7 February 2015

BIOBAZA BEAUTY // MICELLAR WATER MIX WITH CHAMOMILE AND CUCUMBER INFUSION // PRODUCT REVIEW

Uživam u ritualu nanošenja šminke, no nekako mi je još veći gušt na kraju dana temeljno očistiti, osvežiti i nahraniti kožu. Osloboditi je svih nečistoća i tereta koje je na sebi nosila tokom dana. Obavezan korak prilikom čišćenja lica je upravo upotreba micelarne vodice, a danas vam pišem o najnovijoj koja se u prodaji našla pre svega nekoliko dana (tačnije, krajem prošlog meseca).
Biobaza, brend koji donosi ono najbolje iz Hrvatske, rekla bih ja, a na vama je da procenite ima li u tome istine :)
Do sada sam koristila svega dva proizvoda: Natural Deo Honey Kiss s mirisom Manuka meda o kome sam više pisala ovde (oduševljenje i dalje ne jenjava, zaista sam prezadovoljna ovim roll on-om), te najnoviji proizvod, micelarnu vodu o kojoj pišem danas.
Iako je u upotrebi nešto više od 5 dana, smatram da mogu izvući određene zaključke o proizvodu koji koristim 2 puta dnevno, svaki dan. 
Ovu recenziju ne bih započela standardnim opisom ambalaže, no do nje ćemo svakako doći :)
Ono što me je osvojilo jeste sadržaj bočice. Biobaza je osmislila ovaj proizvod kao miks micelarnih vodica s infuzijom krastavca i kamilice, obogaćenu hijaluronskom kiselinom uz dodatak esencije narandže. Sve to na prvu delovalo mi je pretenciozno, u stilu- čemu komplikovati tako jednostavan proizvod, no kompletna ideja bila mi je ujedno i jako privlačna zbog obećavajućih komponenti (prokletstvo horoskopskog znaka, ne mogu se odlučiti :D).
Dakle, iz Biobaze obećavaju temeljno očišćenu, osveženu, hidriranu i negovanu kožu! Ok, bio mi je jasan deo oko nege kože, ali ako u obzir uzmemo da se radi o proizvodu namenjenom uklanjanju šminke i generalnom čišćenju, a ne o toniku ili losionu, jako sam bila radoznala kako će se vodica pokazati na delu. Prva primena bila je direktna- natopljenu blazinicu nanela sam na našminkano oko, ostavila da ''deluje'' desetak sekundi, a potom lagano povukla na dole. Inače, znamo i vi i ja da šminku volim prvo umiti s lica, a tek potom ukloniti moguće ostatke micelarnom. Postupak sam ponovila i u suprotnom smeru kako bih uklonila šminku ispod donjih trepavica. U samo dva poteza! ova micelarna uklonila je kompletan make up, senku, eyeliner i maskaru. Proizvodi koje inače koristim nisu vodootporni, pa vam ne mogu pisati o tome kako bi micelarna uklonila npr. vodootpornu maskaru.
Prilikom uklanjanja šminke nisam osetila nikakvo peckanje ili iritaciju u osetljivom predelu oka. Ono što me je oduševilo, pored učinkovitosti kod uklanjanja makeup-a, je svežina koja na koži ostaje. Kao da lice čistim bogatom hidratantnom kremom, ali bez osećaja lepljenja, stvaranja filma. Malo me je brinulo prisustvo hijalurona, pošto moja koža na ovu komponentu reaguje poprilično burno, no do neželjenih efekata nije došlo :) Jednostavno, moja koža i Biobaza micelarna postale su BFF's :)
Od kada je koristim često preskočim upotrebu tonika, pošto osetim da mi nije potreban.
Moj favorit i micelarna #1 bila je Biodermina Sebium. Potom sam je, što zbog cene, što zbog dostupnosti, zamenila Garnierovom sjajnom alternativom koja se pokazala izvrsnom na delu. No u ovih 5 dana shvatila sam da niti jedna od prethodno pomenute dve nije uspela s tolikom lakoćom i tako brzo ukloniti kompletan makeup.
A sada nekoliko rečenica o slavnoj ambalaži koja se na prvu ne čini toliko različitom od ambalaže sličnih proizvoda. No razlikuje se :) Bočica zapremine 500ml puna je do vrha (bravo za ovo, ako nešto ne podnosim to je 3/4 proizvoda u 4/4 ambalaži :D), a kroz sredinu prolazi cevčica koja me je momentalno asocirala na logičan završetak- pumpicu. No pumpice na vrhu nema! :)
Na vrhu se nalazi zanimljiv aplikator koji podseća na maleni... slivnik? :) Lavor s rupicama na sredini? Ne znam kako da ga opišem, nadam se da ćete razumeti ono što želim reći :)
Aplikator je zaštićen transparentnim zatvaračem na kome se nalaze ''twist left/right'' smernice. Dakle, pre upotrebe potrebno je aplikator okrenuti na jednu stranu kako bi se otključao, te omogućio doziranje proizvoda.
Micelarna se dozira super lagano- blazinica se prisloni na aplikator i jednostavno pritisne na dole. Na taj način micelarna se penje do blazinice, natapa je, ne prosipa se, ne prska :) Bočica stoji na jednom mestu, nije potrebno napraviti ništa više osim jednostavno prisloniti blazinicu na otvor i pritisnuti na dole :) Easy as that! Znam, ponavljam se :)
Ne znam za vas, meni je ovaj sistem toliko cool da sam prvi dan natopila pola pakovanja blazinica :D

