26 September 2015

Welcome Autumn


“Autumn is a second spring, when every leaf is a flower.” 
Albert Camus

Ako ste mislili da se magija krije samo u bajkama, pogledajte još jednom oko sebe. Možda ovih nekoliko kišom okupanih, poprilično sivih dana neće pokazati pravu sliku, ali strpite se. U samo nekoliko trenutaka oblaci će se razići, a svetlost zrelog Sunca obasjaće jedinstvenu igru boja, zvukova i mirisa. Jesen. Oduvek, pored  zime i proleća, meni najdraže godišnje doba. I dok većina anksiozno negoduje zbog svake kišne kapi i tračka vetra koji se nestašno igra s pramenom kose, ja uživam. Uživam u čarobnoj simfoniji uskoro usnulog sveta koji, pre nego li ode na počinak, želi počastiti sva čula. Uživam dok udišem oštar, svež jutarnji vazduh koji sluti na neophodnost nežnog, toplog džempera. Uživam dok mi obrazi bride od poljubaca vetra, dok mi dlanove greje šolja toplog čaja. Uživam u cvrkutu nekih novih veselih ptičica, posve drugačijih od onih koje su me budile pre samo mesec dana. One su, verujem, daleko na putu ka jugu. Srećno im bilo. Ne osećam nostalgiju prema letu. Ove godine bilo je okrutno. Grozno. Iz mene je iscrpilo i poslednji atom snage. Nikada nisam odbrojavala dane, no ovog leta, poput zatvorenika u sopstvenoj koži, s radošću sam precrtavala svaki od 94 dana, koliko je trajala agonija...
Jesen u meni budi muzu kreativnosti i potiče maštu na stvaranje različitih tvorevina. Ako govorimo o šminkanju, ono je puno zanimljivije i bojama živahnije nego u sezoni pre. Kao da se više usudim nositi paletu bordo nijansi, zemljanih tonova koji ne moraju nužno biti dosadna kombinacija, a sve to uskladiti s ružem, koji inače često preskočim. Zvezda današnjeg posta definitivno je najskorije otkriće- NYX Soft Matte Lip Cream u nijansi Copenhagen koji me je, malo je reći, oduševio. Od nijanse, formule, teksture, načina na koji klizi po usnama i menja se od tečne u mat završnicu. Ali ne onu mat koja će ''pojesti'' usne, učinivši ih suvim, ispucalim. Već savršene, prijatne mat koja će na usnama stajati satima. Zaista satima! Ukoliko umereno jedete i pijete ;) Ako se pitate kako se ovaj ruž ponaša po pitanju nestajanja sa usana tokom dana, mogu vam napisati da najpre bledi i nestaje na sredini, a onda ka spolja. Što znači da bi vam na usnama, ukoliko ruž nemate uz sebe, mogla ostati crta na konturama, poput lipliner-a, stoga svakako preporučujem poneti ga uz sebe ukoliko planirate pojesti obrok, ili se zadržati van kuće duži period. Ovo savršenstvo u bočici je moj prvi, ali definitivno ne i poslednji NYX SMLC ruž. Verujem da će se pojedinci nasmejati na moje oduševljenje nečim što je bilo hype pre nekoliko meseci, ali ako me i malo poznajete, znaćete da se ne povodim za ruž-trendovima tako lako i da zaista volim sačekati pre nego li kupim, na primer- još jedan ruž koji će samo sedeti u ladici. Copenhagen je toliko poseban da ga retko kad ne nosim. Eto, toliko ga volim. A sad vas ostavljam fotografijama i popisu proizvoda koje sam koristila u kreiranju ovog look-a. Svakako, zanima me kako vam se dopada, volite li burgundy nijanse i kakav makeup preferirate u toku jeseni :)
Spisak korišćenih proizvoda:
Lice: 
Essence Soft Touch mousse foundation 04 matt ivory + Catrice Liquid Camouflage 010 Porcelain/ podloga
Nars Radiant Creamy Concealer, light 1, Chantilly
E.L.F. HD powder/ sealing korektora
The Balm Mary-LouManizer/ highlighter
Essence mono eyeshadow 15 Hazel me Not!/ konturiranje
Obrve:
Catrice eyebrow filler perfecting and shaping gel
Oči:
Artdeco eyeshadow base
Makeup Revolution Flawless paleta, nijanse: highlight, angel, red night i blue stars
Artdeco High Precision Liquid Liner
The Balm Mary-LouManizer/ highlight ispod obrva
Maybelline Lash Sensational maskara
Usne:
NYX Soft Matte Lip Cream, Copenhagen / Diviana Cosmetics 


SHARE:

24 comments:

  1. Slike su ti predivne :)) Uvijek mi je teško slikati samu sebe i na kraju takav post ne objavim :D Izgledaš odlično. Ne volim preterano jesen, ali volim burgundy nijanse :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala :D
      Sad me je ovaj komentar podsetio na neophodnost tripod-a i daljinskog za fotić, sva sam se iskrivila slikajući za post. Blago curama koje imaju asistente :)
      Burgundy FTW! :)

      Delete
  2. Copenhagen je stvarno poseban, jesenski, ali ni malo tipičan <3 <3 sjećam se da sam ga prošle godine promatrala na ebayu :D
    divan post :D od slika, look-a i tvojeg viđenja jeseni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Slažem se, divan i poseban.

