7 March 2016

Catrice All Matt Plus Shine Control Powder



Svi mi koji se ponosno možemo nazvati vlasnicima mešovite i masne kože težimo pronalaženju idealnog pudera za matiranje problematičnih regija, onih na kojima tokom dana dolazi do pojačanog lučenja sebuma. Ja lično nisam fan ''zabetoniranog'' mat tena i uvek težim prirodnijem, satenskom finišu. Takva završnica našminkanom licu daje zdravu blistavost i laska realnoj starosti kože (u prevodu- neće vam dodati godine koje nemate). I dalje sam mišljenja da bez dobro izbalansirane preparativne nege šminka nema nikakvu šansu u borbi s ispravljanjem svih nepravilnosti koje nas muče, stoga apelujem da dobro upoznate potrebe svoje kože, pružite joj neophodnu hidrataciju i negu koju treba, nakon čega će vam ona uzvratiti minimalnom potrebom da išta ispravljate, prekrivate... Šetajući Muller-om u nameri da napokon kupim The Balm Sexy Mama anti-shine puder, moj pogled zaustavio se na Catrice stalku, proučavajući proizvod za koji do tada nisam znala da postoji (iako je u prodaji od zime/proleća 2015.). Shame on me. All Matt Plus kompaktni puder delovao mi je kao totalno otkrovenje, onako- ispod reflektora. S obzirom na očitu razliku u ceni između Sexy Mame i možda ne tako sexy- All Matte Plus-a, odlučila sam ovom mališi pružiti šansu. Mislim, uvek se mogu vratiti po Sexy Mamu, zar ne? ;)
All Matt Plus kompaktni je puder dostupan u 4 različite nijanse. Za sebe sam odabrala 010 Transparent. Iako mi se na prvu učino poprilično žutim, ovaj puder će bez problema odgovarati svim svetlim tonovima kože jer se savršeno stapa i neprimetan je u akciji :) Iako na deklaraciji piše da puder u sebi sadrži sitne reflektirajuće pigmente, ja ih uopšte ne primećujem kao izdvojeni segmenat formule, ali na swatchu primetim da ostavlja dojam svežine. Inače, primetite da puder dolazi u poprilično standardizovanoj verziji ambalaže, pa o njoj neću pisati ništa posebno osim da je čvrsta i pouzdana :) 10 gr, koliko pakovanje sadrži, potrebno je potrošiti u roku od godinu dana nakon otvaranja, a popis sastojaka potražite ovde. All Matt Plus dolazi i u verziji tekuće podloge koja je rezultat izmenjene formule (ona ranije je na mojoj koži bila savršena, dok novom verzijom nisam ni malo zadovoljna; upija se čitavu večnost, na licu mi ostavlja lepljiv osećaj koji ne volim i tera me da ga umijem odmah po nanošenju), a kompakt je zamišljen kao prateći pomoćnik za dodatno matiranje kritičnih regija. Ja ga koristim isključivo na T-zoni, ali sam ga u sklopu testiranja za ovu recenziju nekoliko puta nanela i na celo lice, čisto kako bih vam mogla preneti kako se ponaša na normalnim do suvim delovima (u mom slučaju obrazima). 
Moji zaključci su sledeći:
- nanosi se dosta lagano, prilikom dodira s kistom se ne trusi i ne praši (nakon 15-tak dana korišćenja još uvek se naziru slova :))
- formula je svilena, mekana i za prekrivanje nije potrebna velika količina proizvoda, lagani prelaz kistom po površini je sasvim dovoljan
- nanosim ga utapkavanjem, a ne ''razmazivanjem'' jer primetim da na taj način puno bolje sarađuje s kožom i deluje prirodno
- matira savršeno, ako ga nanesem u 7 ujutro, lice mi je u izvrsnom stanju i do 5 popodne, bez potrebe za popravkama ili blot papirom. To je 10 sati!
- dopada mi se što se ne nakuplja na pregibima, ne naglašava linije i bore, pore su poprilično kamuflirane, a oko nosa ni kroz 10 sati ne deluje cakey (nešto s čim umem imati problema)
- odlično fiksira kompletan makeup i ne dopušta da rumenilo, puder za konturiranje, ili tekući puder tokom dana nestanu (šminka, naravno, bledi vremenom, ali uočljivo manje nego bez ovog pudera)
- na mojim normalno-suvim obrazima ne zateže, ili ističe mane već jako lepo vizuelno zagladi kožu bez osećaja težine
* Catrice All Matt Plus Shine Control 010 Transparent nakon 10 sati na licu u uslovima umerene fizičke aktivnosti. Sebum je pod maksimalnom kontrolom, a pojačani sjaj primeti se tek između obrva i malo na bradi.
Poprilično impresionirana ovim puderom, preporučila bih ga svima vama koji trebate matiranje bez osećaja težine, dodatnog isušivanja, naglašavanja linija i pora. S All Matt Plus rezultat je divna kontrola sebuma uz blistavost tena. Uzmite u obzir da sam puder testirala u poprilično hladnim danima, u uslovima koji kombinuju povećanu vlažnost i suvoću vazduha (vremenski uslovi + uslovi u zatvorenim prostorijama s grejanjem), te da još uvek ne mogu napisati kakav bi i koliko dugotrajan efekat bio u toplijim mesecima, ali imaću na umu da post editujem i dopunim podacima jednom kad leto završi :) U svakom slučaju, imate moju preporuku, a meni je i više nego drago što sam pronašla odličan proizvod kao alternativu daleko skupljem koji ujedno daje željeni efekat. Catrice All Matt Plus dostupan je u drogerijama koje prodaju Catrice asortiman, a cena je oko 30 kn/ oko 4€. 

