8 October 2016

Essence Autumn - Winter 2016. | My Makeup Picks & Thoughts

Sećate li se videa od pre desetak dana u kome sam sa vama i za vas :) raspakovala Essence novitete za jesen/zimu? Ako ste kojim slučajem propustile, klikom na ovaj link razrešićete misteriju :) Elem, kako je prošlo više nego dovoljno vremena da određene proizvode isprobam i steknem korektne utiske, odlučila sam iste danas podeliti sa vama. Namerno sam se bazirala na makeup, jer sam sigurna da vas, poput mene, takve stvari najviše zanimaju, pa krenimo redom :) Ovaj blog post krcat je fotografijama, pa će naizgled delovati voluminoznijim nego što zapravo je.
Essence Get Picture Ready long-lasting compact makeup: kremasto-kompaktni puder namenjen je optimalnom prekrivanju, te postizanju besprekornog finiša. Ambalaža ovog proizvoda vrlo je dobro osmišljena jer obuhvata deo s puderom, integrirano ogledalo, te spužvasti aplikator koji se nalazi u komori ispod pudera. Zbilja zgodno! I to je tačka u kojoj moja fascinacija ovim proizvodom, na moju veliku žalost, završava. Sama ideja kremastog pudera je odlična, ali formula, tekstura i finalni izgled ovog proizvoda na mom licu ne deluje ni malo laskavo, a u nastavku ću objasniti i zbog čega. Puder sam bila prinuđena nanositi kistom, jer je integrirani spužvasti aplikator apsolutno nemoguć za korišćenje (makar meni) i jako se oseti na... well, sunđer! Gumu? Aplikacija kistom učinila se boljom opcijom jer bih njime lepše i konkretnije uhvatila proizvod, te ga nanosila onako kako to inače činim s podlogom. Prva zamerka ide na brašnasti efekat, ma koliko ga ja utapkavala, utrljavala, molila i želela da sarađuje- ne bi išlo. Nakon kista bih proizvod dodatno ''potvrdila'' beauty blenderom, ali ni tu nije bilo previše uspeha. Kao da sam na kožu nanela sloj vlažnog cementa koji se, kako vreme odmiče, a mislim na minute, odvaja na delovima lica, izranja neke gadne kreacije na suvljim delovima lica (koje sam prethodno jako dobro nahranila i hidrirala), te u konačnici izgledam kao da sam se posula brašnom u kremi (ima li ovo ikakve logike?). Najgore od svega je što ovaj puder na mom licu ne deluje zadovoljavajuće ni odmah nakon nanošenja, u prvih nekoliko minuta. Rekla bih da će makar u prvih sat vremena biti okej, ali na mom licu nije tako . Jednostavno, not my cup of tea i zbog toga me zanimaju komentari vas koje ste ga isprobale- da li se i vama događa što i meni? Da bih ga zadržala na koži za fotkanje ovog posta, bila sam prinuđena naneti pristojnu količinu Essence Camouflage 2 in 1 pudera. Moja konačna ocena ovog proizvoda bila bi posve razočaravajuća jedinica jer ga moja koža nikako ne prihvata, ne razume i ne želi sarađivati s njim.
Za razliku od pudera, korektor iz istoimene kolekcije, Get Picture Ready brightening concealer, vrlo je zadovoljavajućih performansi jer pruža upravo ono što obećava- lagani highlight okoloočne regije uz efekat odmornih očiju. Srednje-guste konzistencije lagano se aplicira kroz rupicu integriranog spužvastog aplikatora kojim se potom može utapkati u željeno područje. Jako mi se dopada ambalaža u formi tubice i inicijalna ideja spužvastog aplikatora koji bi omogućio lagano i brzo nanošenje, ali mi se materijal aplikatora ne dopada jer je više gumast i previše tvrd za tapkanje nežne kože oko očiju. Ja ovaj korektor nanosim na paletu, ili na dlan, te ga apliciram svojim regularnim kistom za korektor, a finiširam beauty blenderom. Na ovaj način postižem taj efekat blistavosti okoloočne regije, a ako korektor setujem transparentnim puderom u prahu- nema bojazni od uvlačenja u linije :) Konačna ocena bila bi 4/5.
