19 February 2016

I Ain't No Gigi Hadid, But My Brows Certainly Are! | Maybelline Brow Satin Eyebrow Smoothing Duo


Ja ne znam kakva se magija događala u Maybelline-u u proteklih nekoliko meseci, no šta god da je u pitanju, nadam se da neće završiti. Kao žena koja se smatra srećnicom po pitanju obrva, uživam ih uređivati, ali uvek težim umerenom popunjavanju, čisto da malo naglasim njihov prirodan luk i punoću. Ako pratite ovaj blog, setićete se da sam u relativno skoroj prošlosti isprobala nekoliko proizvoda za obrve, što u formi pomade, gela, ili olovke, no onaj koji je na mene ostavio neverovatno dobar dojam upravo je Maybelline Brow Satin, olovka-duo. Ova olovka u prethodnoj godini proglašena je najprodavanijom drogerijskom olovkom za uređivanje obrva, pa nije čudo što je u meni probudila radoznalost i želju za isprobavanjem.
Brow Satin prvi je Maybelline proizvod koji u sebi sadrži preciznu mehaničku olovku s jedne, te spužvasti aplikator s odgovarajućom nijansom pudera za popunjavanje s druge strane. Dostupna u 4 nijanse (dark blonde, medium brown, mahogany red, dark brown), no u hrvatskim drogerijama ja nisam videla više od tri (nedostaje mahogany red). Ukoliko vi jeste, slobodno podelite informaciju u komentarima :) Za sebe sam odabrala nijansu medium brown koja mi se u početku učinila nešto tamnijom, ali sam u konačnici zadovoljna odabirom s obzirom da u momentu kupovine nisam naišla na testere proizvoda. Gelasta formula olovke izvrsna je za precizno popunjavanje praznina tako da obrva u konačnici deluje prirodno i ''elegantno-dorađeno'' :) Dopada mi se što se radi o mehaničkom sistemu koji ne zahteva oštrenje olovke jer se na taj način proizvod može iskoristiti do kraja. Sistem odvijanja funkcioniše bez zapinjanja, a olovke ima otprilike 2 cm u dužini što se možda ne čini kao puno, ali ja svoju koristim mesec dana, svaki dan, i potrošila sam 1/4. Mislim da će ovo biti prva olovka za obrve koju ću potrošiti do kraja :) S druge strane nalazi se spužvasti aplikator s praškastim puderom koji nijansom odgovara olovci. Ovaj deo namenjen je blendanju olovke kako bi se postigao efekat punoće i veće gustine, ali moram priznati da na mojim obrvama taj blend momenat ne deluje najimpresivnije, pa spužvasto-puderasti aplikator retko koristim. S obzirom na gel i poprilično mekanu formulu olovke, brinula me je potencijalna dugotrajnost koju iz Maybelline-a garantuju, ali već nakon prvog nanošenja primetila sam da se proizvod jako dobro ponaša na koži, u toku dana ne bledi, iako ja praktikujem povremeno prstima zagladiti obrve. Kako bi se olovka ponašala u periodima visokih temperatura i pojačanog znojenja- ne bih znala reći, s obzirom da sam je kupila pre mesec dana, ali sam sigurna da ćemo se družiti i u toplijim mesecima, pa ću vas obavestiti. Ono što mogu potvrditi je da stoički izdrži radni dan. 
Mogu slobodno napisati da je Brow Satin jedan od onih proizvoda koje bih svrstala u obaveznu postavku, koje bih koristila svakodnevno, bez iznimke. Osim gore spomenutih karakteristika, mislim da je olovka vrlo jednostavna za korišćenje jer mi je uveliko skratila vreme koje bih inače provela popunjavajući obrve. Savršeno imitira prirodnu vlas obrve, a efekat koji pruža može se modifikovati od laganog, prirodnog do naglašenog, dramatičnog. Na fotografijama niže možete videti kako izgleda na mojim obrvama, no imajte na umu da su fotografije nastale kasnije popodne, 7 sati nakon nanošenja :) Rekla bih da izgleda vrlo pristojno, šta vi kažete? 
Maybelline Brow Satin olovka dostupna je u svim drogerijama koje prodaju Maybelline asortiman. Ja sam svoju kupila u DM-u iskoristivši aktuelni popust od 30 (ili 35)%, pa je cena bila između 20 i 30 kn. Ukoliko ste u potrazi za odličnom olovkom za obrve, toplo preporučujem ovu duo poslasticu! Pišite mi, jeste li isprobale Brow Satin olovku i kako vam se čini? Na koji način uređujete svoje obrve i za koje proizvode posežete prvo?

