19 January 2017

CATRICE The Nude Blossom △ Collection Eyeshadow Palette

Već tradicionalno, proleće na Catrice police donosi smenu proizvoda, kojoj prethodi primamljiva rasprodaja onih koji će trajno napustiti prodajni asortiman. Često ovaj scenarij deluje tužno, naročito nama koji smo u redovima odlazećih proizvoda imali favorite, ali pregledom najavljenih noviteta od Catrice kuće očekujem ozbiljna iznenađenja, kvalitetom konkurentna starijim drogerijskim brendovima. 
Mislim da je vreme opisivanja Catrice i Essence brendova kao neozbiljnih, zaigranih i isključivo teenage friendly sada iza nas, naročito ako se osvrnemo na novitete iz prethodne godine koji su oduševili kvalitetom, postojanšću i sveukupnim performansama (moji primeri: Essence Shape & Shadows paleta za stilizovanje obrva, Catrice All Matt Plus matirajući puder, Catrice High Glow highlighter, Essence Little brow monsters maskara za obrve, Catrice HD liquid foundation, hrpa ruževa iz limitirane i redovne kolekcije...). Upravo je ovo razlog mojih visokih očekivanja od nadolazećih beauty poslastica, a o jednoj vam pišem upravo sada. 
Fenomenalan je osećaj kada vas iznenade makeup komadom koji niste očekivali, naročito kada isti još uvek nije dostupan u državi u kojoj živite :D Stoga je posebno dobar osećaj sa vama, ovako premijerno, podeliti utiske o nečemu što će kod nas biti dostpno uskoro, u nadi kako će vam moji utisci pomoći da sumirate svoja očekivanja, te se odvažite na kupovinu.


Catrice The Nude Blossom paleta jedna je od 4 nove dostupne palete koje će se naći u prodaji ovog proleća. Ostatak ponude pogledajte ovde. Devet kompatibilnih nijansi kreirano je u cilju odgovora na najaktualnije trendove konturiranja, senčenja, te nijansiranja na kapcima. I ova paleta kombinuje mat i highlight/pearl/shimmer nijanse, ali u korist ovih sa sjajnim česticama. Ne mogu reći da sam razočarana, ali uvek sam više za mat opciju. Nijanse se kreću od shimmer/perla bele, transformišući se u nekoliko nijansi roze/breskvastih, do svetlo mauve ka tamno ljubičastoj. Poprilično romantična sinteza ružičastih u kombinaciji s bakrenim tonovima (ne iz ove palete) divno će naglasiti plave oči, dok će mauve, šljivaste nijanse na pregibu, ili nanešene na sredinu kapka imponirati smeđim očima. Čini se ograničenom, ali uz minimalno veštine i mašte, ova paleta može biti neiscrpan izvor za kreiranje divnih, nežnih, ali i smelijih look-ova koji u sebi kriju romantičan štih. 
Moje impresije: 
Prvo iznenađenje došlo je s prvim swatchanjem na ruci. Naime, očekivala sam uobičajeno trušenje i praškavost pri nanošenju na čistu kožu nadlanice (bez losiona, krema, primer-a), ali je ovaj detalj izostao. Ne mogu reći kako su senke apsolutno puteraste, ali one klasične praškavosti i prosipanja proizvoda nema u meri u kojoj smo navikli kada se radi o Catrice paletama. Samo dve nijanse na vrhu palete označene su posebnim imenima: light- za highlight predela ispod obrve, te unutrašnjeg kuta kapka, te sculpt- tamna ljubičasta sa primesama sive, za senčenje i konturiranje (zanimljiva za kreiranje smoky efekta). Prve tri nijanse, a ja sam si dala slobodu da im dodelim opise u nastavku (perla bež, baby pink breskvica, te nežna hladna pink) imaju sedefasti efekat na koži, ali umeren, bez onog neugledno-šljaštećeg momenta. Meni osobno najdražem nijanse 4 , 5 i 6 kreću se u rangu od breskvasto-roze, ljubičasto-mauve, te svetle mauve. Jedino se u nijansi 4 primeti decentan sedefasti momenat, daleko manji nego kod prve tri, ali dovoljan da fino zablista na kapku. Nijanse 5 i 6 su mat i savršene kao tranzicione nijanse koje divno stoje na pregibu, ali i na celom kapku. Poslednja nijansa miks je tamno ljubičaste s primesama smeđe, te sadrži mrvicu zlatnih shimmer čestica. Primetim kako su ove čestice bile prisutne u većoj meri na samoj površini senke, da bi se nakon swatchanja i korišćenja poprilično izgubile. Ova nijansa je klasična ''pregibno-smokey'' :) ili idealna za luk ispod donjih trepavica, nemarno izblendana za postizanje grunge look-a. U periodu isprobavanja senke sam nosila bez baze i tu su se pokazale solidnim, ali ne i najpostojanijim kroz dan, makar ne u pogledu intenziteta nijansi. Nošene na adekvatnoj bazi, ove su se nijanse ponašale izvrsno! Od lakoće nanošenja, blendanja, do postojanosti i intenziteta. Moja preporuka je nanositi ih jagodicama prstiju, ili sintetičkim pljosnatim kistom, a blendati sintetičkim fluffy kistom kako se proizvod ne bi bezrazložno trošio. Ukoliko poželite jači intenzitet nijanse, savršeno rešenje je senke nanositi mokrim kistom ili aplikatorom sa spužvicom. Kad sam kod aplikatora, ova paleta ne sadrži isti, a moram biti iskrena i napisati kako mi se ovako više dopada jer inače te integrirane aplikatore ne pronalazim korisnim. Minus palete u svojevrsnoj je simbiozi s njenim pozitivnim stranama, a to je da se, usled sličnosti nijansi, blendanjem, iste često sjedine i nema onih vidljivih prelaza, pa dolazi do utiska kako ste radili s paletom koja sadrži manje boja. Pretpostavljam da ovo ne bi bio problem većini jer čisto sumnjam da će neko u jednom look-u upotrebiti baš svih 9 dostupnih nijansi. 