Sastav micelarne:
Iz Biobaze tvrde kako je 99% sastojaka prirodnog porekla :) Pogledajmo da li je tako:
Zaključak:

U Hrvatskoj sam 5 godina. Ne znam kako su mi promakli proizvodi ovog brenda... kao da sam ih ignorisala. A nisam. Krajem prošle godine odlučila sam zbog razloga ozbiljne/zdravstvene prirode preći na većinom ili 100% prirodnu preparativu i tada sam uočila i kupila Natural Deo Honey Kiss dezodorans. I nisam se pokajala. Dezodorans me oduševljava iz dana u dan. Micelarna, kao drugi Biobaza proizvod, na mene je ostavila najpozitivniji utisak u svakom pogledu. Definitivno preporučujem i nadam se da će svakome ko je proba biti dobra kao što je meni. Kako je moje iskustvo s Biobazom do sada samo win-win, u buduće neću prolaziti pored polica kao kauboj, već ću se malo zaustaviti i bolje pogledati :) Svoju bočicu kupila sam u DM-u po ceni od 30-tak kn/oko 4€ (teta na blagajni mi je zamenila 75 bodova za popust od 20%, inače regularna cena bila je 49,90kn/ oko 6,5€). Biobaza proizvode možete pronaći u DM drogerijama i svim bolje snabdevenim prodajnim centrima. 

A sada vi :) Kako vam se dopada/ne dopada ovaj proizvod? Koristite li micelarne vodice? Da li ste isprobali baš ovu od Biobaze? Mislite li da su micelarne potrebne prilikom čišćenja kože, ili se može i bez njih?

Do čitanja, puno vas pozdravljam!




SHARE:

33 comments:

  1. Jako mi se sviđa recenzija kao i opis same micelarne vode. I ja ju također koristim mada ne koristim šminku, ali znaju ju nanijeti ukoliko me ujutro tlaka odmah započeti s jutarnjim ritualom. Jednostavno ju nanosim i prebrišem micelarnom vodom pa odem doručkovati ili na jutarnje tuširanje i nakon toga sam spreman za jutarnju njegu kože. Ne znam zašto, ali bio sam uvjeren da ova micelarna funkcionira na pumpici i da iz nje izlazi pjena zbog čega je i inovativna od dosadašnjih micelarnih vodica. :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno T :)
      I ja za njom posežem ujutro, nakon umivanja :) Umesto tonika. Ne znam, dopada mi se taj osećaj na licu, svežina, čisto...
      Evo, i ja sam je kupila ubeđena da je na vrhu pumpica (ne gledam baš šta kupujem haha), ali sam se jako lepo iznenadila kad sam doma zaključila da radi na ''stisak'' :D
      Nije pena, tečnost je :)
      Hvala puno na komentaru!

