27 December 2015

Favoriti 2015. | Preparativa


I kako se godina lagano približava epilogu, razumljivo je prisetiti se i na jednom mestu okupiti ekipu koja se istakla u svakom pogledu. Ovaj put reč je o preparativnim, proizvodima za negu kože lica i tela. U 2015. nisam previše eksperimentisala, mada sam otkrivala odlične proizvode i vratila se nekim starim ljubavima. Samoj sebi odala bih priznanje za strpljenje i suzdržavanje od isprobavanja trenutnih, sezonskih hitova jer svojoj koži dugujem razumniji i zreliji pristup :) Mislim da sam napokon upoznala svoju mešovitu kožu, napokon znam kako diše i šta joj godi, kako se menja i šta trebam izbegavati. Naučila sam čitati sastojke s razumevanjem, a time sam na minimum svela sve moguće hirove poput mitisera, bubuljica. Shvatila sam da cena nije merilo kvaliteta i da se odlične stvari mogu pronaći i u dostupnom drogerijskom rangu. U nastavku vam želim ukratko predstaviti proizvode koji su za mene napravili izvrstan posao u 2015. i koje ću rado koristiti i u godini pred nama.
Čišćenje lica i uklanjanje šminke; Alverde Beauty & Fruity 3 in 1 Reinigungs-Schaum- ili pena za umivanje lica koja kombinuje 3 funkcije: nežno čišćenje, uklanjanje šminke i viška sebuma. Ovu penu izbegavala sam misleći kako će mi zbog alkohola isušiti lice i doprineti perutanju suvih delova, no u novembru sam joj dala šansu jer mi je trebalo nešto novo, nešto drugačije što bi zapravo uklonilo šminku i njene ostatke, a ne samo istu razmazalo po licu. I na prvu sam ostala oduševljena. Pena je vrlo nežna prema koži, šminku uklanja u roku odmah, bez ostataka. Nisam primetila nikakvo isušivanje ili iritacije i ovo je druga bočica koju trošim. Odlično skida Maybelline Lash Sensational maskaru (znamo koliko se čvrsto formula zalepi za trepavice). Garnier Pure Active 3 in 1- ili ljubav iz mlađih dana :) Ovaj proizvod je sve! I umivalica, i piling i maska. Religiozno sam ga kupovala u srednjoj školi, a onda je pao u zaborav jer su na red došle neke nove tubice... Deo je večernje nege, kao i Alverde umivalica. Volim ga naneti na lice s kog sam prethodno uklonila šminku, i onako fino utrljati kako bih napravila piling. Čestice prirodnog eksfolijanta, plavog kamena, vrlo su sitne i nežne, ali efikasne u uklanjanju nečistoća iz pora (s kojima ja imam vrlo prisan odnos, jer... mešovita koža), a formula je obogaćena i belom glinom i cinkom koji su dobitna kombinacija u borbi protiv nečistoća, bubuljica i ostalih neprijatelja lepe, blistave kože. Ovaj proizvod koristim 3 puta u sedmici. Balea Med Ultra Sensitive Waschgel- obavezan je za početak dana. Ovim proizvodom lice umivam nakon što se probudim i zaista mi se dopada kako nežno, a opet vrlo učinkovito osveži i probudi kožu, ukloni višak sebuma i pripremi je za novi dan. Gelasta, prozirna formula ne peni, ne sadrži nikakve mirise i super je za osetljivu kožu. 
Babylove Wattepads- najbolje blazinice ikada! Dovoljno su velike da samo jednom očistim kompletno lice, a opet- mogu ih prerezati na pola ukoliko mi trebaju za neke manje popravke. Kupila sam ih sasvim slučajno, pre nekoliko godina, i od tada su uvek u mom ormariću. Ne znam zašto ih nisam spominjala ranije, zaista su must have. A ujedno i best buy jer ih je čak 60 u pakovanju. Inače sam baš ''picajzla'' kod odabira blazinica i uvek biram najfinije i najnežnije ;) Aktivni Kiseonik- proizvod o kome sam detaljno pisala