6 April 2016

March Favorites - beauty proizvodi koje sam volela u Martu

Retko pišem o mesečnim favoritima. Svesna sam koliki je to minus za mene u vašim očima jer je skroz normalno očekivati zbirnu preporuku proizvoda nekoga čiji je hobi otkrivati ih, isprobavati, konstruisati određeno mišljenje. Ali ja imam opšti problem po pitanju učestalosti promene proizvoda koje jako volim i za kojima posežem konstantno, stoga bi vas moji mesečni favoriti verovatno uspavali. Ovako, radije pišem o periodičnim, sezonskim, kvartalnim čak :), beauty artiklima na koje vam želim ukazati jer to zaslužuju. Pa krenimo redom, ima tu poprilično za pogledati i pročitati :) U nastavku slede best of the best proizvodi iz segmenta preparativne i dekorativne nege koji su me verno pratili kroz Mart, a budu nastavili i u Aprilu :)
Kad se zapitate odakle je najpametnije početi- od glave. Bez greške :) Ukoliko me pratite duže vreme, poznata vam je činjenica da sam vlasnica izuzetno dugačke, valovite grive koja zahteva posebnu pažnju, vreme i negu. Volim svoju kosu, ali u poslednje vreme ozbiljno razmišljam o drastičnom skraćivanju. Osim dužine, morala bih se pozabaviti pitanjem boje koja je trenutno... šarena. Nekada balayage, pretvorio se u eksploziju nijansi što u konačnici deluje pristojno, boje žita, recimo, ali trebala bih se pozabaviti vraćanjem u prirodnu, smeđu. Ukoliko imate predlog dobre, permanentne boje bez amonijaka, molim da podelite sa mnom u komentarima. Iako je pitanje nijansiranja uvek najpametnije prepustiti frizerima. Nego, sećate se da sam nedavno pisala o L'oreal Elseve Nutri Gloss Luminizer maski za kosu koja me je oduševila u svakom pogledu!? Iz ljubaznog L'oreal PR tima poslali su mi na isprobavanje šampon i regenerator iz iste linije- iste one koje sam odlučila ne kupiti jer sam se odlučila za SLS free soluciju. No dala sam im šansu jer je u redu da dobijeno isprobam i formulišem određene utiske. Šampon ne nanosim na vlasište (tu koristim ili Mixa micelarni šampon, ili Alverde Echinacea & Jojoba) već na dužinu ispod brade i u kombinciji s regeneratorom i maskom dobijam fenomenalan rezultat! Sjajna, lepršava kosa koja prekrasno pada, bez otežavanja, lepljenja. Primetila sam da mi se miris u kosu zadržava i do 4 dana nakon pranja što je poprilično dugo ako u obzir uzmemo mirise (okej, smrduljke) iz vazduha. Odličan trio i verovatno ću ga kupiti ponovo.
Tonici i ritual toniziranja kože dobili su potpuno drugačiji, potreban smisao od kad su u moj život ušli Akvabent Aktivni kiseonik i The Heritage Store Rosewater & Glycerin, ružina vodica. Aktivni kiseonik preparat je koji se u poslednjih godinu dana iskazao na mnogim poljima: ujedima insekata, alergijskim osipima, hormonskim promenama na koži, bubuljicama, mitiserima, poboljšavanju cirkulacije u nogama. Zaista ne znam gde ga sve nisam isprobala. Iskreno- tražila sam situaciju u kojoj neće biti delotvoran, ali bez puno sreće. Ovo čudo spašava kožu! Detaljnu recenziju pisala sam ovde i odgovorno tvrdim da ga mora imati svaki dom. Naročito u danima predstojećih visokih temperatura. THS Rosewater & Glycerin je deo moje jutarnje nege. Divna ružina vodica s dodanim glicerinom izvrsna je priprema za puder, a na kožu deluje umirujuće. Stvarno odlična stvar! Detaljniju recenziju potražite ovde