 Do narednog puta! :)






SHARE:

20 comments:

  1. Izgledas predivno!Tek sam nekidan preko Zubinog bloga otkrila i tebe i bas mi je drago da jesam:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aww, hvala <3 Da, da, ja tebe znam sa Zubinih komentara :D Hvala ti na divnom komentaru, nadam se da neću razočarati :)

      Delete
  2. Ali taj naziv posta je predobar!! :D
    Danas sam gledala ovu olovku u DM-u i činila mi se konfuzna za korišćenje, mada sada kada vidim rezultat Gigi Hadid, primamljiva je! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. S obzirom da je zaštitno lice Maybelline-a, Gigi mi se učinila adekvatnom za uporediti :D Možda se čini kao too much fuss, ali je totalno fool-proof i u tren oka si gotova s uređivanjem!

      Delete
  3. Nisam bas vješta s popunjavanjem obrva i crtanjem tako da...
    Ništa od toga.
    Samo pinceta i to je to. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uvek se stigneš poigrati, ako za tim osetiš potrebu i želju :) Nekada je ''samo pinceta'' najbolja odluka ;)

      Delete
  4. ne znam jesam li ti rekla ovo vec, cini mi se da nisam, ali imas prelijepe obrve. i oci. :D
    meni pomalo vec idu na zivce one obrve ''stickeri'' koje zene vole, preocito nacrtane i umjetno savrsene, nema veze sto ne pretjeraju. za one koje pretjeruju vec je sve receno :D :P
    moje nisu ovako lijepe i pune, pa ih samo malo docrtam gdje treba, gdje su prazne. najnovije otkriće mi je gel za obrve, fino ih počešlja i vidi se da tu ima nekih dlačica.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anela <3 Hvala ti, znaš da su moje emocije prema tvojoj lepoti jednake :)
      Stickeri su super, ali za maskenbal ili kreativno izražavanje, nekome stoje solidno, nekome... ma koga lažem! Geometrijski iscrtane obrve ravne su farsi, i ja se uvek pitam kakav je doživljaj sebe nakon umivanja tog umetničkog dela. Možda će me neko smatrati ''babom gunđalom'', ali već se pokazalo da je umerenost ključ uspeha :)
      Meni se tvoje obrve jako dopadaju. Naročito luk <3

      Delete
  5. moje obrve su pokrivene siskama ali ih ja svejedno uredim :D prirodno su mi guste tako da im je potrbno samo cesljanje i otklanjanje pojedinih dlacica :D ne vrijedi da ih posebno njegujem jer sene vide, mozda kada promjenim frizuru :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. I to je super :) Sve dok si zadovoljna. I svaka čast na šiškama, ja nemam strpljenja za njih :D

      Delete
  6. divne obrve:)
    razmišljam već neko vrijeme da probam neku olovku za popunjavanje, ali, iskreno, ja to ne znam nanositi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala D :)
      Zašto ne, jako je jednostavno. Počneš s laganim pokretima kojima imitiraš rast prirodne dlačice obrve :D a potom menjaš efekat prema željama. Ja volim poraditi na mestu gde je luk obrve jer se tu vidi efekat koji je bitan, te malo pojačam prema kraju obrve. Ne volim previše popunjavati na početku, gde je obrva najgušća jer je tu prirodno... well, bushy :D haha

      Delete
  7. stvarno ti savršeno izgledaju obrve!

    ReplyDelete
  8. Mene ovaj proizvod podsjeća na novi ABH Brow Definer, ali bez ovog spužvastog djela. Inače znaš li možda kakva je nijansa Dark Blonde (zanima me je li topla ili je neutralna, jer su većinom te nijanse tople i svijetle ili neutralne i pretamne), nikako zlatna sredina :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Istina! Imaju sličnu voskasto-gelasto-kremastu formulu, s tim da je ABH ipak nešto postojanija i jače pigmentacije. Dark Blonde je, po meni, dosta neutralna, i prava je nijansa za plavuše neutralno-toplih nijansi kose. Svakako probaj tester, ali ako ovako odokativno pogledam, mislim da bi ti odgovarala ;) Osim ako preferiraš nešto tamnije obrve.

      Delete
  9. Ovu olovku nisam isprobala ali se priča o njoj na veliko. Ja se držim svoje Misshe u sivoj nijansi koju već godinama koristim i obožavam. Divna si na slici, a obrve su odlične, najljepše mi ih je općenito vidit kad nisu preočito nacrtane. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Čini mi se da je Missha-ina poprilično slična Brow Satin, s tim da ima mrvicu lepše oblikovan aplikator? U svakom slučaju, azijska kozmetika od mene uvek ima plus :) Hvala na komplimentu, preferiramo sličan eyebrow stil :D

      Delete

Thank you for your kind comments, they mean a lot as the best form of feedback :) Feel free to come back anytime! // Hvala na komentarima i vremenu koje odvojite za pisanje istih, oni su najbolji feedback mog rada :) Dobrodošli ste da se vratite kad god to poželite!

© CROSSING BEAUTY. All rights reserved.
Blogger Template by pipdig