Niže pogledajte swatcheve i nekoliko look-ova kreiranih ovom paletom.
*swatch-evi sa zvanične Catrice stranice

Nekome će ovo biti još jedna rose paleta iz drogerijskog ranga, dok će nekome biti savršena kolekcija romantičnih i vrlo nosivih nijansi raspona koji dopušta kreiranje različitih makeup uradaka. U svakom slučaju, ovisi o vašim preferencijama i željama :) Meni se paleta dopada. Nijansama nije ništa revolucionarno, ali je lepa, funkcionalna, vrlo lepo pigmentirana i postojana kroz jedan radni dan. Nije da ne bih volela da se Catrice odvaži i malo promeni koncept slaganja nijansi u nešto smelije, ali verujem da je i to pred nama. Moj primerak kupljen je u Austriji, po ceni od svega 3,5€ i sad sam jako znatiželjna kako će cena biti formirana za naše trište :) U svakom slučaju, srećna sam što sam je isprobala. 

Pišite mi kako vam se dopadaju noviteti Catrice prolećne kolekcije i koje ste proizvode uvrstili na listu želja? Kako vam se dopada The Nude Blossom paleta?



SHARE:

16 comments:

  1. Ajme kako mene živcira to mijenjanje proizvoda svake sezone. Em mi ukinu proizvode koje volim, em moram dignut kredit da pokupujem sve novitete :D
    No ove sezone i Catrice i Essence uvode nove proizvode koji mi se čine jaako zanimljivima, jedva čekam da dođu.

