21 December 2016

LOKO PRIRODNA KOZMETIKA △ ANTI AGE SERUM

Dolazak hladnijih dana za moju mešovitu kožu znači obavezan switch preparative koja će, u uslovima suvljeg vazduha, nemilosrdnog vetra, hladne vlage i ostalih zimskih čarolija :) obezbediti pravilnu i konkretniju hidrataciju, hranljivost i negu. Početkom novembra, nekako već tradicionalno, odlučila sam se opskrbiti s nekoliko proizvoda hrvatskog brenda Loko prirodna kozmetika, ponovivši pritom i kupovinu najdraže mi okoloočne kreme. Prilikom kupovine od ljubazne Ivane koja stoji iza fenomenalnog Loko brenda na poklon sam dobila Anti Age serum koji sam svakako planirala isprobati (kupiti) do kraja godine. Ali eto, Ivana me je preduhitrila i zbog toga sam joj jako zahvalna. A u nastavku ćete saznati i zašto :)
Anti Age termin uglavnom vezujemo za ulazak u srednju deceniju života, ali s pojačanim onečišćenjem vazduha, uslovima i posledicama užurbanog i poprilično stresnog načina života (da ne spominjem genetiku), više ne možemo postavljati jasne i generalne granice u čijim se okvirima može govoriti o početku starenja kože. Moja mantra je oduvek bila: koža je platno koje jasno pokazuje kako svoje telo tretiramo iznutra. U prevodu: niti najbolje formulisana preparativa neće biti funkcionalna na koži koja uokviruje telo o kome se ne brine. Zato, naročito u danima praznika koji su pred nama, treba pripaziti na unos praznih kalorija, šećera, te svih onih nepcu ugodnih, ali dugoročno štetnih faktora koji će se negativno odraziti i na izgled kože. Ne zagovaram post :) samo umerenost i kvalitetno serviranu trpezu :) 
Loko Anti Age serum namenjen je kako zreloj, tako i koži koja pokazuje prve naznake bora. Kombinacija različitih dragocenih sastojaka tvori laganu uljanu formulu koja se može nanositi na suhu ili vlažnu kožu, upijajući se potom u roku od nekoliko minuta. Moj serum izrađen je prema potrebama moje kože, stoga nemojte da vas iznenadi razlika u sastojcima u odnosu na sastojke u Loko katalogu. Ovo automatski znači da svaki primerak može biti prilagođen i izrađen na način da svojim svojstvima zadovolji specifične potrebe različitih tipova kože, što je, ako mene pitate, izvrsno! Uja badema, makadamije, avokada, koštica grožđa i jojobe hranljivo i regenerativno deluju na postupak obnavljanja kože, vremenom poboljšavajući njenu teksturu, tonus i sveukupan izgled. Vitamin E koji ima nutritivnu i antioksidativnu funkciju, izvrstan je u zaštiti kože od isušivanja, ljuspanja, pucanja, te spektra štetnih radikala iz spoljašnjosti. Coco caprylate, odnosno emolijens, vlaži kožu, a eterična ulja ruzmarina, palmarose, nemačke kamilice i semenki mrkve tvore vrlo uspešan tim boraca koji pročišćujući deluju na pore, čineći ih time manje primetnim, a vidan je i regenerativan učinak na sitne ožiljke, te bore na pomičnim delovima lica. Ovaj serum upakovan je u staklenu bočicu od tamnog stakla, a kao dozator koristi se pipeta koja je ugrađena u zatvarač. Vrlo higijena-friendly :) i praktično, jer zbilja nema opasnosti od prolivanja proizvoda. Konzistencija seruma jeste uljana, ali vrlo lagana, nekako na granici s razvodnjenom uljanom emulzijom, što samo pospešuje i skraćuje vreme upijanja preparata u kožu. Serum koristim i ujutro i uveče, a nanosim ga na vlažno lice koje poprskam ili Avene termalnom vodom, ili ružinom vodicom (recenzija ovde), neretko i Loko Ma tonikom. Sveukupan osećaj nanošenja proizvoda je zadovoljavajući, ujutro razbuđujući jer serum poseduje zanimljivu mirisnu notu (koja ne guši i nije teška, herbalna je i vrlo ugodna), a osećaj na koži po upijanju je božanstven. Gipkost, elastičnost, punoća, sjaj i zdrava boja u obrazima. Mislila sam kako bi bilo eventualnih problema prilikom korišćenja seruma ujutro, pre šminkanja, ali on se tako dobro upija u moju kožu i uopšte nema negativnog uticaja na podlogu ili šminku generalno. Ono što sam u više od mesec dana korišćenja zaključila jeste sledeće: koža mi se ne suši na uobičajenim mestima (obrazi, oko nosa, usana, na čelu), čak i kada ga zaboravim naneti nema onog neugodnog osećaja zatezanja, što mi govori o sposobnosti dugoročnije i konkretnije hidratacije koju serum pruža. Takođe, primetim kako su mi pore čiste i apsolutno manje primetne nego inače (nisu sužene, nisu nestale, jednostavno tu su, ali su čiste i skoro neprimetne pod šminkom). 
Ovaj serum dolazi u vrlo izdašnoj količini od 30 ml (za jedno nanošenje dovoljne su 2-3 kapi, stoga će potrajati duže nego što je očekivano), a potrebno ga je čuvati na hladnom, te potrošiti unutar 8 meseci od datuma označenog na ambalaži. Cena seruma iznosi 80 kn, a isti je moguće naručiti putem Loko FB stranice. Ukoliko vaša koža opisom odgovara mojoj, ili jednostavno želite nešto spravljeno samo za vas i vaše potrebe, toplo preporučujem Loko Anti Age serum. Moje iskustvo s ovim proizvodom, ali i ostalim proizvodima Loko brenda zapanjujuće je dobro, ako u obzir uzmemo osetljivost i reaktivnost moje kože na različite (naročiti čisto prirodne) sastojke. A osećaj da sam na lice/telo nanela nešto s konkretnim, realnim učinkom, s 0% štetnih sastojaka: neprocenjiv
Ukoliko ste do sada isprobali proizvode Loko prirodne kozmetike, napišite mi u komentarima. Znate koliko volim vaše predloge, stoga se raspišite :) Kako vam se čini Anti Age serum? Koristite li proizvode iz anti age grupe u svakodnevnoj nezi kože?

