7 September 2016

NABLA COSMETICS △ MY COLLECTION

U potrazi za custom-made paletom koja bi nijansama ispunila moje svakodnevne, ali i one ekstravagantnije šminkerske potrebe i želje, shvatila sam kako je najpametnije odabrati praznu paletu, te je vremenom popunjavati upravo željenim nijansama. I kad sam napokon odlučila da će to biti Makeup Geek senke, dogodilo se otkriće kozmetičke kuće NABLA, što je moju odluku dodatno odužilo. Istražujući upoređivanjem količine, kvalitete, pigmentacije, postojanosti, te iskustava ljudi koji su koristili senke oba brenda, došla sam do zaključka kako NABLA nudi nijanse koje više odgovaraju mom afinitetu (veći izbor meni lepših nijansi u mat završnici), a kako je u momentu kupovine ova kozmetička kuća ''lansirala'' i novu Mermaid kolekciju, odlučila sam mat nijansama pridružiti dve iz najnovije kolekcije, nijanse shimmerastog, festive finiša :) Inače, neznatna je razlika u ceni eyeshadow refill pakovanja kod oba brenda, s tim da NABLA za 50 centi više nudi 2,5 gr proizvoda, u odnosu na 1,8 gr koliko se nalazi u pan-u Makeup Geek-a. 
Kao što i sami možete uočiti, jesenje nijanse su za mene prava makeup poslastica i jako me raduje kada na kapke mogu preneti tu simfoniju, splet nijansi koje variraju od nežne zemljano-bež, ka zlatnoj, smeđoj, transformišući se u vatrene nijanse crvene, bordo... nekako me podsećaju na boje opalog lišća koje su apsolutno magične i neponovljivo autentične. Neverovatan je osećaj kada pred sobom imate pregršt nijansi na izbor, toliko sam se savladavala da ne kupujem prema trenutnom hiru, never-ending gladi, već isključivo prema ciljanoj potrebi i želji, imajući na umu buduće look-ove. Neko možda neće razumeti o čemu govorim, ali verujem da se većina šminko-obožavalaca često nalazi pred sličnim odlukama :) Izbor je pao na nijanse koje se kompatibilno nadopunjuju i slažu; Caramel: prekrasna zemljana, karamel nijansa koja se može nositi samostalno, ili u kombinaciji s drugim nijansama kako bi konačan rezultat bio topliji. Divna na sredini kapka, ali i kao tranziciona nijansa na pregibu. Pigmentacija je apsolutno neverovatna (odmah ću vam spoil-ati da je ovo zajednička karakteristika svih nijansi o kojima danas pišem), a intenzitet pun i postojan kroz čitav dan. Petra: ukoliko ste u potrazi za toplom, nijansom koja u sebi sadrži primese bundeve :) onda je Petra pravi izbor. Ova senka je fenomenalna za podizanje slabije pigmentiranih, zemljanih tonova, a jednako savršeno izgleda i samostalno. Izvrsno se blenda, a moram primetiti da mojim šarenim očima daje posebnu dozu topline uz mrvicu misterioznosti. Apsolutno savršena nijansa jeseni! Fahrenheit: ili maleni izlet izvan zone komfora. Oko ove nijanse obilazila sam kao mačka oko vrele kaše :) I bih, i ne bih! Ali bih! Ako me razumete... Intenzivna Pompeian crvena, kako su je opisali u NABLA-i, deluje po malo zastrašujuće, ali se savršeno uklapa u svakodnevni makeup. Bilo da se aplicira na pregib, sredinu kapka, ili ispod donjih trepavica- u svakom od navedenih scenarija pokupila sam hrpu komplimenata jer deluje drugačije, posebno i nesvakidašnje. Kako je pigmentacija fantastična, potrebna je pažnja kod nanošenja jer a little