11 April 2018

Sve što sam voljela u prethodna 3 mjeseca (jer su mjesečni favoriti, oh! tako kliše 😉). SPOILER ALERT: Ponovo sam napisala mini novelu. Nema na čemu.

Dugo, predugo nisam pisala o proizvodima koje volim i s uživanjem koristim iz dana u dan. Sigurna sam da se i vama događa da pohrlite za novitetima, radoznalo isprobavate zanimljivosti u segmentu njege i ljepote, no da se na kraju uvijek vratite upravo odabranoj nekolicini za koju znate da možete računati u svakom trenutku. Odlično je ako i neki od noviteta oduševi, pa ga se može svrstati u kategoriju najdražih. U posljednjih nekoliko mjeseci nisam puno eksperimentirala. Naprotiv. Šminkanje sam svela na minimum i fokus stavila na postizanje svježijeg i odmornijeg izgleda, s obzirom na nespavanje. I zbilja se čini kako je manje-više i kako upravo to manje čini da do izražaja dođe stanje kože, te neki drugi aspekti (atributi). Kad se sjetim eksperimenata s podlogama, slojevima pudera za konturiranje, bronzera, te rumenila... sram me sebe same. No, da se ne udaljavam od teme :) U nastavku vam pišem što sam to voljela od dekorative i preparative i zašto bih iste proizvode preporučila i vama.

PREPARATIVA.

LICE.
Cosmel kozmetika i njihovi odlični proizvodi više nisu nepoznanica i vjerujem da je puno vas upoznato s postojanjem i kvalitetom brenda. Kao izvorno hrvatski, ovaj brend je pod okriljem mojih favorita od prvog dana jer su proizvodi formulirani tako da djeluju. I to je u konačnici ono što me zanima. C Cream (C Vitamin + Hydro) je ponovljena kupovina, a radi se o izvrsnoj kremi prekrasne hidratantne formule obogaćene vitaminom C kao konkretnim antioksidansom. Kremu na lice nanosim ujutro i na večer, na čistu kožu, a efekat je divno hidratizirana i napeta, jedra koža. Ispod kreme volim nanijeti Fresh Hydro Tonic. Inače, ah... ja i tonici- nikako na istu stranu. Na 99% do sada isprobanih imala sam nekakvu reakciju (lagano crvenilo, crveni točkasti osip, svrbež, bubuljice...) i spadaju u kategoriju proizvoda ''zaobiđi ih''. No Fresh Hydro Tonic nije ni nalik običnom toniku. Ovo je osvježavajuća bomba koja i najosjetljivijoj koži pruža divan val hidratacije i zbilja prija. Može se koristiti kao pomoć prilikom čišćenja kože, ili kao priprema za dalju njegu. Ja ga koristim na oba načina i ne mogu ga dovoljno preporučiti. Bonus je savršen sastav i odsustvo alkohola. U momentu dok sa vama dijelim ovaj tekst, na Cosmel stranici aktualan je popust na sve proizvode, pa svakako pogledajte. 
Negdje početkom zime, od uvijek ljubaznog PR-a kozmetičke kuće Afrodita, dobila sam kompletnu Hydra Patch H2O liniju njege. Od 5 dostupnih proizvoda najviše su mi se svidjeli serum, ampule i okoloočna krema. Krema za mješovitu kožu bila je izazov i nismo se uspjele dogovoriti, pa sam je proslijedila. Naime, krema je na moju kožu djelovala poput plastične vreće koja se zalijepila i ne želi dolje, ne da mi da dišem. Imala sam dojam da mi je lice u sauni i uopće mi se nije svidio osjećaj gušenja, pa krema od mene nema preporuku. Ampule i serum su solidni proizvodi, dok sam okoloočnu izdvojila jer mi je bila super korisna kod pripreme lica za šminku, malo prije nanošenja korektora. Krema ne pruža dubinsku hidrataciju, ne briše linije i ne čini čuda, ali taman fino hidratizira okoloočnu regiju, tako da korektor fino sjedne na kožu, bez nakupljanja u pregibima. Ukoliko vaša okoloočna regija nije zahtjevna (suha, peruta se, ima brojne vidljive linije), možda bi vam ova krema bila dobra. 
Zvijezde njege moje kože dolaze od brenda Skintegra i da, svjesna sam da ponekad zvučim kao da favoriziram njihove proizvode, kao da sam plaćena da ih promoviram, ali na stranu sve- Skintegra zna što radi. Do sada sam isprobala 5 od 7 dostupnih proizvoda (recenzije Naro-a, Clarion-a & Hydra B potražite ovdje) i svaki je imao konkretan i svrsishodan učinak. Nisam od osoba koje se povode trendovima hype-anja nekoga ili nečega i imam vrlo visoka očekivanja, naročito kada se radi o djelu osobe koju cijenim i od koje očekujem samo best of the best! Možda se čini rigorozno, no tako je :) Trenutno kombiniram Lumion i Spectru i čini se da dvojac mojoj koži iznimno prija. O Lumionu sam detaljnije pisala ovdje, pa svakako pogledajte. A Spectra očekuje iscrpnu recenziju uskoro. Nisam sigurna koji je razlog zbog kojeg preparativa nekih drugih, obećavajućih brendova ne funkcionira; radi li se o jeftinim sastojcima, ili neadekvatnoj kombinaciji istih. U svakom slučaju, Skintegra ima izvrsnu formulu i nadam se da će i u budućnosti ići istim putem. Od njih s nestrpljenjem očekujem SPF proizvod, a bilo bi mi drago vidjeti i preparativu za najmlađe (jer je u moru dostupnih, jako, jako, jaaaaako teško pronaći proizvod dovoljno nježan za najosjetljiviju kožu, koji pritom funkcionira). 

