8 June 2018

COSMEL △ OSVJEŽAVAJUĆI KOKTEL

Napisala bih u nadolazećim, ali topliji dani već su naša svakodnevica, pa se u epicentru dermokozmetičkih tema ponovo nalaze termalne vode, tonici i serumi koji će kožu opskrbiti adekvatnom hidratacijom, osvježenjem, bez osjećaja težine i dodatnog ''mašćenja''. Hidratacija je bitan faktor za svaki tip kože, a današnjim člankom osvrnula bih se na ono što je uvelike pomoglo mojoj mješovitoj i iznimno osjetljivoj koži. Kada se osvrnem na prethodnih godinu dana, primjetim kako je moja preparativna rutina ustupila većinsko mjesto isključivo hrvatskoj kozmetici. I to me baš veseli jer je moje osobno zadovoljstvo dvostruko: ulažem u domaće brendove i u proizvode koji su za moju kožu pokazali apsolutnu djelotvornost i dugoročnu efektivnost. Savršeno, zar ne?

O brendu Cosmel, vjerujem, čuli ste više puta. Mogu napisati kako je isti utemeljio zasluženo mjesto na popisu zvučnijih imena jer je na tržište plasirao pregršt različitih proizvoda iza kojih stoje iznimno pozitivne recenzije. Ne mogu napisati da sam probala baš sve što sam od ovog brenda željela, jer moj je popis poduži, ali ono što jesam ostavilo me je u dobrom raspoloženju i stvorilo nekakav osjećaj lojalnosti i želje da ponovim kupovinu. 
S tonicima za kožu oduvijek sam imala čudnjikav odnos; uglavnom bih bila nezadovoljna jer, unatoč generalno solidno formuliranom proizvodu, uvijek bi bilo ono jedno ''ali'' (ljepljivi rezidual, peckanje, lagano crvenilo koje prolazi...) preko kojeg nisam mogla preći, pa sam od svrstavanja istih u rutinu njege odustala. Fresh Hydro Tonic (u nastavku: FHT) promijenio je moje predrasude, jer kombinira dvije funkcije: čišćenje i osvježenje, bez neugodnih elemenata koje sam navela gore. Ambalaža s pumpicom proizvod dozira u spreju, što je izvrsno jer formulu raspoređuje ujednačeno, a samo je na nama da odredimo kada stati. Formula je blend pravih dragocjenosti od sastojaka: hrvatska prirodna mineralna voda, hidrolat cvijeta naranče, aloe vera, lipa, zeleni čaj, zob, borovnica, đumbir- s ciljem postizanja antioksidativnog efekta, dubinske hidratacije, te efekta adekvatnog čišćenja kože (s posebnim naglaskom na pore). Ono što je mene kupilo prilikom odabira FHT-a je činjenica da ne sadrži alkohol, jer alkohol (u bilo kojem obliku i količini) dugoročno djeluje isušujuće, te utječe na ''tanjenje'' epidermalnih lipidnih barijera. Prvo što mi se kod tonika dojmilo bila je sinergija mirisnih nota; iako bez dodanog parfema, svaki od sastojaka unio je dašak svoje arome i učinio da tonik zamiriši tako potentno, poput procvale livade u ljeto koju miluje povjetarac. Zbilja divno. Osvježavajuće, razbuđujuće. Na kožu bih ga nanosila ujutro, nakon umivanja- direktno na kožu, a potom bih blazinicom lagano prelazila po licu, kružnim pokretima, stimulirajući pritom cirkulaciju i lagano uklanjajući eventualne ostatke sebuma. Kad bi se koža osušila, nanijela bih još nekoliko pumpica jer sam fan glicerinskog učinka na pripremu kože za makeup. Preko tonika bih nanosila hidratantni serum, ali sam često ovaj korak preskakala jer bi mi tonik bio dovoljan. Moja osjetljiva koža niti u jednom trenutku korištenja tonika nije odreagirala neželjenom reakcijom. Dapače, nikada nije bolje izgledala. Kad-kad tonik ponesem sa sobom na put (ili kad sam duže u gradu), pa ga povremeno naprskam na kožu, onako preko šminke, i uvijek bi me fino osvježio bez da pokvari makeup. Zbilja je multifunkcionalan proizvod i ja sam oduševljena, pa imam slobodu preporučiti ga apsolutno svima, čak i osobama s osjetljivom kožom. Odlična stvar je što je proizvod dostupan u full size (200 ml) i travel size (100 ml) varijantama, pa možete odabrati najadekvatniju. Ja sam se odlučila za full size od 200 ml i čini mi se nepotrošiv, iako ga štrckam svako-malo :)
U momentu kad sam se odlučila za C Cream, moja je koža trebala boost hidratacije i efekat osvježenja, jer je relnost takva da ne spavam kao što sam prije i ne živim samo za sebe i svoje potrebe, pa se to fino odrazi na stanje kože. Ne bi vjerovali koliko zdrav i kompletan san utječe na izgled kože, pored svih ostalih funkcija organizma. C Cream sam odabrala jer sadrži moćan antioksidans, vitamin C, koji utiče na stvaranje hijaluronske kiseline i kolagena, te jača napetost i otpornost kože. Osim vitamina C, formula ove lagane kreme bogata je uljima šipka, crnog kima i sjemenki grožđa, a tu su i shea maslac i mandarina za kompletan učinak njege i hidratacije. Srednja UV zaštita odlična je stvar jer uz uobičajeni SPF koji na kožu nanosim tjekom dana, znam da je zaštita od sunca adekvatna. Ovo je krema koje količinski prilikom nanošenja ne treba mnogo. Dapače. Vrlo se dobro razmazuje i kožu ostavlja pod velom divne hidratacije i svilenkastog osjećaja pod prstima. Jedrina i sjaj su vidljivi odmah po nanošenju, a dugoročno- koža je hidrirana i zaštićena od djelovanja spoljašnjih faktora, isušivanja i prevremenog boranja. Makar je takav moj dojam jer mi je koža nakon C Cream-a baš elastična i puna. Izvrsna je kao dio jutarnje/dnevne i večernje njege. Krema dolazi u simpatičnom pakiranju i količini od 50 ml, a uz svakodnevno nanošenje potrajati će od mjesec do dva- ovisno kako je i gdje nanosite. 