goes a long way i svako preterivanje vodi i ne tako laskavom rezultatu. Camelot: duboka, hladna smeđa bila je prirodan odabir kao finiš ove malene kolekcije u mat završnici jer je savršena za zaokružiti look smokey efektom. Takođe, zbog odlične pigmentacije, može biti alternativa eyelineru. Na swatch-u nijansa deluje kao da nije najblje pigmentacije, ali zbilja je i ja sam prezadovoljna. Ove pan-ove smestila sam u praznu, Palette Liberty paletu, takođe od NABLE, koja u ponudi ima varijantu za 6 ili za 12 senki, rumenila, ili sličnih proizvoda koje kombinujete prema svojim željama. Cene praznih paleta iznose 6, odnosno 10€ i meni osobno deluju pouzdanije od Z paleta (makar moje iskustvo sa Z paletom nije bilo najbajnije). 
Kao što sam u uvodu navela, iskoristila sam izlazak tada friške :) Mermaid kolekcije da svoju malenu NABLA kolekciju oplemenim nijansama shimmer-astog finiša. Iako sam inicijalno želela kupiti celu  Mermaid kolekciju, predomislila sam se oko nijansi koje već imam u poprilično sličnim izvedbama. Izbor je pao na Cleo i Sugar. Cleo je savršeno pigmentirana, blistava zlatna koja poseduje efekat izvrsnog prelivanja (neki bi rekli 3D efekat :)). Može se nanositi u različitim kombinacijama i u svakoj može delovati prekrasno. Odlično mi je što se može nanositi mokrom i suvom tehnikom, čime se bez problema manipuliše dubinom intenziteta nijanse. Sugar sam kupila kao highlighter više nego senku :) i nisam se pokajala. Ovaj primerak pravi je multiperformer, u svakom pogledu. Duochrome s ružičastim podtonom savršeno deluje u unutrašnjem uglu oka, na sredini kapka, naročito preko tamno plave, ili smeđe senke, a kao highlighter podiže celokupan izgled na jedan svežiji, blistaviji nivo. Pigmentacija i postojanost kod oba primerka na istom su nivou kao i kod senki mat završnice, bez problema će potrajati kroz celi radni dan i bez baze. Ja svakako preporučujem nanošenje baze radi postizanja punog intenziteta svake nijanse. 
Iskustvo naručivanja i dostave opisala bih kao besprekorno. Kako je NABLA italijanski brend, cena dostave za Hrvatsku u momentu kupovine iznosila je svega 1,90€, a paket je do mene došao u roku od 2 dana, savršeno zaštićen. Cena refill senki iznosi 6,50€ što će, verujem, nekim osobama biti previše, naročito ako se setimo da niko ne naručuje nijansu, ili dve, ali moje iskustvo je takvo da ne žalim niti centa potrošenog na kvalitet i pre svega senke koje svojim sastavom ni u jednom momentu ne predstavljaju potencijalnu opasnost za zdravlje moje kože. NABLA je poprilično ekološki i etički (moralno) osvešten brend, sertifikovan kao Cruelty Free i Vegan brend, stoga sam sigurna da će biti izbor mnogih koji brinu o pravima životinja. Ja sam kvalitetom i svim performansama ovih senki jako zadovoljna, čak i više nego što sam očekivala i od srca bih preporučila svima koji žele nešto konkretnije, posebnije i kvalitetnije. Niže vam ostavljam link do videa u kome možete pogledati i kratak tutorial u kome koristim nijanse Caramel i Fahrenheit. Takođe, sa vama delim i link do NABLA stranice kako biste i sami pogledali pregršt fenomenalnih proizvoda koje ova kozmetička kuća nudi. 
Video: link
NABLA stranica: klik ovde.