Nekoliko članaka koji vam mogu biti od koristi:
* Loko Neven balzam: ovde
* Loko sapuni, moje iskustvo: ovde
* Loko haul i mini recenzije proizvoda: ovde
* Loko oil makeup remover, hot or not? ovde
* Loko serum za kosu: ovde

Hvala što čitate :)



SHARE:

4 comments:

  1. Odlična recenzija! 👍 Gledam ovaj serum već neko vrijeme (i neke druge Loko proizvode), al nikako naručiti. Čekala sam da najprije likvidiram neke proizvode koji mi se dugo povlače po policama i napokon dočekala taj osjećaj rasterećenja. Dosad nisam isprobala nijedan proizvod Loko kozmetike, no sigurno ću to uskoro promijeniti. Isprobavam svašta nešto sa predznakom anti-age u zadnje vrijeme, al ničim nisam posebno zadovoljna. 😀

    ReplyDelete
    Replies
    1. Draga Marina :) hvala.
      Uh, mora da je osećaj fenomenalan ( i sama prođoh kroz slično nedavno :))) ).
      Razumem te i uglavnom to biva tako. Ja sam prošla Nivee (Q10, čak su mi najviše odgovarale ako govorimo o drogerijskom rangu), Antipodes, Elemis, Alverde, Lierac i slične brendove... mislim, sve je solidno, ali ovaj uljani serum mi je baš taman! Ono, podmirio je sve potrebe kože i deluje vrlo zadovoljavajuće. Iako sam očekivala reakciju na eterična ulja, možda... ništa, sve je prošlo u najboljem redu.

      Delete
  2. Ovo stvarno zvuci savrseno, toliko si ga nahvalila da sam ga i ja pozeljela isprobati. Od Loko kozmetike nisam probala jos nista ali ovaj serum me sada jako privlaci.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisam bez razloga :)
      Ja sam skroz zadovoljna i preporučujem ga svima sa sličnim stanjem kože.
      U slučaju da ga isprobaš, znaš da će mi biti drago da čujem utiske :)

      Delete

Thank you for your kind comments, they mean a lot as the best form of feedback :) Feel free to come back anytime! // Hvala na komentarima i vremenu koje odvojite za pisanje istih, oni su najbolji feedback mog rada :) Dobrodošli ste da se vratite kad god to poželite!

© CROSSING BEAUTY. All rights reserved.
Blogger Template by pipdig