17 August 2016

Essence Lights Of Orient


Orijentalna zavodljivost arapskih lepota- inspiracija je još jedne limitirane kolekcije kozmetičke kuće Essence. Ukoliko vas fascinira mističnost orijentalne kulture, običaja, lepote boja koje se prelivaju u dugu arapskog zalazećeg Sunca, sigurna sam da ćete u kolekciji Lights Of Orient pronaći inspiraciju da tu magiju prenesete na svoje lice i postanete prava arapska princeza. Dominacija bronzane sa prelivima zlatne i ružičaste izvrsno kombinuje nijanse za diskretan li naglašeni letnji look. Iako nisam najveći fan bronzera, preplanulog izgleda, moram vam priznati kako mi nije trebalo puno da se apsolutno zaljubim u pojedine artikle iz kolekcije. Inače, kolekcija sadrži 11 artikala, s tim da sam ja na našim policama videla samo 8 (tj. nisam videla rumenilo, eyeliner i kist za rumenilo). Detaljnije, proizvode pogledajte na ovom linku, a u nastavku ovog članka saznaćete kakvi su moji utisci nakon 10-tak dana igranja s delovima kolekcije :)
Lights Of Orient paleta senki, dostupna je u varijanti 01 We ♥ Arabian Nights. 6 prekrasnih nijansi idu rasponom koji dopušta kreiranje kompletnog look-a, bez potrebe da posežete za nekim drugim senkama, nijansama. Od champagne perlaste, divne boje starog zlata, preko dve nijanse ružičaste, rekla bih više šljivaste, do, na kraju, bronzano-taupe i jedne jedine s mat završnicom u toploj smeđoj nijansi. Tople, letnje boje ugrejaće svako oko i dati mu novu dimenziju. Moram se osvrnuti na ambalažu ove palete koja me je osvojila još proletos, kad sam je prvi put ugledala u Muller-u. Nisam je kupila tada samo zato što je neko zamazao svaki primerak (-.-), ali dajte pogledajte koliko je prekrasno izvedena priča arapskih ornamenta, kombinacijom crne i zlatne. Ova paleta ne može proći nezapaženo i zbilja, svaka čast osobi koja je bila zadužena za dizajn ambalaže. Ambalaža je poprilično kompaktna, čvrsta i s unutrašnje strane poklopca nalazi se ogledalo, kao i dvostrani aplikator za nanošenje senki. Aplikator ne koristim jer najviše volim svoje kistove, ali ne mogu reći da je neupotrebljiv i da neće biti dobra prva pomoć u popravkama van kuće :) Formula senki je solidna, ne truse se više nego uobičajeno, a prilikom kontakta s kistom nema mrvljenja ili praškastog letenja proizvoda uokolo. Pigmentacija je pravo iznenađenje. Naime, nisam očekivala ništa spektakularno, ali pigmentacija je zbilja jako dobra i na mojim normalnim kapcima, uz bazu, vrlo dugotrajna i postojana. Pohvala za sve nijanse sedefastog/perlastog finiša, dok jedna jedina mat ima nešto suvlju formulu, a time je potrebno malo ''kopati'' da bi se došlo do pigmentacije u rangu s ostalim nijansama. Swatcheve pogledajte niže (fotografisano na dnevnom svetlu, bez prethodno nanešenog primer-a).
Moja ocena: 9/10
Cena palete: 38,90kn
Lights Of Orienknbronzer; dostupan je u sve nijanse: 01 Sunkissed Beauty i 02 Oriental Beauty. Do mene je došla nijansa 02 i moram vam priznati kako sam isprobavanje bronzera odlagala do 4 dana pre pisanja ove recenzije samo zato što sam bila ubeđena kako će na mom svetlom licu delovati flekavo, ružno... you name it! Kako sam se prevarila! Ovaj bronzer je divan. Nijansa je toplija i na prvu možda zastrašujuća (ponavljam, nama koji smo svetlije puti), ali je u konačnici jako lepa i jako dobro izgleda na licu. Formula bronzera kombinuje pressed puder u mat završnici i zlatni krug u sredini koji ima karakteristike vrlo diskretnog highlightera. Oba dela mogu se pomešati, ili nanositi odvojeno. U svakom slučaju odlično se blendaju i na licu traju kroz celi dan. Nijansu press pudera opisala bih kao karamel-taupe, topliju. Ambalaža je posve obična, istakla bih oduševljenost ornamentima utisnutim u proizvod koji deluju divno. Ovaj bronzer nanosim kistom za rumenilo, ili kosim kistom za konturiranje: u svakoj varijanti se jako lepo i lagano blenda, a intenzitet osunčanog tena moguće je nadograđivati bez problema.
Moja ocena: 9/10
Cena proizvoda: 28,90kn
Lights Of Orient Highlighter stick: kremasti highlighter u formi jumbo stick-a, vrlo praktičan za nanošenje i nošenje u torbici za eventualne korekcije, ili dodatno isticanje blistavog tena u smiraj dana. Inače više preferiram highlightere u pressed/powder formi jer retko pronalazim kremasti proizvod ovog tipa koji se nanosi bez poteškoća, ostavljanja neuglednih fleka i sličnog. Essence je ovaj put pogodio kombinaciju koja na licu deluje jako lepo. Ovaj highlighter prožet je fino mlevenim zlatnim česticama, a njegov intenzitet može ići od diskretnog, ka poprilično naglašenom, shodno željama i potrebama :) Ja ga volim naneti u luku, počevši od poslednje trećine luka ispod obrve, ka slepoočnicama, a potom u luku ka jagodicama. Na taj način dodatno ističem inače osunčane, svetlije delove na licu i jako sam zadovoljna kako celokupan finiš deluje. Iako kremast, ovaj highlighter je vrlo postojan. Možda na koži neće biti od jutra do sutra, ali će bez problema potrajati kroz osmočasovno rano vreme, ili dan ispunjen obavezama koje zahtevaju mrvicu blistavosti na licu ;) 
Moja ocena: 10/10
Cena proizvoda: 34,90kn
Lights Of Orient eyebrow shaper: olovka je namenjena oblikovanju i popunjavanju obrva. U ovoj kolekciji dostupna je u dve nijanse, svetlijoj i tamnijoj smeđoj. Olovka je mehanička i ne zahteva oštrenje, a na vrhu se nalazi i malena spužvica kojom se može izblendati, radi umanjenja oštrina linija. Ispod spužvice je i mini šiljilo/rezač kojim se vrh olovke može naoštriti, ali je toliko maleno i samo radi haos- makar je moje iskustvo takvo. Uvek volim isprobati nešto novo, proizvod koji će obrvama dati dodatnu punoću i definiciju, ali ova olovka je razočaranje. Na ruci se swatcha u nijansu koja nije ni blizu onoj na obrvama; na ruci deluje svetlije, dok, nakon što je nanesem na obrve, deluje gotovo pa crno. Što nije ni blizu prirodnom izgledu koji inače preferiram. Sama mina/srce olovke mrda se bez kontrole (uvlači i izvlači), a vrh brzo postaje tup i zaobljen, čime se drastično umanjuje mogućnost postizanja oštije, preciznije linije. Ovu olovku ću svakako probati iskoristiti kao eyeliner, ili senku- s obzirom da se razmazuje solidno, ali na obrvama nikako. Mislim da bi odgovarala osobama koje imaju izrazito tamne i pune obrve, te žele samo mrvicu naglasiti celu priču. 
Moja ocena: 5/10. Sorry eyebrow shaper :(
Cena proizvoda: 19,90kn