      Hvala lepo na komplimentima :D

      Delete
  3. Ah, jesenoljubac :D Volim jesen, zimu, hladnoću, kišu...sve. :D Nijansa ruža je ona prava da poželi dobrodošlicu divnoj sezoni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uvek bila :)
      Nijansa ruža je apsolutno neophodna ;)

      Delete
  4. jako lijepe slike i ti super izgledaš. boja ruža i pulovera je divna <3

    ReplyDelete
  5. Predivan je look, super izgledaš na fotkama :) I sama koristim Essence mono sjenilo za konturiranje jer mi nijansa odlično odgovara i ne izgleda mi prljavo na licu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala, baš mi je drago da ti se dopada :)
      Dobro si napisala, ne deluje flekavo, narandžasto i mat je- dobitna kombinacija! :)

      Delete
  6. Ajme koja predivna boja ruža, sad ga i ja želim <3 A tek džemperić, baš bi mi jedan ovakav dobro došao za jesen...I potpisujem, ljeto je bilo groznoooo, nikad gore i napornije, jedva sam dočekala prvu buru :D Uživaj u vikendu! :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ruž ti je vrlo blizu :D Divana ima dućan u Rijeci, ako se ne varam. Znaš šta ti je činiti :D Džemperić je kupljen u Amadeusu prošle zime i baš je bling-bling! A ja volim to :P
      Hvala na komentaru i šaljem pozdrave <3

      Delete
  7. Voli sva godišnja doba jer svako ima neku svoju čar, ali ovo ljeto sam tako teško podnosila, užaš. Baš je bilo okrutno i jedva sam dočekala hladnije dane. S hladnijim danima se veselim i češćem šminkanju i baš sam si razmišljala kako ću iz ladice izvaditi burgundy i ljubičaste nijanse, što sjenila, ruževa, lakova. Često takve preskočim :)

    Look je divan i odlično ti stoji. Definitvno si moram nabaviti neki NYX SMLC, divni su :)

    I samo moram reći da imaš divnuuu kosu, baš sam se divila kako izgleda na slici koju si objavila na fejsu za rođendan, kad ti je bila ravna :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Draga Maria, hvala na komplimentima.
      Slažem se s tobom u vezi godišnjih doba, no činjenica je da je globalno zatopljenje uzelo maha što drastično menja klimu. Fali mi ono što smo nekada imali.

      A kosa je posebna priča :D Volim je i mazim i pazim jako, šteta što se ne mogu sama šišati (fizički ne mogu dohvatiti :D). Mnogi frizeri uzdišu i negoduju zbog gustine iste, ali ja sam ponosna što je imam i ne bih se menjala ni sa kim :) Za rođendan sam je ''ispeglala'', mislim, nakon duuugo vremena i sva sam si bila čudna :)))

      Delete
  8. Jos jedan jesenoljubac se javlja! Ma to je i više od ljubavi, sve ovako kako si sama opisala! Look mi je divan, ruž ne posjedujem, ali svakako ga želim, sad kad sam ga vidjela u akciji, odmah ga stavljam na wishlistu! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je da sam doprinela WL-i :D Hvala :*

      Delete
  9. Volim jesen, još više zimu i ovo je definitivno look s kojim se ne može pogriješiti. Tako jednostavan, a opet tako prekrasan. Ruž je najljepše jesenske boje i ozbiljno se premišljam da ga nabavim za jesensku svadbu na koju idem.
    Oči su ti nevjerojatne, odlično ti pristaju ovakve boje na kapcima :) zelenooke cure su najljepše <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uh, ti i ja možemo biti besties :D hehe
      Hvala veliko na ovako lepim rečima, ruž preporučujem svima! Bez obzira na oblik i veličinu usana (mnoge cure s nešto manjim, tanjim usnama, poput mene, mišljenja su da ovako tamne nijanse neće laskati celokupnom izgledu, ali ja kažem- go for it!).
      I hvala ti na komplimentu, oči su adut ;)

      Delete
  10. Sve pohvale za lep post i makeup look, prelepo ti stoje ove nijanse :) Boja ruza me je odusevila, nemam nista slicno ali to ce se uskoro promeniti :) Bas sam skoro kupila Aurinu mono senku (linija BonBon) u burgundac nijansi, divna je. Kristina

    ReplyDelete
    Replies
    1. Draga Kristina, zahvaljujem na pohvalama :)
      Svakako preporučujem ovaj, ili ruž u sličnoj nijansi. Idelan je za jesen.
      I miss Aurine mono senke :(

      Delete
  11. Jako lijepi look!! Sviđa mi se jako, i odlično ti stoji. I fotke su divne!!
    Ahhh, obožavam jesen. Moje najdraže godišnje doba. Volim taj spektar boja, volim šuštavo lišće, miris kestena, volim kišu, i maglu volim koje kod mene ne nedostaje. :-)). I proljeće volim, ma i zimu volim. Jedino ljeto ne volim...ubijaju me vrućine.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Đu <3
      Fotke su mogle biti i bolje, ali nisam imala asistenta :D
      Jednog dana, kad budem celebrity, možda :D
      Divno si opisala razloge zaljubljenosti u ovo prekrasno godišnje doba :)

      Delete
  12. Predivno si sve složila, neam riječi. Ruž je prepre divan! Morat ću ga čekirat :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Ida :)
      Svakako preporučujem, sigurna sam da bi ti fenomenalno stajao!

      Delete

Thank you for your kind comments, they mean a lot as the best form of feedback :) Feel free to come back anytime! // Hvala na komentarima i vremenu koje odvojite za pisanje istih, oni su najbolji feedback mog rada :) Dobrodošli ste da se vratite kad god to poželite!

© CROSSING BEAUTY. All rights reserved.
Blogger Template by pipdig