30 March 2016

Essence Pure Nude Powder


U sklopu prolećnih noviteta, Essence stalak obogaćen je artiklima koji poprilično mame poglede, ali i radoznalost svih poštovalaca šminke. Moju pažnju ukralo je svega par proizvoda jer sam na kozmetičkoj shopping detoksikaciji :), ali čini se da sam birala prave pobednike u kategoriji. Ovaj put pišem vam o Pure Nude, kompaktnom puderu vrlo zanimljivog izgleda koji jako podseća na highlighter. Makar je mene, onako na prvi pogled. Dizajna koji oslikava mramor, puder je formulisan na način da kombinuje mat teksturu s mekanim shimmer pigmentima, fino mlevenim i diskretnim. Verujem da je upravo shimmer bio zaslužan za to što sam ovaj puder zamenila highlighterom (ili činjenica da se u kolekciji nalazi highlighting powder identične ambalaže?). Svilene teksture, puder vrlo je lagan za pokupiti kistom i naneti na kožu, a finalni efekat je matirana koža s diskretnim, zdravim sjajem koji je rezultat prisustva shimmera. S obzirom da nisam u najvećoj ljubavi sa svetlucavim česticama u puderu, bila sam poprilično kritički nastrojena tokom testiranja ovog proizvoda glede procesa propuštanja sebuma i sveukupnog stepena sijanja kroz dan. Mogu vam napisati da vrlo lepo matira moju mešovitu kožu, bez onog teškog, ''zabetoniranog'' efekta, te da je prisustvo shimmera u meri koja licu daje divan zdrav sjaj, bez vidljivih sjajnih čestica. Divno se stapa s kožom i postojan je bez potrebe za popravljanjem u periodu do 6 sati. Nakon toga primetim da se malo zna skupiti (lagani cakey efekat) oko nosa, između obrva, ponekad i na bradi, ali ništa strašno ili jako uočljivo. Uostalom, videćete i sami na fotografiji niže. Ambalaža je standardna okrugla, plastična, na preklop. Poprilično je čvrsta i moram priznati da je prvo otvaranje bilo na povuci-potegni. Klik je dosta glasan, trenutno nemam dojam da bi vremenom popustio :) Pure Nude puder dolazi u dve nijanse: 10 Nude Ivory i 20 Nude Beige (moja nijansa). Cena je nešto iznad 20 kn, nisam sigurna za tačan iznos jer sam svoj primerak kupila pre više od mesec dana, a račun negde izgubila :) Tačan popis sastojaka pronaći ćete niže:

MICA, LIMNANTHES ALBA (MEADOWFOAM) SEED OIL, MAGNESIUM STEARATE, BORON NITRIDE, GLYCERIN, SIMMONDSIA CHINENSIS (JOJOBA) SEED OIL, TOCOPHEROL, ALUMINUM STARCH OCTENYLSUCCINATE, HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL, DEHYDROXANTHAN GUM, MAGNESIUM ALUMINUM SILICATE, SILICA, GLYCERYL CAPRYLATE, SODIUM LEVULINATE, P-ANISIC ACID, SODIUM ANISATE, CI 77491, CI 77492, CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE).

* Essence Pure Nude powder, nijansa 020 Nude Beige,  fotografisan na dnevnom svetlu, 5 sati nakon nanošenja. 
Kako se vama dopadaju noviteti kozmetičke kuće Essence za proleće 2016? Jeste li bile u prilici isprobati Pure Nude kompakt i kakvi su utisci ako jeste? :)


SHARE:

4 comments:

  1. Nisam probala kompaktni mada se ovaj čini ok, sigurno ću ga pogledati. Od noviteta sam htjela gel za obrve ali ga nisam pronašla :)Danira

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ima ga kod nas :) Ali se nisam usudila probati jer ih imam i previše (proizvoda za obrve), a trenutno sam ušuškana u rutinu s poprilično dobrim rezultatima :) Javi dojmove ako ga probaš.

      Delete
  2. Prelepa zeno! :) Koja je maskara u pitanju? :)
    Kod nas jos nema tih noviteta, valjda ce uskoro stici :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala :) Maskara uvek i zauvek- Maybelline Lash Sensational :)
      Najbolja ikada!
      Sigurna sam da će stići u dogledno vreme.

      Delete

Thank you for your kind comments, they mean a lot as the best form of feedback :) Feel free to come back anytime! // Hvala na komentarima i vremenu koje odvojite za pisanje istih, oni su najbolji feedback mog rada :) Dobrodošli ste da se vratite kad god to poželite!

© CROSSING BEAUTY. All rights reserved.
Blogger Template by pipdig