30 September 2015

Mary-Lou Manizer / ''Le Luminizer''

Mary-Lou, zavodnica koja će ozariti lice posebnom svetlošću. Za mene do skoro samo mit o neobično prelepom highlighter-u koji je oborio s nogu mnoge zaljubljenice u šminku. Highlighter je za mene jedan ''ekstra'' korak u šminkanju koji se može bez problema i preskočiti. Nije da baš svaki dan imam potrebu naglasiti jagodice na obrazima, ili se sjajiti, eto, zato što to nalaže nekakav ''zakon šminkanja''. No od kad je do mene došla Mary-Lou, ovaj korak ne preskačem. Ne zato što sam postala rob trenda, nego zato što je ovo jedan fenomenalan proizvod koji me zove, traži i želi biti na mojoj koži svaki dan. Bez izuzetka.
The Balm proizvode krasi fenomenalna ambalaža, celokupna spoljašnja priča proizvoda satkana je s pažnjom koja privlači sva čula, tako da je prodajni uspeh zagarantovan :) Mi žene padamo na lepu i funkcionalnu ambalažu. Mary-Lou ušuškana je u plastičnu kompakt posudu, a društvo joj pravi praktično ogledalce koje služi svrsi, naročito ukoliko se odlučite ovu lepoticu povesti sa sobom, van kuće. Kvalitet plastike je zadovoljavajući i ukoliko se ne igrate dobacivanja i ispadanja- sigurna sam da će potrajati sve dok je i proizvoda unutra. Retro, pin-up dizajn spoljašnje kutije je apsolutno neodoljiv jer predstavlja ''Mug Shot'' Mary-Lou, osuđene zbog toga što je previše lepa i previše popularna! Zamislite! :D Sve u svemu, vrlo simpatična priča sa sve otiscima prstiju na pozadini ambalaže. Spisak sastojaka možete pročitati na fotografiji niže.
Izrazito fine, svilenkaste teksture, ovaj highlighter će se stopiti s kožom bez naglašavanja nepravilnosti, ili zavlačenja u fine linije. Bogato pigmentiran, ovo je pravi ekonomičan proizvod jer ga je potrebno vrlo malo da bi se postigao željeni efekat. Svetlost ''lovi'' iz svih uglova i reflektuje na način da koža deluje zdravo i svileno, a tako se oseća i pod prstima. Odlična stvar kod Mary-Lou mi je što blista, a ne sadrži vidljive šljokice i shimmer u bilo kakvom obliku. Jednostavno, podseća na veo svile koja se preliva preko vrhova jagodica i svih mesta na kojima je naneta. Nijansu bih mogla opisati kao champagne koja naginje ka zlatnoj. Ali ne žutoj, vulgarno zlatnoj, već onoj nijansi koja u sebi sadrži taj poseban biserni odsjaj elegancije i čiste profinjenosti. Izuzetno mi se dopada multifunkcionalnost proizvoda, te ga neretko koristim i kao senku, highlight ispod obrva, u unutrašnjim uglovima kapaka, a nekada ga nanesem i na usne, čisto da ruž dobije drugačiji ton i malo sjaja. Postojanost ovog highlightera je apsolutno savršena jer je na licu sve dok ne odlučim ukloniti šminku, što često bude i do 10 sati. Noseći ga, nisam primetila da bledi ili gubi na intenzitetu, takođe nisam primetila da ostavlja fleke na koži ili izaziva ikakve iritacije. Mary-Lou nanosim isključivo Real Techniques multi task kistom koji se pokazao najboljim jer uhvati taman onoliko proizvoda koliko je dovoljno da osvetli područja koja želim, bez da višak moram ''otresati''. Iako se ovaj highlighter bez problema može nadograđivati, nikada ne preterujem jer je i te kako uočljiva razlika kad ga se nanese da deluje nežno i prirodno, odnosno kad se nanese u količini koja će delovati, po meni, grozno i ''fasadirano''. Dakle, samo umereno i lepota blistavosti je zagarantovana ;) Ovaj highlighter različito se reflektuje pod različitim izvorima svetlosti. Na dnevnom ga je malo teže uslikati, ali se vidi. Zato bi moja preporuka bila da ga, u zavisnosti je li deo dnevne, ili večernje šminke, nanosite pod adekvatnim svetlom. Pod lampom deluje dosta sjajnije i baš se vide konture na kojima se nalazi. Bitno je nakon nanošenja proizvod lepo izblendati, tako da se uklopi u celi makeup, bez vidljivih linija i prelaza. 
*Predlog za nanošenje highlighter-a; izvor: Pinterest
* ovako nekako to deluje na mom licu, u dnevnoj varijanti. Vide se konture, ali i highlight koji deluje, makar se nadam, dosta prirodno :) Vi procenite. 
Apsolutno sam zaljubljena u svih 8,5gr ovog blistavog čuda! Ne znam zašto sam toliko odlagala kupovinu, ali dobro... možda sam celu priču stavila na ''stand by'' jer sam se nekoliko puta opekla na hype proizvode o kojima bi većina histerično, u transu penila kako su najbolji, magični, savršeni, blah! Mary-Lou bez rezerve zaslužuje svaku pohvalu i vredi svaku GBP koju sam izdvojila :) Mislim da će od sada, pa u buduće biti jedini highlighter koji moram imati u redovnoj makeup postavi jer je apsolutno dovoljan. I zaista savršen. Svoj primerak kupila sam na feelunique stranici, po ceni od 140kn/oko 20€, a od nedavno The Balm proizvodi dostupni su i u Hrvatskoj i to na sledećim prodajnim mestima: 
Bipa drogerije
Zagreb- Maksimirska 123,
Trg Krešimira Ćosića 9,
Osijek - Trg Ante Starčevića 6,
Rijeka – Agatićeva 8,
Solin – Hektorovićeva 38c.
Parfimerije Martimex
Britanski trg (Ilica 73) i Trg Bana Jelačića 11
Muller drogerije u trgovačkom centru  City Centar One East i Garden Mall- uskoro!