Ovaj duo ima moje apsolutne preporuke jer funkcionira i radi sve ono što na deklaracijama piše. Ukoliko je i vaša koža mješovita ka normalnoj, ima tendenciju reagiranja na sastojke poput alkohola i dodanih parfema (o parabenima i ostalim farmako-radostima neću previše, to smo svi skupa apsolvirali), Cosmel preparativa je definitivno nešto što biste trebali prostudirati. Fresh Hydro Tonic je, po meni, ljetni MUST HAVE, stoga klik na Cosmel web shop i počastite se :) 


Pišite mi, koji su vaši dojmovi na širenje dermokozmetičkih brendova hrvatskog porijekla? Kako vam se dopadaju Cosmel filozofija, te proizvodi? Imate li favorita? 


Do narednog puta!


SHARE:

2 comments:

  1. U potpunosti se slažem sa svime što si napisala za Fresh Hydro Tonic. I moram priznati da si baš uspješno i pjesnički opisala njegov miris, divno. :) Ja sam, za sada, probala samo ovaj tonik iz Cosmel radionice, ali zasigurno imam u planu probati i ostale proizvode. Meni najviše odgovara njegova formula i nedostatak alkohola od kojeg bježim baš iz razloga koje si navela u postu. Iva je koristila njihove dvije kreme: New Cell sa 8% AHA kiselinom i zelenim čajem te Omega 6 kremu. Sa obje je bila jako zadovoljna, što govori puno jer joj je koža poprilično zahtjevna. :) Od nas obje ovaj brend zaslužuje same pohvale i jako nam se sviđa njihova filozofija i proizvodi. :) Pozdrav, Karmen. :*

    ReplyDelete
  2. I meni je favorit tonik, doslovno je nepotrošiv, imam ga od jeseni i špricam najmanje 2+ dnevno. Volim male kvalitetne proizvođače😀

    ReplyDelete

Thank you for your kind comments, they mean a lot as the best form of feedback :) Feel free to come back anytime! // Hvala na komentarima i vremenu koje odvojite za pisanje istih, oni su najbolji feedback mog rada :) Dobrodošli ste da se vratite kad god to poželite!

© CROSSING BEAUTY. All rights reserved.
Blogger Template by pipdig