7 November 2016

TEDDY △ N'ICED COFFEE TO GO ❤

Postoje makeup artikli koje čuvamo za posebne prilike, momente ekstravagancije, ili posebne elegancije. I takve artikle uglavnom pažljivo slažemo u svoje makeup ladice, čuvamo, pazimo i mazimo :) No, postoje i one stvarčice koje popunjavaju neseser, koje su uvek na dohvat ruke jer su esencijalni deo najdražeg nam svakodnevnog look-a, a upravo o dve takve vam pišem u današnjem postu jer smatram da će vam biti od koristi. Moj svakodnevni makeup svodi se na ujednačavanje tena, lagano popunjavanje obrva, neutralnu senku uz eventualni lagani smoky efekat, a ne libim se naneti eyeliner, ili naglasiti waterline, naročito kad poželim naglasiti pogled. Jednostavno, postoji posebna magija u oku koje je po malo grungy, vamp ili smoky. Kako mi je efekat crne kajal olovke za dnevnu varijantu ipak malo ''too much'', uvek sam u potrazi za dobrom alternativom, najčešće u smeđoj nijansi jer se ona savršeno slaže s mojim šarenim očima i naglašava upravo onoliko koliko ja to želim. Nedavno sam se zaustavila kraj Essence štanda, te mrvicu duže zadržala na delu s olovkama za oči, gde sam primetila neke nove nijanse, a dve su mi posebno privukle pažnju jer su upravo ono što trebam i želim. Kako do tog momenta nisam bila u prilici koristiti Essence kajal olovke za oči, a swatch testera učinio se okej, odlučila sam pošteno ih istestirati pre pisanja ove recenzije, pa vam u nastavku prenosim utiske :)
Obe olovke nalaze se u formi koja zahteva oštrenje nakon što se mina potroši, dakle nisu mehaničke, ali meni to ne smeta (od kad sam pronašla dobar rezač/šiljilo :)). Nijansa 08 Teddy prekrasna je čokoladno smeđa koja se preliva u tamno bakarnu i u sebi sadrži diskretan shimmer, ali taman u meri koja će fino zablistati i osvežiti. Ovu nijansu često nanosim na waterline i umesto eyeliner-a i moram vam priznati da me je na waterline-u poprilično oduševila jer se ne obriše u roku odmah i poprilično je otporna na, recimo, pojačano suzenje oka. U funkciji eyeliner-a deluje jako lepo, diskretnije nego crni, a opet dovoljno naglasi i uokviri oko. Često liniju razmažem, te time dobijam diskretan smoky look. Nijansa 28 N'Iced Coffee fenomenalna je alternativa senki koju bih nanosila na središnji deo kapka. Fino se razmazuje i blenda, divno deluje u spoljašnjem kutu pokretnog dela kapka, a nije loša ni na waterline-u, ukoliko prakticirate diskretno-naglašeni look. Obe olovke su dovoljno kremaste da se nanose bez poteškoća, formula je takva da se srce olovke ne lomi i ne ''kruni'' u kontaktu s kapkom, poprilično su postojane na waterline-u, a na kapku traju celi dan, odnosno do momenta umivanja i uklanjanja šminke. Zbilja su me oduševile kvalitetom, s obzirom da sam svaku platila manje od 7 kn, a moguće ih je pronaći na svakom Essence štandu. Niže pogledajte swatcheve i kako nijansa Teddy deluje na mom oku :) nakon 6 sati nošenja (bez popravaka; waterline i deo kapka ispod donjih trepavica).
Napišite mi kako vam se dopadaju meni drage nijanse Essence kajal olovaka za oči, te koristite li iste na svakodnevnoj bazi. Takođe, volela bih da sa mnom i ostalim posetiocima bloga podelite svoje esencijalne makeup artikle za aktuelnu jesen. Hvala što čitate ^^ 



SHARE:

22 comments:

  1. Na mom waterlinu nije izdržala niti jedna olovka više od pola sata... Zadnji put sam kupila Essence Gel olovke koje su kao vodootporane,i stvarno, swach na ruci su prošle test.. Ali čim sam ih stavila u waterline za pola sata nema više ništa...tako da sam odustala od traženja olovki...stavim olovku i preko sjenilo i zadovoljim se time...ah šta ću,očito imam neke čudne oči..
    Ove dve nijanse baš su lijepe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni meni se ne dopada kad se proizvodu dodeli ''waterproof'' karakteristika, a od vodootpornosti ni V :D
      Nisu tvoje oči čudne, svako drugačije, recimo, suzi i nekada je baš ta olovka inicijator pojačanog rada suznih žlezda jer oko detektuje olovku kao opasnost :) Strano telo, kako god. Ako je situacija takva, treba je izbegavati. Toliko je drugačijih načina za naglasiti pogled.

