u Hrvatsku, a potom je odložila sa strane. Znate ono, kad imate rutinu šminkanja i ne previše vremena za istraživati i natenane isprobavati nešto novo... Zato je ova paleta ''odsedela'' popriličan broj dana. No, kad sam je napokon odlučila isprobati, probudile su se emocije koje su se poprilično izmešale, te radi njih svoje osećaje :) mogu opisati kao pomešane. Love & Hate/Disappointment, najgora kombinacija.
Pre nego li krenem u konkretne dojmove o proizvodu, zadržala bih se na ambalaži. Na fotografijama koje su najavljivale novitete činila se poprilično glomaznom, ali sam zadovoljna što veličinom stane na otvoren dlan (sa sve prstićima :) ) i što je dovoljno kompaktna, čvrsta i time jednostavna za nošenje u torbici, ili recimo putnom neseseru. Na pozadini ambalaže primetim kako su iz Maybelline-a paletu zamislili kao kombinaciju 3 quad-a, 4 tria i 6 dua senki, ali ja je radje posmatram kao celinu, odnosno jednu celovitu paletu s 12 nijansi. Nijanse su jako lepe, tople, zemljane, pastelne, od njih 12, šest nijansi je mat, a šest metalik finiša, s dodanim shimmer česticama. Dakle, za svakoga po nešto, za mene sve :) Nijanse su vrlo kompatibilne i izvrsne za kreiranje laganih, dnevnih look-ova, ili pak elegantno-dramatičnih, vamp, smelijih kreacija na kapcima. 
Paleta ne sadrži ogledalo, već je poklopac delimično transparentan i pokazuje nijanse (meni osobno ne smeta, s obzirom da senke ne nanosim u pokretu), ali sadrži dvostruki spužvasti aplikator koji, ponovo, ne pronalazim previše korisnim jer volim senke nanositi svojim kistovima. 
Jako sam se radovala korišćenju ove palete, naročito nakon hrpe pozitivnih recenzija na blogovima, no moj entuzijazam ubrzo je, nakon nekoliko nanošenja, splasnuo. Zašto? Jednostavno, očekivala sam mrvicu više od palete koja se nalazi u srednjem cenovnom rangu (cena je nešto viša od 80 kn, ali se može pronaći jeftinije na različitim akcijama, sniženjima, popustima...). Kao neko ko voli kupovati drogerijske brendove, te otkrivati nove proizvode, bejah u prilici koristiti pregršt paleta, što od dragih mi Essence, Catrice, L'oreal i svaka je imala svojih vrlina i mana. Ova paleta ima, za mene, popriličnu manu, a ogleda se u nedovoljnoj pigmentaciji (naročito mat nijansi), te praškastoj formuli pojedinih nijansi koja se bespotrebno trusi svuda uokolo, u toku nanošenja. Na swatch-evima niže videćete da se neke nijanse jedva primete, naročito one u gornjem redu. I to mat nijanse. Meni najdraže. Zašto? :/
Da se razumemo, volim sve nijanse u The Nudes paleti, tako su smisleno ukomponovane i zaista su lepe, rekla bih da kupovinom ove palete imate sve potrebno za postizanje jako lepih look-ova u pastelnijim tonovima, ali joj ne mogu oprostiti gore opisano. Senke sam nanosila bez baze i u tom scenariju su apsolutno neprimetne, osim nijanse 4 u gornjem, te nijanse 4 u donjem redu. S bazom je situacija daleko bolja, ali ponovo- ne onakva kakvom sam je ja zamislila. Da me sad pitate za preporuku: kupiti, ili ne, ja bih vam napisala sledeće: identičnu pigmentaciju (i bolju, jer se kvaliteta drastično promenila na bolje) možete pronaći u daleko jeftinijim varijantama od Essence i Catrice, a opet, možete malo prištedeti i za nešto veći iznos priuštiti sebi jednu od UD Naked paleta, s obzirom na raspon sličnih nijansi. Da s ovim činjenicama danas trebam doneti odluku o kupovini The Nudes palete, rekla bih vam kako bih je preskočila. Niže pogledajte swatcheve senki (fotografija 1: gornji red, fotografija 2: donji red). 
Stvarno ne uživam u pisanju recenzija s negativnim prizvukom, ali smatram da sam, ako već želim ovaj svoj hobi raditi kako treba, dužna izneti iskreno mišljenje, pa čak i kad se ono ne slaže s većinom. Mislim, nije da imam problem s tim, ali mi bude žao kad me proizvod razočara, ili ostavi ''meh'' dojam. Upravo takav dojam na mene ima The Nudes paleta. Meh. Maybelline je nakon ove izdao verziju The Blushed Nudes i The Rock Nudes, ali s obzirom na ovo iskustvo, obe preskačem i čekam o njima pročitati na nekom od blogova čije će ih autorice isprobati :) Možda je rođena s tim? A možda je do lošije pigmentacije? :) Šalu na stranu, niže s vama delim fotku na kojoj sam koristila nijanse 1, 2 i 4 iz gornjeg, te nijanse 1 i 4 iz donjeg reda. Ispod svega je baza, ovaj put Essence-ova I love colour intensifying eyeshadow, pa su pigmenti došli do izražaja. Na usnama je kombinacija Beauty UK Lips Matter tekućeg ruža u nijansi Bond, Mrs Bond, te Maybelline ruža iz linije Red Revolution u nijansi 470.
Pišite mi, jeste li isprobale The Nudes paletu i kakvi su vaši dojmovi? 




