6 February 2016

Afrodita Cosmetics 100% Spa | Body Butter + Peeling = Strawberry Skin Delight!


Razmišljala sam da ovaj članak započnem sa ''Zima je doba koje na koži ostavlja posledice...'', no tu misao prekinula je naredna- kožu je bitno negovati svaki dan, bez obzira na godišnje doba. Iako je veća površina iste (makar na našim meridijanima) pokrivena garderobom, koža se svakodnevno regeneriše, menja, a površinski sloj odumire, suši se i nestaje. Što je potpuno normalno. Ono na šta mi trebamo obratiti pažnju je da koži pomognemo da se reši tog odumrlog sloja, bez da narušimo njenu funkciju, hidrataciju ili druge karakteristike zdrave kože. Prilikom odabira preparative za negu kože tela fokus stavljam na sastojke koji će oplemeniti hidrataciju, kombinaciju koja će se lagano nanositi i još laganije upijati, a ukoliko celu priču prati i prijatan miris- it's a WIN! Iz kozmetičke kuće Afrodita pre 20-tak dana do mene je došla prekrasna kutija u kojoj su, pod mašnicom ušuškani, na isprobavanje čekali noviteti iz linije 100% Spa s mirisom jagode. Inače, prethodne zime sam koristila maslac za telo s jojobom i shea maslacem iz Spa linije, i uprkos tome što je proizvod radio poprilično dobar posao na mojoj koži, miris mi je bio potpuno odobojan i morala sam prestati s korišćenjem (mirisao je kao frozen yogurt, tučeno vrhnje... onako, dosta intenzivno, mlečno). Ukoliko vas zanima kako mi se dopala kolekcija s mirisom jagode, nastavite s čitanjem! :)
100 % Spa Body Mousse nežne je i pahuljaste teksture, prožet mikrokapsulama vitamina E koje se otapaju u dodiru s kožom. Prvim otvaranjem plastične teglice ostala sam opijena mirisom jagode. Miris me najviše podeća na Frikomov sladoled koji sam obožavala- Vulkano (čini mi se), a jako podseća na Ledov Bla Bla :D Dakle, ukoliko ste uživalac jagoda i svega što miriše na njih, ova linija je za vas jer je miris opojan i ne previše veštački. Mogu napisati da je poprilično intenzivan i dugotrajan jer mi sva garderoba, nakon nošenja preko kože namazane ovim puterom, miriše na jagode :) Vratila bih se još malo na teksturu koja me podseća na čvrsto umućeno belance- vazdušasta, lagana, pucketa pod prstima. No jednom kad je na koži, puterasta formula otapa se zajedno s mikrokapsulama crvene boje i vrlo brzo upija u kožu. Ako pogledamo sastojke, sintetički su, ali nisu loši. Ne primetim moguće iritanse, osim parfema, a udeo shea maslaca i kakaovog maslaca nalazi se u prvoj polovini liste. Maslac sam u prvih nekoliko dana nanosila svakodnevno kako bih stekla elementarni utisak o proizvodu, a potom bih ga nanosila kad se poželim mirisa jagoda i nečeg zaigranog i prijatnog što bi me pratilo kroz dan. Negujući faktor proizvoda je prisutan, oseti se prisustvo shea i kakaovog maslaca, ali ako bih ga uporedila sa čistim shea maslacem, ili Sapuotekinim losionom s bademom, poslednja dva ipak na moju kožu imaju dugoročniji učinak po pitanju hidratacije. 
100 % Spa Piling za telo logičan je pratilac maslaca i zajedno čine mini, mirisno zavodljivu kolekciju. Piling se bazira na prirodnom abrazivnom delovanju koštica marelica (kajsija) koje nežno i učinkovito odstranjuju odumrle ćelije kože. U sebi sadrži ulje makadamije i karite maslac kako bi kožu zaštitio u toku i nakon pilinga. Ovaj proizvod koristila sam pod tušem i moram priznati da sam ostala poprilično iznenađena nežnošću i blagim učinkom. Inače pilinge za telo spravljam sama, uživam u tome i čini se da sam pronašla pravu kombinaciju sastojaka koji će posao napraviti učinkovito. Volim malo grublje čestice za eksfolijaciju kože tela, a čestice koštice marelice u ovom pilingu isuviše su nežne za bilo šta, osim malo hrapaviju kupku :) Verujem da je stvar navike, a moja koža obožava piling u kome su mlevena zrna kafe. Ovaj piling idealan je kad koži ne treba poštena eksfolijacija, već nežno razbuđivanje. Opojan miris jagoda je zagarantovan! Swatch i popis sastojaka su na fotografijama niže.
Zaključak: Afrodita je uvela tradiciju sezonskog plasiranja noviteta za negu kože, što me raduje, jer svaki put ponude nešto drugačije. Ako bih morala izdvojiti favorita iz 100% Spa kolekcije, moj glas bi definitivno otišao jagodičastom maslacu za telo. Piling je sasvim u redu, ali više uživam u grubljoj eksfolijaciji i to onoj koju smućkam sama. Oba proizvoda formulisana su bez parabena, parafina i silikona, iako sadrže uljem bogate sastojke- na koži ne ostavljaju masni film, upijaju se kroz nekoliko minuta i odlična su solucija za osobe koje ujutro, nakon tuša, nemaju puno vremena za čekanje da se sva preparativa upije. Takođe, ne smem zaboraviti deliciozan miris jagoda koji se na koži zadržava satima. Drago mi je što sam bila u prilici isprobati ove slatkiše, a ukoliko vam je ovaj tekst dao inspiraciju i želju da se počastite jagodama za telo :) svratite do najbližeg DM-a, Kozma, te ostalih prodajnih mesta koja u ponudi imaju širok izbor Afroditinih proizvoda. Maloprodajne cene su: maslac za telo- 43,99 kn, piling za telo- 43,99 kn.

Jeste li bili u prilici uživati u novitetima iz Afroditine Spa kolekcije i kako vam se dopadaju Spa proizvodi? Imate li favorita u ovom rangu? Pišite, znate da volim vaše komentare :)

Do narednog puta!

*PR proizvod (više o uslovima recenziranja PR proizvoda pročitajte na About This Blog stranici)


SHARE:

No comments:

Post a Comment

Thank you for your kind comments, they mean a lot as the best form of feedback :) Feel free to come back anytime! // Hvala na komentarima i vremenu koje odvojite za pisanje istih, oni su najbolji feedback mog rada :) Dobrodošli ste da se vratite kad god to poželite!

© CROSSING BEAUTY. All rights reserved.
Blogger Template by pipdig