15 January 2017

NIKEL Serum Protiv Bora Oko Očiju Sa Smiljem

Novembarsko izdanje Beauty Box-a upoznalo me je s izuzetno cenjenim, ali s moje strane slabo isprobavanim brendom Nikel. Kozmetika s potpisom koja proizvode bazira na vlasititim farmaceutskim recepturama i 100% prirodnim delotvornim sastojcima, spoju tradicionalnog i savremenog, oduvek je nešto što je privlačilo moju pažnju, pa sam se iskreno poradovala upravo njihovom proizvodu u kutiji. Nikel serum protiv bora oko očiju dolazi u minijaturnom pakiranju zapremine 10 ml, što mi je u startu delovalo pomalo... recimo ''škrto'' :), ali shodno iskustvu s poprilično tekućom konzistencijom formule mogu zaključiti kako proizvoda ima sasvim dovoljno za mesec, do mesec i po dana svakodnevnog korišćenja.
Serum, kao što primetite na fotografijama niže, dolazi u staklenoj bočici u čiji je zatvarač implementirana funkcionalna pipeta za doziranje proizvoda. Pipeta je, po meni, izvrsno rešenje za sve proizvode tekuće i ređe konzistencije jer nudi kontrolisano i pravilno doziranje i raspoređivanje proizvoda, bez prosipanja.
Formula ovog seruma zbilja je nešto posebno. Kao osoba koja je u rutinu nege uvela okoloočne kreme u 20-ima, do sada se nisam susretala s okoloočnim serumima. Moja vizija pravilne nege ovog područja uvek je podrazumevala adekvatnu i uglavnom kremu bogatije, hranljivije formule, dok bih serume i fluide nezainteresovano preskakala, ubeđena kako za moju kožu neće napraviti ništa spektakularno. Glavna zvezda recepture ovog seruma je smilje, čarobna mediteranska biljka aromatičnog mirisa i izvrsnih svojstava protiv starenja kože. Verujem da ''leka'' protiv starenja nema :) ali je adekvatna i dobro formulisana nega uvek odlična solucija za usporavanje vremena, pa makar na koži. Pored smilja, formulu seruma tvore i ceramidi, hijaluronska kiselina, med i vitamin E. Mlečna i vrlo retka konzistencija fino hidrira područje oko očiju i mene osobno podseća na specijalno formulisanu umivalicu za okoloočnu regiju s konkretnim delovanjem- nakon nanošenja i utapkavanja proizvoda osetim val hidratacije , pojačane elastičnosti i svežine, kao da mi se oko dodatno otvori :) Zaista fenomenalan osećaj, naročito u ovim hladnim mesecima koji mojoj inače normalnoj koži oko oka donose nevolje poput isušivanja, zatezanja i neugode (dodajmo tome grejanje, suhi zrak... you name it!). Iako proizvođač tvrdi da ovaj božanstveni serum odgađa nastanak bora, a već nastale vidljivo zaglađuje, ja se s tvrdnjom ne bih mogla složiti. Razlozi su sledeći: serum koristim svega 20-tak dana, što je apsolutno nedovoljno vremena za bilo kakvo zaglađivanje finih linija; drugo, mislim da je formula ipak mrvicu prelagana za ovakva očekivanja. Ukoliko je regija oko oka izrazito suha i zahtevna, ovaj serum ne bi bio idealna samostalna, već isključivo dopunska nega u kombinaciji s uljem za negu oko očiju, te nekom od bogatijih krema. Moja rutina nege je takva da serum nanosim ujutro, samostalno, a uveče kao deo kombinovane nege okoloočne regije u kojoj, nakon seruma, na kožu nanosim Paula's Choice Resist Anti-Age kremu, ili čisti, nerafinirani shea maslac. Ovakva nega pomaže mi da se ujutro probudim bez podočnjaka, vrećica i svih onih blaženstava koje donosi nedovoljno sati sna.
Prezadovoljna sam novostečenim iskustvom s Nikel serumom za okoloočnu regiju jer se proizvod pokazao kao jako dobar za moju kožu. Za sve vas koji ste na blogu prvi put i kojima bi informacija bila korisna: moja okoloočna regija nije zahtevna, ali ima svojih ispada u periodima ekstremnih temperaturnih promena. Tu i tamo se nađe po koja fina linija, bez tamnih podočnjaka, eventualno problem naduvenosti nakon nespavanja, ali se ne mogu požaliti. Kad biram ciljanu negu za ovo područje uvek se radije opredelim za hranljivu, konkretnu kremu, ali ovaj serum se pokazao idealnim booster-om za svakodnevno tretiranje tanke i osetljive kože oko očiju. Ogroman plus od mene ide i na odsustvo bilo kakvih iritacija ili neugodnih reakcija ka oku. Čini se kako me je serum zainteresovao da malo detaljnije istražim i ostale Nikel proizvode i već lagano slažem popis koji ću, nadam se, realizirati skorom kupovinom :)

Pišite mi kakva su vaša iskustva s Nikel kozmetikom i koji mi proizvod preporučujete. Koristite li okoloočne serume i na koji se način brinete o ovoj specifičnoj regiji? 