      Delete
  2. Čini se super! Mnogo mi se svidja ova fora sa poklopcem jer kod običnih uglavnom ode i više nego što treba :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tačno tako, naročito ako je grlo bočice way too wide :D
      Nadam se da će Biobaza uskoro u Srbiju, divne proizvode imaju :)

      Delete
  3. Super recenzija, veselim se isprobavanju ove micelarne, nadam se da će ju dopremiti i u naš mali dm (ako već i nisu) :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala :)
      Nadam se da ćeš uskoro imati svoj primerak :) svakako, javi dojmove :)

      Delete
  4. Odlican post! :)
    Ja obozavam Garnier-ovu Micelarnu vodu! Ovaj isto mi se cini super!

    Nikoleta, xoxo.

    http://nljuljduraj.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. Prvo što mi se svidjelo kada sam vidjela sliku je upravo bočica i način na koji se micelarna dozira. Imam problem pri biranju micelarne vode, koristila sam Garnierovu pa su mi se pojavile crvene fleke od nje. Poslije nje kupila sam L'oreal micelarnu ali ona mi isto ne odgovara, pecka me za oči.
    Sviđa mi se recenzija i način na koji si opisala proizvod, ali nažalost u Bosni ga nema :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uh, mene je L'orealova baš razočarala :/
      Drago mi je da ti se dopada recenzija.
      Ovo je pokazatelj da isti proizvod ne mora odgovarati svima jednako jer ni mi nismo jednake :)
      Probaj se prebaciti na apotekarske micelarne- Eucerin, Bioderma.
      Ja sam jako volela Bioderminu Sebium :) a za osetljivu kožu postoji i Sensibio :)

      Delete
    2. I mene isto, a čitala sam dosta dobrih recenzija o njoj. Sad ću si kupiti Bioderminu za osjetljivu kožu, pa se nadam da će mi ona odgovarati. :) Hvala za preporuku.

      Delete
    3. Nema na čemu draga Minna, nadam se da će Bioderma biti upravo ono što trebaš :)

      Delete
    4. Evo mene opet hehe :D Kupila sam je danas i presretna sam bila kada sam je ugledala u DM-u i odmah je zgrabila :D sad sam je koristila i peckala me za oči i ispod očiju :/ mislila sam da je do mene i mog osjetljivog lica pa mi je dragi rekao ajde isprobaj na meni :D I očistim mu lice i nakon nekoliko minuta i on je osjetio peckanje :( a baš sam mislila da će mi odgovarati. Svakako ću je nastaviti koristiti i nadam se da će prestati peckanje.

      Delete
    5. Uh, uh! To nije dobro.
      Pročitala sam baš dosta recenzija u kojima cure opisuju sličan problem. Ja sam valjda među retkim srećnicama koje nemaju tih problema. Sigurna sam da je do hijaluronske kiseline i morske soli. Ja bih na tvom mestu prestala s korišćenjem na okoloočnom regionu, kako ne bi došlo do nekakve negativne reakcije (sušenje, ljuštenje kože, ipak je koža tu jako tanka). A verujem da bi na ostatku lica bila ok.
      Piši mi, baš me zanima sve.
      Hvala na update-u :*

      Delete
  6. Micelarne su mi postale must have proizvod. Drago mi je da si našla super kvalitetnu koja može da parira Biodermi a značajno jeftiniju, super! I moram još da te pohvalim što si tako dosledna svojim principima za razliku od mene koja pliva u svim vodama (ne mislim na micelarne hahah), nikako da se odlučim samo za jednu ili drugu, već miksujem, malo tamo-vamo :D L.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moram se dovesti u red :) isprobavanje i šaranje je okej, ali ove godine rešila sam da se ''skrasim'' :)