TIJELO.
Do nedavno sam imala poprilično ''čistu'' rutinu njege kada govorimo o koži tijela. Zbog problema s Hashimotom iz kupaonskog ormarića izbacila sam, well... gotovo sve losione i mlijeka i kreme. Radila sam svoje peeling-e, te mazalice koje su se bazirale na hladno prešanim uljima i sjemenkama. Kako sam se uželjela nečega što dolazi u bočici, počastila sam se Bebe smoothie losionom s mirisom breskve. Inače izbjegavam voćne note u proizvodima za tijelo jer vremenom na mojoj koži poprime nekakav kiselkasto-čudnjikav ton, ali ovaj losion je jako fino formuliran i miris nije zagušujući, već naprotiv! Osvježavajuće-umirujući, pravi proljetni. Sastav mi se također dopada; kokosovo ulje, ekstrakt iz koštica breskve, a parfem su dodali na kraju. Dopada mi se osjećaj na koži nakon što se losion upije, svilenkasta, nježna, hidratizirana. Baš onakva kakvu je želim. Efekat losiona nije trenutačan i koža mi je divno baršunasta i naredni dan. Losion možete pronaći u Muller drogerijama.
Kako sam smanjila upotrebu parfema, volim se nakon tuširanja osvježiti Balea prskalicom za tijelo, a ovaj put sam odabrala karipsku verziju osvježavajućeg kokosa i cvijeta frangipani-a. Sviđa mi se divan miris koji na mojoj koži traje satima nakon nanošenja, što za 9 kn- koliko sam proizvod platila, nisam očekivala. Ova prskalica je super, ne ostavlja tragove na koži, ne mijenja mirisnu notu, ne guši i baš je divan boost nakon jutarnjeg tuša. Nekako mi popravi dan.
Dove je nedavno predstavio novu varijantu original dezodoransa s 0% alkohola i aluminijevih soli. Ovo nije dezić koji nanosim svaki dan, već samo onda kada znam da mi treba dodatna ''podrška'', u danima većih fizičkih napora i onoga što uz to ide- pojačanog znojenja. Moj all time favorit je, drumrolls molim- Old Spice Wolfthorn (da, muški dezodorans u sticku koji na mojoj koži ima fenomenalan osvježavajući učinak, a sastav mu je solidan), no volim ih kombinirati i onda dobijam baš fora notu koja divno osvježava i daje mi to dodatno samopouzdanje i sigurnost. Napomenula bih kako dezodoranse nastojim kupovati u Muller drogerijama jer su drugačiji od svih ostalih (istih, jel', ali u ostalim drogerijama). Iako sam parfeme svela na minimum, jako volim Zara Twilight Mauve Aqua jer je prozračan, osvježavajući voćni miris koji na mojoj koži traje satima i jako mi se dopada kako ''blijedi''. Gornje note ove parfemske vode čine jabuka, dinja, ljubičica i passionfruit. Dopada mi se jednostavnost i definitivno bih ga preporučila svima koji uživaju u laganim, voćno-osvježavajućim notama.


