24 November 2016

LOKO PRIRODNA KOZMETIKA ✎✿ NEVEN BALZAM


Calendula officinalis, biljka koja osvaja lepotom žarko narandžastih latica, omiljena je i rado gajena u cvećnjacima i vrtovima. Kao neko ko je dobar komad detinjstva proveo na planini, družeći se i upoznavajući s čarima prirode, oduvek sam slušala priče o lekovitom delovanju nevena, o neverovatno širokom spektru blagotvornog delovanja na različita stanja, pa i ozbiljne bolesti. Kasnije sam se i na sopstvenom primeru (Hashimotov tireoiditis) uverila da priče o neverovatnoj moći ove biljke nisu samo isprazno narodno predanje, već ozbiljna i činjenično utemeljena tvrdnja. Danas bih se posebno osvrnula na učinkovitost nevena u svojstvu nege kože. Trenutno stanje svoje kože opisala bih kao svojstveno životnom razdoblju kroz koje prolazim i koje nema toliko veze s godišnjim dobom, već sa skupom hormonalnih, te fizičkih promena. Obzirom na iste, odlučila sam vratiti se proizvodima kozmetičke kuće koji me nisu niti jednom izneverili i za kojima sam posezala u onim najgorim trenucima, kada se činilo da mojoj koži nema spasa. 
Draga Ivana koja stoji ispred domaćeg brenda/manufakture Loko prirodna kozmetika, ponudi fantastičnih proizvoda pridružila je i balzam od nevena, sastavom jednostavan, a dejstvom vrlo učinkovit i kompleksan proizvod. Ovaj balzam dolazi u plastičnoj teglici zapremine 50 ml, a isti se temelji na kombinaciji/mešavini macerata latica nevena u hladno prešanom suncokretovom ulju s dodatkom vitamina E, te pčelinjeg voska. U slučaju da vam dejstvo nevena nije poznato, biću slobodna ''izlistati'' vam informacije niže:
→ neven je bogat flavonoidima, saponinima, karotenoidima i eteričnim uljima koja potiču epitelizaciju, te potpomažu brže zarastanje
→ održava prirodnu vlažnost, elastičnost i mekoću kože
→ deluje protivupalno, antibakterijski, vrši prevenciju bakterijskih i gljivičnih infekcija
→ smiruje upalne procese na koži (akne, crvenilo, iritacije)
→ ubrzava zarastanje rana i opeklina
→ izvrstan kod tretiranja neurodermitisa, te seboreičnog dermatitisa
Ovo bi bio samo kratak siže spektra delovanja na kožu. O detaljnijim učincima i delovanju na organizam napisano je puno članaka, pa preporučujem da ih potražite online :)
Loko balzam od nevena na kožu nanosim ''religiozno'' :), svaki dan iza jutarnjeg i večernjeg tuširanja, ciljajući ona mesta najpodložnija isušivanju, rastezanju i eventualnom gubitku elastičnosti. Iako mi se količina od 50 ml učinila malenom, u dodiru s kožom ovaj se balzam topi u uljanu emulziju koja se izvrsno razmazuje i zbilja nije potrebno puno proizvoda za tretiranje željenih regija na telu. Upijanje je nešto sporije, trebaće mrvicu više vremena nego uobičajenom mleku za telo, ali vredi pričekati toliko duže jer su rezultati na koži i te kako primetni, te vrlo dugotrajni. Osim tela, ovaj balzam nanosila sam i na lice, uglavnom bih to činila pre odlaska na spavanje. Možda nema potrebe, ali bih svakako navela kako ovo nije krema, već balzam, stoga ga nemojte niti pokušavati naneti ispod šminke. Moji konačni utisci su i više nego zadovoljavajući jer mi je koža elastičnija nego ikada pre, toliko nežna i glatka, te neuporedivo zdravija nego pre. Nakon depilacije na mojim nogama nema crvenila, niti onih sitnih upalnih tačkica, nekoliko laganih upalnih procesa na licu sanirala sam u roku od nepunog dana upravo ovim balzamom. Nakon isprobavanja tone ulja, maslaca i ostalih tome namenjenih proizvoda, jedino nakon ovog bazama primetim odsustvo svraba, peckanja i suhoće na stomaku (koji raste iz dana u dan, ali šššššš, pravite se da vam nisam ništa napisala ;D). Osim nama odraslima, ovaj melem odlična je solucija za negu osetljive kože beba, te dece, a ogroman plus ide na odsustvo sintetike i težih hemijskih spojeva koji bi mogli iritirati osetljivu kožu najmlađih. Ovaj balzam nema dodanih parfema, a miris mu je vrlo prijatan, kao nežnija nota nevena (jedva da se i oseti). Zbog omekšavajućeg, negujućeg učinka ovaj balzam povremeno nanosim i svojim doggy bebama na jastučiće na šapicama, naročito od kad su dani hladniji.
Logičan zaključak današnje priče bio bi moja apsolutna preporuka svima vama koji volite svoju kožu i pazite na sastav preparative, te koji se u ovim jesensko-zimskim mesecima borite s upornim ljuspanjem i isušivanjem koje nikako da prestane. Iako sam u nekoliko navrata svedočila raspravama na temu-koliko je pouzdana kozmetika koja se izrađuje u domaćim manufakturama, zbrojivši sve argumente mogu napisati sledeće: na tržištu zbilja ima svega, treba dobro otvoriti oči, te se informisati pre nego li se upustite u isprobavanje. Konkretno, moje iskustvo korišćenja proizvoda prirodne kozmetike Loko traje već godinama, i najveća zamerka s moje strane ide uljanom skidaču šminke koji mi nije uklanjao makeup (maskaru, eyeliner) onako kako sam ja zamislila :) ali to se nije dogodilo niti sa ostalim uljanim skidačima, pa verujem da je to tip proizvoda koji neće ispuniti moja očekivanja bio od Clarins-a, ili Loko-a. Isprobala sam i koristila, te kupnju ponovila nekoliko puta (naročito okoloočne kreme koja je za moju kožu fantazija), stoga uvek s radošću prosledim svoje pozitivno iskustvo. Za 50 ml ovog balzama potrebno je izdvojiti 50 kn, a isti možete pogledati, te naručiti preko Loko FB stranice