      Delete
  7. Stvarno smo totalno različite oko mišljenja :D Meni je ambalaža totalno promašaj jer mi šprica na sve strane i ne mogu ju dozirati kako hoću, odnosno jedna pumpica mi je premalo, a dvije previše. A ono što me najviše razočaralo je to što me peče za oči, ne mogu blazinicu držati na kapcima nekoliko sekundi da se šminka otopi jer me toliko peče da to nije normalno, što mi je jako neobično jer inače nemam osjetljive oči :/ Za skidanje šminke s ostatka lica mi je odlična, no sve u svemu sam se razočarala...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa kako ti šprica? :D
      Moja radi kao švajcarski sat :)))
      Šalu na stranu, prežao mi je što te pecka za oke, to nikako nije dobro :/
      Možda zbog hijalurona i morske soli?
      Meni se to nije dogodilo, a baš sam si par puta ulila malo i u oko :dummie:
      Baš mi je žao...
      U svakom slučaju ne bi je trebala koristiti na očima, samo na licu.

      Delete
    2. čitam tvoju recenziju i wow, fenomenalno, kupujem prvom prilikom i onda vidim Monin komentar :/
      Znajući moje osjetljive oči, vjerojatno bi i mene pekla, a micelarna mi najviše i služi za šminku oko očiju, tako da mislim da ću ipak preskočiti :(

      Delete
    3. Yup. Meni je baš žao, znam kako opasna i uznemirujuća može biti reakcija kože na određeni sastojak, oči da ne spominjem. Ne treba se igrati. No, ukoliko ti se ne da ''bacati'' novce, a želiš isprobati, mogu ti poslati dozu :) Slobodno se javi :*

      Delete
  8. Jedva čekam isprobati kada potrošim zalihe. Meni se čep nekako ne sviđa ali moram isprobati. Odlična recenzija :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Martina :) Nadam se da ćeš biti zadovoljna kao i ja :)
      Čep je definitivno nešto drugačije :)

      Delete
  9. Jooj zelim zelim zeliiim. Nisam nikad prije vidjela ovaj brend tako da predpostavljam da ga nema u BiH. Kao sto nikad nema nista sto me zaintrigira dovoljno da bih kupila -_- Svidja mi se ambalaza, svidja mi se sastav, tvoji utisci ulijevaju nadu :D I must have this!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. :))) Biobaza, ako neko čita Zerinin komentar- znate šta vam je činiti :D
      Nadam se da će proširiti prodaju na tržište Srbije, BIH, a i dalje.
      Ukoliko neko od tebi poznatih ide u Hr ili te put nanese k nama, svakako preporučujem da probaš :)

      Delete
  10. Zaista se čini super, uz tu cijenu za 500 ml može konkurirati Garnier micelarnoj. Zasigurno ću ju probati zbog super sastojaka, a ako mi ipak ne bude valjala, vraćam se Garnieru. Hvala ti za recenziju! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala tebi :)
      Sastojci su definitivno obećavajući, mene je jedino brinulo prisustvo hijalurona, no nisam doživela niti jednu negativnu nuspojavu (crvenilo, peckanje, osip- što je inače uobičajena reakcija moje kože na ovaj sastojak). Garnier je na polici do Biobaze :) Već sam smislila kako ću je presuti u bocu od Biobaze kad potrošim zato što mi je fora bočica :D

      Delete
  11. Ok micelarna dodata na spisak...uskoro idem u HR i bojim se da ce me na povratku zaustaviti carinici zbog kolicne kozmetike koju budem imala, jer je na listi dosta toga, a stiglo je svasta i od Loko proizvoda :)))

    Sto se tice pakovanja, imala sam aceton sa identicnim sistemom doziranja i bila sam odusevljena...zaista efikasan metod nanosenja proizvoda na vaticu, jedino je vec pred kraj poceo malo sa strane da propusta proizvod :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) Ma samo im namigni i reci da je to sve za ''više dobro'' :D
      U, Loko će te oduševiti, sigurna sam.