ovde. Inicijalno bejah mišljenja kako ova vodica nije ništa spektakularno, dok je nisam isprobala prvi put. Ljubav prema AK od tog trena samo se uvećavala, a ja sam i dalje prezadovoljna funkcijom i korisnošću ovog fenomenalnog multipraktika. Poslednji put koristila sam ga za saniranje opekotina na licu koje sam dobila od jednog divnog seruma, ali o tome nešto kasnije. Aktivni kiseonik preporučujem svima. Avene termalna voda- prati me kroz celu 2015. Inače sam uvek kupovala termalnu od LRP, ali sam prezadovoljna kako se Avene slaže s mojom kožom. Bila je neizostavan pomoćnik tokom grozno vrelog leta, a trenutno je koristim kao obaveznu podlogu uljima u večernjoj rutini nege. Garnier micelarna voda- iako sam u 2015. koristila nekoliko sličnih proizvoda, niti jedan nije me oduševio poput Garnier micelarne. Naša ljubav započela je zaista davno, po samom izlasku proizvoda u prodaju. Meni je izvrsna jer ne pecka za oči, odlično ukloni sve ostatke šminke, fino tonira kožu i ne ostavlja lepljiv film. Baš je izvrsna micelarna i preporučujem je svima. Detaljnu recenziju potražite ovde
Pai Copaiba Deep Cleanse AHA maska & Kukui Jojoba bead skin brightening exfoliator- dvojac su kojim lice počastim nekoliko puta mesečno. Izbegavam proizvode s kiselinama tokom leta jer u dodiru sa suncem mogu prouzrokovati više štete nego koristi, ali zato, s prvim jesenjim temperaturama, AHA kiseline ulaze u rutinu nege jer savršeno, hemijski uklone mrtve ćelije, zaglade kožu i učine da izgleda zdravo i blistavo. Pai piling jedan je od nežnijih i posebnijih koje sam probala, ali je vredan svake pare jer divno kožu pripremi za masku i dalju negu. Detaljnu recenziju ovog dua možete pročitati ovde.
Embryolisse Lait-Creme koncentrat- divna emulzija apotekarskog brenda iz Francuske. Kupila sam manje pakovanje od 30 ml jer nisam bila sigurna hoće li mi proizvod odgovarati i hoću li ga potrošiti. Ispostavilo se da se radi o izvrsnoj emulziji koja na kožu deluje umirujuće, anti-inflamatorno. Tekstura je retka, mlečna, ali opet ima konzistenciju koja će zahtevati minimalno trošenje. Ja svoju koristim kada osetim da je koža suvlja, ili kada se pripremam na situacije izlaganja vetru, hladnoći, faktorima koji mogu na kožu delovati loše. Emulzija je bila odlična u letnjim mesecima za ublažavanje crvenila uzrokovanih suncem (iako se nisam sunčala, moja koža ima tendenciju da pocrveni). Sapunoteka krema za lice smilje i divlja ruža- druga tuba ove godine i prezadovoljna ja kojoj koža nikada bolje nije izgledala! Sapunoteka je domaći (hrvatski) brend koji je napokon dobio svoj web shop, pa je sada puno lakše naručiti željene proizvode. Iako je krema namenjena suvoj i zreloj koži (moja je mešovita i lagano ulazim u godine koje se mogu opisati kao... well, početak zrelih :D) ja je religiozno trošim mesecima i jako mi prija. Jako, jako! Svoju dnevnu kremu zamenila sam upravo ovom i uopšte ne trebam primer ili bazu za makeup. A ono što me je posebno oduševilo je kojom se brznom upije, koliko je koža lica baršunasta i, wait for it, garantujem da koži pruža lagani soft focus efekat. Jer su moje pore apsolutno nevidljive uz ovu kremu. Čudo! Stvarno sam prezadovoljna i preporučujem da, ukoliko već niste, date šansu ovom krasnom brendu jer nećete ostati ravnodušni. 
