12 February 2016

Maybelline Master Sculpt Contouring Palette


Igra svetlosti i senke u meni je oduvek budila interesovanje da magiju prenesem na papir ili platno. S razvojem šminkerskih veština, nisam se ustručavala poigrati s prirodnim konturama na licu, uvidevši koliko iste mogu modifikovati, sve u cilju imitiranja oblika koji će laskati kompletnom izgledu. Da ste me pre samo 2 godine pitali više o proizvodima za konturiranje, ne bih vam mogla napisati puno. Danas, kad je ovaj segment šminkanja uzeo status trenda, mogla bih vam napisati i previše :) ali, zadržaću se na nekoliko karakteristika: u poprilično šarolikoj ponudi proizvoda treba odabrati onaj koji će tonom, teksturom, aplikacijom najbolje odgovarati koži, radije se opredeliti za proizvod mat finiša i ne preterivati, jer tanka je linija između ''prirodnih'' i ''drag queen'' kontura. Pre nekoliko sedmica svoj makeup stash proširila sam s nekoliko noviteta brenda Maybelline, a danas bih s vama podelila utiske o Master Sculpt paleti u nijansi 02 medium/dark.
Master Sculpt jedan je od onih drogerijskih proizvoda koji su mi na prvu delovali poprilično nezanimljivo i po malo dizajnom jeftino. Da me ne razumete pogrešno, nemam ništa protiv, ali na prvu mi je taj ''crna plastika-dizajn'' izazvao boru mrštilicu :) Odlučila sam ignorisati ambalažu (bitno je da drži proizvod kako treba, te se ne klima, ljulja, otvara...) i swatchati testere, nakon čega sam zaključila da se radi o poprilično pristojnoj formuli, te da jedino treba odabrati pravu nijansu. Od dve dostupne varijante (01 light/medium; 02 medium/dark), svetlija mi se učinila poprilično toplom i neprimetnom, pa sam odabrala medium-tamnu opciju koja je nešto hladnijeg tona i na mojoj svetloj puti deluje prirodnije. Paleta se sastoji od dva dela, pudera za konturiranje i highlighter-a u omeru 2/3:1/3 :) Highlighter je šampanj nijanse, suptilan. U paleti se nalazi i ''skrivena'' kutijica s pripadajućim ogledalom i četkicom za aplikaciju proizvoda. Četkica je izgledom zanimljiva, ali dosta oštrih čekinja i meni lično neupotrebljiva. S obzirom na fino mlevenu, pressed formulu, puder zahteva četkicu nežnijih vlakana, stoga se kao najbolja pokazala NARS Contour četkica (bilo koja koso sečena, užeg preseka radiće posao odlično) i RT multi task četkica za blendanje. Puder za konturiranje se lako zahvata kistom, bez puno rasipanja. Lako se nanosi i na koži ne deluje flekavo. Može se nadograđivati u zavisnosti od željenog efekta, a blenda se izvrsno. Najbolja karakteristika ovog proizvoda je prekrasan satenski finiš koji se divno stapa s kožom, te trajnost do 7 sati uz ravnomerno nestajanje s lica. Highlighter je na početku bio potpuno sporedan jer znate koliko sam verna Mary Lou, ali nakon prvog korišćenja ljubav je počela. Divne šampanj nijanse uz vrlo diskretan sjaj, na jagodicama deluje jako lepo, umereno. Jedina zamerka ide na nepostojanje separatora između pudera i highlightera u ambalaži, zbog čega moram biti dodatno pažljiva da uz highlighter ne uhvatim i tamniji puder :) Ali uz odgovarajući kist i malo pažnje, ništa nije nemoguće :) Highlighter je, poput pudera za konturiranje, poprilično dugotrajan i s kože bledi ravnomerno. 
Swatchevi na ruci i licu, na dnevnom svetlu (ne zamerite na crvenom nosu, prehlada je uzela danak :)):
Maybelline me ne prestaje oduševljavati, još od početka 2015. kada je svetlost dana ugledala Lash Sensational maskara. Ne pamtim kad sam toliko dugo bila verna maskari, bez i malo želje da je zamenim drugom :) Za 2016. najavljeni su fenomenalni noviteti i zaista ne očekujem ništa manje od Maybelline-a. Unapred se radujem The Nudes paletama, Dream Matt podlozi i ostalim sitnicama. Ukoliko ste u potrazi za dostupnim, a ujedno solidno kvalitetnim setom za konturiranje, imate moje preporuke za Master Sculpt paletu. Iako sam pročitala i negativne kritike na proizvod (loša pigmentacija, pa prejaka pigmentacija, brašnasta formula highlighter-a, itd), ja mu ne mogu pronaći zamerku, jer ovisi šta od proizvoda očekuje(m)te. U stvari, zamerka ide na nepostojanje separatora koji bi odvojio deo za konturiranje i highlighter, ali i četkicu koja je nepotrebna i samo uvećava cenu. Ja sam ovu paletu zamislila kao pomoćnika za svakodnevno, lagano konturiranje uz uočljiv, ali ne prenaglašen highlight i u tu svrhu funkcioniše odlično. Svoj primerak kupila sam u DM-u, prilikom kupovine iskoristila sam trenutno aktuelni popust od 30%, a kako sam u košaricu strpala XY artikala (račun izgubila, dang!), mislim da je cena bila oko 50-tak kuna. Svakako, raspitajte se o aktuelnim sniženjima. Volela bih pročitati vaše komentare i utiske o Master Sculpt paleti; jeste li je isprobale i kako vam se čini? Konturirate li lice na dnevnoj bazi, povremeno, ili se ne zamarate takvim detaljima? Kakvo je vaše mišljenje o trendu konturiranja?

Do narednog puta!


SHARE:

7 comments:

  1. Isti su nam dojmovi i isti prigovor - zakonom bih obvezala sve proizvođače da nijanse odvajaju nekakvim separatorom. :D Inače, i ja se obožavam igrati efektima svjetlosti i sjene, samo mi se ne sviđa kako je to nesretno konturiranje isprostituirano do besvijesti na društvenim mrežama. :-/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je ^^
      Slažem se, ambalaža je mogla biti puuuuno bolje dizajnirana. U cilju bolje funkcionalnosti. Ali dobro, snalazimo se ;)
      Nekoliko puta sam spomenula temu konturiranja u po malo ciničnom smislu jer je lako preterati. Zanimljivo je kako se trendovi menjaju, navodno će konturiranje pasti u zaborav u 2016. Videćemo :)

      Delete
  2. bas lijepo izgleda i mnogo mi se dopada :) hightlighter izgleda divno :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hej! Drago mi je :) Ako si u prilici isprobaj testere, sigurna sam da će ti se svideti suptilnost i svakodnevna nosivost.

      Delete
  3. svidja mi se kako izgleda :) planiram da probam :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Super :) Nadam se da ćeš biti zadovoljna.

      Delete
  4. Sto volim vidjeti prirodno konturisanje - djevojko, ti to radis savrseno!
    Neckam se oko kupovine Master Sculpta ima dva mjeseca, nekako mi se cini da ce ipak zavrsiti u kosarici :)

    ReplyDelete

Thank you for your kind comments, they mean a lot as the best form of feedback :) Feel free to come back anytime! // Hvala na komentarima i vremenu koje odvojite za pisanje istih, oni su najbolji feedback mog rada :) Dobrodošli ste da se vratite kad god to poželite!

© CROSSING BEAUTY. All rights reserved.
Blogger Template by pipdig