25 May 2016

Battle Royale of Eyecreams | Antipodes Kiwi Seed Oil VS. Paula's Choice Resist Anti-Age Cream


Tanana koža oko očiju iziskuje posebnu negu, no ne nužno i posebnu kremu ukoliko su sastojci kreme, ili seruma za lice formulisani tako da ne mogu naštetiti ovoj osetljivoj regiji (bez alkohola, parfema, parabena i ostalih iritanasa). Često postavljano pitanje je zašto se još u ranim godinama pojavljuju fine linije, takozvane- bore smejalice, i na koji način se može odgoditi njihov nastanak. Kako koža oko očiju ima manje lojnih žlezda, a samim tim ne dolazi do optmalnog lučenja sebuma (prirodnog podmazivača :)), ova regija je naročito pogođena mimikom, stoga joj treba pružiti dodatnu pomoć i to što ranije. Dobna granica je sasvim individualna i ja vam neću pisati o tome kako sa 20 morate započeti s korišćenjem antirida, jer to ne bi bilo u redu, niti sam ja tako činila u tim godinama. Ono na šta bih stavila akcenat je optimalna hidratacija, konstantna hidratacija, prilagođena nega koja vašoj koži prija (čini je gipkom, bez zatezanja, bez uzrokovanja nepravilnosti). Najveći i najčešći problem okoloočne regije je suva, beživotna koža, upali, ili tamniji podočnjaci, hiperpigmentacijske mrlje, natečene vrećice, crvenilo ili iritacija. Moj savet bio bi, pre svega, jasno i što realnije sagledati situaciju, jer nekada promene oko oka ukazuju na problem koji je ozbiljniji od kozmetičkog, vizuelnog. Ukoliko je problem čisto kometičke prirode, uzrokovan genetikom, nebrigom za kožu, ili izloženošću štetnim faktorima iz spoljašnjosti (zračenje kompjutera, prekomerna upotreba elektronskih gadget-a, prekomerno izlaganje suncu, bilo kakvom zračenju, prljavštini, prašini, gasovima...), onda postoji adekvatno rešenje za optimalnu hidrataciju i pomoć u smislu usporavanja neminovnog- bora.
Moja potraga za savršenom okoloočnom bila je burna, više od decenije duga. Nekada toliko zbunjujuća da mi je padalo na pamet često odustati od ''kupovne'' preparative, te na ovo područje nanositi isključivo ulja. Ali konstantna znatiželja i čitanje u cilju što bolje edukacije i razumevanja sastojaka koji bi prijali stanju moje kože naveli su me na dve investicije koje opravdavaju hype koji ih prati. Pre nego li krenem na konkretan opis krema, samo bih kratko ukazala na svoju ''problematiku'': suva koža oko očiju, bez posebno naglašenih podočnjaka, ili tamnih vrećica (kad se ne naspavam imam lagane, uočljive udubine), vrlo osetljiva i reaktivna na sastojke poput alkohola (odmah postane još suvlja). 
Od kad je u moj život ušla preparativa brenda Antipodes, rešila sam se mnogih problema na koži, ali danas ću se posebno osvrnuti na Kiwi Seed Oil, kremu za negu kože oko očiju. Ova krema nosi titulu pobednice Harper's Bazaar-a u beauty segmentu i to potpuno zasluženo. Teglica koju vidite na fotografijama je treća po redu koju trošim i ne vidim kako bih dalje bez nje :) Antipodes preparativa bazira se na selekciji prirodnih potencijala, sjedinjujući ih u formule koje kožu čine svežom, blistavom, elastičnom i dugoročno prekrasnom. Kiwi Seed Oil krema u sebi sadrži samo najfinije sastojke s Novog Zelanda koji koži obezbeđuju prekrasnu hidrataciju uz efekat laganog hlađenja. Bogata vitaminom C koji dolazi iz voćke kiwi, ova krema vidno omekšava fine linije i odlaže njihovo produbljivanje. Kremu kupujem već dve godine i prezadovoljna sam laganom, nemasnom formulom, efektom koji je primetan i odgovorno tvrdim kako je ovo jedina krema koja je na moju okoloočnu regiju imala konkretan i vidljiv učinak po pitanju hidratacije, usporavanja nastanka novih linija, te ublažavanju postojećih. Izvrsna je kao podloga za šminku i čini da korektor fenomenalno sedne na kožu, bez uvlačenja u linije, nakupljanja ili razlivanja. Pre nego sam se odlučila na kupovinu, pročitala sam i pogledala hrpu recenzija i mišljenja su bila podeljena. Dok su se jedni zaklinjali u delotvornost, drugima je bila poprilično ''meh'', ništa spektakularno. Drago mi je što sam se pronašla u prvoj grupi jer je Kiwi Seed Oil krema moja Holy Grail okoloočna
Pozitivne strane:
- sastojci (ulje avokada, cetearyl alcohol dobijen derivatom kokosa, gliceril, vitamin E, ulje semenki šargarepe, ulje iz koštica kivija, ulje boražine, ulje iz koštica Vinanza grožđa (zaštitni sastojak svih Antipodes proizvoda))
- detaljan popis sastojaka: Aqua (Water), Persea Gratissima (Avocado Oil), Glycerin (Vegetable), Cetearyl Alcohol (Coconut Derived), Cetearyl Wheat Straw Glycosides, Steraic Acid (Vegetable), Glyceryl Stearate, Tocopherol Acetate (Vitamin E), Daucus Carota Sativa (Carrot Oil), Kiwiseed Oil (Actinidia Chinensis), Borage Oil (Borago Officinalis), Citrus Grandis (Grapefruit Seed Extract), Sodium Benzoate, Calcium Gluconate, Vitis Vinifera (Vinanza Grapeseed Extract).
- lagana formula koja se brzo upija i ima efekat laganog hlađenja
- delotvornost (u mom slučaju primetna nakon 10 dana korišćenja, koža oko oka je vidno svežija, zaglađena, elastičnija i blistavija, bez naduvenosti ili oticanja)
- količina (30 ml!)
- Cruelty Free proizvod (brend)