Do narednog puta!




SHARE:

18 comments:

  1. Draga Misa bas me mamis da kupim ovaj serum. Godina isprobavam okoloocne kremice i stalno ih kupujem i stalno ih ne koristim. Bilo da je rijec o vecernjoj ili dnevnoj njezi moje oci suze. Pazim da ne idem blizu donjih kapaka, njezno umasiravam ali moje oci uvijek reagiraju suzama i tako vrlo brzo prestajem koristiti kremice. Nemam zahtjevno okoloocno podrucje ni borice ali presla sam tridesetu i jako zelim njegovati to podrucje prevencije radi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uh, to nije ni malo zgodno :/ Moja preporuka je da s pažnjom čitaš sastojke na kremema namenjenim tretiranju ove vrlo osetljive regije (parfemi, alkohol NIKAKO!), a ako se situacija nastavlja iznova, bez obzira na sastav, razmisli o nanošenju čistog shea maslaca. Meni je on pomogao kod hrpe problema na koži (opekline, iritacije, osetljivost, ljuspanje... you name it). Neko preporučuje i Bepanthen kremu, ali ja bih ovde konsultovala farmaceuta ili dermatologa. Ovaj serum je super, ali vrlo lagan, tako da bih ti preporučila da ga, u slučaju kupovine, kombinuješ sa shea maslacem :)

      Delete
    2. Ši puter samostalno na duže staze isušuje kožu, bar je takvo moje iskustvo i iskustvo ljudi oko mene...
      Ja koristim Alverde ulje divlje ruže u kombinaciji sa njihovom Vital okoloočnom od pasiflore koja je veoma gusta i masna, ima i sebi i ši putera. Ali se veoma brzo upija.
      Inače imam veoma masnu kožu lica međutim oko očiju mi je suva i izborana koža+milije i gris+ tamni podočnjaci, ma užas. Savjet za čitateljku kojoj smetaju okoloočne kreme je da proba neku od brendova prirodne kozmetike.
      Ja sam imala isti problem, ali otkad koristim prirodnu kozmetiku nikakve iritacije nisam imala. I slažem se i za tvoje preporuke.

      Delete
    3. Ova naizgled bizarna situacija događa se uglavnom kod masne, dehidrirane kože. Akcenat je na dehidriranosti. U tom slučaju korišćenje ulja i putera radi samo štetu (samostalno) i potrebno je negu upotpuniti hidratacijom, najbolje odgovarajućim tonikom. Dakle, na čistu kožu treba našpricati hidratantni tonik (matičnjak, lavanda- hidrolati bi bili moj izbor), a potom naneti shea maslac u umerenoj količini. Tada izostaje ljuspanje i sušenje.
      Zbilja mi je žao što ti je okoloočna regija tako osetljiva i reaktivna, nadam se da će se situacija brzo rešiti u tvoju korist. Obavezno čitaj sastav preparative i kloni se alkohola, parfema i prebogatih, masnih formula.
      Alverde ulje divlje ruže je super proizvod, jako ga volim i rado preporučujem.
      Hvala za komentar ^^

      Delete
  2. Imala sam njihov balzam s kestenom i nije mi bio dovoljan, kao ni ulje, jer mi je okoloocno ekstra suho, s dehidracijskim boricama. Razmisljam ovo uzeti kao dodatak kremama, da pojacam hidrataciju koliko je moguce na maksimum

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, već smo razmenile iskustva :) glede izrazite suhoće i čini mi se da sam ti preporučila Paula's Choice Resist okoloočnu jer je zbilja jako bogata i traje čitavu večnost. Znam da sam po malo i dosadna s tim, ali shea maslac je zakon i must have u mojoj kući i stvarno mislim da bi ti, redovnom primenom, regenerirao suhoću oko očiju. Takođe, razmisli o čistom marula ulju, mislim da ga se može pronaći na iHerb-u.