      Mene je ambalaža baš osvojila, inače sam ''gadget freak'' (ok, ovo je ambalaža, ne gadget) pa volim sve što nije uobičajeno :)
      Uživaj u Hrvatskoj <3

      Delete
  12. Zanimljivo pakiranje, a i sastav mi se sviđa! Inače micelarnom čistim lice prije umivanja nekim gelom ili pjenom, tako da mi i nije važno hoće li skinutu svu šminku ili ne. Ako bih lice očistila samo micelarnom, ne bih imala onaj osjećaj čiste kože pripremljene na daljnju njegu. Ali sve u svemu, izbacili su zanimljivi proizvod koji bih mogla isprobat :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je da ti se dopada :)
      Svaka od nas drugačijim redosledom čisti lice, no najbitnije je da ga se očisti :D
      Da se u krevet ne ode sa šminkom (fuj, ne razumem žene koje to rade, sorry žene :D)
      I ja volim taj osećaj čistoće koji si opisala, ono kad znaš da nema više ničega osim čiste kože :)
      Ako isprobaš, javi dojmove :)

      Delete
  13. Odlična recenzija! Meni je isto Biodermina micelarna na prvom mjestu, ali voljela bih probati Biobazinu, djeluje stvarno izvrsno! Posebno mi se sviđa "pumpica" za doziranje :).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala draga :)
      Nadam se da budeš i da će ti biti dobra kao što je i meni :)

      Delete
  14. Uuuu, oduševila me tvoja recenzija!!!!
    Čim sam vidjela da je Biobaza najavila da stiže micelarna, oduševila sam se. Meni se baš sviđa ambalaža, super mi je fora čep. Ali ja sam tupko uporno mislila da je čep na pumpicu. I još se čudim kako ju svi slikaju tako da se ne vidi onaj dio. Mislim si, pa WTF, zakaj svi slikaju proizvod s leđa!?!? O tupko na kvadrat, :-))))
    Kako god, jako mi je zanimljiva i definitivno ću ju kupiti kad potrošim ovu Olivalovu koju imam. Mada sam ju sad izbacila u ovo zimsko vrijeme iz rutine da me ne isušuje.
    Ja baš imam dosta Biobaza proizvoda, super su mi. Osim što se meni ne dopada deo jer mi ne traje dugo i moram posezati za onim štetnijim, a izdržljivijima, :-))
    Preporučam ti svakako, njihov gel za umivanje lica od kamilice i cinka. Meni je fenomenalan i eto me na drugoj bočici. Stvarno je odličan. A nije skup, cca oko 30tak kn.
    Ja prvo volim umiti i oprati lice gelom za čišćenje pa tek onda stavljam micelarnu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala lepoto :*
      A možeš misliti kako je meni bilo kad sam je kupila ubeđena da je gore pumpica (ono, gledala sam u bočicu haha :D).
      Nisi tupko haha :D
      Hvala na preporuci, dopada mi se kamilica u umivalicama (često si potopim cvetove kamilice uveče, pa se umivam tom vodom naredno jutro).
      Ti si moj čovek, ali ovde sam testirala micelarnu, pa je blazinica išla direkt' na oko :D
      Hvala na divnom komentaru, baš si me nasmejala :)

      Delete

Thank you for your kind comments, they mean a lot as the best form of feedback :) Feel free to come back anytime! // Hvala na komentarima i vremenu koje odvojite za pisanje istih, oni su najbolji feedback mog rada :) Dobrodošli ste da se vratite kad god to poželite!

© CROSSING BEAUTY. All rights reserved.
Blogger Template by pipdig