Jako sam se radovala isprobati novi trend u konturiranju kapaka :) Dva proizvoda namenjena postizanju zavodljivog izgleda na kapcima, bez prenaglašenog smokey/contour efekta na pregibu upravo su Contouring Eyeshadow set: duo koji se sastoji od highlightera i contour senke kojima, u samo nekoliko poteza, možete postići krasan look uz minimalno, ili naglašenije isticanje pregiba, a kao dopuna setu u kolekciji se nalazi i Contouring Eye Pencil: dvostruka olovka koja funkcioniše slično prethodno opisanom setu senki, s tim da se radi o olovkama kremaste formule. Jako mi se dopada highlight deo ovog dua jer mi omogućava lagano i brzo highlight-anje područja ispod obrve i unutrašnjeg ugla oka, lako se blenda i divna je baza za senku. Ocena oba proizvoda bila bi petica. Preporučujem svima vama koje ste u potrazi za 2 u 1 rešenjem.
Essence Satin Touch rumenila osvojila su moje srce nakon prvog nanošenja i zbilja su rumenila koja od srca preporučujem svima. Osim neverovatno svilene teksture koja predivno prijanja na obraze i traje satima, ova rumenila nude odličan raspon nijansi za sve tonove i podtonove kože. Jesenjim novitetima pridružile su se nove nijanse, u novo-teksturiranom izgledu, a do mene je došla nijansa 10 Satin Coral. Sveži, jedri, zdravi obraščići koji deluju kao da ih je uštipnula mrvica oštrog, jutarnjeg mraza :) Ova nijansa je fenomenalna i ne mogu je prestati nositi. Dok nisam počela koristiti Essence Satin Blush rumenila nisam bila fan istih, ali niti malo. U svojoj kolekciji imam Artdeco, Chanel, Sleek, Sigma, Dior rumenila, ali ih uvek preskačem i vraćam se isključivo i samo Essence-u. Razumećete onda zašto ovom proizvodu dajem čistu peticu.
The False Lashes maskara izazvala je moje interesovanje još pre nekoliko meseci, kad sam je zapazila u Muller-u. U tom momentu sam ''u rezervi'' imala 5 maskara i nije mi se učinilo smislenim kupovati novu (apsolutno se kosi s logikom beauty blogger načela, ali avaj!). Jako sam srećna što je jedan primerak upravo ove maskare pronašao svoj put do mene jer sam istom O D U Š E V LJ E N A! Predivna konusna četkica, kraćih sintetičkih vlakana izvrsna je za lagano postizanje efekta podignutih, voluminoznih trepavica. Formula je idealne konzistencije, brzo se suši i tokom dana ne ocrtava na kapak, ili ispod donjih trepavica. Maskara sama po sebi nije vodootporna, ali se ne razliva na suze. Ne sadrži dodana vlakna za produžavajući efekat (inače, ovakve stvari u maskarama ne volim), ali trepavicama daje baš lep, produženi, naglašeni, wow efekat. Nanosim je u dva sloja jer volim naglašenije trepke, bez uvijača i drugih pomagala. Mislim da je kvalitetom zavredila da je isprobate, a cena od svega 24 kn čini to vrlo pristupačnim i... vi to zaslužujete! Nadam se da me ne čita niko iz L'oreala :D Moja konačna ocena: čista petica.
Mat finiš dominira kozmetičkim trendovima, pa je razumljivo da iste prate i iz kozmetičke kuće Essence. Inače oduševljena formulom njihovih longlasting ruževa, bejah vrlo zainteresovana za isprobavanje Matt Matt Matt sjajila za usne: ili jednostavno, sjajila koje se suši u mat finiš! Ovaj proizvod jako me podseća na nešto što sam već probala, i to na Hello Autumn Lip Creams! Penaste, srednje guste konzistencije, ovaj sjaj ne podseća na klasičan sjaj za usne. Više odgovara lip cream-u, ili tekućem kremastom ružu. Kremasta tekstura omogućava lagano nanošenje proizvoda, a integrirani spužvasti aplikator je dovoljno precizan da prati konture usana. Ono što mi se dopada je raspon nijansi ranga proizvoda, ali moram naglasiti da ova poslastica za usne (koja je zbilja ukusom slatka- probala!) ne toleriše niti deluje laskavo na usnama koje su ispucale, ili na kojima pre nanošenja sjaja nije napravljen piling. Za dobar piling usana ne trebate nužno specifičan proizvod, već je dovoljno da nakon četkanja zubi četkicom lagano pređete i preko usana. Moja nijansa je 01 La vie est belle (nežna, pastelno roza), a ocena koju bih dala ovom zanimljivom sjaju je trojka na četvorku; zbog ukusa, mirisa i nemogućnosti da ga se nosi bez temeljite pripreme usana. 

