23 December 2015

Afrodita Cosmetics 3 Active Intimate Wash


Čini mi se da, kada govorimo o nezi kože, najmanji fokus stavljamo na intimnu negu žene. Kada kažem ''mi'', mislim na društvo uopšte. Nekako je cela priča i dalje pod velom taboo-a, no ne čudi me jer je statistika redovnog odlaska na ginekološki pregled poražavajuća. Edukacija žene o intimnoj negi trebala bi započeti od prve posete ginekologu (pod pretpostavkom da ste pronašle stručnu osobu koja vas ne posmatra kao broj za ispunjenje dnevne kvote pacijenata) kome bez bojazni, ili predrasuda možete izneti svoje pitanje ili zapažanje, te na isto dobiti adekvatan odgovor. Smatram da je izuzetno važno obavljati redovne godišnje preglede, ali i održavati adekvatnu higijenu osetljive intimne regije. No kako odabrati pravo sredstvo? Police drogerija, apoteka, pa i hiper/super marketa vrve od ponude intimnih sapuna i gelova, ponekad je prava nauka prepoznati i odabrati proizvode koji sastavom neće biti agresivni i štetni po zdravlje. Ja sam pravi neverni Toma ako već govorimo na ovu temu, oduvek sam se protivila generalizovanju i preporuci prijateljica, te bučnom nastupu pojedinih brendova, ali i doktora koji preporučuju BAŠ TAJ SAPUN i BAŠ TOG PROIZVOĐAČA bez realnog uvida u ''situaciju''. Za pravilnu negu dovoljno je redovno pranje vodom, a ukoliko se odlučite na upotrebu sapuna, oni moraju biti pH neutralni, odnosno pH vrednost treba odgovarati kiselosti rodnice (pH 3,8-4,5). Održavanjem optimalne kiselosti čuva se prirodna ravnoteža, te onemogućava razvoj uzročnika upala ili nekih ozbiljnijih neželjenih stanja.
Afrodita kozmetika brend je koji me verno prati kroz život, a tradicijom i kvalitetom proizvoda održali su se dugi niz godina. Meni je ovaj činilac vrlo bitan jer uliva dodatno poverenje u proizvode i kompletnu priču o razvoju tehnologije, kasnije i proizvoda podiže na jedan viši nivo. Zaista nemam poverenja i ne bih kupila proizvode za intimnu negu samo zato jer su trenutno na svakoj drugoj reklami, ili mirišu na ljubičice :D Zato sam za sebe odabrala upravo Afroditin 3 Active sapun za intimnu negu koji je deo noviteta plasiranih u ovoj godini. Iz Afrodite navode kako je ovo proizvod koji deluje u 3 faze: 1- nežno čisti; 2- blagotvorno hidrira i pomaže u očuvanju prirodne pH ravnoteže: 3- olakšava jednostavno brijanje intimnog područja. U sebi sadrži ekstrakt ruzmarina koji ima blago antibakterijsko delovanje i sprečava isušivanje kože, ali i aloe veru koja deluje umirujuće na kožu (ukoliko se proizvod koristi prilikom brijanja). Proizvod je testiran od strane ginekologa, sadrži hipoalergenski parfem- oseti se ruzmarin, ali ne jako, a celokupni dojam mirisa je prijatan i blag, ne sadrži SLES, parabene, silikone i parafin što je jasno naznačeno na ambalaži. 
Ako bih opisala svoje iskustvo, dojmove, zapažanja, počela bih od ambalaže koja je dosta praktična i oblika koji fino leži u ruci, ali i lepo izgleda na polici u kupatilu :) Sapun sam koristila nekoliko puta sedmično i nisam primetila nikakva neželjena dejstva- sušenje kože, perutanje, bilo kakvu iritaciju, svrab, peckanje. Proizvod je vrlo blagog, ali konkretnog učinka, blagog mirisa, nekako upravo onakav kakvim bih ga ja stvorila da se bavim izradom sapuna za higijenu intimne regije. Ako govorimo o brijanju, tu vam neću biti od velike pomoći s obzirom da s brijačem imam veliki NO-NO odnos, te se radije opredeljujem za vosak. Ali kako ne peni jako (tj. jedva da uopšte peni), i na koži deluje onako... klizavo(?!) i gelasto, nisam sigurna bih li preporučila baš ovaj proizvod za takav vid upotrebe zbog mogućih posekotina (ja sam ubeđena da u celoj priči mora biti puuuno pene da bi brijanje bilo bezbolno, bez iritacija i uspešno :D). Ukoliko razmišljate o isprobavanju novih Afrodita intimnih sapuna ja vam ih svakako preporučujem. Pored 3 Active, dostupne su i varijante Natural Balance i Extra Sensitive
Korisni saveti (*preuzeto s Afroditine stranice):
♥ Intimni sapun upotrebljavajte samo na vanjskoj strani rodnice.
♥ Izbegavajte sintetičko donje rublje i dnevne intimne uloške koji ne dopuštaju koži da diše.
♥ Izbegavajte pripijenu (usku) odeću.
♥ Presvucite mokri kupaći kostim jer nošenje može povećati mogućnost vaginalnih infekcija.
♥ Odgovarajuća intimna higijena posebno je važna za vreme menstruacije, trudnoće, nakon porođaja i u menopauzi.

Ovaj članak završila bih apelom da makar jednom godišnje (ukoliko ste zdrave i nemate nikakvih ginekoloških promena koje vas brinu) odete na pregled svom ginekologu, te da se ne ustručavate istog promeniti ukoliko vam ne uliva poverenje, sigurnost i razumevanje. Intimno zdravlje i zdravlje reproduktivnih organa od velike je važnosti i nemate se čega sramiti. Pregled traje svega 10-tak minuta (mislim na konkretan pregled) + razgovor, ukoliko za istim ima potrebe i ne boli :) Uostalom, znate onu narodnu- bolje sprečiti, nego lečiti. Pišite mi koristite li sapune za negu intimne regije, imate li najdraži proizvod? Jeste li probali nove sapune od Afrodite?

*PR proizvod (detalje o recenziranju PR proizvoda pročitajte na About This Blog stranici).

Do narednog puta!SHARE:

2 comments:

  1. Imam ovaj sapun i slažem se sa svime što si napisala. Stvarno je nježan i nema intenzivan miris :)

    ReplyDelete

Thank you for your kind comments, they mean a lot as the best form of feedback :) Feel free to come back anytime! // Hvala na komentarima i vremenu koje odvojite za pisanje istih, oni su najbolji feedback mog rada :) Dobrodošli ste da se vratite kad god to poželite!

© CROSSING BEAUTY. All rights reserved.
Blogger Template by pipdig