Oshadhi ulje noćurka- ovo ulje je dokaz da lepota zaista dolazi iznutra. Nebrojeno primena koje će dokazano zaštititi zdravlje, alfa-linolenska kiselina (esencijalna masna kiselina) i gama-linolenska kiselina koje odlično deluju na zdravlje kože (smanjuju suvoću, ljuspanje, ubrzavaju zarastanje rana, odlična pomoć kod psorijaze i neurodermitisa i ostalih kožnih bolesti)  meni su sasvim dovoljan razlog da ovo ulje uključim u svakodnevnu negu kože. Ulje je zlatne boje, malkoc čudnijeg mirisa (ništa ružno, samo se treba naviknuti), malo sporije se upija, ali kožu vidno neguje i u samo nekoliko dana vidna je razlika u blistavost i tonusu. Alverde Wildrose oil- ulje divlje ruže izvrsnog brenda na moju kožu ima revitalizirajući, regenerativni učinak. Sa ovim uljem vidim razliku, osetim je pod prstima, a to je nešto čemu svi težimo, zar ne? Ovo je treća bočica ove godine i sasvim dobar pokazatelj koliko mi prija i koliko sam zadovoljna. Dugujem mu detaljnu recenziju :) Loko Kozmetika Fruit Serum- još jedan dragulj iz manufakture čije proizvode tradicionalno svrstavam u favorite :) Prošle godine beše to krema za okoloočnu regiju, a ove godine čak 2 proizvoda! Uljani serum osmišljen je da preventivno deluje na starenje kože, prve ozbiljnije bore, a s obirom na protivupalnu kombinaciju sastojaka bezbedan je za upotrebu na problematičnoj i osetljivoj koži. Serum koristim povremeno, do 3 puta u sedmici i primetim da je koža dobila na tonusu, da je elastičnija i baršunasto mekana. Koristim ga kao deo večernje nege. 
I dok ostatak sveta histerično vrišti !Clarisonic!, ja ponovo idem linijom manjeg otpora :) i kažem Olay Regenerist. Divna spravica rotirajuće četke koja mehanički uklanja izumrle ćelije kože, zaglađujući i čineći je spremnom za odlično upijanje hranljivih elemenata iz krema i seruma. Olay koristim 3 puta sedmično i za moje potrebe pokazao se odličnim. Kao što sam spomenula ranije, neko vreme koristila sam i Clarisonic Mia 2, no nisam imala najbolje iskustvo jer je cela priča završila reakcijom na najmekaniju četku, pa sam ga momentalno preosledila dalje. Olay Regenerist mi u skoro godinu dana korišćenja niti jednom nije izazvao neželjenu reakciju, naprotiv- moja koža nikada nije bila čistija i blistavija. Izvrstan je za pore, a znamo da su čiste pore u stvari- manje vidljive. Neko će možda kritikovati poređenje dve različite tehnologije čišćenja, ali u konačnici ja sam ta koja znam šta mojoj koži više prija i šta je učinkovitije, a to definitivno nisu pečati i perutanje koje sam dobila od Clarisonic-a. Detaljnu recenziju o Olay mališi pročitajte ovde
Oshadhi Shea maslac- proizvod je za koji nemam dovoljno reči hvale. Fenomenalan! Fantastičan! Moćan! Lek! Eto, toliko sam očarana ovim čudom! :) Na izgled ''ništa posebno'', ovaj maslac je luksuz za kožu. Bez mirisa, pune, bogate teksture, nahraniće i najzahtevniju kožu, ukloniti iritacije, razmaziti vas do maksimuma. Kupila sam ga jer sam želela eksperimentisati s DIY proizvodima za negu kože, da bih ga na kraju ostavila u najčistijem stanju jer je takav apsolutno najbolji. Nanosim ga na kožu tela, lica, kao masku oko očiju, na ruke, kao kuru za negu trepavica i obrva. Inicijalno guste teksture, pod toplinom kože topi se u uljanu sonatu koja divno klizi po koži, a potom se upija nekoliko minuta. Osećaj dubinske, prave hidratacije prisutan je i do 2 dana nakon nanošenja. Apsolutna preporuka. Ja sam svoj primerak kupila u Terra Organica web shop-u i čim se približim kraju ove kutijice, naručujem novu. 