    Što se tiče ove palete, nisu baš moje boje, ali zvuči baš odlično, pa ću pričekati da vidim kakvih će još biti u ponudi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. :D Haha, nisi jedina, pretpostavljam. Ja nemam veliki problem s tim zato što sve najave na vreme i naprave dodatnu rasprodaju, što je totalno u redu.
      A za kredit bih se složila, zbilja je toliko toga :D
      Svakako swatchaj ostale koje stižu, meni je oko zapelo za The Modern Matt ;)

      Delete
  2. Ova paleta je stigla u Muller...90 % sam sigurna da sam ju ovaj tjedan vidjela na Catrice stalku...imam hrpu sličnih nijansi pa sam odustala od nje...ali se veselim ostalima 😍😘😘😘😘

    ReplyDelete
    Replies
    1. Odlično! Hvala na info, ja kad sam gledala (početkom meseca, kad sam dobila svoju) nisam videla ni traga od novih stvarčica, ali Muller nikada ne razočara :) Ako imaš info o ceni, slobodno podeli, verujem da će biti znatiželjnih :)

      Delete
  3. Paleta mi je tak-tak ako ću biti iskrena, pola nijansi mi se sviđa, al za tu cijenu se itekako isplati. No moram pohvaliti fotografije. Divota! 😍

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cena je bila smešna! Morala sam pogledati račun jer mi se manje od 30kn učinilo premalo... ali zbilja stoji svega 3,5€. Nisam sigurna je li bila aktualna kakva akcija, s obzirom da sam je dobila na poklon :)
      Hvala ti puno Marina, malo me izdalo osvetljenje :/ ali, biće bolje :*

      Delete
  4. Ja mislim da sam ovu paletu vidjela u Mulleru prosli tjedan..
    Nijanse su lijepe. Sviđa mi se paleta. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Odlično! Kao što sam napisala Dragani, Muller nikada ne razočara ;)
      Kod njih sve stiže kad i vani (uglavnom) :)))
      Jesi li zapamtila cenu?
      Drago mi je da ti se dopada :)

      Delete
    2. 35,90 ili 39,90.
      Mislim da ipak 39,90kn.

      Delete
  5. Bas se jako veselim Catrice i Essence novitetima jer ima dosta primamljivih proizvoda koje bih voljela isprobati. Sto se ove palete tice lijepe su mi nijanse i cini mi se da su dobre pigmentacije. Imam dvije Catrice palete pa znam da im pigmentacija nikada nije bila jaca strana. Drago mi je ako su poradili na tome.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Za očitu su nijansu bolje nego one regularne Catrice palete. Baš sam danas istu ovakvu videla u Muller-u i super je što je deo noviteta dostupan i ovde :)

      Delete
  6. Meni ne smeta mijenjanje proizvoda svake sezone, naprotiv to mi je čak i zanimljivo. Najviše mi se sviđa kada me iznenadi rasprodaja pa uspijem kupiti neki komad šminke po smiješno niskoj cijeni. Ova paleta mi se sviđa, no nije nešto što mi je zapelo za oko. Slažem se s tobom da bi voljela da Catrice izađe iz svoje "comfort zone" i izbaci neku paletu sa drugačijim nijansama. Fotke su ti odlične, pogotovo close up makeup-a na očima, divota! Pozdrav, Karmen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, odlična stvar su te sezonske rasprodaje.
      I bilo bi skroz u redu da se malo ''otisnu'' iz zone komfora, ipak je Catrice brend koji učestvuje i na fashion week-ovima, pa ono... nešto drugačije, povremeno, ne bi škodilo ;)
      Hvala ti puno na komplimentima, zbilja se trudim da nijanse prikažem što realnije.

      Delete
  7. Divne su nijanse u ovoj paletici. Super izgleda, a slike su odlične! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala lepotice :) Paleta je baš osveženje.

      Delete
  8. danas me mama iznenadila oovom paletom, po cijeni od 20kn u dm-u! nisam mogla vjerovati, djeluje solidno, točno sto sam i htjela. volim ovakve boje jer mislim da mi jedino dobro stoje, pogotovo sa šljokicama. no jos moram probati

    ReplyDelete

Thank you for your kind comments, they mean a lot as the best form of feedback :) Feel free to come back anytime! // Hvala na komentarima i vremenu koje odvojite za pisanje istih, oni su najbolji feedback mog rada :) Dobrodošli ste da se vratite kad god to poželite!

© CROSSING BEAUTY. All rights reserved.
Blogger Template by pipdig