Negativne strane:
- ambalaža (krema dolazi u teglici od tamnog stakla koje odlično čuva sastojke, no zbog načina uzimanja proizvoda (umakanja prstima), postoji mogućnost kontaminacije prljavštinom)
- (ne)dostupnost brenda u Hrvatskoj (online naručivanje + čekanje / Lookfantastic ili Feelunique, cena 35€)

Konačna ocena 10/10
Početkom ove godine malo sam se detaljnije posvetila istraživanju brenda Paula's Choice, pa sam naručila i nekoliko hvaljenih proizvoda. Među njima se pronašla i okoloočna krema iz Resist linije koja obećava poprilično ozbiljne stvari, pa sam morala isprobati i uveriti se u tvrdnje :) Resist Anti-Age eye cream dolazi u tubi i samim tim ima plus jer se proizvod puno lakše i čistije dozira. Dopada mi se što se iz Paula's Choice-a nisu zaleteli s tvrdnjama tipa: uklanja bore, već su jasno napisali da je krema namenjena smanjivanju, ublažavanju postojećih i usporavanju nastanka nekih budućih linija. Formula ove kreme poprilično je gusta, puterasta. U sebi sadrži visoki udeo shea putera, što kožu automatski omekšava i daje joj dozu dodatne hidratacije. Formula je oplemenjena i silikonima za efekat vizuelnog zaglađivanja kože, no primetim da mi ovaj element ne prija u potpunosti jer mi na koži deluje otežavajuće. Kako je krema dosta gusta, potrebno je nanositi je u minimalnim količinama i ravnomerno utapkati/razmazati, te sačekati da se upije. U nekoliko navrata nanela sam je u nešto većoj količini i nije mi se dopalo kako sedi na koži. Poput plastične folije. Čim sam pronašla idealnu količinu, ovaj efekat je izostao. Resist Anti-Age kremu nanosila sam i ujutro i uveče, no čini mi se da je puno efektnija kao deo večernje nege jer je dosta bogata i ispod šminke na mom licu ne deluje impresivno (kao da se vidi slojevitost proizvoda na licu zbog bogate teksture okoloočne) kao Antipodes Kiwi Seed Oil krema. Resist Anti-Age krema ne sadrži parfeme niti veštačke boje, na mojim očima i koži oko njih nije izazvala nikakav negativan efekat, ali dugoročno nisam primetila da na fine linije deluje tako moćno kao i Antipodes Kiwi Seed Oil krema. Verujem da je ovo individualna stvar i da ovisi o stanju kože. Imajte na umu da bi Paula's Choice Resist bila idealnije rešenje za osobe s posebno izraženom suhoćom kože oko očiju jer ima izrazito hranljiva svojstva, stoga je možda ne bih preporučila osobama koje u rutinu nege tek počinju uvoditi ciljanu negu područja oko očiju. 
Pozitivne strane:
- ambalaža koja dopušta higijensko doziranje
- visok udeo shea putera / detaljan popis sastojaka: Water (Aqua), Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Glycerin, Dimethicone, Sodium PCA, Hydrogenated Polyisobutene, Ascorbyl Glucoside, Sodium Polyacrylate, Hydrogenated Lecithin, Glucosyl Hesperidin, Copper Gluconate, Troxerutin, Disodium Rutinyl Disulfate, Resveratrol, Palmitoyl Tripeptide-38, Caprooyl Tetrapeptide-3, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract, Phytic Acid, Beta-Glucan, Acetyl Glucosamine, Tocopherol, Allantoin, Adenosine, Dextran, Caprylic/Capric Triglyceride, Sea Whip Extract, Arctostaphylos Uva Ursi (Bearberry) Leaf Extract, Salix Alba (Willow) Bark Extract, Polyacrylate Crosspolymer-6, Hydroxypropyl Cyclodextrin, Xanthan Gum, Cetearyl Alcohol, Maltodextrin, Benzyl Alcohol, Phenoxyethanol.
- optimalna hidratacija i zaglađivanje kože oko oka 
- formula bez parfema i iritanasa 
- Cruelty Free proizvod

Negativne strane:
 
