23 March 2016

Heritage Store Rosewater & Glycerin

O prisutnosti i upotrebi tonika u svojoj beauty rutini govorila sam u nekoliko navrata. Minimalna, skoro nepostojeća priča. Isprobala sam ih nekolicinu, uglavnom sam bila vrlo probirljiva po pitanju sastava i ciljanog delovanja i do sada sam najzadovoljnija učinkom Antipodes Ananda Antioxidant Rich tonikom o kome sam pisala ovde. S obzirom na različite sezonske zahteve moje mešovite kože, osetila sam zub poprilično blage zime, najviše po pitanju dodatne hidratacije (o kojoj uvek i posebno brinem jer je samo hidrirana koža - srećna koža), pa sam odlučila ponovo u režim nege uključiti blagi toner koji bi mi pomogao zadržati hidrataciju što duže u epitelu, kroz dan. Švrljajući Vitacost stranicom uočila sam brend Heritage Store čije proizvode već neko vreme imam na listi želja, s posebnim naglaskom na ružinu vodicu koja je u beauty svetu poznata pod sinonimom- eliksir večne lepote :) U par klikova i 14 dana kasnije u mojim rukama našla se prekrasna roze bočica od 120 ml (na prvu mi se učinilo kako će bočica biti malena, no uopšte nije tako) mirisne vodice.

Prilikom odabira, namerno sam išla na verziju koja pored ružine vodice sadrži i biljni glicerin koji bi ovaj tonik učinio delotvornim i u ulozi makeup pripreme, baze. Inače, glicerin se u kozmetiku dodaje jer je identičan strukturi naše kože i zadužen je za stvaranje barijere koja će sprečiti dehidrataciju, sušenje i ljuspanje kože. Koliko je dobar u manjem postotku, toliko ume biti i loš sastojak ako su mu koncentracije veće jer ima tendenciju izvlačenja vode iz dermisa (dubljih delova kože) u epidermis (površinski deo kože), a ona se tu gubi puno brže uticajem zagađenja iz spoljašnjosti. Stoga imajte ovu informaciju na umu kod odabira preparative :)
Ambalaža je, kao što vidite, ništa spektakularno, ali funkcioniše i to je najbitnije. Pumpica s raspršivačem na vrhu pun je pogodak jer vodicu pretvara u finu maglicu koja se u samo par poteza ravnomerno raspoređuje na željeno mesto na koži. Ja ovu vodicu koristim isključivo za osvežavanje i pripremu lica za dalju negu, ili šminkanje, ali je često naprskam i na vrat i dekolte. Sastav je vrlo zanimljiv, jednostavan i nešto što do sada nisam imala prilike probati. Makar ne u takvom opisu :) Vor-Mag voda (odnosno voda koja je mešana i magnetizirana u cilju podizanja energetskih vibracija koja će u većoj meri biti korisna)... ne znam jeste li se ikada upuštali u detaljnije informisanje oko termina ''podizanja energije vode''- iskreno, ja i nisam previše, ali razumem da se radi o razlici između vode koja je tretirana, poput ove naše najdraže česmovače pune hlora, i vode sa izvora koja vrvi energijom i mineralima koji nisu ''ubijeni'' hemijom. Čula sam da se energija vode može podići jednostavnim izlaganjem vode suncu (u staklenoj boci, ponovo-voda s izvora), pa verujem da je ovde u glavnoj ulozi izvorska voda koja je mešana s laticama ruže u cilju dobijanja eliksira koji će ublažiti i zalečiti moguće iritacije. Pored vode, u sastavu je biljni glicerin i cvetno ulje damaskne ruže. Ovaj miks tvori divnu mirisnu, osvežavajuću i zaceljujuću vodicu koja ima realan i vidljiv učinak u zadržavanju hidratacije na koži, zaštiti epidermisa od isušivanja i uticaja iz spoljašnjosti, te divno miriše na ruže. Ne one slatke, ''bakin parfem'' ruže, već pravi rascvetali buket iz vrta. Napomenula sam već kako sam tonik koristila i kao alternativu primer-u, odnosno bazu na koju bih nanosila šminku jer glicerin inače fino zagladi kožu. Glicerin bi u ovoj ulozi omogućio ujednačeno i vrlo lagano nanošenje pudera koji kao da se lepi na kožu, bez upijanja u njene slojeve. Izvrsno, ako me pitate! Dobila sam ujednačeno nanešen makeup, bez prevelikog štetnog uticaja istog na kožu. Primetila sam da se uz tonik puno bolje i ujednačenije blendaju rumenilo, puder za konturiranje, highlighter... sve što nanesem na lice, u stvari. Za manje od 5$ ovo je poprilično multifunkcionalan i multi-delotvoran proizvod koji bih rado preporučila svima koji su u potrazi za dodatnom negom u cilju bolje (re)hidratacije. Osobe sa suvom kožom osetile bi pregršt benefita jer glicerin pospešuje delovanje ostalih preparata (''zaključava'' hidratantni učinak), potvrđeno bi odgovarao nama, mešovitokožcima :), a verujem da bi i osobe s masnijom kožom imale pregršt benefita od ove magično mirisne vodice.  Moram napomenuti da niti u jednom momentu na koži nisam osetila bilo kakve iritirajuće senzacije, niti mi je ovaj tonik izazvao nered u smislu pojačane pojave bubuljica, komedona ili osipa. Jedini minus bio bi nedostupnost proizvoda na policama lokalnih dužana, drogerija, bio trgovina jer je postupak naručivanja nekada zaista (pre)dug. Da ne spominjem i mogućnost carinjenja i ostalih dostavnih radosti :) 