Sapunoteka losion za tijelo badem i shea maslac- još jedan biser iz Sapunotekine radionice. Izvrstan losion za telo od hladno prešanih ulja, izvorske vode i prirodnih eteričnih ulja. Fino se stapa s kožom pružajući joj divnu hidrataciju uz finu mirisnu notu vanile. Ovaj proizvod je nešto novo za mene, ali nije ga teško zavoleti. Planiram mu posvetiti detaljnu recenziju u budućnosti. 
Kao zubni tehničar svesna sam (ne)kvalitete pasti za zube koje mahom sadrže fluor, Na lauril sulfat, glicerin, boje, abrazive... you name it! Svesna sam i zahtevnosti kupovine iole pristojne paste koja se ne prodaje pod parolom- prirodna i svega gore navedenog bez, ali uz malo istraživanja ništa nije nemoguće. Ove godine u nekoliko navrata radila sam svoju pastu za zube kod kuće (verujem da ću podeliti recept nekada u budućnosti) koja se pokazala odličnom, ali sam se kasnije zainteresovala za Loko pastu za zube na bazi zelene i bele gline. Na prvu mi se nije svideo slani ukus i odsustvo mentolastog daha, ali nakon par četkanja s mojih zuba nestale su sve mekane naslage, zubi su zablistali belinom kao nikada ranije, a dah je bio iznenađujuće svež. Neću vas lagati, iskustvo pranja zuba Loko pastom je nešto posve drugačije, nije prijatno u početku (slano), ali jednom kad se naviknete na drugačiji ukus i celu priču bez pene, zaista postanete svesni koliko više dobrih stvari dobijate uz ovakav proizvod. Moj primer: jedna redovna kontrola kod zubara godišnje, bez karijesa, bez kamenca. :) 
Mislim da su suva ulja doživela ekspanziju i marketinški boom upravo u 2015. O njima se nikada više nije govorilo, a brendovi su se utrkivali koji će proizvesti svetlucavije, mirišljavije... Mogu reći da nisam lagano poklekla pred izazovima s polica drogerija i apoteka, ali kad su mi iz Olivala poslali zlatno ulje, nisam imala izbora nego da ga počnem koristiti :) Izvrsno ulje koje na koži deluje laskavo, divno blistavo, nenapadno. Detaljnu recenziju pročitajte ovde. Nuxe suvo ulje uvek mi je bilo draže u verziji bez zlatnih čestica i uvek uz sebe imam putno pakiranje. Volim ga upravo u tom volumenu jer je uvek uz mene, a ne treba ga previše za pun mirisni i negujući efekat. 
Zvezde delikatne okoloočne nege ove godine bila su dva izvrsna proizvoda; Olaz Regenerist Luminous- najbolja krema ako govorimo o efektu vizualnog otvaranja okoloočne regije. U sebi sadrži sitne sedefaste čestice koje posvetljuju i koriguju tamnije podočnjake. Ja s njima nemam značajnijih problema, ali nakon neprospavane noći posežem upravo za ovim swirl čudom u bočici. Inače, krema ima lagani hidratantni učinak na kožu, ali ja je koristim isključivo kao dnevnu soluciju. Za noć i zahtevniju hidrataciju koristim Clinique All About Eyes Rich, kremu bogate formule koja divno sarađuje s kožom. Detaljnije o njoj pročitajte ovde
Nakon što sam potrošila Nuxe balzam za usne, do mene je došao Apivita balzam s medom. Iako mi se na prvu učinio dosta voskastim, teškim za nanošenje, svakodnevnim korišćenjem potrošila se ta... nazvaću je opna, barijera, ispod koje se krije pravi melem za usne. Divna formula hrani usne bez nakupljanja u nabore ili uglove. Usne fino upiju proizvod i osetno su mekanije, finije i otpornije na spoljašnje uticaje. Primetila sam da se odlično ponaša kao baza za ruž, naročito mat formule jer usne zaštiti, a ruž se nanosi lakše i traje malo duže nego bez balzama. 

