15 January 2015

LOKO PRIRODNA KOZMETIKA- HAIR SERUM.

Proizvod o kojem danas pišem spominjala sam već u dva navrata. Prvi put predstavila sam ga kao deo noviteta preparative koju sam naručila od Loko Prirodne kozmetike, a potom sam ga krajem prošle godine na Facebook-u istakla kao jednog od favorita u nezi kose. Mislim da je nakon dva meseca korišćenja došao trenutak da napišem nešto više o ovom malcu, pa ukoliko tragate za dobrim serumom za kosu, nastavite čitati :)
Inače, primarni razlog za narudžbu bio je maslac za telo- Angel's kiss, ali kad sam počela s pregledanjem proizvoda nije bilo šanse da ne naručim malenu hrpu svega i svačega. Spoiler- sa svakim proizvodom sam i više nego zadovoljna. 
Serum za kosu upakovan je u preslatku bočicu od tamnog stakla, ukrašenu unikatnom vintage deklaracijom/nalepnicom na kojoj su potrebne informacije poput imena proizvoda, zapremine, roka trajanja i sastava. Volim lepu i funkcionalnu ambalažu. Na vrhu bočice nalazi se suženje za lakše doziranje koje sprečava prekomerno izlivanje seruma. 
Ambalaža je zaista jednostavna, ali jako simpatična i unikatna. No prilikom biranja seruma za kosu presudan je sastav proizvoda, te delotvornost komponenti na određeni problem ili stanje u kome se kosa nalazi. Vi znate (nije da se nisam pohvalila tu i tamo kako se sama šišam, ali dođem kasnije i do tog dela) da je moja kosa često ispucala na krajevima, suva i vrlo svojeglava. Imam je puno, jako je gusta i zahteva konkretnu i delotvornu negu. Do sada sam najzadovoljnija bila Avon-ovim Advance Techniques Dry Ends serumom (bočica sa zelenim poklopcem), Macadamia Healing Oil tretmanom, ali Loko Hair serum bez poblema prethodnike je svrgnuo s trona.
Kako?
Pre svega savršeno ukomponovanim sastojcima.
Serum sačinjavaju hladno prešana ulja jojobe (vlaži, omekšava i sprečava pucanje vrhova dlake),  marelice (dragoceno ulje koje dokazano podstiče rast kose, eliminiše svrab, štiti dlaku od štetnih spoljašnjih uticaja), makadamije (dubinski hrani suvu, ofarbanu i oštećenu kosu, trenutno se upija i ne masti kosu, sadrži prirodnu UV zaštitu), pšeničnih klica (sadrži linolnu kiselinu i do 7% omega masnih kiselina, visok udeo vitamina E, stoga je izvrstan antioksidans i izvrsno sredstvo za brzi rast kose), eterično ulje ylang-ylang-a (odličan sastojak pakovanja za kosu, često se kombinuje sa uljima zbog delotvornosti, opojnog je mirisa).
Moram priznati da mi se miris ovog seruma na prvu nije ni malo dojmio- mirisao mi je kao kombinacija Mucodin sirupa protiv kašlja i nekih biljaka :D Ali to sam samo ja i moje čulo mirisa je vrlo specifično.
Vremenom, miris je pronašao svoj put do mojih čula, ali činjenica je da se ne zadržava u kosi dugo (nakon sušenja oseti se u tragovima).
Konzistencija seruma je srednje gusta, tekstura je masna. Nanosila sam ga isključivo na opranu i peškirom prosušenu kosu, od krajeva ka polovini dužine. Nikada blizu temena. 
Kosu sam ošišala pre 3-4 meseca i to sama. Kako sam prethodno imala duži bob koji je izrastao u vrlo neuglednu formaciju- napred duže, pozadi kraće, odlučila sam uzeti stvar (makaze) u svoje ruke i poigrati se malo. Odmah da napomenem, savete za samostalno šišanje dobila sam od profesionalne frizerke koja mi je objasnila kako to hipotetički mogu napraviti, ali da NE RADIM NIKAKO SAMA, već da dođem k njoj, no tvrdoglava kakva jesam pogledala sam još hrpu videa na YT-u, te se odlučila napraviti to! Nakon prvog samostalnog šišanja još jednom sam ponovila skraćivanje krajeva, a kosu sam negovala uobičajeno (jedine dve promene su Macadamia Deep Repair maska i Loko Hair serum). Ovaj serum pomogao je da dlaka brže ''zaraste'' nakon rezanja, te je vidno poboljšao hidrataciju i sveopšti izgled mojih inače oštećenih krajeva. U kombinaciji sa gore pomenutom maskom otkrila sam Holy Grail i stavila na stand by sve serume i ulja koje sam do tada upotrebljavala. 
Sećam se kako sam se po malo sarkastično nasmejala na tvrdnju koja kaže: ''Ylang Ylang svojim mirisom ovaj serum čini još neodoljivijim, a njegova moćna svojstva će i onu najsušu i najoštećeniju kosu dovesti u red.'' Ali ujela sam se za jezik uverivši se u zaceljujuću moć seruma u ovoj malenoj bočici. Na fotografijama niže možete videti moju kosu slikanu danas, opranu prekjuče. Ošišanu kod kuće :D 
Za bočicu koja sadrži 50ml seruma potrebno je izdvojiti svega 40kn (oko 5€), a ukoliko vas je proizvod zainteresovao do mere da ga želite isprobati, možete to učiniti klikom na Facebook stranicu Loko Prirodne Kozmetike gde vas čeka tim divnih ljudi iz tople Makarske na plavom Jadranu koji će ljubazno odgovoriti na sva pitanja. Inače, proizvodni su dostupni za tržište Hrvatske i zemlje EU.
Ja pišem novu narudžbu pošto sam pri kraju s maslacem za telo, ali i sa fenomenalnim Afrika sapunom koji mi je preporodio kožu od hormonskih bubuljičnih ispada :) a vi mi napišite kako vam se dopada serum, te da li ste probali nešto od Loko Prirodne kozmetike :)