KOSA.
Garnier praparati za kosu i ja nemamo posebno dobar odnos. Uglavnom bi započelo ljubavlju na prvo korištenje, a onda bi se naš odnos razvijao u smjeru lagane noćne more uokvirene u perut, svrbež i mašćenje tjemena. Botanic Therapy šampon i maska za kosu bili su eksperimentalna kupnja koja se pokazala uspješnom. Naime, odabrala sam varijantu obogaćenu ricinusovim i uljem badema namijenjenu slaboj kosi sklonoj lomljenju, iako u samom sastavu nisam primjetila ništa revolucionarno. Dapače, negdje na sredini popisa je ricinusovo ulje, dok je badem dobio počasno pred-predzadnje mjesto. Bez očekivanja, šampon i masku koristila sam 8 puta do sada i zbilja sam impresionirana kako mi je kosa nježna, podatna, svilena, mekana, a opet se da oblikovati onako kako poželim. Moja je kosa inače suha, ali nakon ovog dvojca dobija određeni hydro boost i ako i vama treba nešto slično, preporučam. Svakako pratite akcije i sniženja jer je to pravo vrijeme za kupovinu. Schwarzkopf Gliss Hair Repair Supreme Length sprej, ili regenerator bez ispiranja, koristim mjesecima i baš sam oduševljena rezultatima. Suplement za dugu kosu, kako ga vole zvati iz Schwarzkopfa, obogaćen je mikro lipidima, te ekstraktom božura. Namijenjen je dugoj, neukrotivoj kosi sklonoj krzanju pri vrhu dlake. Na poklopcu bočice piše kako produljuje vrijeme između dva šišanja (don't cut, choose repair), a ja ću se s ovom tvrdnjom složiti jer sam primjetila vidljivu razliku na vrhovima od kad koristim sprej. Dlaka je popunjenija, oni mikro-rascijepi na vrhovima su nestali. Iako planiram šišanje uskoro, definitivno preporučam proizvod svima s dugom kosom jer je bolje spriječiti. 

DEKORATIVA.