Spisak proizvoda svrstanih u favorite nije bio kratak, ali je 2015. bila dovoljno duga da selekciju učini zahtevnom. Bilo bi mi drago da pronađete inspiraciju i ako već niste, isprobate i podelite sa mnom dojmove o pojedinim proizvodima iz izbora meni najdražih :) Ukoliko delimo favorite, napišite mi to u komentarima. A bilo bi mi drago da sa mnom podelite svoje najdraže preparativne artikle :) 


Do narednog puta!



SHARE:

15 comments:

  1. Bas divna ekipica. Neke vec imam, a neki su u planu :)
    Sapunoteka losion je divan <3 Trenutno koristim kremu za masnu kozu i bas mi se svidja, no sad si me zainteresirala i za ovu od smilja, kupujem pri sljedećoj narudžbi. Pai maska me nije odusevila, kod mene nista ne radi, ali mi je zato piling fenomenalan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Marina, drago mi je da ti se dopadaju ^^
      Nas dve imamo sličan ukus po pitanju preparative, stoga me ne iznenađuje oduševljenje Sapunotekinim proizvodima. Žao mi je zbog Pai maske, verovatno je do udela AHA kiselina (nekoj koži treba više, nekoj manje za vidljivi učinak). Znam da si upoznata s Alpha-H brendom i verujem da bi ti odgovarao Liquid Gold :)

      Delete
    2. Imam i Liquid Gold :) I nisam pretjerano oduševljena, no koristim ga tek 2,3 tjedna pa neću odmah suditi. Nekako mi se čini da koža izgleda ujednačenije, ni ne pomaže po pitanju komedona. Ništa mi, po tom pitanju, nije napravio ni Bioderma Sebium serum, a ima 15% glikolne, samo je koža blistala. Mislim, pazi, kažem 'samo' :D To je isto odlična stvar, no ja želim da odu ti komedoni do kraja, a tu mi se uspješan pokazao samo LRP Effaclar duo +
      A što se tiče Pai maske, još nisam odlučila je li dobra ili ne, vidim da koža izgleda blistavije, no čini mi se da je efekt bio bolji s Trilogy mineral radiance maskom. Baš ću morati usporediti ovih dana :)
      Eto me, ostavim roman napisan :D :D

      Delete
  2. Garnier micelarnu obozavam, koristila sam je gotovo cele 2015. i odlicna mi je. Sapunoteka losion za telo mi izgleda prelepo. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Super, drago mi je da delimo favorita :) Stvarno je izvrsna, meni jedina dosledna alternativa Bioderminoj Sebium (iako Sebium ima nešto drugačiju funkciju, bitno je da je na kraju dana lice čisto). Losion sam, nakon tipkanja posta sinoć, morala namazati bogato od glave do pete :P :) I odmah mi je bilo lakše haha :D

      Delete
  3. Ne pišem ovakve postove, ali ih mnogo volim kod drugih :-D Hvala na preporukama, bila sam propustila post o Olay mališi pa sam poletela da ga vidim, posebno zato što me ne privlači Clarisonic uprkos tolikim pohvalama. Hvala i na preporukama okoloocnih krema,to uvek treba :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ah, hvala tebi na podršci <3
      Olay je odličan uređaj, mislila sam kako ću ga kupiti, probati, malo se igrati i zaboraviti da postoji (eto... tako često bude), ali je u upotrebi konstantno i baš mi se dopada kako i šta radi. I nema na čemu, drago mi je ako su predlozi bili od pomoći :)

