17 October 2016

My Burberry

Pomalo je rizično i vrlo dvosmisleno izjaviti kako se sreća krije u bo(či)ci, ali odgovorno preuzimam moguće posledice. Ne znam kako sa vama nisam ranije podelila ovu ljupku priču ispričanu u svim mirisnim tonovima proleća i jeseni, ali sada ispravljam propust. Postoje parfemi koji vam se svide na prvu, u njima uživate određeni period, sezonu... i onda vam više nisu zanimljivi. Zasitite se, ne osetite ono uzbuđenje koje vas je pokretalo da isti nanesete svaki dan, bez izuzetka. I onda shvatite da je parfem, u stvari, konstanta, ali da ste vi promenljivi faktor u priči. I to je sasvim u redu. Menjamo se, odrastamo, nekada se vraćamo u dane veće bezbrižnosti, a nekada želimo naglasiti zrelost, ozbiljnost i autentičnost. My Burberry je u moj život ušetao jednog kišnog prolećnog dana. Vazduh se činio teškim, sporim, zagušujuće namirisanim polenom i svim onim notama probuđenog bilja koje je jedva čekalo podići se ka Suncu i zablistati u punom sjaju. Dan je bio težak, a ja sam vapila za nečim osvežavajućim. Daškom vetra, nečim što će rasterati miris kiše zaslađene polenom. I onda se dogodio My Burberry... bilo je to iznenađenje, dar, nešto vrlo osobno. Nisam mislila da će mi se svideti jer je njegov opis pratio upravo sve ono što me je u datom momentu davilo. Cveće, kišu, urbanu baštu nakon kiše... Odlučila sam ne oklevati i dati mu šansu, tu, na licu mesta, na balkonu okupanom kišom. Otvarajući kutiju oduševila sam se jednostavnim, čistim i konkretnim dizajnom bočice ukrašene mašnom (izrađene od materijala kojim se izrađuju famozni Burberry kišni mantili), zatvaračem koji neodoljivo podseća na dugmad Burberry balonera, te zlatnim raspršivačem.  Iako miris opisuje prisustvo ruže i frezije,  moj nos najviše registruje opojan miris mente koji dolazi od geranijuma, te miris kruške- koje u biti nema, ali me miks dunje i pačulija jako podseća na krušku :) Moje čulo mirisa opisalo bi My Burberry kao lagano cvetno-voću kombinaciju bez težine, bez onog slatkog mošusnog, pa napisaću i jeftinog tona. Ova kompozicija je, rekla bih, vrlo pažljivo krojena i mislim da bi pristajala i s oduševljenjem bila prihvaćena od strane dama koje žele tradiciju, ozbiljnost  s dozom zaigranosti i iskre koja ukazuje na duh spreman da istražuje, da putuje, otkriva i izaziva iz dana u dan. My Burberry jedan je od retkih mirisa koji na mojoj koži traje duže od 24h, i nakon tuširanja osetim tu famoznu krušku :) Dopada mi se kako se na mojoj koži razvija i menja, te kako mi se iz sata u sat sve više dopada i kako nema onog razočaravajućeg ''Oh, dammit, sad mirišem na mošus'' efekta. Presrećna sam što je pronašao put do mene i što mi popravlja svaki tmuran dan. My Burberry idealan je parfem za proleće i jesen i definitivno je spoj nota koje neće proći nezapaženo.



SHARE:

7 comments:

  1. Zamjeram ti samo jednu stvar a to je sto ti stranica nije prilagodjena za mobitel. Uglavnom citam tvoje postove al ovako je bas zamorno!

    ReplyDelete
  2. Divno si opisala ovaj miris,steta da ga nisam odmah jucer procitala jer bila sam jucer u Mulleru pa bih ga odmah pomirisala.Ovako cu morat opet do Mullera,evo dobrog izgovora:-)
    Jako mi se svidja novi,minimalisticki izgled bloga!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Draga Renchica :) hvala, zadovoljstvo je samo moje :) Za Müller nikada ne trebamo dodatan izgovor, samo napred! Ponjuškaj i javi utiske. Nadam se da će ti se perfjumček svideti :)))

      Delete
  3. divan post o parfemu :D <3 Nikad ga nisam pomirisala, ali sad moram :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala lepotice :) Moraš! Nekako imam dobar feeling da će ti se svideti ;)

      Delete
  4. Moj favorit je Burberry Weekend:)mada svi njihovi parfemi imaju prepoznatljivu notu.

    ReplyDelete

Thank you for your kind comments, they mean a lot as the best form of feedback :) Feel free to come back anytime! // Hvala na komentarima i vremenu koje odvojite za pisanje istih, oni su najbolji feedback mog rada :) Dobrodošli ste da se vratite kad god to poželite!

© CROSSING BEAUTY. All rights reserved.
Blogger Template by pipdig