16 July 2016

Bond, Mrs Bond

Ukoliko vam je zbilja potreban još jedan dokaz evolucije, osvrnite se na ruževe :) Od sheer, mat, glossy, metalik, kremastih, stain- you name it, ruževi su dostupni u nebrojeno i jednoj varijanti završnice i svaka je apsolutno zanimljiva na svoj način. Čini se da su godine za nama mahom obeležili trendovi koji su obožavali mat finiš, a ja vam danas pišem o jednom od ljubimaca do koga sam došla potpuno neplanirano. Beauty UK brend je koji preko 3 godine svojim artiklima ulepšava police Kozmo drogerija, a ja ne bih bila ja :) da se svaki put malo ne zaustavim i pregledam novitete. Iskrena da vam budem, na početku sam bila baš jako zainteresovana za sve što se zbivalo na njihovoj polici, no vremenom je to interesovanje jenjavalo jer se ništa spektakularno nije događalo (vrlo retki noviteti, swatchanjem testera uglavnom nisam bila oduševljena oku milim proizvodima itd). Naravno da je moja pažnja zagolicana kompletnim FB HYPE-om nakon što su se u prodaji pojavili Beauty UK mat ruževi, ali kako sam samoj sebi čvrsto obećala malo prikočiti s kupovinom svega i svačega (u sličnim, ili istim nijansama), priču sam propustila, te prihvatila kako ću ovaj proizvod doživeti isključivo kroz percepciju blogerica koje su o njemu/njima pisale :) Mesecima potom, neobavezna šetnja Kozmom i radoznalo swatch-anje testera naveli su da obećanje sebi prekršim, te se počastim moćnom nijansom koja vrišti samopouzdanje, sigurnost, samodopadnost :)
Lips Matter dizajnirani su kao luksuzni velvet mat kremasti ruževi koji ponosno obećavaju dugotrajno bogatstvo pigmentima na usnama. Dostupni u čak 8 vibrantnih, prekrasnih nijansi, pružaju mogućnost da svaka dama za sebe odabere upravo onu najsavršeniju. Formula ovog ruža poprilično je zanimljiva, kremasto-penasta, s lakoćom klizi po usnama i obezbeđuje lagano, ujednačeno nanošenje. Ruž se po nanošenju vrlo brzo suši u pravu mat završnicu koju ne bih mogla opisati kao mat u meri koja će usne isušiti i učiniti da kroz dan ispucaju, ali bih svakako predložila prethodno nanošenje hranljivog balzama na usne. Na ovaj način usne su hidrirane, a ruž traje duže, odnosno kroz dan nestaje ujednačeno. Inače nisam fan dodanih mirisnih nota u ruževima (ili uopšte proizvodima koje nanosim na lice), ali ovajj ruž miriše prijatno, kao borovnice. Negde sam pročitala recenziju u kojoj autorka navodi kako određeni deo ruža pojede sa usana upravo zbog mirisa, ali to definitivno ne bih probala. Ili preporučila :) Radije se opredelim za prave borovnice ;) Gustina skoro pa penaste konzistencije omogućava nanošenje bez ikakve šanse za razlivanjem ruža, a u slučaju propusta moguće ga je i popraviti dok se ne osuši. Kad se osuši, ovaj ruž je poput tetovaže- ne mrda :) Na mojim usnama postojanost je impresivna, i do 6 sati bez mrdanja, uz lagano jelo i piće. A do 8 sati, ukoliko sam spremna tolerisati bledilo nijanse u poslednja dva sata. Ruž se ne može ukloniti samo vodom i gelom za umivanje, već je potrebno upotrebiti sredstvo za ciljano uklanjanje makeup-a.
Nijansa No.1 Bond, Mrs Bond, najtamnija je u lepezi dostupnih i opisala bih je kao cinober (cigla) crvenu, vrlo diskretnog koralnog podtona. Mislila sam kako neće laskati mojoj bledoj puti, ali sam se prijatno iznenadila već nakon prvog nanošenja. Kao deklarisani amater u nošenju crvenog ruža, odobravam i s radošću nosim ovu nijansu :)
Ukoliko ste u potrazi za nijansom crvene koja ima mrvicu topline u sebi, a ne želite dominirajući narandžasti ton, od srca vam preporučujem Bond, Mrs Bond (koliko mi je drag ruž, govori i činjenica da sam ga svrstala u prošlomesečne favorite: video ovde). Na tržištu je puno (i previše) opcija ruževa s mat završnicom, a Beauty UK nudi vrlo pristojan izbor po vrlo pristojnoj ceni. Ja sam svoj primerak platila svega 19,90 kn (u okviru aktuelnog sniženja), a redovna cena iznosi 29,90 kn. Na fotografijama niže pogledajte swatch-eve na usnama, a iskoristiću priliku da vas pozovem da u komentarima ispod ovog članka podelite svoja iskustva s mat ruževima i Beauty UK Lips Matter- u slučaju da ste ih isprobale :)

Hvala na čitanju!


