15 January 2016

Sapunoteka krema za lice | Smilje & Divlja ruža

Postoje kreme koje isprobate, potrošite i zaboravite. A postoje i one kreme koje isprobate, oduševite se, pa se zaljubite i permanentno ih kupujete jer vidite da rade koži samo dobro. Uočavate vizualnu razliku, a pod prstima vaša koža više nije ispijena opna, već hidrirana, svilena, mekana i blistava. Vidno lepša. Danas pišem upravo o takvoj kremi, čudu iz manufakture pod imenom Sapunoteka. Ne znam zašo mi je trebalo ovoliko vremena da sumiram utiske. Valjda nisam bila sigurna u sve epitete koje bih stavila uz nju, ili sam htela biti apsolutno sigurna da je ovaj proizvod bez mane- kakvim se pokazao tokom korišćenja. Nedavno sam doživela repetitivnu neugodnost na koži izazvanu ni manje ni više nego serumom koji sam kupila po drugi put, misleći kako će za moju kožu napraviti sve što je  kad sam ga koristila prvi put. Neugodnost je preblag izraz, da vam budem iskrena... jednog jutra probudila sam se s plikovima koji su izgledali poput opekotina, bolnih, svrbljivh, groznih. Možete zamisliti kako sam se osećala. Panika, strah, razočaranje! Šta se tačno dogodilo- pojma nemam. Ali sam isti momentalno isključila iz upotrebe, a prvu pomoć potražila u shea maslacu i Sapunotekinoj kremi smilje i divlja ruža. Ovaj duo pomogao je da mi se koža lica vrati u normalu u svega 3 dana i upravo zbog toga sam ih svrstala u favorite 2015
Ovu kremu inicijalno sam probala u količini koja je bila dovoljna da mi se svidi, ali nedovoljna da donesem konkretan sud o dugoročnijem delovanju. I onda je prošla skoro cela godina, da bih se prilikom formiranja jesenje nege setila da sam bila zadovoljna, te da bi bilo dobro uvrstiti je u celu priču. Malo me je zabrinjavala činjenica da je namenjena suvoj koži, dok je moja kombinovana, ali zimi se drastično menja, ovisno o oštrini vanjskih uslova, zna se dogoditi da bude izrazito suva s tendencijom ljuspanja, pa sam se vodila tom logikom. Upakovana u aluminjumsku tubu, ova krema podseća na pastu ili kremu za ruke. Pakovanje nije tradicionalno, ali je vrlo korisno za dugoročno čuvanje svih sastojaka od oksidacije, spoljašnjih uticaja, a istakla bih i nemogućnost kontaminacije prstima jer proizvod dirate samo u količini koju zapravo istisnete. Thumbs up za ambalažu! :) 
Vrlo bogate formule, krema je gusta i koncentrovana, tako da za kompletno lice treba naneti količinu koja odgovara veličini dva zrna graška :) Ja je nanosim u ''tačkicama'' po licu i vratu, a potom jagodicama prstiju rasporedim svuda jednako. Iznenađujuće brzo se upija i ne ostavlja nikakav lepljivi film, već je koža u momentu vidno hidrirana, elastična i blistava. Poput primer-a, na licu deluje izvrsno- daje punoću, zdravi sjaj i lagani soft focus efekat. Pore su minimalno primetne, koža savršeno pripremljena za nanošenje šminke. Ne mogu vam opisati s kojom lakoćom puder klizi po koži nakon kreme, kako se ujednačeno stopi i kao da postane deo nje, te na neki način ''zaključa'' i puno sporije bledi tokom dana. Razlika se baš vidi i oseti pod prstima, pa ću laički ovu kremu svrstati među najbolje primer-e koje sam bila u prilici isprobati. Dominirajuće sastojke formule čine ulje divlje ruže koje pomaže u regeneraciji kože, te shea maslac i ulje pšeničnih klica koji kožu štite od isušivanja i dubinski neguju. Eterično ulje smilja i te kako se oseti, mirisom. Mislim da i ptice na grani znaju koliko je dragoceno u anti-age preparatima, naročito kod ublažavanja prvih, sitnih linija i bora. Inače nisam fan mirisa smilja, ali je u ovoj formuli tako lepo ukomponovano da mi uopšte ne smeta. Čak godi! Naročito ujutro, kad me dodatno razbudi. Iako se krema bazira na prirodnim sastojcima, u sastavu pronalazim i konzervans, ali iz Sapunoteke tvrde da se radi o konzervansu odobrenom za upotrebu u prirodnoj kozmetici. Tokom meseci korišćenja na koži nisam primetila niti jednu negativnu reakciju, a uzmimo u obzir da sam kremu nanosila na gore pomenute plikove i vidno iziritiranu kožu pod upalom. Verujem da termalni učinak mogu povezati s prisustvom izvorske vode, jer osetim da je koža nahranjena i srećna!
* popis sastojaka peuzet sa Sapunoteka zvanične stranice
Sigurna sam da ste iz ovog hvalospeva zaključili da sam kremom oduševljena, pa vam ne moram pisati kako je od srca preporučujem svima :) Prava je šteta što se ovakva preparativa ne može pronaći lokalno, na policama drogerija i farmaceutskih ustanova, ali možda bi masovnom proizvodnjom izgubila čar? Dobra stvar je što je Sapunoteka od nedavno pokrenula web shop stranicu, pa napokon do željenih artikala možemo doći u svega par klikova i otprilike 24h! (toliko je trebalo da paketić dođe do mene). Moram napomenuti da se proizvodi šalju i u države u regionu, u slučaju da poželite isprobati nešto, a da niste u Hrvatskoj. Zadovoljstvo je recenzirati proizvod koji, bez i jednog ''ali'', krase epiteti negovane, zdrave i lepe kože. Investicija od 100 kn/ oko 13€ vrlo je isplativa jer će tuba od 40ml, uz svakodnevno korišćenje, potrajati i preko dva meseca. Makar je tako u mom slučaju :) A sad bih volela pročitati jeste li bili u prilici isprobati Sapunotekine proizvode, kako vam se čini koncept preparative koja potiče s domaćeg podneblja, od domaćih sirovina, proizvedena u stilu manufakturne delatnosti? Imate li najdraži Sapunoteka proizvod? Podelite slobodno svoje mišljenje u komentarima, znate da me zanima :)

