26 October 2016

△ Autumn On My Lips △

Nije da boje religiozno odvajam na one koje po default-u pripadaju odgovarajućem godišnjem dobu, ali primetim kako jesen celu priču klasifikuje u dve kategorije: neutralnu, te različite verzije bordo nijanse :) Upravo danas sa vama delim najdraže i najčešće korišćene ruževe u nijansama koje mene asociraju na elegancju i magiju jeseni, koje kompletan makeup čine potpunijim i lepšim. Do pre dve godine sam se suzdržavala od najdraže mi bordo nijanse na usnama jer sam bila ubeđena kako takav ruž ne umem nositi. A onda je došao dan spoznaje u kome sam otkrila kako me zapravo nije briga i kako je život prekratak za ustručavanje od tako malenih radosti. Logično, od tog trena moja kolekcija ruževa postala je sve veća, a najdraža nijansa do mene je dolazila u različitim formulama, teksturama, završnicama :) Pored naglašenjih i recimo- ženstvenijih nijansi, uvek volim imati i one neutralne koje se s lakoćom uklapaju u look s naglašenijom šminkom na kapcima. Iako sam čula različita mišljenja sa sličnom konotacijom u kojoj stoji da je neutralna nijansa jednaka golim, nenašminkanim usnama, nikako se s ovom tvrdnjom ne bih složila! Ruž u neutralnijoj, pastelnoj nijansi zna delovati i te kako dobro, samo ga treba vešto, strateški naneti ;)
Četiri najdraža mi ''neutralca'' nalaze se u stalnoj postavci tokom cele godine. Neko će zapaziti sličnost, ali svaka od ovih nijansi za mene je posebna i drugačija u drugačijim okolnostima. Sleek Matte Me u nijansi Birthday Suit i dalje je jedan od ruževa najsavršenije nijanse i najćudljivije završnice, ali kroz godinu (koliko ga imam) savladala sam sve njegove hirove i naučila ga nositi sa zadovoljstvom, bez poteškoća :) Detaljnu recenziju pročitajte ovde, a swatch pogledajte u nastavku ovog članka. *Essence Long Lasting ruž u nijansi 03 Come Naturally jedan je od retkih makeup artikala koje nosim u torbi. Obožavam ovu nijansu jer deluje tako nežno, a opet vidljivo! Na usne ima lagano hidratantan učinak i savršeno klizi, ostavljajući puni efekat nijanse. Postojan je do 3 sata, što je sasvim u redu. Detaljnu recenziju pročitajte ovde. NYX SMLC u nijansi London kremasti je ruž u savršenoj nijansi jeseni. Iako mat završnice, ovaj ruž sušenjem zadržava kremasti ''štih'' i ne deluje suho, ispucalo ili neugledno na usnama. Iako je na usnama postojan do 3 sata, bez korekcija, tokom dana ne nestaje u flekama, već ujednačeno. Jako mi se dopada miks breskvasto-smeđe-nude i to što ga nije potrebno nadograđivati za potpuni efekat prekrivanja :) NYX Liquid Suede u nijansi Sandstorm kremasti je ruž koji se suši u mat završnicu. Liquid Suede kolekcija početkom godine stvorila je pravu šminkersku histeriju jer su ih svi želeli i morali imati :) Ja bejah među srećnicama koje su svoje primerke nabavile i pre nego li je ova linija postala dostupna u Hrvatskoj, a detaljan post pisala sam ovde, pa čekirajte :) Long story short- jako sam zadovoljna nijansom, formulom i završnicom.
Od naglašenijih, rekla bih- konkretnijih nijansi, istakla bih tri. Jednu staru, odavno obožavanu i dve nijanse koje su se u prodaji pojavile krajem leta, odnosno početkom ove jeseni. NYX SMLC u nijansi Copenhagen je jedna od onih kupovina koje mogu nazvati punim pogodkom! Copenhagen je najsavršenija, naglašena, dugotrajna, perfektna bordo ikada! Ugodne kremaste formule i mat završnice ova nijansa deluje po malo nemoguće za raditi, ali meni nije radila nikakve poteškoće kod nanošenja i postizanja punog intenziteta. Zbilja sam prezadovoljna i jako mi je žao što se lagano bližim dnu bočice. Ali! Od kada je u moj život ušao *Essence Matt Matt Matt ruž u nijansi 07- mesta panici nema. Ova nijansa vrlo je slična nijansi Copenhagen, odnosno deluje joj identično kad se na usnama osuši i mrvicu izbledi. Voskasto-kremaste formule, ovaj ruž fino klizi po usnama kad se malo ''zagreje'', a za postizanje potpunog efekta nijanse potrebno ga je naneti u dva sloja. Iako glasi za mat ruž, završnica mu je semi-mat, lagano kremasta.  Postojanost mu je do 2 sata, bez korekcija, a ukoliko ga se nosi kao deo celodnevnog makeup-a, predlažem da ga se ponese sa sobom jer su korekcije u toku dana neizbežne. Sa usana nestaje ujednačeno i ne deluje isušujuće. Moj ultimativni favorit ove jeseni definitivno je Essence Long Lasting ruž u nijansi 28 Time for a Toffee break? Inače sam veliki fan Essence-ovih long lasting ruževa jer na mojim usnama deluju perfektno, ali ova nijansa me je oborila s nogu. Miks toffee i mauve, mlečne čokolade... rezultirao je prekrasnom nijansom koja toliko imponuje mom svetlom tenu. Ovu nijansu nosim na više načina: samostalno, uz lagano-kremasti finiš, ili je po nanošenju utapkam papirnom maramicom za postizanje mat finiša. U oba slučaja deluje fenomenalno i jako prija brinetama i osobama svetlo smeđe kose :) Definitivno preporučujem kao idealnu nijansu jeseni!
* klik na fotografije za uvećani prikaz :)
Nadam se da vam se moji favoriti dopadaju i da će vas inspirisati da se počastite primercima koji vam se najviše dopadaju. Pišite mi u komentarima koje su vama najdraže nijanse za jesen, te one gloomy, oblačne i kišne dane. Koliko često nosite ruževe i imate li ultimativnog favorita! :) 

* Neki od recenziranih proizvoda do mene su došli kao PR uzorak, što ni u jednom trenutku ne utiče na objektivnost recenzije. Detaljnije o recenziranju PR proizvoda pročitajte na stranici About This Blog.