Krajem prošle godine, s Tam Beauty stranice naručila sam I Heart Revolution (Makeup Revolution) Chocolate Elixir paletu. Iako nije bila u planu, ova narudžba svojevrstan je revolt na nešto što mi se dogodilo s Anastasia Beverly Hills Modern Renaissance paletom. ABH MR paletu naručila sam s Cult Beauty stranice u okviru grupne narudžbe i ovo je zbilja posljednji put da se udružujem s bilo kim za bilo kakve online kupovine. Cult Beauty je uredno poslao proizvod, a naivna ja sam dopustila da sve stigne na adresu i u ruke vrlo nepouzdane osobe (da, jer sam glupa i imam ono zrno povjerenja u ljudsku pristojnost i elementarnu kulturu- ali not anymore!), pa je paleta do mene došla nakon mjesec dana, korištena (čitaj: zamazana do mjere neprepoznatljivosti). Problem sam riješila tako da sam dobila svoj novac natrag, a MR je ostala kod mene s tim da me je sram pokazati na što to liči. Kasnije sam na Tam Beauty stranici pronašla MR dupe, Chocolate Elixir, pa sam odlučila isprobati ju. I jako sam zadovoljna. Iako je kvaliteta formule sjenila drugačija nego kod ABH, svakako se radi o kvalitetnoj i za blendanje zahvalnoj paleti koju koristim svaki dan sa zadovoljstvom. Kad-kad ukradem neku od preživjelih nijansi iz ABH MR palete, ali većinom se oslanjam na Chocolate Elixir. Usporedbom nijansi ne vidim velike razlike, dapače. Još se da diskutirati o moralu i etici kopiranja tako popularne palete, ali eto, ja sam kupila i kopiju i nije mi žao. 
Prilikom naručivanja palete, odlučila sam isprobati i hvaljeni Makeup Revolution Conceal & Define korektor (navodno, kopija Tarte Shape Tape concealer-a). Proizvod je solidan, dopada mi se, ali ne prašta Instagramersko nanošenje (famozni trokut veličine komada pizze ispod oka) jer je viskoko pigmentiran i zahtjeva brzo nanošenje i blendanje. Ja ga nanosim u minimalnim količinama na dobro hidratiziranu okoloočnu regiju, utapkavam beauty blenderom i ''zaključavam'' transparentnim puderom. Uvijek ga nanosim prvo na jednu stranu, izblendam, setujem, pa tek onda na drugu stranu lica. I nanošena na ovaj način pokazao se najboljim. Svako pretjerivanje količinom dovodi do vrlo neuglednog, postaranog izgleda.
Obrve popunjavam minimalno i trenutno furam neki prirodniji look, stoga posežem za dva proizvoda u olovci: Catrice Eyebrow Stylist u nijansi 020 Date with ASH-ton i trend IT UP Waterdrop vodootpornom olovkom u nijansi 020 (recenzija ovdje).
Maybelline Total Temptation maskara je novitet koji koristim preko mjesec dana i moram priznati da isprva nisam imala visoka očekivanja. Formula mi se činila previše mokrom, po malo nemogućom za raditi. No kao što biva s većinom ''mokrijih'' maskara, i ova je promijenila gustinu i automatski postala lakša za nanošenje. Dopada mi se pigmentacija, produljivanje i efekat većeg volumena trepavica, a trepavice nakon sušenja maskare nisu ukrućene, tvrde, već divne i mekane.
The GLOWrious highlighting & bronzing paleta je odlično zamišljena, ali su nijanse malo izvan ideala- za mene. Svrstavam je u favorite zbog soft illuminator-a (prvi kvadratić lijevo) koji divno posvijetli ten i osvježi kompletan izgled. Koristim ju skoro pa svaki dan jer je teksturom fina i jako se lagano blenda. Nijanse metallic highlighter i luminous bronze imaju previše krupnih čestica (skoro pa šljokica) i na mom tenu naglašavaju sve postojeće i nepostojeće nepravilnosti. Bronzer je za moj ton kože previše narančast i u konačnici djeluje flekavo.
trend IT UP ruž u broju 473 matte je predivna mauve nijansa koja ima izvrsnu kremastu formulu. Iako mat- završnica nije ni malo isušujuća ili neugodna na usnama. Ovo je ruž koji koristim svakodnevno i rado ga preporučam.
Ukoliko su vam se neki od gore pomenutih favorita dopali i imate želju da o njima napišem nešto više (pokažem swatch-eve), slobodno to napišite u komentarima. Voljela bih pročitati što je to što je u vašim favoritima u segmentu njege i uljepšavanja, možda mi date ideju za isprobavanjem novih stvari ;)

Hvala što čitate! Do narednog puta.


SHARE:

2 comments:

  1. Ajme ne mogu vjerovati da je netko u stanju tako sta napraviti...mislim na isprobavanje tudih stvari bez pitanja. Pa ja bih poludila da mi netko isproba moju paletu i onda mi ju da tako zaprljanu. Stvarno ima svakakvih ljudi na ovome svijetu, dobro je pa si uspjela vratiti novce.
    Iz ove Gliss linije sam si uzela sampon i masku i vrlo sam zadovoljna, takoder uzimam i ovaj regenerator u spreju cim potrosim trenutni, isto neki Gliss.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Što je najgore od svega, ovo je drugi put (ne sa istom osobom) da imam sličnih problema. Ne znam zašto mi treba noga u guzicu da shvatim :) Ali sad napokon jesam.
      Planiram je kupiti ponovo, ali malo kasnije. Ovu što imam ću baciti.
      Baš mi je drago da ti odgovaraju proizvodi za kosu, Gliss ima okej kvalitetu, neke su me stvari jako iznenadile (onaj ljubičasti s wannabe olaplex-om, wow!).

      Delete

Thank you for your kind comments, they mean a lot as the best form of feedback :) Feel free to come back anytime! // Hvala na komentarima i vremenu koje odvojite za pisanje istih, oni su najbolji feedback mog rada :) Dobrodošli ste da se vratite kad god to poželite!

© CROSSING BEAUTY. All rights reserved.
Blogger Template by pipdig