SHARE:

14 comments:

  1. divne fotke, divna nijansa i divna ti :D
    baš mi je posebna ova nijansa crvene i mislim da nemam takvu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Ivana, drago mi je da ti se dopadaju ^^
      Nijansa je jako zanimljiva, lepa i sigurna sam da bi te iznenadila! :)

      Delete
  2. Baš je posebna boja. Sviđa mi se i što na usnama deluje nekako meko.. plišano (u nedostatku bolje reči).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oduševila me je ova tvoja komparacija :D Da, zbilja deluje tako, plišano, mekano, nežno. A osećaj na usnama je poprilično sličan prethodnom opisu, ponavljam- uz balzam. Kad se nosi samostalno, zna fino isušiti usne.

      Delete
  3. Osobno nisam ljubiteljica crvenih ruzeva na sebi, na drugima mi ih je lijepo vidjeti pa tako i tebi ova nijansa bas dobro stoji. Volim mat ruzeve a omiljeni su mi Golden Rose Velvet Matte i Bourjois Velvet ruzevi. Bas danas sam si kupila prvi Golden Rose Longstay tekuci ruz ali nisam ga jos isprobala no nadam se da je i on dobar. Kozma nema u mom gradu tako da od Beauty UK nisam nista isprobala.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vidiš, i ja sam tako razmišljala, do skoro. Naročito jer su mi usne poprilično nesimetrične, gornja je dosta tanka, whatnot! Ali eto, odvažila sam se i uz mrvicu vežbe- sve je moguće :) Nisam još probala Bourjois VM, daj mi napiši osete li se previše mirisom? Čula sam da su dosta intenzivni po tom pitanju. Volela bih pročitati i kako si zadovoljna GR Longstay ružem ^^

      Delete
  4. Baš sam neki dan debatovala o kupovini GR mat ruževa, ali ponavlja se situacija kao sa Beauty UK :D Ok su mi nijanse, ali većinu sličnih već imam, pa se trudim ne duplirati previše. Mada sam za karakteristike ruževa čula samo pohvale. Kad budeš u blizini štanda, svakako swatch-aj Beauty Uk ;)

    ReplyDelete
  5. Sto se tice Bourjois VM, da imaju poprilicno neugodan miris (moj njuh je dosta osjetljiv) ali nakon nanosenja on nestane i stvarno se vise ne osjeti. Kod njih mi se svida sto su stvarno dugotrajni na usnama. A Golden Rose Longstay sam tek samo isprobala i na prvu moram reci da mi je malo cudan, kada se nanosi dosta je tekuce i malo masnije teksture ali nakon minutu do dvije se susi na skroz mat i stvarno je jako pigmentiran, potrebno ga je nanijeti u laganom sloju. Sto se tice trajnosti to jos ne znam jer sam ga samo malo nosila po doma :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Onda ih preskačem. Nemam nikakvu toleranciju na intenzivne mirise ruževa. Hvala ti Majo :)

      Delete
  6. A de onak.. nemam Kozmo u blizini. Uopće e. Ljuti me već to pomalo. 😕 uvijek vidim kod blogerica nešto divno i krasno i kupljeno naravno u kozmu.
    Šteta. Ruž je predivan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup, skroz te razumem. Ja imam Kozmo u blizini, ali moj Kozmo nema ništa hahaha :D Skoro. Police su večito polu-prazne, uvek se iznenadim kad pronađem nešto što nije 79 kolekcija iz prošlosti. Ali dobra stvar je što, ako sam nešto propustila kupiti, taman uzmem za 3 meseca, kad napokon stigne :D u selo :D Koje ti se nijanse dopadaju?

      Delete
    2. Jako volim roze nijanse. Bas ono.. i crvene također. U posljenje vrijeme i onako breskvaste tj neke narančaste ili nešto slično nijansi ruža iz Avona Vibrant Melon.
      No,sad tražim neki dobar nude ruž. Imam jedan alii.. mislim da mu je ove godine točno 3 kako je otvoren i mora u koš za smeće. Stoga trebam preporuku za neki dobar nude ruž. Ali da nije iz Kozma, haha 😂

      Delete
    3. Preporuka za nude ruž mat završnice:
      1. NYX Liquid Suede u nijansi Sandstorm
      2. NYX Soft Matte Lip Cream (nijansi je tona, ja koristim London, ali kupiću i Stockholm)
      3. Essence Velvet Matte (nema baš puno nijansi, ali su krasni ruževi)
      4. Essence Lip Liner u nijansi In the nude (olovka je, ali se fenomenalno nanosi i kao ruž)

      U drogerijama ima stvarno odličnih ruževa, po odličnim cenama.

      Delete
    4. imam Bipu, dm, muller. Jedino tmo i kupujem kozmetiku.. nisam još dosad naručivala sa internet stranica.
      ali hvala na preporuci, vjerojatno ću Essence uzeti!

      Delete

Thank you for your kind comments, they mean a lot as the best form of feedback :) Feel free to come back anytime! // Hvala na komentarima i vremenu koje odvojite za pisanje istih, oni su najbolji feedback mog rada :) Dobrodošli ste da se vratite kad god to poželite!

© CROSSING BEAUTY. All rights reserved.
Blogger Template by pipdig