SHARE:

10 comments:

  1. Hvala na iskrenoj recenziji. Upravo zato te volim. Meni si ustedjela tih 80 - tak kuna i tako sam sretna sto nisam poletjela kupiti ovu paletu pod dojmom naleta pozitivnih recenzija.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Draga Mare, drugačije je ne bih niti pisala. Sve na ovom blogu napisano je iskreno, iz moje perspektive, a nekada dođemo i do trenutka kad su stvari pomalo razočaravajuće. Sigurna sam da ćeš za taj iznos pronaći jednu, ako ne i dve palete koje će biti jednako dobre, ako ne i bolje. Hvala na čitanju i onome ''zato te volim'' ^^

      Delete
  2. Mene te njihove palete uopće ne privlače, ni od MNY niti ona od Loreala. Mislim da se za manje novce može nabaviti puno boljih paleta, recimo Freedom ili MUR.
    Iskreno, ovo je prva recenzija ove palete koju sam pročitala i drago mi je da jesam jer me sada neće uhvatiti onaj mali vrag koji me tjera da sve kupim ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Marina, nećeš verovati, ali dok sam pisala ovu recenziju mislima si mi prošetala u smislu: šta će reći Marina, koja inače svrati po inspiraciju za buduću kupovinu haha :D I obrnuto, naravno! Koliko sam samo stvari kupila zahvaljujući tebi! Freedom i MUR imaju super palete u kojima su sve nijanse (makar ja ne pronađoh niti jednu s lošom pigmetacijom) izvrsno pigmentirane i postojane.
      Hvala na komentaru, drago mi je ako sam pomogla.

      Delete
  3. Hvala na iskrenoj recenziji! Konačno da neko predstavi ovu paletu realno.
    Čitala sam dosta o ovoj paleti, čak sam odvojila novac da je kupim i kada sam je vidjela i pipnula uživo pitala sam se jesu li lude blogerke ili ja :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nema na čemu, zadovoljstvo je samo moje ako sam pomogla da moji čitatelji sagledaju stvari iz drugačijeg ugla. Zaista nemam volju, potrebu, želju pisati loše recenzije, ali i one su deo iskustva i stoga ih trebam(o) uvrstiti u redovnu postavku.
      Drago mi je da si probala tester, naravno- odluka je samo na tebi. U svakom slučaju, nadam se da će parice kupiti nešto što će ti biti korisno i lepo :)

      Delete
  4. Neke nijanse su bas fino pigmentovane, šteta što nisu sve. Ja je svakako zaobilazim jer mi je previše novca za jednu maybelline paletu. :-)

    Frauleind.blogspot.rs

    ReplyDelete
    Replies
    1. Svakako sam očekivala dobru pigmentaciju, makar puno bolju od priloženog. Ne znam je li do mene, ali ako za paletu već izdvajam pristojan iznos, želim da se svaka nijansa pokaže kako treba na swatchu, a potom i na kapku.

      Delete
  5. Cijenim tvoju iskrenost u ovoj recenziji jer na kraju krajeva zar blogovi i ne sluze tome da kazu iskreno misljenje o nekom proizvodu, bilo ono pozitivno ili negativno? Stvarno steta sto je tako losa pigmentacija jer paleta bas lijepo izgleda. To su sve nijanse koje najcesce nosim i iskreno velika vecina mojih paleta je u takvim tonovima. Slazem se da se za tu ili cak i nizu cijenu mogu naci vrlo kvalitetne palete.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Majo. Apsolutno se slažem s tobom.
      Nijanse su izvrsno kompatibilne, ali ako od 12 mogu u celosti i funkcionalno iskoristiti samo 6 (bez da rovarim i kopam po površini u potrazi za pigmentacijom), onda to nije najbolja stvar. Baš mi je žao, želela sam da bude dobra. Da bude savršena :)

      Delete

Thank you for your kind comments, they mean a lot as the best form of feedback :) Feel free to come back anytime! // Hvala na komentarima i vremenu koje odvojite za pisanje istih, oni su najbolji feedback mog rada :) Dobrodošli ste da se vratite kad god to poželite!

© CROSSING BEAUTY. All rights reserved.
Blogger Template by pipdig