Jeste li bile u prilici isprobati proizvode Heritage Store brenda? Po pitanju tonika, smatrate li ga nužno potrebnim i kakva su vaša iskustva s ovim delom preparative? Ako imate HG tonik, molim preporuke u komentarima :) Hvala. 


SHARE:

6 comments:

  1. Moj HG tonik je Afrodita Hydro tonik sa hijaluronom ali iz profesionalne linije namijenjen radu i prodaji u kozmetickim salonima. Sastav mu nije wow. Rasprsuje finu maglicu i osvjezava. Ljeti ga obavezno spricam vise puta dnevno (zamjenjuje mii termalne vodice) a zimi isprobavam neke nove. Ali uvijek imam bocicu u zalihama. Jako sporo se trosi. Mislim da cu isprobati i ovaj koji si opisala, pasu mi ruzine vodice.
    Mare M.
    Mare M.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Znam na koji misliš. Sastav mu i nije toliko loš, s obzirom kakvih sve mešavina ima :D Ako paziš na sastojke, svakako preporučujem HS jer je moje iskustvo jako dobro, a uzevši u obzir da tonike smatram nepotrebnim (da, znam...) i zamenjivim preparatima iz kućne radinosti, ovaj mi se poprilično dojmio. Volela bih ovaj brend na našim policama. Kao i Andalou Naturals.

      Delete
  2. Misha moja draga, kako ti meni uspijes svasta prodat :D ovo definitivno stavljam na popis i narucujem cim smanjim zalihe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. To mi je uža specijalnost ;) Šalu na stranu, mislim da bi ti se ovo mirisno čudo jako svidelo.

      Delete
  3. Dijelimo misljenje o tonicima:D Ipak bi ga htjela ubaciti u rutinu pa sam razmisljala o Thayersovom witch hazelu, al sada si mi bacila bubicu u uho.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da? :) Hajde, nisam usamljena u celoj toj anti-tonik ideji :D
      Ova vodica baš prija, a ukoliko je budeš probala, molim dojmove :)

      Delete

Thank you for your kind comments, they mean a lot as the best form of feedback :) Feel free to come back anytime! // Hvala na komentarima i vremenu koje odvojite za pisanje istih, oni su najbolji feedback mog rada :) Dobrodošli ste da se vratite kad god to poželite!

© CROSSING BEAUTY. All rights reserved.
Blogger Template by pipdig