Konjac sunđer, u mojoj kući poznatiji i kao zeleni krompir :D napravio je apsolutnu revoluciju po pitanju umivanja i nege kože. Ovo čudo je toliko nežno, a opet učinkovito kod uklanjanja prljavštine i dubinskog čišćenja pora koje su automatski manje primetne. U planu je detaljna recenzija, ali bih mu dala još malo vremena s obzirom da se dužimo mrvicu duže od mesec dana. 
Andalou Naturals Pumpkin Honey Glycolic maska favorit je koji datira još od početka godine i pravi spas ako govorimo o hemijskom pilingu i uklanjanju odumrlih ćelija kože. Na internetu je zaista dobar broj detaljnih recenzija o ovom proizvodu, a uskoro će im se pridružiti i moja jer smatram da ovakav proizvod to zaslužuje. Jedini minus bio bi nedostupnost na policama lokalnih drogerija/apoteka. 
Antipodes Kiwi Seed Oil krema za okoloočnu regiju je za sada najbolja krema te namene koju sam probala u poslednjih 5-6 godina, koliko traje moje eksperimentisanje s kremama za ciljanu negu kože oko očiju. Ovo je druga teglica i zaista nemam potrebe isprobavati nešto drugačije (iako jesam, ali o tom-potom). Nežnoj koži oko očiju ova krema pruža izvrsnu negu, hidrataciju bez lepljivog osećaja, iritacije oka ili drugih negativnih učinaka. Ja nemam puno prohteva od jedne kreme, želim hidrataciju koja će biti dovoljna da koži pruži elastičnost, a samim tim smanji njeno boranje i pojavu linija. Ne mislim kako će bilo koja krema stati na zub vremena i očekivanih pojava koje prate starenje kože, ali verujem da pravilnom negom neizbežno možemo odgoditi :) Acure Marula Oil je alternativa kojom sam ulje divlje ruže stavila na stand-by, te sam priliku dala nešto hranljivijoj, konkretnjoj formuli. Marula ulje u svojoj najčistijoj formi na kožu ima umirujući, negujući i efekat koji će doprineti njenom blagostanju i lepoti. Poreklom iz Afrike, ovo ulje sadrži i do 4 puta više vitamina C nego pomorandža, ili neko drugo citrusno voće. Deo je večernje nege nekoliko meseci i mojoj koži jako prija jer joj povećava elastičnost i daje divan zdravi sjaj. Čak i u trenucima kada san nije bio moj najbolji prijatelj. Može se nanositi od glave do pete :) Osim lica, vrata i dekoltea, ovo ulje često koristim na krajevima kose, te na svim onim predelima tela gde postoji tendencija dodatnog isušivanja kože. 
Nakon ne znam koliko vremena utrošenog u bezuspešnu potragu za odgovarajućom kremom sa SPF faktorom koja na mom licu neće napraviti apsolutnu katastrofu- pronašla sam je! Za većinu ništa novo, ali Paula's Choice Hydralight krema je pravo malo čudo u tubi! Osim što je izvrsna kao podloga za šminku, te kontroliše lučenje viška sebuma kroz dan, ova krema sadrži SPF 30 širokog spektra. Taman koliko je potrebno da kožu zaštitim od negativnih uticaja sve nemilosrdnijih sunčavih zraka. Inače, na prve znake proleća i suncem okupanih dana moja koža postaje crvenija, osetljivija i apsolutno nezavidna. S tankim slojem ove kreme postižem izvrsnu zaštitu i po prvi put u životu nema crvenila! Divno! Stvarno ne znam zašto sam se toliko ustručavala od isprobavanja, ali mi je drago što je napokon moja i što mi odgovara. Jesam li spomenula kako mi nije napravila nikakav nered na koži? Eto, sad jesam :)
Po pitanju mirisnih nota, moja aura odisala je My Burberry-jem :) Note apsolutne čistoće, elegancije, odaju scenu prolećne kiše u Londonu. A opet, savršeno će obgrliti sunčan dan. Divan klasik, savršen pečat moderne dame kome ne mogu pronaći manu.
