14 May 2016

L'oreal Elseve Arginine Resist X3 Double Elixir | Express Conditioner


Čini se kako u poslednje vreme iznova otkrivam L'oreal proizvode za negu kose i moram vam priznati da sam od početka godine u košaricu dodavala samo šampione! Nakon linije Elseve Nutri Gloss odlučila sam se na isprobavanje još jednog, za mene, noviteta koji dolazi u formi dvofaznog spreja, s obećanjima koja su poprilično ambiciozna. Nakon višemesečnog druženja došlo je vreme finalne presude o performansama ovog mališe, a detalji slede u nastavku.
Transparentna, plastična ambalaža uvek je dobra ideja jer jasno pokazuje sadržaj i neka druga svojstva proizvoda. Tako kod ovog dvostrukog eliksira možemo zaključiti da dolazi u dve faze čijim se mešanjem dobija puni potencijal proizvoda koji u sebi kombinuje arginin i shine-care serum. Ovaj leave-in (bez ispiranja) regenerator namenjen je restrukturiranju i jačanju kose u trenu nakon nanošenja, a ima i bitnu ulogu u zaštiti kose od toplote, štetnih uticaja iz okoline. Dolazi u zapremini od 200 ml, lagano se nanosi odlično dizajniranom pumpicom koja ravnomerno raspršuje proizvod, a kompletan popis sastojaka dostupan je na fotografiji iznad. 
Inače, prilikom biranja proizvoda za negu kose često preskačem regenerator. Jednostavno, kroz godine isprobavanja svega i svačega što bi na moju kosu imalo vidljivog učinka prilikom olakšanog raščešljavanja, ili dodatnog sjaja- pokazalo se da ''kupovni'' regeneratori nisu ni blizu efekta koji na moju kosu imaju DIY maske koje radim periodično. Glavne zvezde maski su kokosovo i maslinovo ulje, kad se zaželim dužine- neizbežno je ricinusovo, ali često posegnem i za jabukovim sirćetom jer na mojoj kosi radi čuda! Čuda! :) S ovim maskama treba imati strpljenja i popriličan broj slobodnih sati, jer- što ih se duže drži na kosi, to su delotvornije. Na kupovinu L'oreal Elseve Arginine Resist X3 Double Elixira navela me je samo jedna sintagma: zaštita kose od topline. U poslednjih nekoliko meseci često se družim s fenom, četkom za uvijanje i peglom za kosu. Ove naprave, osim što fenomenalno i brzo oblikuju kosu, imaju i onu ''tamnu'' stranu priče koja opisuje oštećenje, cvetanje i dodatno isušivanje dlake. Svesna te činjenice, pre bilo kakvog sušenja/oblikovanja nastojim kosu maksimalno zaštititi, ali sam svesna sigurnih dugoročnih posledica koje vode ka frizeru, pod makaze :) Iskreno, nisam očekivala previše od jednog drogerijskog eliksir-regeneratora, pa sam ga počela koristiti, pripremivši se na vrlo skromne dojmove. Eliksir bih dobro promućkala, te ga nasprejala ravnomerno po dužini kose, od visine brade ka krajevima, na tek opranoj i lagano prosušenoj kosi. Uvek bih mu dala vremena da ''deluje'', ili napravi što treba :) a potom bih se posvetila sušenju i oblikovanju željene frizure. Primetila sam da se kosa vrlo lagano raščešljava, te da nema onih sitnih čvorića pri krajevima, što je čest slučaj ako vam je kosa poput moje: dugačka, valovita i suva. Prilikom ''termičke obrade'' iz kose ne izlazi para, odnosno, ne dolazi do gorenja dlake i kako ga ja volim zvati- kuvanja esencije kose :) Kosa se jako lepo i lagano oblikuje, a finalni rezultat obogaćen je s više sjaja i lepršavosti, bez elektrisanja, ili stršenja pojedinih dlaka. Frizura se divno složi i formira u jednu prekrasnu, smislenu priču. Sprej sam probala koristiti i na suvoj kosi, ali u tom slučaju nisam primetila da radi kao kad se aplicira na vlažnu kosu. Kao da sedi na dlaci, bez nekog posebnog cilja, efekta. Zato ga nanosim isključivo na vlažnu kosu, pre feniranja. Moram dodirnuti i segment ojačavanja kose, te vam napomenuti kako mi kosa ispada puno manje nego inače. E sad, ima li to veze s ovim eliksirom, ili s maskama od ulja koje radim s vremena na vreme, ne bih mogla reći sa sigurnošću. Kako dlaka ispada iz korena, mislim da tu mogu zahvaliti maskama. Ali primetim da mi se krajevi daleko manje krzaju i pucaju od kad koristim L'oreal Elseve Arginine Resist X3.
Volela bih znati koliko i na koji način kosu štitite od uticaja topline, u slučaju da je oblikujete i fenirate poput mene. Preporuke za dobar sprej za zaštitu uvek su dobrodošle, a ja bih L'oreal Elseve Arginine Resist X3 Double Elixir preporučila svima vama koji želite kosu počastiti dodatnim sjajem, zaštititi vlas od pucanja i krzanja, te visokih temperatura. Stvarno, prijatno iznenađenje :) Svoj primerak kupila sam u DM drogeriji, po ceni nešto nižoj od 30 kn (Bad blogger, izgubila sam račun. Ponovo... ).



SHARE:

6 comments:

  1. Odlicna recenzija, a ti si prelepa :* Ja ovaj proizvod kod nas nisam videla, inace bih rado probala.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Proveriću od ponedeljka s našom Poštom :D mogu li poslati išta tekuće, pa ti se javim. Zahvaljujem na komplimentima, uvek imam tremu kad pišem o kosi, a znam da ćeš pročitati haha :D Ne šalim se!

      Delete
  2. Predobro zvuči. :D Općenito jako volim Elseve proizvode za kosu i mislim da bi mi se i ovaj dopao! Trenutno koristim Gliss regenerator u spreju, ali mislim da ću nakon što ga potrošim isprobati ovaj. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gliss regeneratoi su super, i poprilično dostupni. Volela bih čitati tvoje dojmove o ovom eliksiru, tako da... znaš šta ti je činiti ;)

      Delete
  3. super, stavljam ga na listu za shopping :) nadam se da ce mi zastiti kosu, sa fenom se druzim svaki drugi,treci dan :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mislim da će ti biti koristan, naročito ako kosu izlažeš visokim temperaturama.

      Delete

Thank you for your kind comments, they mean a lot as the best form of feedback :) Feel free to come back anytime! // Hvala na komentarima i vremenu koje odvojite za pisanje istih, oni su najbolji feedback mog rada :) Dobrodošli ste da se vratite kad god to poželite!

© CROSSING BEAUTY. All rights reserved.
Blogger Template by pipdig