Puno pozdrava od vaše ja :)


SHARE:

21 comments:

  1. Nikad nisam probala ovaj serum, ali iz ovog post-a mnogo mi se svidja!
    Odlican post :)

    Nikoleta, xoxo.

    http://nljuljduraj.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Nije skup i deluje super :) A kosa ti uopste ne izgleda osteceno

    ReplyDelete
  3. Vec sam citala o dobrim stranama Loko haircare proizvoda i stvarno me privlace, a sad i ovaj serum. Imam jos dosta makadamija ulja pa necu kupovati nista dok ga ne potrosim, ali kad konacno dodje i taj dan, uzimam nesto od Loko :D kosa ti bas dobro izgleda i super si se sama osisala. Meni je kosa preporođena otkako sam ju odrezala na ovaj bob, bas je vidno u boljem stanju i pokusavam naci sto kvalitetnije proizvode za nju sada.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala draga Iv :*
      Ja sam DIY shvatila bukvalno i sad sve radim sama haha :D
      Bitno je sad kad je fino ošišana pružiti joj konstantnu i kvalitetnu negu.
      Mislim da si napravila pravu odluku i jako ti lepo stoji long bob :)

      Delete
  4. Uh uh, stvarno serum zvuči fenomenalno :D a kosa ti je baš lijepa! Sviđa mi se sastav jer su to ulja koja i inače koristim ili sam koristila, pa bih si i sama mogla smućkati iako je jednostavnije naručiti, no vidjet ćemo. Ja sam se konačno odvažila i naručila Loko kremu za lice i uljni skidač šminke tako da jedva čekam svoj paketić i isprobavanje <3
    Za kosu trenutno koristim La croa ulje koje je miks makadamije, argana, lana i mrkve i stvarno mi se jako sviđa jer je lagano i ne masti kosu <3 preporuke :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Mell :)
      Ulja su vrlo kompatibilna s eteričnim uljem ylang ylang-a i skupa tvore odličan proizvod koji uopšte ne masti i ne otežava kosu. Nisam primetila da kosu perem češće ili da se masti brže, naprotiv. Čak je i fino porasla, ali tu je glavno i odgovorno ricinusovo ulje (nakon 2 tretmana na vlasištu kosa mi u 5 tjedana naraste do 2cm- neverovatno, ali tako je).
      La Croa ulje nisam probala, ali evo, pišem da znam za ubuduće :)