Pišite mi, imate li vi i kakva iskustva s Loko proizvodima? Koliko su vam zanimljivi proizvodi domaće manufakture, te kakvo je vaše iskustvo s delovanjem nevena.

Do narednog puta,





SHARE:

14 comments:

  1. Pa jaoooo Misha, čestitam!! :D ;)

    ReplyDelete
  2. Čestitam, želim ti školsku! :)
    Balzam mi zvuči zanimljivo.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Zu ❤

      Balzam je jako dobar, ja sam zbilja ''teška'' kad se radi o nezi tela, sve bih probala, a toliko toga mi uopšte ne odgovara. Ovo čudo je od mene dobilo čistu 10-ku.

      Delete
  3. Pa kako da se pravim da nisam vidjela?! Moram ti barem cestitati draga Misha :*
    A sto se nevenovog balzama tice ja ga uvijek moram imati doma jer je pravi spas u mnogim situacija, kod opekotina (pegla, pecnica, vruci lonac...sta cu kad sam smotana), za suhe dijelove koze, pete, iritacije, kada sam se malo izgulila zbog pada sa motora on me doslovno spasio... Uglavnom super stvar a ovaj Loko nisam probala ali kada budem trebala novi imati cu ga na umu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Majo moja ❤ hehe, bila sam jako suptilna, not! hahaha :))))

      Baš mi je drago što si i ti zadovoljna. I hvala što si navela situacije u kojima ti je pomogao. Zanima me radiš li ga sama, ili kupuješ?
      Imaš moje preporuke za Loko :*

      Delete
    2. Imala sam neki iz dm-a i domaci koji sam dobila i taj domaci mi je bio puno bolji pa vjerujem da je ovaj od Loko odlican.

      Delete
  4. Da li ima ove kozmetike u Beogradu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Loko kozmetika dolazi iz Hrvatske, a detalje o internacionalnoj dostavi potraži na njihovoj FB stranici, link sam navela u tekstu :)

      Delete
  5. Čestitam :)
    A mislim da ću ovo dečku kupiti jer on ima svakakvih problema s kožom, ako njemu neće dobro biti meni sigurno bude super za suhu kožu nogu. :) Od Loka sam probala dezić i uljni odstranjivač, dezić mi je ostavljao mrlje i onako nekad dobro držao nekad ne, ne namjeravam ga više kupiti, ali i većina ostalih prirodnih mi nije dobra tako da je vjerojatno do mene. Uljni odstranjivač mi nije bio loš, ali mislim da ga neću ponovno kupiti jer, ne znam, nije me oduševio. Ruževe ću sigurno uskoro naručiti, baš me zanima kakvi su :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ^^

      I hvala za feedback o dezodoransu, ja već neko vreme razmišljam isprobati ga, ili ne... ali čini se da ne budem. Najviše mi odgovara Old Spice :D Jednom prilikom sam ga pozajmila od supruga, pošto sam svoj zaboravila, i voila! Odličan je!
      Javi kako su ti se svideli ruževi :)

      Delete
  6. Draga moja,pa cestitam od srca:-)Bas mi je drago!Sto se tice Loko kozmetike,koristim njihov dezic,sapun od jagoda,vocni serum,i kremicu od smilja i sve mi je super,jako pristupacna cura koja stoji iza toga,dobar sastav i ok cijene,bas sve ok!
    Nisam nikad probala balzam od nevena,ali biljezim!


    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala, hvala <3 hehe

      Baš mi je drago što si zadovoljna, mene je zanimala ta krema od smilja, ali me odbija miris jer smilje ima baš upečatljivo-aromatičan miris...

      Delete
  7. Ma iskreno,i ja sam bila malo skepticna zbog mirisa ali vjeruj mi nakon sto se kremica nanese miris ishlapi za,2,3 min.Uostalom,kad nesto narucujes zamoli eventualno testeric pa ces sama vidjeti odgovara li ti,tako sam i ja napravila!

    ReplyDelete

Thank you for your kind comments, they mean a lot as the best form of feedback :) Feel free to come back anytime! // Hvala na komentarima i vremenu koje odvojite za pisanje istih, oni su najbolji feedback mog rada :) Dobrodošli ste da se vratite kad god to poželite!

© CROSSING BEAUTY. All rights reserved.
Blogger Template by pipdig