      Delete
  2. Meni olovke nemaju koristi jer imam naguzvane i spustene kapke i ili se sve precrta ili razmaze :D isto mije i s tusem :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jesi li pogledala tutoriale za nanošenje tuša na spuštene kapke? Ima ih poprilično korisnih na YT, pa svakako čekiraj. Šteta da se odričeš nečega, ako je potrebno samo malo vežbe :)
      Takođe, preporučujem dobru bazu na kapcima pre nanošenja šminke, verujem da u tom scenariju ipak sve stoji malo duže, te se razmazuje malo manje :)

      Delete
  3. Nekako sam u zadnje vrijeme totalno zapostavila olovke za oci i jako rijetko ih koristim. Ali ove dvije nijanse su stvarno, iskreno bas, bas moje boje i jako mi se svidaju. Mislim da cu ih morati kupiti i poceti opet malo cesce koristiti olovke za oci.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Draga Majo, onda ih svakako pogledaj, verujem da će ti i uživo biti jednako zanimljive. Ja sam zadovoljna :)

      Delete
  4. Joj zeno. Pa tebi sve pristaje. Sto god da stavis na sebe. Al doslovce. Ja jos nisam vidjela ove olovke ( ne znam kak su mi promaknule). Ali u četvrtak idem u Müller pa cu svakako bolje promotriti Essence stalak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ^^
      Hehe, pa hvala ti!
      Oh, bez brige, i meni su očito ''promicale'' kad sam ih tek nedavno zapazila. Događa se :)
      Srećan shopping želim, počasti se nečim lepim :)

      Delete
  5. Divno ti stoje, ali ja nisam bila zadovoljna sa Essence olovkama. Teddy sam imala i bacila jer mi nije ni ceo sat drzala na kapcima. Mozda su ih u medjuvremenu reformulisali.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baš mi je žao, nema ništa bezveznije od makeup-a koji ne radi svoj posao...
      Nisam sigurna je li kod ovog proizvoda bilo ikakvih izmena, prvi put sam ih kupila i drago mi je da su okej :) Teddy baš ''maltretiram'', skoro pa svakodnevno i zadovoljna sam. Bila sam u prilici isprobati Marc Jacobs olovku u nijansi blacquer i sećam se kako se razlila u roku odmah. Verujem da je puno i do sastava, te kako naše oko odreaguje na njih (ako nanosimo na waterline), a ukoliko ima tendenciju razmazivanja na kapku, ja olovku uvek potvrdim senkom preko u najbližoj, ili istoj nijansi :)

      Delete
  6. teddy je i moja velika ljubav, skroz se slažem sa hajpom. Meni ne traje toliko dugo na waterline-u, pa ga setujem nekad senkom, ali to je do mog oka verujem ♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je da se i tebi dopada Ančika :)

      Delete
  7. ovo mi je jedan od dražih tvojih postova u zadnje vrijeme <3 baš si lijepo predstavila od dva divna i povoljna proizvoda,, dođe mi da sad odmah kupim oba :D
    i sama sam ovu jesen počela koristit smeđu olovku, Catrice u nijansi Chocwaves. Baš dobro dođe odmor od klasične crne olovke :D
    i slike su ti divnee <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma da?! :)))
      Hvala Ivana :*
      Meni su jako dragi, pa rekoh- ne bi bilo fer da ih zadržim samo za sebe ;)))
      Baš sam izgoogle-ala Chocwaves i dopada mi se! Jako lepa smeđa nijansa, moram je probati.
      Hvala ti na uvek lepom komentaru :*

      Delete
  8. Teeeeeeddy!!!!!!!!!!!!!!! <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. No dogs were harmed during making of these products :D hahaha <3

      Delete
  9. A lijepo naše oko :) Obje nijanse su divne, a vjerujem da se mogu i lijepo skombinirati zajedno :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ^^ hehe, hvala Monči <3
      Mogu, i te kako mogu :)))

      Delete
  10. Divno ti stoje obe boje :). Olovke za oci su obavezne u mojoj makeup rutini, mada u zadnje vreme cesto koristim i tecni ajlajner. Uglavnom, crni krejon mi je nezaobilazan i ne izgleda nimalo napadno, stavise vrlo diskretno, jer se ne sminkam " jako " ni preko dana, ni uvece :). Kristina

    ReplyDelete
    Replies
    1. Naravno, jako je bitno i kako se nanosi ta famozna crna olovka. Ja sam od onih koje se zanesu i zacrne waterline tako da zbilja deluje vamp hahaha :D
      A često se zanesem ;)

      Delete

Thank you for your kind comments, they mean a lot as the best form of feedback :) Feel free to come back anytime! // Hvala na komentarima i vremenu koje odvojite za pisanje istih, oni su najbolji feedback mog rada :) Dobrodošli ste da se vratite kad god to poželite!

© CROSSING BEAUTY. All rights reserved.
Blogger Template by pipdig