19 September 2015

Olival Čarobno zlatno ulje / Moji utisci + Sličnost sa Nuxe čudesnim suhim uljem


Iako bi zvezda današnjeg posta mogla biti opisana epitetima koji se slažu uz uskoro (nadam se na dug period) odlazeće leto, mislim da u sebi krije potencijale koji se apsolutno mogu i trebaju iskorišćavati u toku cele godine. Olival čarobno zlatno ulje- bajkovito ime krasi multinamenski proizvod koji je ovog leta pronašao put i do mene. Iako ga nisam imala priliku probati u morskim uslovima jer na godišnji odmor tek idem, valjda, nekada u budućnosti :D, koristila sam ga u više prilika, pa ukoliko vas zanimaju moji zaključci- pročitajte ih u nastavku teksta. 
Oduvek sam ''padala'' na ambalažu čistog, preglednog dizajna i funkcionalne upotrebe, stoga vam ne moram pisati previše da me je na prvu kod ovog proizvoda privukla upravo ona- ambalaža. Izrađena od stakla, s plastičnom zlatnom pumpicom na vrhu i dodatnim zatvaračem kako ne bi došlo do curenja, s obzirom da pumpica nema opciju ''zaključavanja''. U ruci ima težinu i deluje luksuzno, skupo. Sam proizvod kombinacija je pet prirodnih ulja: lešnika, argana, jojobe, ruže i makadamije, te je namenjen negi lica, tela i kose. Glavna posebnost ovog ulja ogleda se u sitnim, zlatnim česticama koje na koži ostavljaju decentan, ali primetan zlatni odsjaj.
Iako dosta svetle puti, korišćenjem ovog ulja primetila sam da koža vizuelno deluje za pola tona tamnije, a zlatni odsjaj koži daje jednu posebnu dimenziju, naročito jer se ne radi o vulgarno krupnim, disco šljokicama, već zaista finim, mikro česticama. Nanešeno na vlažnu kožu iza tuširanja (kako ga uglavnom i nanosim) ovo ulje upija se u nekoliko momenata, dok je koža sjajna, baršunasta i na dodir negovana. Ulje nisam koristila na kosi i na licu jer smatram da bi bilo ''too much'', naročito na licu na koje inače nanosim highlighter. Miris ovog proizvoda vrlo je zaigran, ujedno čist i sladak, moćan i nežan. No ono što je zanimljivo je da je identičan Nuxe suhom ulju.
Nekoliko puta postavili ste mi isto pitanje- da uporedim Nuxe i Olival suha ulja, s obzirom na sličnost. Kako sam Nuxe suho ulje koristila pre, a trenutno imam mini pakovanje istog, mogla bih izvući sledeće zaključke:
Sličnosti: 
- sastav: oba proizvoda dele ulja lešnika, makadamije. Olival čarobno ulje sadrži samo 5, dok u Nuxe možete pronaći čak 6 ulja + vitamin E. Naravno, u oba proizvoda dodati su i ostali, sintetički sastojci što možete videti na fotografiji iznad.
- ambalaža: kod oba proizvoda gotovo identična, s tim da Nuxe od 50ml ne sadrži dozer, već se ispod poklopca nalazi otvoreno grlo bočice, dok verzija od 100ml sadrži raspršivač. Olival ambalaža dolazi u zapremini od 50ml i sadrži pumpicu.
- miris: koji je apsolutno identičan, no za moj lični ukus Olival ulje ima nešto intenzivniju notu koja se kroz vreme razvija jednako kao kod Nuxe suhog ulja.
Razlike:
- koncentracija zlatnih čestica: je izraženija kod Olival ulja, oba nakon upijanja deluju vrlo decentno, fino, ali je količina zlatnih čestica u Olival ulju znatno primetnija.
- konzistencija: Olival ulje čini se za nijansu gušće nego Nuxe. Oba se upijaju vrlo brzo, ali Olival je gustinom, teksturom bogatije.
- cena: Olival ulje je znatno pristupačnije od Nuxe. Cenovna razlika može ići čak i do 100kn (u periodima posebnih popusta) u korist Olivala, što nije zanemarljivo.
Sličnosti su, složićete se, brojne i ako biste me pitali koje od dva da odaberete- rekla bih vam da probate oba (testere koji su dostupni na prodajnim mestima), te nakon toga donesete konačnu odluku. Vratila bih se na miris proizvoda, neko će ga pronaći savršenim za leto, nekoga će podsećati na more i toplinu kokosa, dok će pojedincima biti zagušljiv i neprijatan. Upravo zato predlažem da isprobate oba, pustite utiske da se malo slegnu, te onda odlučite koja je verzija idealna za vas. Meni lično miris ne smeta, iako ulje izbegavam nanositi u periodima visokih temperatura jer ne podnosim imati išta na koži tada. Ono što je mene u celoj priči fasciniralo je činjenica da je Olival bukvalno iskopirao Nuxe (opet, možemo postaviti pitanje šta je starije- kokoš ili jaje). Očekivala sam malo više autentičnosti i kreativnosti od brenda poput Olival-a, ali šta je-tu je. Da mi neko stavi povez na oči i zamoli me da pomirišem oba ulja, ne bih mogla napraviti razliku. Takođe, jednaka su i na koži u smislu nege, iako Nuxe ima nešto bogatiji sastav i bolju selekciju ulja. A Olival ima identičan sastav i puno pristupačniju cenu. Vidite šta vam radim? :D Odluka je na vama. Ja ću sa zadovoljstvom potrošiti Olival čarobno ulje jer mi se mirisi poput ovog puno više dopadaju kad temperature siđu ispod 20 stepeni, a prilika za blistavu kožu je bezbroj. I da se moram ponovo odlučiti za kupovinu jednog od dva ponuđena proizvoda identičnih karakteristika, verujem da bih odabrala Olival- čisto zbog značajne razlike u ceni.