Napokon dolazimo do dela članka u kome vam pokazujem svaki od gore opisanih proizvoda na delu, tj. na mom licu :) Fotografije su nastale na dnevnom svetlu, a moji podočnjaci (naročito levi) rezultat su hroničnog nespavanja, pa se smatrajte obaveštenim :D
Pišite mi, jeste li se već počastile dekorativnim slasticama iz ove krasne kolekcije, ili još uvek razmišljate? Ja vam od srca preporučujem paletu, bronzer i highlighter jer će pomoći da koža blista letnjim i bojama orijenta i dugo nakon što leto prođe :) 

*PR sample (više detalja o recenziranju PR proizvoda potražite na About This Blog stranici)




SHARE:

13 comments:

  1. Divna si. Make up odličan. 😍

    ReplyDelete
  2. Ova kolekcija im je pun pogodak bila, sto se mene tice. Prosto se za svakog po nesto naslo, a dizajn palete je savrsen. Senke predivne, bronzer me je posebno oborio sa nogu. Zao mi je sto nisam uzela jos jedan, jer je nijansa vrhunska. Omiljeni su mi njihovi bronzeri iz LE kolekcija, kad urade, zaista me oduseve. Slike su ti fantasticne, sminka mi se jako dopada i tebi divno stoji!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, zbilja divno ukomponovane nijanse iznenađujuće visoke kvalitete i dugotrajnosti. Ja sam impresionirana.
      Hvala ti puno na divnim rečima, šaljem hrpu pozdrava :)

      Delete
  3. Paleta i bronzer su wow od ljepote! Moram to pronaći :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Obavezno, sigurna sam da će te oduševiti :) :*

      Delete
  4. Divna kolekcija, divna ti :) Paletu sjenila bi uzela samo zbog toliko lijepog samog dizajna te iako volim takve nijanse sjenila, imam ih dosta. Bronzer mi je divan, a i sviđa mi se kombinacija s highlighterom u sredini :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Monči :)
      Ako budeš u prilici, obavezno kupi paletu, sigurna sam da će ti se svideti.
      Nijanse su totalno kompatibilne, ali trajnost! Ne znam šta su radili, ali na mojim kapcima ove senke traju celi dan bez mrdanja.

      Delete
  5. Predivna kolekcija, svida mi se bronzer a paleta izgleda stvarno savrseno. Od dizajna do nijansi sjenila sve mi je predivno, to su definitivno boje koje najvise volim nositi na ocima. I svida mi se look koji si napravila sa ovim proizvodima ;)

    ReplyDelete
  6. I paleta i bronzer imaju divan dizajn *.* Sad si me navukla :D Ako ih uspijem uloviti svakako uzimam :)

    ReplyDelete
  7. Iako imam brdo ovakvih nijansi,nagovorila si me,uzimam ovu paletu!
    Prekrasna si i ti i look,imas divne oci:-)

    ReplyDelete
  8. Misho ova kolekcija je strava a inace nisam bas povodljiva za LE kolekcijama - tebi su ove tople nijanse bas 'legle' na lice. Jako lijepo izgledas ♥

    ReplyDelete
  9. Najlepša kolekcija do sada.
    Kupila sam paletu, i bas sam zadovoljna, preporučujem Je svima :)

    Frauleind.blogspot.rs

    ReplyDelete

Thank you for your kind comments, they mean a lot as the best form of feedback :) Feel free to come back anytime! // Hvala na komentarima i vremenu koje odvojite za pisanje istih, oni su najbolji feedback mog rada :) Dobrodošli ste da se vratite kad god to poželite!

© CROSSING BEAUTY. All rights reserved.
Blogger Template by pipdig