Zanima me koliko vam je bitan mat efekat na licu i koliko često posežete za puderima za matiranje? Jeste li bile u prilici probati Catrice All Matt Plus i kako vam se čini? Ukoliko imate favorita po pitanju matiranja, slobodno podelite u komentarima ispod ovog posta :)

Do narednog puta!


SHARE:

15 comments:

  1. Replies
    1. Dank u, het is echt betaalbaar en zo effectief :) (sorry, mijn holland is zeer slecht).

      Delete
  2. Lijepo izgleda na licu, posebno nakon toliko sati i sviđa mi se što uopšte nisi brašnjava hahah :D Moja koža je suha, pa sam baš oprezna s ovim proizvodima.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Istina! I ja sam očekivala kako će biti sav dusty i poletan :D ali sam se prijatno iznenadila. Divan je! Jedva čekam da zatopli, jako me zanima kako će se ponašati na 20+.

      Delete
  3. jako mi je bitan mat efekt na licu, a inače, lice mi se jako brzo zamasti jer imam masnu/mješovitu kožu. Čini mi se ovo odličan proizvod, ali nedavno sam dobila Sexy Mama, pa ga ne namjeravam kupiti

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nadam se da će SM ispuniti tvoja očekivanja :)

      Delete
  4. Nadam se da će i meni odgovarati. Imam masnu kožu i sa svakim kompaktnim, praškastim puderom ipak brzo prosijam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Držim fige :) Ja sam svaki dan sve više zadovoljna i pitam se kako sam uspela prevideti ovo čudo! Evo, dok tipkam ovaj komentar na licu ga imam 8+ sati i nemam zamerke.

      Delete
  5. Imam ga već dugo,ali ga ne koristim često jer mi je pretvrd. Jako teško ga pokupim s kistom. Da je mekaniji bio bi savršen :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baš ovaj? All Matt Plus? :O Moj je kao puter. Baš je mekan i svilen. Omg, pa nemoguće da je tolika razlika...

      Delete
  6. I moja je verzija isto nekako tvrda (toliko da makar sam već davno dotakla dno i dalje su neka MATT slova vdiljiva uz rubove) i većinom ne drži mi T zonu matiranom, možda koja 3 sata. Isprobala sam ga i s puderom i s BB i CC kremom, i uvijek ista priča. Ali ponekad se nešto dogodi i onda drži satima matirano lice. :o
    Sexy Mamu namjeravam jednog dana kupiti, za te novce mora biti savršena :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne bi me iznenadila razlika u serijama pilikom proizvodnje, mada, uvek se pitam kako do toga dođe ako se radi o jednakoj formuli... Ako pročitaš moj odgovor, molila bih te za info gde si kupila svoj. A SM je out of reach mnogim damama, finansijski, no ja ne pronalazim lošu recenziju :)

      Delete
    2. Kupila sam u Kozmu. Prije hmmm godinu ili vise. Jedno vrijeme ga nisam koristila. Ali odmah je bio takav tvrd i ne mogu ga nanositi s kabukijem Look by Bipa, a Essence transparetni sam njime nanosila.

      Delete
  7. Trebam, da ga probam! :) <3

    Izgleda baš super.

    Katja

    Slovenia

    Možemo se pratiti?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Katja :)

      Naravno, baš sam čitala tvoje postove, odlični su! :)

      Delete

Thank you for your kind comments, they mean a lot as the best form of feedback :) Feel free to come back anytime! // Hvala na komentarima i vremenu koje odvojite za pisanje istih, oni su najbolji feedback mog rada :) Dobrodošli ste da se vratite kad god to poželite!

© CROSSING BEAUTY. All rights reserved.
Blogger Template by pipdig