      Delete
  4. Divna ekipica se tu našla :) Kao zajedničke favorite istakla bi Alverde pjenu za umivanje, Nuxe ulje i Clinique AAE rich :D Clarsonic je bolesno preskup te vjerujem da i druge spravice rade jednako dobar posao. Trenutno sam se zagrijala za Magnitone pa čekam da ga ulovim na nekom popustu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala draga :) Super što delimo favorite.
      Slažem se za Clarisonic, mene uvek odbija to kad ljudi pene po nečemu kao da je vazduh, a zapravo ništa posebno... mislim, ima puno boljih proizvoda i načina za očistiti lice. Magnitone se čini odličnom pulsirajućom napravom, čula sam samo pohvale. Držim fige za neki fini popust :)

      Delete
  5. Od svih ovih proizvoda dijelimo ljubav prema Alverde pjeni za umivanje i Nuxe ulju

    ReplyDelete
  6. Da mi je neko pre recimo godinu-dve rekao da ću obožavati neko ulje za lice, ne znam šta bi mi trebalo da mu poverujem :D Uvek sam bila tog stava da moje lice sigurno ne bi trpelo ulje, jer mi je koža mešovita i povremeno dosta problematična (bubuljice i slični vragovi :). Usudila sam se da isprobam ovo Alverde ulje i toliko me je oduševilo da i dalje ne znam šta me snašlo. Imam isti utisak kao ti, osetim razliku kada pipnem kožu, neverovatno :) Sad sam se malo raspisala, ali moram da podelim oduševljenje :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh, da! Apsolutno te razumem. A to je takva greška i propust za koji nam niko nije rekao :D Kakva nepravda! Inače, suzbijanje sebuma do mere gde ga koža počne zaista manje lučiti, a naročito koža koja nije suva, je greška nad greškama! Koliko samo devojaka poznajem, a da su napravile haos od lica pogrešnom preparativom, samo zato što T zona malo prosija. Postoje načini za rešiti svaki problem, situaciju, a nekada su to upravo ulja. Meni je ulje lešnika izvrsno, a Alverde je poput aspirina, moram ga imati :D Neka si se raspisala, volim ja to :*

      Delete
  7. Divni favoriti :) Dosta toga bih volela da probam, moram priznati!
    Letos, dok sam bila u Makarskoj-rodnom mestu Loko kozmetike- poručila sam pravu gomilu proizvoda. Okoloočna krema mi je super i koristim je kao deo večernje nege, sapun za intimnu negu takođe fenomenalan, MA tonik za lice takođe odličan i čak uspe da mi hidrira moju suvu kožu. Mama koristi Immortelle kremu za lice i zadovoljna je, ali ja nažalost nikako da kliknem sa ovim serumom :( Davala sam mu nekoliko šansi, međutim uvek bi mi nakon nekoliko dana lice osvanulo sa bolnim potkožnim bubuljicama. Kako na licu, tako i na vratu. Osećaj nakon nanošenja uveče i buđenja je zaista fenomenalan, ali meni izgleda ne prija na duže staze, iako bi mi po ovom vremenu savršeno legao. Mnogo mi je krivo zbog toga jer je kozmetika stvarno odlična :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Ana, drago mi je da ti se dopada moj ''dream team'' ^^
      Divno, baš mi je drago da si se počastila i isprobala Loko proizvode. Meni je njihova okoloočna izvrsna! Ukoliko tvoja koža reaguje tako burno na serum, radije ga drži dalje od nje. Proizvod može biti odličnog sastava, no to ne znači da nam svima ista kombinacija odgovara. Ja sam uvek za probanje, ali ako ne odgovara- radije ga zaobilazim.

      Delete

Thank you for your kind comments, they mean a lot as the best form of feedback :) Feel free to come back anytime! // Hvala na komentarima i vremenu koje odvojite za pisanje istih, oni su najbolji feedback mog rada :) Dobrodošli ste da se vratite kad god to poželite!

© CROSSING BEAUTY. All rights reserved.
Blogger Template by pipdig