Što se dekorative tiče moje apsolutno poverenje i ''play it safe'' epitet zavredila su dva artikla kojima se uvek vraćam. Bourjois 123 Perfect CC cream pruža savršeno ujednačavanje tena uz prekrivanje minimalnih nedostataka. Na mojoj mešovitoj koži je lagana, a opet ima efekat divnog, osvežavajućeg učinka. Uvek biram najsvetliju nijansu koju kasnije na licu osenčim rumenilom, ili puderom za konturiranje. Ukoliko ste u potrazi za gore opisanim, svakako je preporučujem. Revlon Colorstay je neprikosnoven u svakom pogledu- od prekrivanja, efekta završnice (semi-mat, nema sjaja, a opet niste zabetonirani), osećaja na koži... moj all time favorit! Mogu napisati da sam probala popriličan broj podloga, što drogerijskih, što HE, ali Revlon Colorstay ima najfenomenalnofantastičniju formulu ikada :)
Povremeni nedostatak sna poprilično se odražava na okoloočnu regiju. U mom slučaju ne toliko na pojavu tamnih kolutova, ali podočnjaci postaju izraženiji i potrebno ih je malo zakamuflirati. U poslednje vreme posežem samo za Essence All About Matt high coverage i Aura Correct Me korektorima. All About Matt korektor je deo noviteta Essence kozmetike, ali ga mogu preporučiti jer je naročito pigmentiran, te pruža odlično prekrivanje bez isušivanja nežne kože oko oka. O Aurinim korektorima pisala sam ovde i tu je sve jasno, zaista su odlični i svoj posao obavljaju perfektno. Maybelline Lash Sensational maskara je u mom makeup neseseru od početka 2015. što joj daje titulu najbolje ikada jer niti jedna maskara nije uspela kupiti moju vernost kao ona :) Detaljno sam je recenzirala ovde, a mogli ste je videti u sklopu svih look-ova na blogu od početka 2015. Po pitanju obrva jako sam volela Catrice Eyebrow stylist olovku u nijansi 020 Date with Ash-Ton, a potrošila sam i fenomenalnu Maybelline Brow Satin o kojoj sam pisala ovde. Na fotografiji iznad je nema zato što sam ambalažu negde izgubila. Oops.
Poznata činjenica je da sam opsednuta paletama senki i da bih, da ne postoji ova mrva razuma u meni, kupila svaku koja postoji jer, eto... svako ima svoju adikciju :) U martu sam najčešće posezala za Makeup Revolution Flawless paletom i to za toplim mat nijansama, a njihov najveći potencijal dobijala sam u kombinaciji sa izvrsnom Essence Colour Intensyfying bazom. Probala sam puno baza, ali ova nema premca! Za svega nekoliko kuna dobila sam odličan proizvod koji divno ujednači kapke pre nanošenja senki, a iz pigmenta izvuče svu onu lepotu :) O paleti sam pisala ovde, a o bazi ću vrlo uskoro jer ne zaslužuje ništa manje. 
I za sam kraj ostavila sam favorite koji su negovali i ulepšavali rukice i noktiće :) Zoya Charli u fenomenalnoj nijansi maslinasto zelene oduševila je mene, a potom sve ljude koji su kasnije pohvalili nijansu na mojim noktima. Ovo nije moj prvi susret sa Zoya lakovima, ali je od poslednjeg lakiranja prošlo podosta vremena i sad sam se podsetila zašto su ovo lakovi najsavršenije formule ikada. Osim što su BIG 5 FREE (ne sadrže formaldehid, formaldehidnu smolu, toluene, DBP i kamfor) i bezbedni za upotrebu čak i kod trudnica, te dečice, ovi lakovi su izvrsno pigmentirani i ne zahtevaju nanošenje u više od jednog sloja. Bitno je napomenuti da ne smrde (jer nemam lepši izraz) kao ostali lakovi i suše se kroz par minuta. Charlijevu teritoriju pripremala je Essence Love Joy Care intenzivna krema za ruke sa shea maslacem, kokosovim i uljem badema. Divna, iznenađujuće hranljiva krema deo je limitirane kolekcije i moram vam biti iskrena- nisam uopšte očekivala više od slatkog pakovanja. Svaka čast Essence, baš ste me oduševili. 