      Delete
  3. Nakon što je Nives (A Little make up obsessed) pohvalila ovaj serum, a sad i ti, ide na wish listu! :D Ja sam inače isprobala većinu Nikel proizvoda, bilo kao full size proizvode, bilo kao testere. Najdraži proizvod mi je Krema s cvijetom pasiflore (čak triput kupljena), a trenutno koristim Hidratantnu kremu s ružom. Najveće razočarenje mi je bila Nikelhidris hidratantna krema s narančom, koja je ujedno i najskuplji proizvod iz asortimana koji sam probala.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Draga Marina, veliko hvala na preporukama. Pogledaću malo detaljnije kremu s cvijetom pasiflore.
      Nadam se da ćeš doći do svog primerka ovog seruma, te da će ti odgovarati :)

      Delete
  4. Moje okoloocno podrucje nije nesto zahtjevno ali naravno da koristim kremice namjenjenu za njegu tog podrucja. Kod okoloocnih krema mi je najbitnije da dobro hidratiziraju a da nisu preteske. Sto se tice Nikel kozmetike nisam jos nista isprobala ali nedavno sam od jedne prijateljice dobila njihov set Ruza koji tek planiram poceti koristiti. Ne volim imati puno otvorenih proizvoda za njegu lica tako da cekam da prvo nesto potrosim.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I to je zbilja pohvalno.
      Nekada je preventivna nega najbolja nega :)
      Piši mi utiske o proizvodima s ružom, bili su mi jako zanimljivi, ali se još nisam odvažila na isprobavanje :)

      Delete
  5. S Nikelom nemam dobar odnos, probala sam trećinu ponude i ništa mi se nije toliko svidjelo da bih ponovila kupnju, baš sam ostala ravnodušna. Inače, nijhov serum protiv pora na licu ne kupuj nikako, doslovno je bacanje novca.
    A što se tiče ovog seruma, i ti i Nives ga hvalite, ali po opisu mislim da to nije nešto što mi treba i rezultati bi bili siromašni, kao i kod ostalih proizvoda koje sam isprobala pa ću preskočiti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baš mi je žao... i sama imam poprilično loše iskustvo s domaćim brendom ''prirodnije'' kozmetike, pa znam kakvo je razočaranje...
      Hvala na preporuci :)

      Delete
  6. E taman sam ga prekjučer kupila i prvi dojmovi su jako dobri, baš mi paše lagana tekstura jer sam sklona milijama. Bumo vidli kroz tjedan dva... S Nikelom nemam baš neka dobra iskustva (gel za umivanje s narančom... bljuf), ali izgleda da će se i to promijeniti :D Inače pipetica mi nikako nije za ovu teksturu, pregust je serum... već vidim da će se razlijevat i nepotrebno se sušit i oksidirat u poklopcu. Puno bi bolji bio neki fini mali airless ili barem da su ono cjedilo stavili u grlo od bočice :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jesi li? :) Baš mi je drago da zadovoljava, za sada :)
      Airless ambalaža je uvek najbolje rešenje, ali evo, meni ovo fino funkcionira, pa se ne žalim. Videla sam i gore :D

      Delete
  7. Baš si me zainteresirala za ovaj serum nakon pročitane recenzije. Ja trenutno koristim Afroditinu okoloočnu kremu od kamilice za noćnu njegu, a Avonovu Naturals Herbal za dnevnu njegu. Nemam problema sa suhoćom okoloočnog područja, no možda je to i zato što ga redovito njegujem. U svakom slučaju ovaj serum namjeravam isprobati. Karmen

    ReplyDelete
    Replies
    1. I sad ja sebe pitam: zašto sam, kao neko ko jako voli Afroditine mazalice, preskakala tu okoloočnu s kamilicom? :D Moram ispraviti grešku, baš me zanima kakva je.
      Mislim da radiš odličan posao jer je preventiva uvek ispravno rešenje, naročito kod nege kože. Nikada nije rano uvesti hidrataciju i adekvatnu negu.

      Delete
  8. Nakon korištenja Nikel seruma sa smiljem dobila sam alergiju oko očiju. Čim sam prestala koristiti seruma nakon par dana crvene tockice su se počele povlačiti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Preporuka je novu preparativu uvoditi na način da se proizvod isproba na manjem dijelu lica, a ukoliko reakcija izostane (što opet nije garancija), onda se može aplicirati na cijelo lice. To je filozofija kojom se ja osobno vodim cijeli život i samo sam jednom imala negativnu reakciju na proizvod. Svakako treba izbaciti ono na što se sumnja.

      Delete

Thank you for your kind comments, they mean a lot as the best form of feedback :) Feel free to come back anytime! // Hvala na komentarima i vremenu koje odvojite za pisanje istih, oni su najbolji feedback mog rada :) Dobrodošli ste da se vratite kad god to poželite!

© CROSSING BEAUTY. All rights reserved.
Blogger Template by pipdig