SHARE:

24 comments:

  1. Nevjerojatno je kako ti svi dobro stoje! <3
    Copenhagen i Birthday Suit su moji favoriti. :)

    ReplyDelete
  2. Ova dva Essence ruža ti stoje naj. Po mojoj procjeni. Jao, Boze.. divni su :)
    A i ti!

    ReplyDelete
  3. Fališ mi, navikla sam češće čitati tvoje postove ili gledat filmiće, ali potpunorazumijem da možeš imati višak obaveza i manjak vremena, i da, na kraju, postaš ovdje kad imaš volje.
    Copenhagen je najbolji, divno ti stoji. ja sam jedna od onih koja ne zna što raditi s nude nijansama :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Zubo.
      Volela bih da se mogu bolje organizovati.

      Hehe, neka! Meni je uvek drago videti ruž u, recimo, upadljivoj nijansi na ženi koja ga ume nositi. Uostalom, trebamo se šminkati onako kako nam odgovara. Jedna strana mene ludački se rukovodi određenim nepisanim pravilima u šminkanju, ali opet- zašto se ne igrati!
      :)

      Delete
  4. Ana_with_instalove26 October 2016 at 19:35

    Uuuuu Birthday Suit! Jednostavno me zove da ga kupim :D A tebi, divoto, svaki tako dobro stoji!! Uzivala sam u postu! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Draga Ana, mislim da je BS najsavršenija mauve nijansa ikada! Zbilja su odličan posao napravili u Sleek-u :)
      Volela bih da mrvicu porade na formuli jer je poprilično suhog finiša, ali uz dobar balzam ispod nije strašno.
      Hvala ti puno na komentaru i na komplimentima :*

      Delete
  5. Copenhagen i essence matt 07 ti nadrealno dobro stoje!! 😍

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nijanse od kojih sam, do nedavno, bežala :D Bravo ja, haha :D
      Hvala :*

      Delete
  6. Tebi svaki lijepo stoji :) Meni je ovaj essence mat 07 dobar, a Come naturally ultimativni favorit i nosim ga preko satin mauve olovke za usne.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Come Naturally je toliko dobra nijansa! Savršena za osvežiti usne, bez da deluješ isprano i ghosty :D Inače sam mislila kako će biti previše svetao, no izvrstan je.
      Hvala ti :*

      Delete
  7. Jako lijep odabir i tebi stvarno svi predivno stoje. Meni se najvise svidaju Sleek Birthday Suit i Essence 07.

    ReplyDelete
  8. Moji faforiti su Essence Matt 07 i Sleek Birthday suit,a najvise mi se svidaju tvoje trepavice.Woow,blago tebi! I ja obozavam bordo nijanse,a (nazalost!) uopste mi ne stoje nude :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Viktorija :D
      Bordo nijanse su zakon!

      Delete
  9. izabrala si tako divne nijanse, svaka ti lijepo stoji i kao da je osmišljena za tebe :D super izbor :D Uživaj u jeseni :D

    ReplyDelete
  10. Imam Birthday suit i obožavam tu nijansu, no voljela bih da poboljšaju formulu. Također želim kupiti i London, no stalno je rasprodan kad poželim naručiti :(
    Od Suedea imam Soft Spoken, ali mislim da ću uzeti i Sandstorm.
    Svi ti divno stoje :) Ja baš ne nosim tamnije ruževe, no onda si pomislim, kao i ti, život je prekratak, koga briga :D Jako volim Budapest i Rome, pa preporučujem da škicneš ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, malkoc su 'omašili s presuhom završnicom. Ja to popravljam balzamom pre ruža i zbilja ne vidim problem kao kad bih ga nanela samostalno.
      Hvala na preporukama, Budapest je jako lepa nijansa.

      Delete
  11. Essence mat mat mat 07 je zbilja prekrasaaan, a tebi svi super stoje. :) Sad razmišljam da se počastim s 07 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala lepotice :) Mislim da s 07 nema greške ;)

      Delete
  12. Bez ruzeva nista :)! Tebi, naravno, svi ovi u postu jako lepo stoje :). Moj ukus se promenio u protekle dve godine ( mislim na boje ruzeva ), pa sam od nudaca stigla do bordo/ciklama/koral/trula visnja, itd, i bas sam zadovoljna kako izgledaju na mom svetlom tenu. Tako da mi se ovde, s tim u vezi, najvise dopadaju Essence 07 i Copenhagen. Bas je divan post :) Kristina

    ReplyDelete
    Replies
    1. To je baš lepo za pročitati :) Život prolazi, a mi u nudaćima :D haha
      Nekada treba obojiti dan usnama ;)
      Hvala ti puno, drago mi je ako si uživala u čitanju/gledanju :)

      Delete

Thank you for your kind comments, they mean a lot as the best form of feedback :) Feel free to come back anytime! // Hvala na komentarima i vremenu koje odvojite za pisanje istih, oni su najbolji feedback mog rada :) Dobrodošli ste da se vratite kad god to poželite!

© CROSSING BEAUTY. All rights reserved.
Blogger Template by pipdig