SHARE:

19 comments:

  1. Imam dva rumenila i bronzer, a planiram uzeti još nekoliko rumenila i sjenila. Imam na popisu neka od ovih koje i ti imaš i baš mi je drago da si zadovoljna, sad jedva čekam naručiti, iako sam si rekla da ću malo pauzirati s kupovinom sjenila :D
    Ja ih naručujem s Pink Pande :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam baš anti-rumenilo persona :D jer su mi sva jednaka hahaha xD
      Drago mi je ako ti je moj osvrt pomogao oko željenih nijansi, ja sam prezadovoljna.
      Pink Panda ima solidan izbor (osim kad je sve sold out :P), ali je poštarina way too much, ako uporedimo s Nablom.

      Delete
  2. Cleo i Sugar prelepo izgledaju :)

    ReplyDelete
  3. Savrsen odabir, sve nijanse su apsolutno predivne i kao stvorene za nadolazecu jesen. Od ovih nijansi koje si ti odabrala ne bih mogla izdvojiti niti jednu jer mi se sve jako svidaju. Kako si i sama rekla savrseno se nadopunjuju i ne sumnjam da ce biti jako lijepih look-ova s njima.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Majo, baš mi je drago da ti se dopadaju :*

      Delete
  4. Odlična matt sjenila koja obožavam...čak su mi bolja od Mug sjenila jer su više pigmetirana, mekana i puno lakše se blendaju... Sa duocrome nisam zadovoljna bar s onima koje ja imam( Pegasus, Zoe, atmosfer) sa crnom bazom odlična a bez nje nisu baš nešto...

    ReplyDelete
    Replies
    1. U pravu si, i meni je pigmentacija Nable puno konkretnija od MUG. Iskreno, izbegavam metalic, duochrome, glittery upravo jer su najlepše preko neke druge, mat senke, a to mi se nekako ne uklapa u celu šminkersku priču :D (makar sam ja okoreli matovac :D).

      Delete
  5. Uskoro će se kod nas na PINK PANDA Hrvatska moći kupiti Freedom Makeup London magnetne palete (5 funti/45kn), u koja idu Freedom magnetna sjenila (2 funte/18kn) i rumenila/bronzeri/contour nijanse/highlighteri (3 funte/27kn) :D

    Ja MUG neću ni pokušavati jer je 50kn za 1 sjenilo previše, a dugo si tražim zamjensku "transition shade" koja će biti dostojna zamjena za nijansu Cappuccino iz Sleek Au Naturel :)

    Pogledaj slike - https://www.instagram.com/freedom_makeup/ :)

    ReplyDelete
  6. Auuuu, ja sam se zaljubila. <3
    Pratim ih već dugo na IG ali nakon ove recenzije moraću da se počastim nekom ;)

    ReplyDelete
  7. Super post, sviđa mi se kako pišeš i zaista si dobra u tome što radiš, samo nastavi tako, imaš moju podršku! :) Ako želiš pogledaj moj blog i učlani se ako ti se sviđa <3
    I da, u tijeku je giveaway pa se možeš prijaviti :)
    CALLOFBEAUTY

    ReplyDelete
  8. Posle ovog posta, boja i tvog opisa se radujem jeseni. :D

    ReplyDelete
  9. Divne su mi ove mat nijanse, odličan izbor boja.

    ReplyDelete
  10. do ovog posta nikad nisam čula za ovaj brend :D zato ti hvala <3
    ovaj look sam vidjela neki dan na youtubeu i odlično ti stoji
    od predstavljenih sjenila najviše su mi se svidjela - petra i fahrenheit :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma nema na čemu Ivek moj :D Koliko puta ti mene obraduješ nekim novostima <3
      Hvala ti puno, od srca preporučujem da se počastiš ovim lepotama, zbilja su nešto posebno.

      Delete

Thank you for your kind comments, they mean a lot as the best form of feedback :) Feel free to come back anytime! // Hvala na komentarima i vremenu koje odvojite za pisanje istih, oni su najbolji feedback mog rada :) Dobrodošli ste da se vratite kad god to poželite!

© CROSSING BEAUTY. All rights reserved.
Blogger Template by pipdig