I to bi, dragi svi, bilo to. Spisak proizvoda je popriličan, ali kao što sam navela u uvodu- smatrajte ih više sezonskim, nego mesečnim favoritima. Zanima me delimo li najdraže i koje ste to proizvode vi voleli u prethodnom periodu. Ukoliko imate preporuke, znajte da ih uvek rado pročitam i uzmem u razmatranje :) Hvala vam što čitate! 


SHARE:

20 comments:

  1. Tako želim da probam onu masku za lice, alialergična sam na med!!! :((

    Favoriti su ti extra, isto kao da sam ih i sama birala... Catrice olovka za obrve mi je bila NAJ jedno 4 godine! :DDDDDDD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Stvarno mi je žao :/ Gadna alergija. Predložila bih da zatražiš tester, ali bolje ne. Maska je zakon, uostalom svi proizvodi su im vrhunski!

      Delete
  2. Misha, tvoji favoriti su mi se bas dopali ! I ja volim Aurin korektor, a po tvojoj preporuci cu probati Maybelline maskaru i novu Essence bazu ( stara verzija mi nije odgovarala, bila je masna i zuta ), a i Bourjois cc krema moze da dodje u obzir za kupovinu. Pozdrav Misha, Kristina

    ReplyDelete
    Replies
    1. Draga Kristina, veliko hvala i puno mi znači ovo što sam pročitala :)
      Maybelline maskaru stavi na obavezan popis za kupovinu jer ti to zaslužuješ :D Šalu na stranu, fenomenalna je i nema osobe koja joj je pronašla manu. Ukoliko ti je koža mešovita, Bourjois CC krema je odlična. Lagana, a prekriva jako dobro. Neke cure žalile su se na izbijanje komedona, ali ja nisam primetila ništa slično iako mi je koža super osetljiva. Svakako imaj to na umu :) Pozdrav :*

      Delete
  3. Dakle, krenimo redom :D masku za kosu sam kupila nakon tvoje recenzije i nisam požalila, odlična je! Još ću kupiti i regenerator, a za šampon ću vidjeti. Imala sam Konjac spužvu, ali onu sivu i bila mi je odlična, trabala bih je opet naručiti. Anadalou maska je <3 Obožavam je! Puno mi je draža od Pai glikolne.
    Počela sam s testiranjem Antipodes okoloočne, stavljam je prije makeupa i sviđa mi se. Ja od kremice očekujem da smanji fine lines, iako nisu pretjerano izražene. Vidjet ćemo kakva će ispasti na kraju.
    Ovu PC kremicu moram kupiti, mislim da je sad snižena, morat ću je uzeti :)
    essence korektor imam već godinu dana i još ne znam gdje sam s njim. Nisam pretjerano oduševljena, meni ne prekriva podočnjake, a imam tamnije. A bazu za sjenila obavezno uzimam :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Marinče, nas dve imamo poprilično sličan kozmetički ukus jer svakim tvojim postom čitam uglavnom svoja razmišljanja :) Slažem se za Pai masku, radila je posao poprilično solidno, a onda sam probala Andalou i shvatila šta je zapravo prava moć hemijskog pilinga.
      PC krema je san, ako ja koja sam vojevala strašnu bitku sa SPF kremama to kažem- onda mora biti tačno :D Baš sam je nanela na lice i idem se šminkati. Upija se brzo i ne izgledam kao duh :)
      Javi kako ti se dopada baza :*

      Delete
  4. Konjac imam i obozavam, totalno otkrice godine <3 Odakle narucujes Antipodes okolocnu kremu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Antipodes uglavnom sa Lookfantastic stranice, često imaju popuste od 15, 20%, a dostava je besplatna. Tople preporuke, vrlo su korektni :)