Jeste li bili u prilici probati/koristiti Olival čarobno ulje i kakvi su vaši utisci o sličnosti s Nuxe čudesnim zlatnim uljem? Šta mislite o konceptu suhih ulja sa ili bez zlatnih čestica? 


*PR proizvod (više o uslovima recenziranja PR proizvoda pročitajte na About This Blog stranici).

Do čitanja!




SHARE:

8 comments:

  1. Mislim da bi se cak radije odlucila za ovo Olivalovo jer obozavam zlatne cestice na tijelu, ne volim one seljaste sljokice kao ni itko od nas valjda, ali ovo sto si opisala super zvuci :) i cijenom mi je pristupacnije kako kazes pa eto, samo slazem se, kopija je ocigledna, ali opet vidim da svi sad proizvode slicne proizvode pa mozemo reci i da je to neki novi trend... (kao s mat tekućim ruževima-sjajilima a la lime crime i bourjois)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je da ti se dopada :) Da, eto, počelo je s Monoi Tahiti uljem i došlo do apotekarskih i drogerijskih brendova, takođe :)
      Volela bih da nas ponekad iznenade s nečim, ali dobro... bitno je da postoji alternativa.

      Delete
  2. Nakon iskorištene obje verzije mogu ti reći da Olivalove šljokice brže nestaju s tijela iako su na prvu puno intenzivnije.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Evo, meni su na koži postojane do večernjeg tuširanja, a verujem da jako ovisi o tipu kože. Moja je dosta suva, pa se čini kao da se čestice upiju zajedno s uljem :D

      Delete
  3. Isprobala sam ga na testeru u dm-u. Iako nisam Nuxe sa zlatnim česticama isprobala, ono obično imam i btw obožavam, meni to obično Olivalovo miriši identično Nuxeu. Sličnosti su zaista velike, ali vjerujem da će dobar dio žena kupiti Olival zbog prihvatljivije cijene.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je da si zadovoljna običnim Nuxe, i meni je lepše nego ono svetlucavo :) Ali to je sve do ukusa.

      Delete
  4. Super recenzija, bas sam trazila da neko uporedi ova dva proizvoda. Nadala sam se da Olival ulje ima drugaciji miris, jer ono sto se meni ne dopada kod Nuxe ulja je sladunjav i tezak miris. :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Ana :) Onda mi je drago što jesam :)
      Olival ima identičan miris Nuxe-u, i da, slažem se, miris je od ''slađih'' i ume opteretiti na koži koja takav ton ne toleriše. Iako je proizvod od letnjih, meni puno više odgovara zimi i to samo kad mogu podneti takav miris :)

      Delete

Thank you for your kind comments, they mean a lot as the best form of feedback :) Feel free to come back anytime! // Hvala na komentarima i vremenu koje odvojite za pisanje istih, oni su najbolji feedback mog rada :) Dobrodošli ste da se vratite kad god to poželite!

© CROSSING BEAUTY. All rights reserved.
Blogger Template by pipdig