A sad mi pišite, jeste li već isprobali Mary-Lou Manizer highlighter i kako vam se dopada? Koristite li highlightere i kakvo je vaše mišljenje o njima? Koliko na dnevnoj bazi konturirate i highlight-ate :D lice i ako to činite, u kojoj meri? :) 

Do čitanja!



SHARE:

19 comments:

  1. theBalm proizvodi su mi zakon. Što zbog ambalaže, tako i zbog kvalitete. Imam nude tude paletu i obožavam je, a još par stvari se nalazi na listi za kupovinu. :) Nisam pretjerani ljubitelj highlightera, imam ih par u kolekciji i ne koristim ih tako često. Nekad kad baš osjetim da želim highlighter na licu onda ga koristim, a svakodnevno ne. Više sam tip za konturisanje svaki dan, nego za highlighter. Ali sve u svemu, Mary mi se sviđa i sigurno će i ona doći na red za kupovinu. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mogu misliti, paleta je prelepa i sadrži sve nosive nijanse :)
      Razmišljala sam o kupovini, ali moram se malo strpiti, imam ih i previše :/

      Srećno s Mary, sigurna sam da će ti se svideti. Mene je oduševila :)

      Delete
  2. Ja je imam vise od godinu dana i apsolutno je obozavam. <3 Koristim je svakodnevno i nemam nameru da je menjam. Meni je sa Feelunique-a stigla polomljena pa sam morala da je repariram alkoholom i to je proslo vrlo uspesno. ;) Cini mi se da cu je imati bar jos 10 godina kojim se tempom trosi. Inace hajlajt ne preskacem nikad. To mi je pored ociju omiljen deo. :) Ne konturisem se. Mislim da mi to nije neophodno.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tek sad razumem to svakodnevno korišćenje! Doslovno te mami k sebi :D

      Uh, baš mi je žao zbog polomljenog proizvoda, mislim da bi me duša zabolela da mi bilo šta stigne u raspad-stanju :/ I bravo za ''krpljenje'' :)
      Drago mi je da se razumemo po pitanju svakodnevnog hajlajtanja :D

      Delete
  3. Kako si ga divno opisala! Ovo je jedan od proizvoda koje sigurno kupujem, čim budem imala priliku. :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Svakako se isplati i sigurna sam da ćeš ga voleti koliko i ja :)

      Delete
  4. Pa ja sam jedna od onih koja uredno preskače highliter, :-)). Ali ovaj zaista izgleda predivno i jako si ga lijepo opisala.
    Jako mi je drago da je the Balm stigao u Hrvatsku i nadam se skorom širenju po ostalim gradovima.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Posebna moja Đu :D
      Nisi jedina, ima nas... tj, bilo nas je dok nismo upoznale Mary-Lou :D
      I meni je drago, možda smo izgubili Sephoru, ali kozmetički brendovi nas ''napadaju'' punom parom :) I samo neka nastave. Lepo je imati izbor.

      Delete
  5. Oh, samo još jedan znak da mi ipak treba! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jel da? :) Počasti se, zaslužuješ to :*

      Delete
  6. Meni su njihova pakovanja preslatka. Inace odlicno si napisala utiske, posebno hvala na fotografiji sa predlogom gde se tacno nanosi highliter od pomoci je. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nema na čemu, i drugi put :D
      Od kad je aktuelan strobing (da li je uopšte aktuelan?) highlighteri su doživeli procvat :)
      Svakako, ne treba preterivati, ipak je manje- više ;)

      Delete
  7. Divno si ga opisala :) Nemam ga još, kad god sam naručivala s Pink Pande i htjela i njega bio je OOS, a kad ga ima, onda mi lova treba za nešto drugo :D No svakako će biti moj, moraaa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Marina ^^
      Evo, sad je the Balm dostupan i u drogerijama, pa ne moraš čekati da stigne :)

      Delete
  8. Od kad sam ga kupila ne mogu bez njega i nosim ga svaki dan :D

    ReplyDelete
  9. Uh i ja ga obožavam <3 koristim ga puno i na drugima i uvijek dobijem pitanje što je to, gdje se može nabaviti... drago mi je da sad mogu uputiti ekipu u jednu od naših drogerija :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eto, meni je dovoljno kad jedna vizažistica daje zeleno svetlo ;)

      Delete
  10. Obožavam Mary-Lou i kao da sam zaboravila kako sam se šminkala bez nje :D

    ReplyDelete

Thank you for your kind comments, they mean a lot as the best form of feedback :) Feel free to come back anytime! // Hvala na komentarima i vremenu koje odvojite za pisanje istih, oni su najbolji feedback mog rada :) Dobrodošli ste da se vratite kad god to poželite!

© CROSSING BEAUTY. All rights reserved.
Blogger Template by pipdig