      Thumbs up za krompirka :D

      Delete
  5. Volim i cijenim tvoje postove o sezonskim favoritima, ulijevaju mi povjerenje i sa nekakvom sigurnoscu odlazim kupiti proizvode koji me privlace, bez straha od reakcija na kozi i bacanja novaca u vjetar. Nisam fan postova o mjesecnim favoritima, pogotovo kada se stalno izmjenjuju novi proizvodi. Anadalou masku vec dugo zelim isprobati, pa nikako, sad ju zapisujem da ne zaboravim. I jako se radujem recenziji spuzvice krumpira.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Draga Mare, koliko su me tvoje reči podigle! Hvala ti ❤
      Ja volim dobro isprobati sve pre nego li napišem koju pametnu, a da bih nešto uvrstila u favorite- taj proizvod me mora pravo oduševiti i zadovoljiti ono čemu je namenjen. Opet, ja sam ja :) i ne moraju gore opisani artikli odgovarati svima jednako. Što je u redu.
      Pišem krompirka u evidenciju za ubrzanje recenzije :D
      Još jednom hvala :*

      Delete
  6. Konjac spužvica je nešto genijalno. Moja se istrošila, ali planiram nabaviti novu. PC kremica mi je bila spas prošlo ljeto i sad ću je opet početi koristiti dolaskom sve toplijih dana. Andalou masku već dugo imam na listi, no nikako da je naručim jer se klonim iHerba zato što sam sklona pretjerivanju u naručivanju proizvoda, a kod njih se dobro mora paziti zbog carine :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh, poznat mi je taj osećaj :) Treba imati snage za iskontrolisati se :D haha
      Svakako imaš moju preporuku, maska je posebno dobra.

      Delete
  7. Konjac spužvica...velika, velika ljubav. Doduše, ja imam onu za superosjetljivu kožu i osjećaj je kao da se umivam oblačićem koliko je nježna. :D A opet, kakav posao napravi, mrak je. :))
    Ima tu puno zgodnih stvari koje bi valjalo probati. :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apsolutno, najbolji skin care-wise ulog :) Ja sam se navukla na taj ritual čišćenja s njom i baš mi se dopada :)

      Delete
  8. Maybelline mascara takođe jako volim a i Charli lakić! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maskara je apsolutni favorit! A Charli posebna ljubav ;)

      Delete
  9. Odlični favoriti !!! Ja sam postala opsednuta konjac sunđerom :D Po ceo dan bih ribala lice njime, super je stvar :) Svašta nešto sam probala i volim sa ove tvoje liste, jedino nikad nijednu zoya nijansu nisam namazala na nokte :D moram to da promenim, mada priznajem da u poslednje vreme skupljam samo essie lakiće :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala nebesima pa nisam jedina koja bi ga nosila svuda sa sobom :D Onaj osećaj kad jedva čekaš skinuti šminku i početi se trljati konjac-om haha :D Da mi je neko to pričao pre nekoliko godina, da ću jedva čekati da skinem šminku... ne bih mu verovala :P
      Jel veruješ da ja do sada nisam probala niti jedan Essie lak, a kako se situacija razvija- ni ne budem. Baš pazim na sve i radije biram ove bez sastojaka koji se koriste u mrtvačnicama :eek:
      Ali istina je da Essie ima divne nijanse i da mi je srce na momenat stalo kad sam videla prolećnu kolekciju. Divna je. Možda im i dam šansu, oni su u onoj BIG 3 FREE grupi :D

      Delete
  10. Joj, otkinula sam na riječ 'sunđer' :D Ne znam zašto, ali baš mi je predobra :D I u biti si me podsjetila da sam htjela kupiti Konjac, ali sam zaboravila lol. Budem se ovaj tjedan zaletila do & Other Stories, iz nekog razloga oni drže te spužvice :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. P da :D Sunđer, nego kako drugačije :D
      Konjac je super stvar, samo treba odabrati odgovarajuću opciju od ponuđenih. Ali ja sam jako zadovoljna kako nežno, a vrlo učinkovito očisti kožu. Srećno s kupovinom, nadam se da ćeš izabrati najidealniji :D sunđer :P

      Delete

Thank you for your kind comments, they mean a lot as the best form of feedback :) Feel free to come back anytime! // Hvala na komentarima i vremenu koje odvojite za pisanje istih, oni su najbolji feedback mog rada :) Dobrodošli ste da se vratite kad god to poželite!

© CROSSING BEAUTY. All rights reserved.
Blogger Template by pipdig