      Delete
  5. Super izgleda :) a kosa ti je prelepa, stvarno. I ja se ponekad šišam sama. To sam doduše radila stalno kad sam imala baš kratku kosu (mnogo, previše kratku :D)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Ujko :D
      Ja se u sebi nadam da moja frizerka neće videti ovaj post haha :D
      Vodila sam se parolom: narašće ;)
      Ma mi žene smo stvarno freak-ovi, ali na kraju dana ja imam 150kn više u džepu :D

      Delete
  6. Kosa ti je super zaista, odmah si me sjetila da moram na šišanje i ja :D
    Serum zvuči super, i sama volim stavljati ulje marelice na vrhove a u kombinaciji s ostalim uljima sigurno je još bolje :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Martina :*
      Serum je odličan. Svakako preporučujem svim ljubiteljima prirodne kozmetike :)
      Čekam refreshanu frizuru :)

      Delete
  7. kako mi je slatka ova bočica :D padam na sve vintage :D
    sastav Loko proizvoda je uvijek zanimljiv i koristan :D
    kada potrošim L'Occitane Aromachologie ulje, razmislit ću o narudžbi ovog :D lijepo ti se sjaji kosa :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa zdravo glavna i odgovorna osobo u otkrivanju ovog super brenda :D :D :D
      Bočica je très chic, a sastav krašotica :)
      Idem ja malo pročitati o tom Loksitan :) ulju :)

      Delete
  8. Meni izgleda primamljivo!! I sama imam gustu i dugu kosu, stalno ju peglam pa moram i dodatno njegovati vrhove zbog peglanja. Sviđa mi se po tvom opisu. :-)) Ambalaža je jednostavna, a opet izgleda dosta primamljivo sa tom vintage naljepnicom. Sviđa mi se taj starinski đir kad vidim na nekim proizvodima.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uh, ako je peglaš redovno- svakako preporučujem.
      Ja sam najveći neverni Toma i stvarno imam velika (nekada nerealna) očekivanja od proizvoda za negu kose, pa se često razočaram.
      Ambalaža je baš divna i svaka im čast na ideji :)

      Delete
  9. Bas se spremam ovih dana da napravim jednu porudzbinu Loko proizvoda, a sad mislim da ce se i ovaj serum naci medju njima :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Razmisli o okoloočnoj koju svima preporučujem, sapunu Afrika koji je savršen za kožu sklonu napastima :) Meni su među favoritima još i maslac za telo (Angel's kiss) i uljana umivalica :)
      Srećno s narudžbom i piši nam kako ti se dopada sve kada stigne i kad u miru isprobaš :)

      Delete
  10. Ajoj, mislim da ovo moram imati :D Kosa ti je divna :D

    ReplyDelete
  11. I ja sam se šišala pre jedno mesec dana sama, jednostavno ne verujem frizerima, uvek me šišnu nešto levo. :D Dizajn bočice mi se mnogo sviđa, tako da je ovo mene već kupilo :D

    ReplyDelete

Thank you for your kind comments, they mean a lot as the best form of feedback :) Feel free to come back anytime! // Hvala na komentarima i vremenu koje odvojite za pisanje istih, oni su najbolji feedback mog rada :) Dobrodošli ste da se vratite kad god to poželite!

© CROSSING BEAUTY. All rights reserved.
Blogger Template by pipdig