Do narednog puta,


SHARE:

10 comments:

  1. Ja imam njihovu od ulja lješnjaka i bergamota, namijenjena je masnoj i aknastoj koži. Dakle, ljubav <3 Imam mješovitu kožu, kao i ti, a područje oko nosa i na bradi je užasno sklono dehidraciji i dugo, dugo sam se borila s ljuskicama, ništa nije uspjelo potpuno srediti to područje. Dok nisam počela koristiti ovu kremu. Zaista me iznenadilo, jer je namijenjena masnoj i mješovitoj koži, no kako je koža izgledala nakon par upotreba je nevjerojatno. Sve ljuskice su potpuno nestale, koža je izgledala divno hidratizirana, to posebno dolazi do izražaja kada stavim puder. Totalno sam oduševljena. Trošim već drugu tubicu i neću stati na tome. Ja je koristim samo navečer, čak par puta tj znam nanijeti deblji sloj, kao masku.
    Da, vidiš koliko sam oduševljena čim sam napisala cijelu recenziju u komentar :) Sljedeći put ću baš naručiti i ovu, sigurna sam da će mi se isto svidjeti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. :D Izvrsno! A ja ću verovatno isprobati verziju koju ti sada koristiš. I skroz te razumem, meni je područje oko nosa sklono pojačanom lučenju sebuma i isušivanju u isto vreme! Dakle- wtf! Ali s ovom kremom lice mi je kao bebina guza :D haha xD Svileno, divno! Nemam reči! Baš kao što si napisala- ljubav :)

      Delete
  2. Pakovanje je bas nekako slatko! I sastojici su toliko dobri, obozavam shea!!! :)
    Odmah sam klinukla na stranicu ali pisalo je "Zao nam je, ne saljemo u Germany" :((( aaaa bas sam tuzna. Ali mozda cu nekad da salju i do nemacku! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Slažem se, sastav je izvrstan i odlično izbalansiran :)
      Bez brige, rešićemo nešto, nekako ;) :D

      Delete
  3. Ova krema zvuči savršeno ♥ Da nemam zabranu kupovine zbog zaliha krema, odmah bi ju uzela :) Ovako ću je imati na umu za iduću zimu :)
    A što se tiče domaćih manufaktura, podržavam i nadam se da će biti sve više takvih proizvođača

    ReplyDelete
    Replies
    1. I radi savršeno, sigurna sam da bi bila oduševljena kao i ja :D
      Evo, bila sam u prilici isprobati nekoliko proizvoda domaćih brendova, a Sapunoteka se posebno ističe kvalitetom i konkretnim, realnim učinkom na kožu. Šta god i kako god da rade, samo neka tako nastave :)

      Delete
  4. Meni se mnogo dopada koncept domace, lokalne pa eto i regionalne preparative!
    Prije par godina bih mozda bila i skepticna, narocito po pitanje handmade preparative uz koju dolazi neki mega hype ali u zadnje vrijeme sam se intuitivno okrenula bas u tom smjeru. Velika steta sto Sapunoteka proizvode ne mogu kupiti u BiH, ruku dajem da bih iz ovih stopa kupila ovu kremicu za pocetak - apsolutno se oslanjam na tvoje preporuke a k tome, i moja koza je mjesovita a totalno se transformise tokom zime :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apsolutno razumem na šta misliš, i ja sam skeptična i ne dopada mi se taj hype i hrpa ljudi koji insistiraju pokrenuti sličan biznis- biznisa radi, bez nekog posebnog osvrta na kvalitet. Ali mi je drago da sam otkrila proizvođače kojima je stalo i koji znaju šta rade. Ova krema je u upotrebi svaki dan, bez izuzetka, a moja koža je obožava.

      Delete
  5. wow fantastično izgleda. uvjerena sam da je miris i učinak na koži fenomenalan

    ReplyDelete

Thank you for your kind comments, they mean a lot as the best form of feedback :) Feel free to come back anytime! // Hvala na komentarima i vremenu koje odvojite za pisanje istih, oni su najbolji feedback mog rada :) Dobrodošli ste da se vratite kad god to poželite!

© CROSSING BEAUTY. All rights reserved.
Blogger Template by pipdig