- treba otkriti idealnu količinu kako aplikacija ne bi rezultirala gušenjem kože i ''bacanjem'' proizvoda (efekat plastenika, I would say, kremu treba nanositi u tačkicama- bukvalno po tačkicu ispod i oko svakog oka)
- na mojoj koži hidratacija nije efektna koliko u slučaju korišćenja Antipodes Kiwi Seed Oil kreme, već je previše bogata, intenzivna (verujem da mojoj koži ne treba tolika hranljivost od kreme čiji sastojci više ciljaju na izrazitu suhoću) 
- (ne)dostupnost (online naručivanje + čekanje... / Paula's Choice web trgovina, cena za tubu od 15 ml iznosi 285 kn (oko 38€) 
- omer cena-količina koji ovu kremu čini poprilično nedostupnom većini dama koje imaju prosečna primanja, ali bih naglasila da se investicija isplati ukoliko želite i trebate efektivnu negu izrazito suvog okoloočnog područja.

Konačna ocena: 9/10

*Cene obe kreme poprilično su varijabilne jer se mogu pronaći odlični deal-ovi u formi poklon kupona, popusta ili kupovine 3 za 2, gde najjeftiniji proizvod dobijete na poklon. Samo je na vama da za sebe odaberete najidealniju opciju. 
Zaključak:
Iako možda deluje kao jasna stvar, ''borba'' impresija o opisanim kremama u jednom trenutku činila se opterećujućom jer nisam mogla odlučiti koja mi je bolja (zimski period kad je koža posebno izložena dodatnom isušivanju). Ali što je vreme više odmicalo, neke stvari postale su jasnije i da se primetiti da mi je draža Antipodes Kiwi Seed Oil krema. Trudim se ne biti pristrasna, ali Antipodes brend mi je prirastao k srcu i stvarno uživam u korišćenju njihove preparative jer za moju kožu radi fenomenalne stvari. Paula's Choice nije ni malo loš izbor ukoliko je vaš problem izrazito suva koža, no nisam sigurna koliko bi i jedna od ove dve opcije poništila ili unapredila izgled tamnih, natečenih podočnjaka (ja ih nemam, pa ne mogu odgovoriti na ovo pitanje). Obe jako dobro kozmetički pripreme kožu za kamuflažu šminkom. Ako bih vam trebala odgovoriti na pitanje o tome hoću li i koju kremu od dve navedene kupiti ponovo- moj glas išao bi Antipodes Kiwi Seed Oil kremi (trenutno trošim treću teglicu), ali bih definitivno razmotrila ponovnu kupovinu Paula's Choice Resist kreme u nekim kasnijim godinama, kad potrebe moje okoloočne regije budu izraženije i zahtevnije u pogledu povećane potrebe za hidratacijom i zaglađivanjem. Definitivno ne žalim što sam ih probala i koristila jer su obe fenomenalne, samo jedna trenutno odgovara više potrebama i zahtevima moje kože :)

Pišite mi, kakva su vaša mišljenja o ciljanoj negi kože oko očiju i na koji način tretirate to područje? Jeste li isprobale gore opisane kreme? Je li vam ova recenzija približila Antipodes i Paula's Choice opcije, i hoćete li ih uzeti u obzir prilikom kupovine?

Hvala što čitate!





SHARE:

5 comments:

  1. Antipodes kremicu moguće je naručiti i s naturisimo.com (besplatna poštarina) i jako brzo dođe :) <3

    ReplyDelete
  2. Da. često odustanemo kad izostanu konkretni rezultati koje, ponovo, često, očekujemo u vrlo kratkom roku. Iskreno, ni ne čudi me, s obzirom da nas reklame bombarduju revolucionarnim, ekspresnim, instant obećanjima, dok je realnost takva da svemu treba dati vremena. Moja preporuka je uvek informisanje i istraživanje pre kupovine radi investicije u nešto što će biti najadekvatnija pomoć tvom tipu i stanju kože.
    Puno sreće u potrazi idealne nege :)
    I hvala na divnim rečima, 301 je baš veliki broj :)

    ReplyDelete
  3. Imam Antipodes i sviđa mi se :) To je prvi njihov proizvod koji sam isprobala i baš me zaintrigirao brend. Imaš nešto dobro za preporučiti? Sjećam se da si prije hvalila Manuka honey masku ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uvek! Aura Manuka Honey maska je MUST ITEM! :D Preporodi kožu i kao da blista iznutra... savršena je. Odlična je i Vanilla Pod krema, s tim da je dosta bogata i radije bih je preporučila za zimu. Kao i Avocado Pear. Sve u svemu, svaki proizvod im je izvrstan i nećeš se pokajati nakon kupovine. Samo trebaš videti šta ti zaista treba i šta bi najbolje nahranilo i negovalo tvoju kožu.

      Delete

Thank you for your kind comments, they mean a lot as the best form of feedback :) Feel free to come back anytime! // Hvala na komentarima i vremenu koje odvojite za pisanje istih, oni su najbolji feedback mog rada :) Dobrodošli ste da se vratite kad god to poželite!

© CROSSING BEAUTY. All rights reserved.
Blogger Template by pipdig