Na fotografijama niže vam pokazujem kako gore spomenuti proizvodi deluju u akciji :) Namerno nisam slikala swatcheve jer ih je dovoljno online, već sam se bazirala na prikaz konkretnih stvari na konkretnom delu jer mi se čini da takvih fotografija uvek nedostaje. Ili sam makar ja pod takvim dojmom... ne znam, vi mi napišite šta mislite o tome :)  Za sami kraj ove makeup priče izvukla bih sledeći zaključak: Essence se poigrao novim formulama, teksturama i finišima, ali su zadržali (uglavnom) nivo kvalitete koja ide uzlaznom putanjom u 2016. Moje favorite već znate i svaki od navedenih planiram kupiti ponovo, a u komentarima ispod ovog teksta volela bih pročitati kako se vama dopadaju Essence noviteti, šta ste od ponuđenog isprobale i šta biste meni preporučile.

*PR sample (više o recenziranju PR proizvoda pročitajte na About This Blog stranici)
Hvala na čitanju,




SHARE:

10 comments:

  1. Odlicno izgleda maskara, bas cu ju isprobati! Kompaktni preskacem, korektor uzmem takodjer. Super korisna recenzija 😉

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maskara je savršena, toplo preporučujem :)
      Hvala puno, drago mi je ako je bilo od koristi :)

      Delete
  2. Puder imam al ga nisam jos isprobala.
    Htjela bih si jos kupiti sjajila i ruzeve.
    Tvoje sajilo mi se sviđa. Lijepo izgleda na usnama.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Volela bih da se vratiš s dojmovima kad ga isprobaš, baš me zanima zašto je moje iskustvo tako... well, loše :/ Razumem da je faktor i tip kože, njeno stanje, ali moja je ovih dana u poprilično dobroj formi.

      Ruževe toplo preporučujem, izvrsni su, a uskoro pišem i recenziju o najnovijem primerku :)

      Delete
    2. Hocu. Cim ga isprobam, doci cu ovdje napisati svoje mišljenje. :)
      Ja se nadam da ce mi biti dobar!

      Delete
    3. pa evo, probala sam puder..
      hm.. najsvjetliju nijansu imam i obično mi bude dobra ali sad sam izgledala blijedo ajme.. puder sam nanosila Essence zelenim kistom na lice,pa spužvicom to "tapkala".. neka 4 sata je bio na mom licu-nije se skinuo ni išta.. ali nekako-nije to to..
      možda na prvu nismo kliknuli,ali svakako ću ga nastaviti koristiti dok ne nađem način kako ga najbolje nositi..

      Delete
  3. Nisam ništa od toga još nabavila, nekako me ne privlači, osim rumenila, planiram obogatiti kolekciju još kojom nijansom :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rumenila su predivna i vredna kupovine. Ja ih obožavam :)

      Delete
  4. Meni se cine bas zanimljivi ovi proizvodi za konturiranje ociju, pogovo u obliku olovke. Sigurno cu si kupiti koje ovo mat sjajilo (zapravo ova tvoja nijansa mi se bas svida) i rumenilo mi takoder izgleda jako lijepo. Jedna mi stvar nikako nije jasna pa ne znam da li mi ti mozda mozes pomoci... Naime vidjela sam negdje kod nekog na fejsu i primer iz ove kolekcije Get Picture Ready ali sam ga trazila i nigdje ga nema. Niti na jednom Essence stalku, niti na njihovoj hrvatskoj stranici nema tog proizvoda pa mi nista nije jasno. Mozda ti imas vise informacija, mozda niti nece biti dostupan na nasem trzistu jer vidim da ga u Njemackoj npr. ima?

    ReplyDelete
  5. Maskaru sam osudila u videu pa sam se ispričavala.. čudo je

    ReplyDelete

Thank you for your kind comments, they mean a lot as the best form of feedback :) Feel free to come back anytime! // Hvala na komentarima i vremenu koje odvojite za pisanje istih, oni su najbolji feedback mog rada :) Dobrodošli ste da se vratite kad god to poželite!

© CROSSING BEAUTY. All rights reserved.
Blogger Template by pipdig